Şimdi Ara

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.097
Cevap
38
Favori
63.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çalışma odamda q acoustic 2010i kullanıyorum.Elektronik müzik içinse bende katılıyorum sizi tatmin etmeyecektir.

Tabi burda kullanım alanı ve bütçe de önemli .
  • Teşekkürler öncelikle.Kullanım alanım kendi odam.Ufak bir yatak odası yani.b&w 685 güzel görunuyor ama fiyatı tuzlu geldi bana.Monitor audio yine bir nebze olabilir.İşinin icinden çıkamadım galiba aktif hoparlör alacagım.Seceneklerde Edifier r2700 var ve audio engine a5.Önerilen hoparlörler kadar iyi olamazlar belki ama onlarda tuzlu oluyor biraz.Öyle ortalıgı yıkan bir bas istemıyorum sevmemde o tarz bir bas,ama kesinlikle biraz uzamalı.2020i ufak yatak odası için karşılar derseniz onuda alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fosther -- 30 Kasım 2013; 1:27:25 >
  • Elektronik müzik dinlediğinizi söylediğiniz için Q acoustics 2020 ile pek olmayabilir demiştik ki duncan21 nickli arkadaşımız da kullanıyor o da bu şekilde yorumlamış q acoustics bookshelflerin alt frekans performansları kabin büyüklüğü ve sürücü ebatlarından ötürü biraz noksan gibi..Bu arada elektronik müzik denen türün neredeyse büyük bir bölümünde bass sesler hakim yani bass sesler olmadan veya eksik bir şekilde elektronik müzik dinleyip keyif alabiliyorsanız o işin ayrı bir tarafı tabii o zaman hangi hoparlörü alırsanız alın pek fark etmeyecektir zaten.. Edifier hakkında multimedia setlerin konuşulduğu bölümde daha fazla bilgi edinebilirsiniz.. Bu arada nacizane bir tavsiye daha "Acoustic Energy Aego M'i" de short list'inize dahil edin derim.
  • KEF LS-50 ile SMSL SA-98E tripath ampliyi eşleştirmişler alt frekans noksanlığı hissediliyor gibi ama yine de fena olmamış ;)

www.youtube.com/watch?v=xCU_1mGidxQ
  • Merhabalar,

T Sınıfı amfileri yeni keşfettim,benim gibi dar bütçeli ve müzikaliteye önem verenler için bulunmaz nimet :) Neyse konuyu okudum sonra araştırma başladım ne nedir ne değildir diye,büyük ihtimalle e-bay yada dx üzerinden sipariş geçeceğim fakat ciddi anlamda çöplük halinde onlarca marka model ve fiyat farkları var,sizden ricam,çok yönlü yani gerek modern gerek klasik müziklerde tatminkar bir amfi sahne detay önemli tabi fakat dediğim gibi dengeli olmalı ne baskın mid ne de çok parlak tiz istiyorum.

Şu an avrupadayım büyük ihtimalle wharfadele crystal serisi bir bookshelf ile süreceğim.

Seçenekler burada ;

http://www.aliexpress.com/item/FREE-SHIPPING-SMSL-Class-SA-S3-TA2021B-HI-FI-Digital-Amplifier-Black-SILVER/1311450294.html

http://www.aliexpress.com/item/Wholesale-Retail-SMSL-SA-S3-TA2021B-High-grade-HIFI-Digital-Amplifier-Front-Panel-color-optional/698083580.html

http://www.aliexpress.com/item/F87-High-Power-mini-TA2020-digital-power-amplifier-desktop-amplifier-bedroom-power-pro-amplifier/320275881.html

Tecrübe eden arkadaşlar yardım ederse severim.

• Topping, indeed, smsl gibi markalar rakiplerinden daha kaliteli parçalar içeriyorlar ve bu da direk sese etki ediyor ben Lepai marka bir t sınıfı ampli kullanıyorum t sınıfının genel dezavantajı olan belli ses seviyesinden sonraki yüksek distorsiyonun haricinde bu fiyata şapka çıkartılacak bir performans alıyorum.. Ebay'den veya aliexpress'den T sınıfında şu anda zirvede olan Topping tp-60 veya tp-40 gibi modellerden birini alabilirsiniz ama bütçem o kadar yok derseniz Indeed veya Smsl marka t sınıfı ampliler de gayet iyilerdir.. ta2021'li bir ampli tercih ederseniz daha iyi olabilir biraz daha kuvvetliler çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Topping, indeed, smsl gibi markalar rakiplerinden daha kaliteli parçalar içeriyorlar ve bu da direk sese etki ediyor ben Lepai marka bir t sınıfı ampli kullanıyorum t sınıfının genel dezavantajı olan belli ses seviyesinden sonraki yüksek distorsiyonun haricinde bu fiyata şapka çıkartılacak bir performans alıyorum.. Ebay'den veya aliexpress'den T sınıfında şu anda zirvede olan Topping tp-60 veya tp-40 gibi modellerden birini alabilirsiniz ama bütçem o kadar yok derseniz Indeed veya Smsl marka t sınıfı ampliler de gayet iyilerdir.. ta2021'li bir ampli tercih ederseniz daha iyi olabilir biraz daha kuvvetliler çünkü.

Öncelikle hızlı cevabınız için teşekkürler,toppinglere baktım biraz bütçemi aşıyor maalesef,smsl de karar kıldım,onlarca ilanı inceledim bu ikisi arasında kaldım her ikisi aynı model gibi görünsede aralarında 2 kat fiyat farkı var buna anlam veremedim,aynı marka aynı model fakat neden farklı içeriğe sahipler ? Sizce pahalı olan fiyatını hak edecek kadar fark edermi ona göre sipariş vereceğim.

http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-S3-TA2021B-High-grade-HIFI-Digital-Amplifier-B-/110629946967?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item19c20f0657

http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-S3-TA2021B-Hi-quality-HIFI-Digital-Amplifier-B/350845629550?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D261%26meid%3D3650739711690798196%26pid%3D100005%26prg%3D1088%26rk%3D1%26rkt%3D5%26sd%3D110629946967%26

• Biri free shipping olarak ilan vermiş ve shipping bedelini fiyata yedirmiş diğeri de fiyatı düşük gösterip shipping bedelini ayrıca belirterek müşteri yakalamaya çalışmış.. Yoksa ikisi de aynı cihazlar ama alınabilecek en mantıklı bir kaç markadan da biri smsl..
  • _DIESEL_ kullanıcısına yanıt
    Dostum bende smsl ve senin seçtiğin gibi 2021 modelini aldım. En azından dış görüntüsü, ses tuşu ve arka bağlantılar oldukça düzgün ve kaliteli. Fiyat olarak bana da toplamda 50$'a mal oldu. Gönül rahatlığı ile sipariş edebilirsin.

Hatırladığım kadar ile diğer markalardan birinde ses ayar tuşunda bir arıza olmuştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süredir forumda yoktum. Bu konuyu okudum bir işik geldi. :)

Şaka bir yana tekrardan merhaba arkadaşlar.

Şöyle dac / amp birşeyler alsam mi demeden edemeyeceğim. db yüksek kef felan birşeylerle sürülür aslında. Üzer gibi geliyor. Mid ve tiz tepkisinin iyi olacagına eminim. Ama basslar. Kulaklar belirli düzeyde sese alıştı şimdi o basslar dengesiz, kendinde olmayan nasıl desem bilemedim. Anlamak isteyen arkadaşlar anladı.

Alt yapim elimde duruyor hala. Dac ve amfi alip sürmek kalıyor. Birde Usher s-520 felan tadından yenmez de.... Nereden bulunacak.
  • Anladım,peki o halde siparişi veriyorum,sıra geldi bookshelf arayışına :)

Saygılar.
  • gokhan2 kullanıcısına yanıt
    Gökhan selam nerelerdesin yoktun epeydir? Bu t sınıfı ampliler senin de dediğin gibi mid ve tiz frekanslarda gayet başarılılar bass frekansları da kötü değil fakat bir ss başarımı beklenmemeli istenilen alt frekans etkisini elde etmek için sesi arttırmak gereği hissedebiliyorsun.. Ama almanı tavsiye ederim hem fiyat performans oranı çok yukarılarda hem de böyle ufak tefek cihazlar eğlencelik oluyor çerez niyetine ;)
    Bookshelf için bütçe nedir bilmiyorum ama tercihiniz t sınıfı ampli ile sakın Dali Zensor1 olmasın.. Yıllar önce bizzat denedim zensor1 maalesef Tsınıfı ampliler ile sürülemiyor.. Zensor1 bariz güç isteyen ve hassasiyeti kağıt üstünde gözüken değerlerden de düşük olduğunu düşündüğüm bir model.

İkinci elde uygun bir triangle titus var 90dB 8ohm idareten daha iyi bir şeyler ile değiştirene kadar düşünülebilir.
  • Titus hakkında araştırmaya başlayacağım,onun dışında wharfadale crystal ve cambridge s 30 gibi bookshelfler de listemde şu an ha bir de Tannoy'un bir serisi vardı.

İşin en sevdiğim kısmı da araştırmak aslında yoksa heveslerim genelde geçicidir fakat yorumları okumak,testleri incelemek,mukayese etmek yada yeni,bilmediğim şeyleri öğrenmek,istediğim her neyse elde etmekten daha zevkli benim için.

Saygılar.

Edit:Girişe hazırlık seviyesi Hi-Fi sistemindeki bileşenlere karar verdim,özellikle turuncu55 ve atalayalper beyin tavsiyeleri , benim yurtdışındaki forumlardan inceledğim reviewlerden sonra Amfi ünitesi için Smsl S3 upgrade versiyonu,hoparlör için ise Heco Victa 301 olarak karar verdim.

Onun dışında bass eksikliği hissedersem evde 2 adet z2300 vardı onlardan bir tanesini aktif sub olarak bileşenlere ekleyebilirim.

Kaynak;pc,laptop,telefon,mp3 vs.. olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 27 Aralık 2013; 11:57:55 >
    Güle güle kullanın,hoparlör ararken ben de Heco bakmıştım ama daha sonra Castle'a yönelmiştim.
  • Bu arada bugün ebay'de gezinirken lambalı pre alternatifleri gözüme çarptı.http://www.ebay.com/itm/Indeed-G3-Class-A-Hybrid-Headphone-Pre-Amplifier-Electro-Harmonix-6922EH-Tube-/251379259340?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item3a875f17cc adresindeki pre'yi bizim Class T'ler ile sürersek acaba nasıl bir sonuç alırız.Lambalı pre'lerde daha uygun fiyatlarda var,sizce düşünülebilir bir alternatif mi?
  • Teşekkürler Cüneyt Bey,
    Bu arada heco victa 301 Türkiyede neredeyse yok gibi sadece şurada buldumhttp://gsaelektronik.com/urun/heco-victa-prime-302-raf-tipi-hoparlor_660.aspx?CatId=249
    Burda fiyat ise 1200 küsür yuh diyorum,neyse bulunduğum yerde çok uygun fiyatta mevcut buradan alıp Türkiyeye getireceğim.
  • Türkiye veya yurtdışı 300tl den fazla vermeyin victa 301'e bence.. Yeni seri victa prime olsa neyse de 301 eski seri..
  • Bulunduğum şehirde türk parasıyla yaklaşık 200 liraya buldum gibi yarın gidip görüşeceğim tabi Türkiye'ye getirmesi çok meşakkatli olacak valiz sınırlı sonuçta.
  • Ya biraz zaman sıkıntısı biraz dersler, biraz da işler girince. Pek bakamadım buralara. Açıkçası hi-fi ile ilgilenecek zamanım bile yok. :)

Ama arada böyle oyuncaklar iyi gelebilir diye düşündüm.

Yüksek omajli ve ucuz hoparlörler bakmak lazım. 1000 TL felan bütçe ayırsam nasıl ses alırım diye düşünmüyor değilim. :)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.