Şimdi Ara

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.097
Cevap
38
Favori
63.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aslında çıkış katı class a mosfet, giriş katı lambalı bir proje yapmayı düşünüyordum. Eğer dediğiniz kadar iddialıysa t sınıfı ampliler üzerinde uğraşmaya değer. Sedef Audio'nun lambalı kulaklık amplisi ile deneme yapacağım; olmadı basit yapıda bir ECC83 preamp devresi yapma niyetindeyim. ECC83 pre katı ekleyerek hybrid yapıya getirebilirsek; hem giriş kazanımını arttırmış hemde sahne ve doğallığı yakalamış oluruz diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musemre

Alper'cim merhaba.
    Bir süre ne muzik ne baska birsey pek ilgilenmek istemedim.Simdi daha iyiyim..

Camarros'un sattigi ampli zamaninda @bandit'in yaptigi ampli..yani bendekinin kardesi..@kizavul diye bilinen ve hatta once bahsettigim (Tang band ve tripath'i cok begenen) abimiz satin almisti.o cihaz esprit 333 bendeki ise esprit 222...
    Bu olayin maksadi cd calarin pre'sini kullanarak kumanda uzerinden volum kontrolunu saglamak. Boylece tripath board ile cd pre'li bir kombinasyon olusuyor.
    Ayrica variable'dan harici kaynak baglayip power ampli olarak kullanilabiliyor.(ki dac baglantisini buradan yapiyorum)

Bu cihaza sahip oldugum icin cok sansliyim, bildigim kadariyla bu ikisi gibi baska uygulama yok.

Ancak Lepai'yi yabana atacak degilim, iyi bir kaynak dumura ugratabilir

Sure Board;

http://blog.goo.ne.jp/hyperkpo/e/619e500d9fba9f01636fc05fdafe60d6

1-2 yıl önce benim sony cd es222 sattıgım ara biri bu bir fikirle almişti. Şaşırmıştım bende. Bir o kadar da mantıklı gelmişti. Araştirmak lazım biraz daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper
    Bu arada victa ile rotel ra-02 stereo ampli'yi eşleştirmiştim rotel'de ki yüksek damping factor'un de etkisiyle victalar daha önce eşleştirdiğim tüm amplilerden daha fazla uğuldamaya başlamışlardı rotelin sert ve hırçın karakteri ile heco victa maalesef çok fazla anlaşamamıştı.. Victalara güçlü ama damping factorü biraz düşük bir cihazla eşleştirmek gerekiyor yoksa kabin uğuldaması bariz şekilde kendini hissettiriyor ben en iyi sesi onkyo d sınıfı a-9155 ve 12watt rms'lik Yarland el84 tüplü lambalı ampli ile almıştım lambalı cidden bambaşka bir boyut ve bambaşka bir keyif.

sevgili @atalayalper,
    maalesef damping factor yaklaşımına katılamayacağım. nasıl böyle bir yorumlama yaptın diyordum kendime ki Yarland el84'lü ampli görüşünü farkettim ki sanırım bu yüzden böyle bir yorum yaptın. acaba dedim; lambalı amplinin damping factor u düşük diye garip düşünce vardır. ve Yarland'la ses iyi olması yüzünden Heco Victa'ya düşük damping faktörlü ampli daha iyi gider düşüncesi mi oluştu? lambalı ya.
    kabin uğuldaması daha ziyade hoparlörün hatasıdır. ve/ya hoparlörün kapasite yetersizliğidir. ayrıca zayıf ampliye güçlü, ağır yük hoparlör takılırsa hoparlör yine uğuldama yapar.
    Sert sesli ve/ya Headroom'u yüksek ampliye ufak, zayıf hoparlör takarsan yine uğuldar. hele hızlı ev hareketli müziklerde.
    bu yüzden damping dactor bu uğuldamayı azaltan faktorlerin en başında gelir. Hoparlör için Damping Factor'u düşük ampli diye öneride bulunmak biraz bilemedim kaçırdığım bir nokta var belki de. beni aydınlatırsan sevinirim.
    daha yumuşak sesli, soft ve çok güçlü olmayan (60W-80W) damping factor'u yukek ss ampli olabilir. böyle bir ampliylede raf tipi hop.de uyum sağlayabilirsiniz. bu ihtimalde var.
    ve ayrıca Damping Factor'u yuksek amplilerde en net, en kesin bas ses frekans cevabını alırız. Hoparlör uyumu olsun diye damping factor'u asla düşük tutmam böyle bir ampli aramam!
    lambalı amplilerde düşük damping faktöre gelirsek. Fullrange tarzı hoparlör körüğü sert olan, çok esnek olamayan ve bobinden sinyal geçtikten membran'nın momentum etkisiyle tek başına dinamo misali çalışmayan her hoparlörde lambalı ampliler yüksek damping faktöre ihtiyac duymaz. bu hususta eski lambalı ampli için üretilen hoparlör ve yeni üretilen hoparlöre çok dikkatli irdeleyip ona göre hoparlör çeşitleri arasında düşünmek gerekir. bu basit bir gerçek.

sn.hihan,
    bende tüplü pre, çıkış katı Class A SS ampli tercih ediyorum nedense

• @atalayalper çipten dumanlar tüttü ne yazı ki
    Belki ikinci bir sistem olarak kuracağım. Kasa var hali hazırda.10 £ ebay'de satılıyor.

Ayrıca kuzenimden sana bahsettiğim Pioneer SP-BS22LR istemeyi düşünüyorum.
    Şu an Usa fiyatı 129 $ olan bu hoparlörleri bir araştırın isterseniz. TAD'ın tasarımcısı Andrew Jones imzalı bu hoparlörler milleti dumura uğratmış durumda. Adam resmen "bu fiyata neler yapılabiliyoruz" felsefesi ile yola çıkmış. Stereophile'de de yılın ürünü seçilmiş.
    Nedense (genelde böyle ürünleri) bizim ülkemize getirmiyorlar..Ama Usa'da tanıdığı olanlar gelirken isteyebilir, bir bavul fazla olsun...

@gokhan2 belki de 222 yi sattığın kişi @bandit'tir..

@hilhan, Lambalı pre gelişmelerini de merakla beklemekteyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    Sn.Cantan;
    Daha önce hiç yapmadığım kadar çok ampli kombinasyonunu Heco'nun Victa modeli ile yaptım galiba.. Ve bu eşleştirmelerden sonra en sert, en hırçın sonucu rotel ra-02 ile aldım.. Ve aynı zamanda yine eşleştirilen ampliler arasında en yüksek damping factore sahip olan marka da rotel idi (180) Hiç bir amplide alt frekans uğuldaması yaşamazken Rotel ile bunu çok net bir şekilde yaşadım hoparlörler içerideki havayı hava tahliye portlarından doğru düzgün dışarıya bile atamıyor, alenen boğulurcasına alt frekans üretiyor bunu da o kadar kesin, kısa ve net vuruşlarla vur çek şeklinde yapıyorlardı ki fark etmemek imkansızdı (haa bu arada victa serisinin arkasında koca koca iki adet hava tahliye portu vardır rahat rahat içerideki havayı tahliye edebilmeleri için) Elde edilen ses sevimsiz ve müzikaliteden uzaktı.. Heco ve Rotel olmadı yani uzun lafın kısası bunun bir şeyleri bilmemek veya kaçırmakla bir alakası yok ;) Heco'lara sadece 12watt rms'lik EL84 lambalı yarland'ı bağladığımda ise sınıfının epey üstüne çıkan neredeyse kendini aşan ve asla boğulmayan heco'nun giriş seviyesi modeli victa neden Rotel ile bu şekilde boğulurcasına alt frekans üretiyor neden eveleyip geveliyor anlam verememiştim.. Bunun bazı mantıklı açıklamaları olmalıydı ve bana göre de damping factorun rotelde "180" olmasının da bu işte bariz etkisi vardı.. Çünkü rotel zaten sert ve hırçın karakteri ile bilinen bir ampli üstüne bir de bu şekilde bir değere sahip olunca bu yorumu getirdim aslında bu bir yorum değil bizzat bunu yaşadım tecrübe ettim rotelin heco ile olmayacağını net bir şekilde anladım daha sonra da zaten roteli hecodan ayırdım.

Şimdi kabin yapısı veya hoparlörün kabininde kullanılan malzemenin, mdf'nin kalitesi kötüdür ya da hoparlörün kapasitesi yetersizdir demek de imkansız çünkü tavsiye edilen amplifier gücü olarak üzerinde 160-280watt rms değerleri verilmiş bu değerlere sahip bir hoparlörün gücü kaldıramayacağı veya 40watt rms lik rotel ra-02'yi tolere edemeyeceğini düşünmek de abes olur.. Diğer eşleştirilen hiçbir ampli ile sırıtmayan boğulmayan uğuldamayan Heco Victa, rotel ra-02 ile bunu başarıyorsa demek ki bunu kabin yapısından, güçsüzlüğünen kalitesizliğinden değil de amplinin mimarisi veya teknik özelliklerinden kaynaklı bir uyumsuzluk söz konusu olduğu için yapıyordur diye düşünüyorum.

Heco Victa ile eşleştirilen ampliler;

Sony Str-k 740p --- damping factor 40
    Onkyo A-9155 --- damping factor 60
    Bots av-711 --- damping factor ??
    Harman Kardon hk3480 --- damping factor 100
    Yarland fv-34c --- damping factor ??
    Rotel Ra-02 --- damping factor 180
    Scansonic Minimate --- damping factor ??
    Lepai 2020a+ tripath --- damping factor ??

• musemre kullanıcısına yanıt
    Emre, bu pioneer'ı hiç bir yerde görmedim de duymadım da merak ettim şimdi.. Sen o kadar mission, usher, tang band, tannoy kullandın eğer iyi diyorsan mutlaka bir numarası vardır bu pioneerların ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hilhan

SMSL' markasının SMSL SD-1955+ DAC'ında f/p çok iyi ancak bazı sorunlar yaşadım.
    1. Sorun: Üzerinde gelen OPA2604'ler ile ses sinyallerinde sapmalar yapabiliyor. NE5532 ile değiştirdim hem sorun ortadan kalktı hem de alt frekanslarda ki kararlılık çok daha iyi oldu.
    2. Sorun: USB ile HTPC'ye bağlı kullanırken sonraları "usb aygıtlarından biri çalışmadıgından aygıt tanınmadı" uyarı almaya başladım, sanırım usb DAC Chip TE7022L uçtu.

Şu anda Optical ve Coaxial üzerinden kullanıyorum. Ama yine de ses kalitesi gerçekten de çok iyi. Belki de bu şanssızlıklar benim aldığım ürüne denk gelmiştir. Yine de çeşitli sürprizlere açık olmak lazım.

Usb aygıtı tanınmadı sorunu ne yazık ki çok kısa bir zamanda benim Smsl dac`ımda da oluştu,hatta foruma bir konuda açmıştım sayenizde nedenini öğrenmiş oldum çok teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Usb aygıtı tanınmadı sorunu için usb DAC Chip TE7022L arızalanmış olabilir demiştim ama düşündüm ki dijital-analog dönüştürmede problem yaşanmıyor, büyük ihtimal chipten kaynaklı değil. USB portun pcb üzerindeki dirençlerinde problem oluşmuş olabilir, ölçmek lazım.
  • quote:

Usb aygıtı tanınmadı sorunu için usb DAC Chip TE7022L arızalanmış olabilir demiştim ama düşündüm ki dijital-analog dönüştürmede problem yaşanmıyor, büyük ihtimal chipten kaynaklı değil. USB portun pcb üzerindeki dirençlerinde problem oluşmuş olabilir, ölçmek lazım.

İşten anlayan bir bilgisayarcı halledermi acaba?
  • quote:

Usb aygıtı tanınmadı sorunu için usb DAC Chip TE7022L arızalanmış olabilir demiştim ama düşündüm ki dijital-analog dönüştürmede problem yaşanmıyor, büyük ihtimal chipten kaynaklı değil. USB portun pcb üzerindeki dirençlerinde problem oluşmuş olabilir, ölçmek lazım.

PC de bu tip, çeşit ürünlerde USB aygıtı tanınmadı yaygın sıkıntısı oluyor. aynı sıkıntıyı ben mp3 player'da yaşıyorum. masaüstü XP PC bi türlü görmüyor(daha önce sorunsuzdu) ama Win8 ile pürüzsüz.

@atalayalper, dediğim gibi. bu arada hoparlör hangisiydi? 301 mi? 701 mi? 701 anladmıştım çünkü. karıştırmayayım.

selamlr
  • Bir süre victa700 - bir süre victa501 - ve yine bir süre de metas500 kullandim.. Bu anlattigim rotel - heco uyumsuzluğunu victa501 ile yaşadim..

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

PC de bu tip, çeşit ürünlerde USB aygıtı tanınmadı yaygın sıkıntısı oluyor. aynı sıkıntıyı ben mp3 player'da yaşıyorum. masaüstü XP PC bi türlü görmüyor(daha önce sorunsuzdu) ama Win8 ile pürüzsüz.

@atalayalper, dediğim gibi. bu arada hoparlör hangisiydi? 301 mi? 701 mi? 701 anladmıştım çünkü. karıştırmayayım.

selamlr

Üstad söylediğin gibi sorunu bazen windoz çıkartabiliyor ama bu DAC'taki problem kesinlikle donanımsal, denemediğim desktop, notebook, işletim sistemi kalmadı..hatta beslemeli usb hub ile de denedim, sonuç aynı. PC'de sürekli takılı kalınca sanırım USB input dirençleri yanıyor olmalı. Bu arada benim lumofon lambalıyı sana göndersem de şöyle güzel bir stereo ampli yapsan hiç fena olmayacak. Mono oluşundan mütevellit öylece yatıyor.

Alper, ben Victa 701'leri Rotel RB-930AX Power ampliyle sürdüğümde alt frekanslarına hayran kalmıştım, hatta odadaki diğer arkadaşlarımda çok beğenmişti. Alt frekanslarda ki doğallığın nedeninin Damping factor değerinin yüksek olmasından kaynaklandığını düşünüyordum.. Ya da senin dediğin gibi de olabilir, her cihazın damping factor başarımı farklıdır.

• Bilmiyorum hilhan ben rotel'i victa501 ile kullandığımda altlarda bir sıkışmışlık, boğulmuşluk hissi yaşadım daha önce de dediğim gibi roteli çıkartıp yarland'ı taktığımda bütün taşlar yerine oturuyordu.. Sistem sinerjisine bağlıyorum bende bu durumu çünkü şu anda kullandığım evo20'ler için aynı rotel ra-02 bence biçilmiş kaftan olabilir mesela.
  • Lambalı pre niyetindeyken sisteme Adcom Gtp-500 tuner/pre ilavesini yaptım.
    Sure Tripath board power ampli olarak çalıştığından ses şiddetini bilgisayar üzerinden ayarlıyordum.
    Hem kaynak çokluğunda sök tak yapmamak hem de bir tuner sahibi olmaktı amacım.Üstelik phono katı olması da yarın bir analog sisteme geçmemi kolaylaştırabilir diye düşündüm. Ancak sesin genel ferahlığına, sahne, detay ve tınısına bu kadar katkısı olabileceğini düşünmedim. Malum tripath güç/hoparlör sürme ve dinamik kısıtlamalarını da yüksek snr'siyle tolere edebiliyor.
    Daha önce bendeki Mission 783'leri Adcom pre-mosfet power-cd ile dinlediğimde de çok beğenmiştim..
    Tripath amplileri pre ile denemenizi tavsiye ederim, şaşırtıcı sonuçları olabiliyormuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: musemre
    Ancak sesin genel ferahlığına, sahne, detay ve tınısına bu kadar katkısı olabileceğini düşünmedim. Malum tripath güç/hoparlör sürme ve dinamik kısıtlamalarını da yüksek snr'siyle tolere edebiliyor.

burada neye vurgu yapıldığını bir türlü çözemedim. eğer basit bir linear veya smps adaptor kullanıyorsanız
    snr oranı zaten almış başını gitmiş durumda. neyin nasıl ve niçin tolere edilebildiğini olma çözemedim ya kusur bakmazsanız. basmadı kafam.
  • quote:

Üstad söylediğin gibi sorunu bazen windoz çıkartabiliyor ama bu DAC'taki problem kesinlikle donanımsal, denemediğim desktop, notebook, işletim sistemi kalmadı..hatta beslemeli usb hub ile de denedim, sonuç aynı. PC'de sürekli takılı kalınca sanırım USB input dirençleri yanıyor olmalı. Bu arada benim lumofon lambalıyı sana göndersem de şöyle güzel bir stereo ampli yapsan hiç fena olmayacak. Mono oluşundan mütevellit öylece yatıyor.

hocam bence dirençlerde bir sıkıntı yok. inş.

lumofon için ne diyeceğimi bilemedim :))
  • musemre kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun Emrecim iyi günlerde kullan adcom pre'yi. Power'dan bir haber yok mu power da olsa iyi olurdu adcom pre+power'lar iyidir çünkü ;)
  • Güle güle kullan Emre, güzel preamp, benim de almak istediğim modellerden biridir.

the_cantan usta; lumofon için seni şöyle bir yokladım :) yoksa uzun iş biliyorum..

Sedef Auido Ahmet Bey'in kendi imalatı jan5678 lambalı kulaklık amplisini sennheiser kulaklık beraberliğinde çok beğendim. Pre olarak Naim Nap140 üzerinde denediğimde ise Naim Nac42.5 Preamp'a göre çok fazla bir farklılık görmedim. Bu benzerliğin Nac42.5 Pre devresinin SE Class A yapıda olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Rotel RB-930AX power ampli ile gayet iyi bir ses performansı vardı, tabi beraberinde dip gürültü sorunu ile. Malum kulaklıklar için yapılmış bir ampli. ebaydan aldığım kartlar gelince Tripath için bu kulaklık amplisi biraz modlamak gerekecek. Dip gürültü ve uğuldamayı kesmek için şase yapılması, ses potansiyometresi-kulaklık jack iptal edilip line olarak kullanılması vs.

Bir başka detay ise Creative A200 2.1 + Sedef Auido Kulaklık amplisi birlikteliğinde şapka çıkartılacak cinsten bir performans olması. Kendi uydularının yerine fullrange hoparlör kullanıldığında ise tek kelimeyle muhteşem. İmkanı olan test etsin. Denedikten sonra Pc'de başka birşey kullanmazsınız. O kadar iddialıyım.

• Alpercim tesekkurler. Daha iyileri senin olsun..
    Adcom Pre- Power(mosfet olani) ile 783'u dinlesen kesinlikle satmazdin inan. O hoparlorun amplisi bu dedim kendi kendime. Ancak benim Adcom power almaya niyetim yok. Sure Ta2024 board gercekten basarili. Fullrange ile uyumlu caliyor, hersey yerli yerinde. Eger bir power ilavesi yaparsam fulrange'ler ile uyum sorunu yasamaktan korkuyorum.
    Bu arada Pre'yi aldigim Ahmet Bey bir mail iletmis. Adcom'un kumandasini akilli kumandaya tamitmak isteyen biri var diye.. Meger Aytekin (Erçin) Bey'mis..Kumandayi alip kendisini ziyaret edicem..Yanima Full Range'leri de almayi planliyorum. Eger gelmek istersen beraber gidelim. Kendisinin yaptigi bir cok hoparlor var, Tang Band'ler icin yorumlari merak ediyorum..

Hilhan tesekkurler. Creative'e bagladigin fullrange'ler ne marka acaba? Daha once Cambridge Soundworks 2.1'e uydu olarak Tang Band'leri baglamistim, detaya epey sasirmistim ben de.

• Emre, bağladığım Fullrange hoparlörler 20cm eski EAS seri MATSUSHITA ( Panasonic ). 70'lerden kalma kabinler. 10cm Fostex'ler de var elimde. Fullrange tadı bambaşka.. Birde "Ayda - Yangin Var Londrada Official Video (Halil Sezai Cover)" youtube'dan fullrange ile dinlemeni tavsiye ederim, kayıt oldukça temiz. Şaşıracaksın :)
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.