Şimdi Ara

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.097
Cevap
38
Favori
63.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun cihazlarınız...krypt senin adına da üzüldüm şanssızlık olmuş cidden.. Volume potunda problem olabilir başka bir sıkıntı da olabilir farklı bir adaptör ile deneme imkanı varsa bu şekilde bir dene ama yok sorun devam ederse de mutlaka satıcıyla iletişime geç.
  • Teşekkür ederim beyler. Ses kaynağı olarak mp3 kullandığımda olmuyor aynı arıza. Volume düğmesinde sorun yok gibi yani. Adaptör yetersiz geliyor olabilir mi acaba?

Edit: Şimdi risk alıp tekrar denedim de. Tekrarlamadı arızayı. Kafam karıştı. Bir sorun var mı, yok mu? :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krypt -- 24 Ekim 2013; 16:30:25 >
  • Şu an daha iyi fotoğraf çekecek bir şey olmadığı için elimde düşük kalite yüzünden kusuruma bakmayın.

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... ...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey...

• krypt K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bende şu an ilk videodaki gibi kule hoparlörle kullanıyorum. Ve müzik anlamında oldukça başarılı. Birkaç filme de baktım. Tv hoparlörüne göre dağlar kadar fark var ama AVR ile film seyretmeye alıştıktan sonra çok tat vermiyor.

Benimkinin basları yumuşak sayılır. Derin ama tatlı bir bası var. Öyle Güp Güp bas sesi yok. Teknocu arkadaşlar çok sevmeyebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Indeed karton bir kutu koymaya dahi gerek görmemiş,doğrudan köpük içinde geldi.Dışı güzel ve sıkı bir şekilde ambalajlanmış olmasına rağmen bu şekilde gönderilmesi bence riskli olmuş.Neyse ki kazasız ve hasarsız bir şekilde elime ulaştı.Bugün eve gelir gelmez hemen kurdum.Cihaz çok küçük olduğundan arka tarafında bir sıkışıklık sözkonusu,kablo uçlarının birbirine değmemesi için dikkatlice uğraştıktan sonra amfiyi dinlemeye başladım.Flac-Audio cd Jazz-Pop ağırlıklı dinledim ve halen dinlemeye devam ediyorum.Şu an için pişme sürecinde olmasına,cihazın üzerinde ton kontrolü olmamasına,max input 300w şeklinde verisini bildiğim continous değeri tahminimce 150 watt olan,5yollu(sürücü sayısı arttıkça beslemesi zor olduğunu gözönüne alarak yazıyorum)güçlü amfi ile daha iyi sonuç veren ve sürekli tone kontrolü açık kullandığım Sansui ile sürdüğüm HD88'lere bağlı olmasına rağmen kısaca yorumlamak gerekirse;

Bass'lar genel olarak yerinde ama açıkçası bana biraz zayıf geldi,bunda kulak alışkanlığının da etkisi var sanırım.Tizler ve midler ise ciddi manada iyi.Detaylı çalıyor,hatta ummadığım kadar detaylı desem yeri var.Genel olarak çeyrek ses civarında dinliyorum,bu seviyede bass'lar kendini biraz daha toparlıyor.%75 kadar sesi açmama rağmen herhangi bir bozulma yapmadı.Bildiğim kadarıyla bu amfilerin kısa bir pişme süreci var,birkaç gün içinde daha iyiye gider diye düşünüyorum.Yarın Castle'ları standları ile beraber teslim alacağım.Hoparlörler'de belirli bir pişme süreci yaşayacak ancak onlarla daha iyi şekilde sonuç verecektir.

• Hayirli olsun, castle ile nasil performans verecek merak ettim denedikten sonra buraya da yazarsaniz seviniriz

• Birkaç tane resim ekledim..Castle Knight2 incelemesini,videoları ve birlikte nasıl sonuç verdiklerini de burada yazacağım.

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... ...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... ...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... ...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey...

• Marantz bu hoparlörlerinde galiba boş bulduğu her yere sürücü eklemiş kaç tane tweeter var sayamadım ve bu arada t sınıfı amfi garibim nasıl beslesin bu koca kolonları şu görüntüye bak fotoda resmen kaybolup gitmiş :) Castle'lar ile daha müzikal ve daha doğru bir ses alacaksınız bence.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Atalay Hocam, acaba ben de mi 201'leri bağlasam? Şuan tv sehpasının yanında hazırda duran 601'leri kullanıyorum. 601'de 4 yollu. Ne dersin?

Bu arada kulaklık çıkışı ile ilgili şöyle bir ayar keşfettim. TV'de kulaklığı seçince 2 farklı seçenek varmış. İlki kulaklık, ikincisi ise ses çıkışı. Kulaklığı seçince ses bariz şekilde artıyor. Sanırım normal kulaklık çıkışları diğer çıkışlardan daha yüksek seviyede oluyor. Ben amfinin girişlerinin zarar görmemesi için daha düşük seviyede olan ses çıkışını seçtim.

• 601 de dört adet sürücü var doğru ama 601 hem 91dB hem de sürücüleri küçük boyutlarda.. Bence Marantzı sürmek daha zor çünkü sürücü çapı daha büyük kabini de öyle daha çok güç ve dinamizim ister böyle kabinler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 25 Ekim 2013; 16:54:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

601 de dört adet sürücü var doğru ama 601 hem 91dB hem de sürücüleri küçük boyutlarda.. Bence Marantzı sürmek daha zor çünkü sürücü çapı daha büyük kabini de öyle daha çok güç ve dinamizim ister böyle kabinler

Kesinlikle haklısınız,Marantz'lar güce aç hoparlörler ve karakteristikleri ClassT'ler ile pek uyumlu değil.Sadece çalışıp çalışmadığını denemek istedim ama sonuç yine de fena değildi.
  • Herkese merhabalar,
    Castle knight2 hoparlörleri bugün teslim aldım. Standin montajı, kurulum derken epey vaktimi aldı.Fotograflarla ve kısa izlenimlerle Castle'lari anlatacağım ama bu amfi beni cidden çok sasirtmaya devam ediyor.Source direct modundaki Sansui amfiye kafa tutuyor desem yeri var, su an indeed'de diana krall dinliyorum özellikle sahne etkisi gercekten mukemmel.

• Castle'lardan memnun kalacak gibimisiniz ilk izlenim bu yönde galiba?

• İlk izlenim kesinlikle bu yönde..Fotoğraflarla hoparlörler ve standları hakkındaki fikirlerimi kısaca anlatayım.Standlar özenli bir biçimde paketlenmiş,kutu içinden bir kurulum kılavuzu çıkmadı.Ancak kurulumu çok zor değil,içinden gerekli parçaların tümü anahtar dahil çıkıyor.Ayaklar çok şık ve rengi ile beraber hoparlörlere tam uyum sağlıyorlar.Hoparlörler'de standlar gibi özenli bir şekilde paketlenmiş,koruma kılıfları ve eldiveniyle beraber geldi.Kılıflardan ilk çıktığı anda işçiliği ve malzeme kalitesiyle ilk artı puanlarını aldılar.Renk olarak Mahogany beğenmiştim ama stokta olmayınca Antique rengi tercih ettim.Castle hoparlörlerde Rosewood renk için ayrıca fark alınıyor ancak Antique'de gayet güzel görünüyor.Özellikle kenarlarındaki siyah kısımlar ayrı bir hava veriyor.Bi-wire bağlantı yapma imkanı var ve 90 db hassasiyetinde.Hoparlörleri ilk önce diğer sistem de de kullanıp memnun kaldığım ve dün Castle'lar için de satın aldığım TTAF kablolar ile Sansui AU-X701 amfiye bağladım.Genelde Jazz ağırlıklı bir saat kadar dinleme imkanım oldu.Bunun bir kısmında tone kontrolü tamamen kapatarak,bir kısmında açarak farklı varyasyonlar denedim.Öncelikle sahne etkisi çok güzeldi,genel olarak ton kontrolü kapalı iken kesinlikle olumsuz bir yönü yoktu.Burada tiz kısmına özellikle dikkat ettim,kataloğunda da belirtilen tiz sürücüsü çok verimli çalıyor,tizlerde parlama yok ve çok kontrollü.Daha sonra Indeed'e geçmeye karar verdim.Bağlantılarını yaptıktan sonra diğer amfi ile birlikte dinlediğim cd'leri dinlemeye başladım.Dün gece yazdığım mesajdaki gibi Indeed sanki Sansui'ye kafa tutuyordu.Tone kontrolü olmayan Indeed,bassları değişik bir karaktere büründürmüş ve az önce belirttiğim sesteki diğer olumlu özelliklerle beraber mükemmel derecede detay veriyordu ve hoparlörlerle tam uyum sağlamıştı.Bir süre daha dinleyip atalayalper üstadın ilk mesajında belirttiği gibi "ezberbozan" amfiyi ve hoparlörleri oturma odasında kullanmak üzere birbirinden ayırdım.Yalnız burada şunu belirtmek isterim ki,tüm olumlu yönlerine rağmen Class-T amfilerin güç sınırları belli o yüzden rock,elektronik tarzı müziklerde ne kadar olumlu sonuç verebilir bilemiyorum,benim tek amacım sadece Jazz dinlemekti ve bu konuda görevini fiyatına göre inanılmayacak derecede başarıyla yerine getiriyor.
    Burada sn.atalayalper'e ikilemde kaldığım seçimlerde Castle'a yönlendirdiği için de ayrıca çok teşekkür ediyorum.

Sistemin son hali ise şu şekilde olacak;Indeed Class-T amfi,Castle Knight 2 hoparlör,Technics SL-PG 590 Cd çalar,TTAF hoparlör kabloları ve interconnect.

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... ...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... ...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... ...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... ...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... ...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 26 Ekim 2013; 20:19:03 >

• Renk çok şık orjinal castle standlarla daha da şık olmuş güle güle dinleyin.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Tekrar tesekkurler..Bu arada ufak bir ilave, normalde cok önemli olan kaliteli kaynak-medya bu amfilerde daha da önem arzediyor görüşündeyim.Kalitesiz kaynak ve medyaya toleransi daha az.
    Saygilarimla...

• quote:

Orijinalden alıntı: cuneyt1977

Tekrar tesekkurler..Bu arada ufak bir ilave, normalde cok önemli olan kaliteli kaynak-medya bu amfilerde daha da önem arzediyor görüşündeyim.Kalitesiz kaynak ve medyaya toleransi daha az.
    Saygilarimla...

%100 katılıyorum kesinlikle doğru tespit.
  • Uzun bir süre dinledikten sonra Tannoy Mercury Mx1 ve Lepai LP-2020+ setup konusundaki görüşlerimden bahsedeyim biraz. Herşeyden önce Cüneyt Bey'in dediğine katılıyorum ve belirtmek isterim DAC veya üst seviye bir ses kartı kullanmıyorum. Çok farklı janrlarda müzik dinliyorum. Genel olarak aldığım ses fazla detaylı değil. Basslar çok derin olmasa da gayet yeterli. Biraz sert ve dolu bassları var. Üst frekanslar detay konusunda en zayıf, neredeyse bir curcuna. İyi bir şekilde kulak vermezseniz üst seviyelerde birbirlerine yakın frekanslardaki sesleri ayırt etmek zor olabiliyor. Bunlara rağmen şaşırtıcı bir şekilde midrange gayet doyurucu. Neredeyse ortalama bir AVR fiyatına yapılan bu setup'dan fazla şey beklemek yanlış olur. Ama şurası kesin; bu kadar bütçeye, daha iyi ses bulmak çok zor.
  • Merhaba arkadaşlar.Bende bookshelf hoparlör arayışındayım.İlk başta cambridge audio s30 da karar verdim daha sonra q acoustics 2020i'ye yöneldim.Şuan ki planım q acoustics 2020i alıp yanına smsl sa50 almak(http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-50-50Wx2-T-AMP-HIFI-Digital-Amplifier-SMSL-24V4-5A-Power-Adapter-B-/290709358967).Elektronik müzik dinliyorum ve benim için bas çok önemli.Kontrollü ve sıkı olmalı.Bu amfi bunu karşılayabilir mi?

Ve 2020i hoparlör seçimim nasıldır?Elektronik müzikte tatmin eder mi sizce?Bazen gitar ağırlıklı müzikler dinlediğimide belirteyim.Sa50 bu isteklerimi karşılamaz derseniz 98 de düşünebilirim.

http://www.ebay.com/itm/TDA7498E-160W-2-Ultimate-version-Big-Power-HIFI-Digital-Amplifier-B-SMSL-SA-98E-/310808383830?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item485d9f9156

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Edit:Bir de wharfdale 10.1 var.Ödüllüymüş sanırım yine aynı fiyat aralagında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fosther -- 29 Kasım 2013; 10:52:54 >

• Merhaba q acoustics 2020 ile elektronik müzikte hem de tripath ampli ile istediğiniz verimi alamazsınız bookshelf hoparlörlerden istenilen verimin alınabilmesi için güclü cihazlar ile sürülmeleri gerekmektedir tripath ampliler detaylıdırlar ve sahneleri de iyidir ama alt frekansları biraz törpülenmiş gibi verirler o yüzden q acoustivs yerine başka bir bookshelf bakın derim çünkü q acoustics ile olacak iş değil elektronik müzik.. Bütçe yetiyorsa b&w 685 olabilir veya monitor audio bx2 yine işinizi bir süre görür polk audio'nun rti serisinin bookshelfleri muazzam şekilde alt frekanslara inebiliyorlar onlar da bir şeçenek.. Wharfdedale diamond serisi de evet bir seçenek ama bu yazdıklarımızdan sonra düşünülmesi gereken bir ürün olur bana göre..

Bir de son anda aklıma geldi mission mx serisi bookshelfler elektronik müzik severler tarafından ingilterede hem ucuz hem de başarılı performansları nedeniyle epey tercih ediliyorlar aklınızda bulunsun.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.