Şimdi Ara

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.097
Cevap
38
Favori
63.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlhan dediğin kadar varmış. Youtube kayıtları içinde dinlediğim en iyilerden.
    Fostex 10 cm'ler için nasıl bir kabin kullandın acaba? Bendeki tang band'leri yapan arkadaşım, fe126en projesine başlayacak. En iyi sonucun kendi sitesindeki floorstand horn ile alındığı söyleniyor forumlarda ama bir çok bookshelf projesi de var. Kararsızız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musemre -- 7 Ocak 2014; 0:13:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hilhan
    the_cantan usta; lumofon için seni şöyle bir yokladım :) yoksa uzun iş biliyorum..

Hilhan hocam,
    ilgine teşekkür ederim. arzu edersen bende gönderebilirim. sadece şu an halihazırda üzerinde çalıştığım projem var.
    bir bitsin bakalım. yoksa yeni proje için bahane arayan biri için çok cazip bir fırsattır:))

quote:

Orijinalden alıntı: hilhan
    Sedef Auido Ahmet Bey'in kendi imalatı jan5678 lambalı kulaklık amplisini sennheiser kulaklık beraberliğinde çok beğendim. Pre olarak Naim Nap140 üzerinde denediğimde ise Naim Nac42.5 Preamp'a göre çok fazla bir farklılık görmedim. Bu benzerliğin Nac42.5 Pre devresinin SE Class A yapıda olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Rotel RB-930AX power ampli ile gayet iyi bir ses performansı vardı, tabi beraberinde dip gürültü sorunu ile. Malum kulaklıklar için yapılmış bir ampli. ebaydan aldığım kartlar gelince Tripath için bu kulaklık amplisi biraz modlamak gerekecek. Dip gürültü ve uğuldamayı kesmek için şase yapılması, ses potansiyometresi-kulaklık jack iptal edilip line olarak kullanılması vs.

her ne kadar çıkışları SS ClassA tercih etsem de lambalı hybrid, tripath için parlak bir pre ampli alternatifi. JAN5678'li kulaklık amplisini merak etmedim değil. benimde subminiature types tube içinde proje sırasını bekleyen bir projem. konusu açılmışken
    aynı kulaklık amplilerinin furyasından 6922, 5814 tüp kulaklıklarını 5 sene önce denedi idim. ses muazzam. full Aclass hybrid yani. seslerini çok beğendim ve hala da beğeniyorum. zevkle dinledim. gavurun ses tabirini doğru kullanıyorsam effortless power bir ses. kesmedi peşinden 6AS7 headphone'ye bulaştım. ses pure audio; daha da iyi ama aradığım dinamizm
    hybrid headphone'da kaldı.
    yakında yeniden diriltmeyi planlıyorum.
    DIY'ın gözünü hep seveyim. Naim gibi markaya kafa tutuyorsa DIY e gönül verenler hepten deli değil ya. hocam yazdığın gibi neredeyse tüm pre amp.lar klas a sınıfı çalışır. ama Rotel 930AX ile olan dip gürültüsüne mana veremedim. mesajında da yazdığın
    gbi katlar arasında yüksek-düşük empedans uyumu gerekmekte belkide. Creative A200 2.1 + Sedef Auido Kulaklık amplisi birlikteliği derken nasıl yani? kulaklık amplisi mi 2.1'i çalıştırdı? çok senaryo geliyorda aklıma anlayamadım.

• Emre Fostex'ler için kabin yapmadım daha, floorstand horn geçen yıldan beridir ilgimi çekiyor ama malum yer sorunum var. Salonda Victa 701'leri kullanıyorum ve bu durumda bookshelf olasılığı daha ağır basıyor. 2 adet 10" vintage fullrange Peerless'ler de var elimde, Pioneer cs-970 kabinine yerleştirmiştim. Sonra söktüm, uyumsuzdu kabin. Açıkçası bende daha henüz adam gibi kabin çözümü bulamadım.

Cantan, Creative A200 2.1 + Sedef Auido Kulaklık amplisi birlikteliği derken araya ekledim, driverları sürmedim. 6AS7 lambalı kulaklık amplisi teferruatlı iş, ebayda pcb si var ama rail, filament beslemesi derken uygun trafo vs.. sıkıntılı.http://danyk.cz/elpred_en.html linkteki 6CC41, ECC82, ECC83, ECC802S, ECC803S 6CC10 lamba alternatifli devreyi yapsak iyi sonuç alabilir miyiz acaba? Basit gibi duruyor, yapılabilirliği bana uygun :)

• http://diyaudioprojects.com/Drivers/FE103En/

İlhan,
    Linkteki gibi bir bookshelf cok ta masrafli ve zor degil aslinda..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir de tpa3116 lı amfiler var. Bunları netten biraz araştırdım. Katalog (datasheet) da küçük bir soğutucuyla 2x50 w alınabileceği yazıyor.Diyaudio da yorumlar genelde iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musemre

http://diyaudioprojects.com/Drivers/FE103En/

İlhan,
    Linkteki gibi bir bookshelf cok ta masrafli ve zor degil aslinda..

Hiç fena durmuyor. Boyutları da yerli yerinde. Yapmak lazım.
  • Tripath ampliler konusunda tecrübe edinmek üzere 2 adet Mini MKll TA2024 ve Sure Electronics TA2024 kart almıştım. Kasa için işlevini pek beğenmediğim Philips BDP-3000 Blu-Ray Player'ı kullandım. Kasa hacimli olduğu için isabet oldu. İlk olarak lambalı kulaklık amplisi ile Sure TA2024 devreyi kasaya monte ettim. 12v 5A güç kaynağını TA2024 devre için, 24v 2.5A güç kaynağını ise lambalı kulaklık amplisi için kullandım. Fakat lambalı kulaklık amplisinden sağladığım volume kontrolündeki hum sesi ve etkileşimleri minimuma indirgeyemedim. Dolayısıyla sistemden çıkarıp direkt olarak volume potu kullandım. Sure TA2024 üzerinde modlama da yaptım. Mevcut SMD Kuplaj kapasitörlerini söküp yerine Roe MKT 2.2uf kullandım. 2. DC güç girişine 16v 4700uf kapasitör ekledim. Bu haliyle; kaynak üzerinde iken sıfır hum ses var. Performansı gayet güzel. Lambalı pre için başka çözümler bulmak lazım. İlerleyen zamanda bakalım neler yapacağız.

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey...

• Gayet iyi olmuş hilhan ellerine sağlık.. Misal sendeki eski Harman Kardon hk970 stereo ampli ile sure 2024'ü karşılaştırırsak çok mu haksızlık etmiş oluruz?
  • Teşekkür ederim Alper. Bana göre HK970 ile karşılaştırınca TA2024 soundu daha iyi. HK970 güçlü, dingin fakat her hoparlörle uyumlu değil. O fiyata çok daha iyi şeyler bekliyor insan. Tripath TA2020/24 entegrelerin bence önü açık. Bu ilgiyle çok daha kaliteli devreler piyasaya çıkacaktır. Malum iyileştirmelerin oldukça faydası oluyor. Akşama Heco Victa 701 ile deneme yapacağım, ofistekilerin hassasiyeti düşük.
  • Tripath ta2020 ile ben hem victa 501'le hem de metas 500 ile çok iyi bir sinerji yakalamıştım ta2024 ile ne olur bilemiyorum ama üç aşağı beş yukarı aynı olur gibi geliyor..
  • güzel çalısma olmus kutuda muazzam yalnız pot yakısmamıs gibi rengi için soyluyorum
  • Teşekkür ederim. Knob için aynı fikirdeyim, 5cm siyah alüminyum knob ile daha güzel durur. Temin ederim kısa zamanda.
  • Benim fikrim biraz değişti, tabi ki kompenentler asıl farkı ortaya koyuyor ancak;
    2024 2020'ye göre daha dinamik...üst seviye detay, sahnesi daha geniş
    2020 2024'e göre daha müzikal ve easy listen. detay yine yerli yerinde...
    Tk2050 Detay çok iyi seviyede, biraz sert. Yumuşak karakterli hop.ler için uygun aynı zamanda diğerlerine oranla daha güçlü.

Alpercim,

Yazının başını tekrar okudum. Kullandığın Lepai'nin kapasitorü değiştirilmiş bendeki gibi. Enis bey sağolsun:) Standardında nichicon yok...
    Yani standarttan daha iyi bir netice almamız olası...:)

Şu ara ne var ne yok elden çıkardım.
    Lepai ve Tang Band kaldı, bir de dac...
    Aytekin Erçin yapımı bookshelf'leri de arkadaşıma verdim.
    Lepai için uygun adaptör arıyorum, 12 volt 5A yeterli olur mu acep. bendeki adaptör 3 amper...Sendeki 14 .7 volt adaptör kaç amper?
    Tang Band'leri çok kolay sürüyor aslında, ama biraz daha akım çekmesi gerektiğinde fena olmaz diye düşünüyorum.

Tripath amplilerin gelecekte çoklukla ismini duyacağız.
    http://t-amps.blogspot.com.tr Sitesini de incelemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musemre -- 30 Ocak 2014; 16:08:00 >

• 14.7v'un üstü board'u yakıyormuş Emrecim doğrudur.. Amper için ise bir sınırlama yok lakin bendeki adaptör 5 amper ve sıkıntısız kullanıyorum..Tk2050'yi merak ediyorum Emre daha önce 2024 kullanmıştım ama çok beğenmemiştim (topping tp-21) 2020'yi daha çok beğendim (Lepai 2020a+) Topping Tp60 nasıldır acaba bir de onu denemek lazım çift toroidal trafolu alps potlu tk2050 çipli omron relayli vs..

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey...

• Alpercim, Tp60 TA2022 çipli olması lazım.bir de az para değil:))
    Bahsettiğim board Hifimediy tk2050..
    Daha önce paylaştım sanırım ama yine ekleyeyim..Aşağıdaki linkte çektiğim tang band w5-1611sa-hifimediy tk2050-sony es333 cdp videosu var...
    Sonuna kadar dinleyin, piyanoya dikkat derim...Dumur olmuştuk resmen..

http://youtu.be/SKNDB2oY7z0

• musemre kullanıcısına yanıt
    Çip 2050 diye kalmış aklımda Emre ama haklısın 2022 çip var tp60'da ;)
  • Konu ilgimi çektiği için ben de tecrübelerimi paylaşayım dedim
    aşağıda daha önce denediğim tripath amfileri ses kalitesine göre sıralarsam (musemre'ye selamlar bu arada)

1) Trends audio TA10.1 (auricap kapasitörle modlanmış)
    2) Helder electronic TA2020 MKIII (arjen helder-ebay) Daha sonradan jentzen audio superior Z-cap ile modlandı ama olumlu sonuç alınamadı
    3) Hifi mediy TK2050
    4) sure electronic TA2024
    5) helder electronic TA2024

Bu beşi de aralarında dağlar kadar fark olacak şekilde çalmıyor.Hoprlör eşlemesi önemli
    Fullrange veya kef uniQ sürücülü hoparlörlerle Tripath amfiler güzel eşleşiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bandit600 -- 2 Şubat 2014; 17:55:02 >
  • bandit600 B kullanıcısına yanıt
    Paylaşım için teşekkürler
  • Lepai LP- 268 denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Sanyo IC LA4705 çip kullanıyor. Mid, sahne, detay ne ararsan var. Hatta TA2024'ten bile daha iyi geldi bana.
  • Class d mi hilhan?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.