Şimdi Ara

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.097
Cevap
38
Favori
63.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sadece hoparlörler için mi?
  • Aynen öyle hepsi için. Malum Dell xps laptop aldım. Makineyi Mark II ye taşidim. :) Para suyunu çekti. İş gelirleri bekliyorum şuandan itibaren artık. İş seviyesi de az. 1000 tl belki araya böyle şeyler için sikiştirabilirim gibi. Dinleyecek vaktim ve eve gittiğim de oldugu bile söylenemez ama dursun kenarda hesabı. Madem böyle şeyler var tadına bakmadık demeyiz en azından.

Hatta Ankara' da Sigmada Asım abi ile bir test bile yapmak isterim kendi adıma :)
  • Yani ampliyi t sınıfı olarak ebay'den alırsan hoparlöre daha fazla bütçe kalır tabii :) Yüksek dB olması bir avantaj ama çok takılmamak da lazım 87-88 dB bile kurtarıyor t sınıfı amplileri.. Sonuçta 2x2.5watt single ended değil bunlar biraz daha güçlüler rahat rahat 10-15 watt verebiliyorlar.. Kaynak olarak ne düşünüyorsun cd çalar mı yoksa dac mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Yani ampliyi t sınıfı olarak ebay'den alırsan hoparlöre daha fazla bütçe kalır tabii :) Yüksek dB olması bir avantaj ama çok takılmamak da lazım 87-88 dB bile kurtarıyor t sınıfı amplileri.. Sonuçta 2x2.5watt single ended değil bunlar biraz daha güçlüler rahat rahat 10-15 watt verebiliyorlar.. Kaynak olarak ne düşünüyorsun cd çalar mı yoksa dac mı?

.@atalayalper bu amfileri Bots la karşılaştırısak ne dersiniz?Bots yerine bir tane bunlardan alıyım diyorum, özellikle alt frekanslarda bots dan sonra daha iyi gelir mi acaba
  • Bots av serisi t sınıfina göre daha organik daha analog bir sese sahip gibi.. Distorsiyon seviyesi de t sinifina gore daha düşük, t sinifi yuksek volume seviyelerinde alenen tısssss veya hisssss şeklinde (nasil tarif etmek isterseniz) geri plan distorsiyonu üretiyor maalesef onu da yapmasa tadindan yenmez zaten.. Şu anda t sınıfı için en büyük problem bu ama dezavantajlari oldugu gibi avantajlari da var mesela bu fiyatlara elde edilebilen muazzam detay seviyesi ve yüksek f/p oranı..
  • Dac ı da aynı markanın bir dacini düşünüyorum şahsen smsl fena gelmedi bana. İşçiliği fiyati performansı. Dac / Amp takım olmuş olur. Cd player da alinabilir de artık cd ile ugraşacak vakitte yok, nakitte. Flac kayıtlar dururken. :)

Hoparlör ana sıkıntı çok piyasayi araştirmadım.

İşte bunlardan vaz geçip, kulaklıga kayabilirim. Daha taşinabilir olması yüzünden. Çünkü Ankara - İstanbul - Karabük arasında mekik dokuyan bir insan haline geldim.

(Aklında varsa böyle kulaklık için dac/amp söyleyebilirsin bu tür markaların) Şuan Creative Sound Blaster HD USB var ama yetersiz tabii ki.
  • Little dot marka lambali kulaklik amplileri var hem fiyatlari uygun hem de gayet iyiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SMSL' markasının SMSL SD-1955+ DAC'ında f/p çok iyi ancak bazı sorunlar yaşadım.
    1. Sorun: Üzerinde gelen OPA2604'ler ile ses sinyallerinde sapmalar yapabiliyor. NE5532 ile değiştirdim hem sorun ortadan kalktı hem de alt frekanslarda ki kararlılık çok daha iyi oldu.
    2. Sorun: USB ile HTPC'ye bağlı kullanırken sonraları "usb aygıtlarından biri çalışmadıgından aygıt tanınmadı" uyarı almaya başladım, sanırım usb DAC Chip TE7022L uçtu.

Şu anda Optical ve Coaxial üzerinden kullanıyorum. Ama yine de ses kalitesi gerçekten de çok iyi. Belki de bu şanssızlıklar benim aldığım ürüne denk gelmiştir. Yine de çeşitli sürprizlere açık olmak lazım.
  • Uzun bir aradan sonra merhaba.
    Tripath'ler almis basimi gitmis forumda, cok sevindim.
    Bende su an Sure Electronics 2024 ve Lepai 2020+ dinliyorum.
    Sure ile Tangband'leri Lepai ile Tannoy'lari suruyorum.
    Sure, Fullrange birlikteligine bir de Hrt MS II dac ekledim.
    Dac'i ayrica Lepai Tannoy ile de denedim.
    Giris seviyesi bir dac olmasina ragmen (gerci 2011 200 £'e kadar best buy odullu) ciddi bir iyilestirme yasadim. Tannoy'larin bilindik orta frekanslarina bir de ust freq. detayi eklenince sastim kaldim.

Full range'ler ise zaten mest ediyor beni.Nereye gitsem ne dinlersem dinleyeyim kulaklarim Tang Band'leri ariyor. Fullrange'e bir alisinca birakmak zor. İlerde bir floorstand yapabilirim.

Sure Electronics ise board olarak, diger forumdan @bandit nickli abimin, Sony Esprit 222 Cd calar icine yerlestirip beni dumura ugrattigi projesi.

http://www.turke****.com/satforum/archive/index.php/t-642688.html. (linkteki proje ancak ampli farkli, yandi bu)

Simdi dusuncem sisteme lambali bir pre katmak.Bu muazzam detayi biraz isitmak.

Muzikle kalın,

Emre

• musemre kullanıcısına yanıt
    Emrecim selamlar hoşgeldin sefa geldin keyifler yerindedir umarım, bizler de gördüğün gibi halen buralardayız paylaşıma devam ;)
    Tripath işi yayılmaya başladı bariz de tutuldu hem ekonomik hem de şaşırtan performansları ile insanların ilgisini çekiyorlar..Lambalı pre işi için ise mutlaka ebay ve aliexpress'e göz at derim özellikle aliexpress'te ki ürünlerin çoğu free shipping ile sorunsuz bir şekilde kapıya kadar geliyor.. Bu arada senin bahsettiğin şu x-222'nin içine ampli koyma mevzusunu daha önce de söylemiştin geçenlerde camarros audio Cengiz abinin ilanlarının arasında böyle bir cihaza rastladım aynı senin bahsettiğin gibi bir cihaz yani x-222es cd çaların içine bir amplifier board'u yerleştirilmiş ve yine cihazın arkasına hoparlör bağlantı terminalleri konulmuş.. Bu cihaz acaba senin dediğin cihaz olabilir mi veya aynısından birkaç tane mi yaptılar zamanında?
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    Hilhan merhaba, zaten smsl'in bahsettiğin dac'ı ebay'de satılan diğer noname dac'ler gibi sıradan bir dac değil ve analog devices marka converter kullanıyorlar ve bu markanın ses rengini ve performansını çok beğeniyorum bendeki micromega cd3'ün içinde de analog devices converter'lar var ve gayet memnunum özellikle de marantz, denon yamaha, sony gibi ürünlerden sonra ses bariz daha analog.. Cirrus Logic, Wolfson, cxd gibi dac'lerin kullanıldığı giriş seviyesi ve bir iki tık üstü cihazların sesini oldukça dijital buluyorum fakat giriş seviyesi bir ürünün içinde bile olsa bunların arasından rahatça sıyrılan bir başka marka daha var o da Burr-Brown tabii ki.
  • Alper'cim merhaba.
    Bir süre ne muzik ne baska birsey pek ilgilenmek istemedim.Simdi daha iyiyim..

Camarros'un sattigi ampli zamaninda @bandit'in yaptigi ampli..yani bendekinin kardesi..@kizavul diye bilinen ve hatta once bahsettigim (Tang band ve tripath'i cok begenen) abimiz satin almisti.o cihaz esprit 333 bendeki ise esprit 222...
    Bu olayin maksadi cd calarin pre'sini kullanarak kumanda uzerinden volum kontrolunu saglamak. Boylece tripath board ile cd pre'li bir kombinasyon olusuyor.
    Ayrica variable'dan harici kaynak baglayip power ampli olarak kullanilabiliyor.(ki dac baglantisini buradan yapiyorum)

Bu cihaza sahip oldugum icin cok sansliyim, bildigim kadariyla bu ikisi gibi baska uygulama yok.

Ancak Lepai'yi yabana atacak degilim, iyi bir kaynak dumura ugratabilir

Sure Board;

http://blog.goo.ne.jp/hyperkpo/e/619e500d9fba9f01636fc05fdafe60d6

• Dediğin gibi SMSL ürünlerinde kullanılan malzeme kalitesi fiyatına göre gayet iyi. DAC ve Tripath sınıfı amplilerdeki kuplaj kapasitör, opamp ve resistörler gibi devre elemanlarını çok daha kaliteli üst sınıf malzemelerle değiştirince muhtemelen şaşırtıcı performans verecektir. Tripath ampliler dediğiniz gibi ise bir tane alıp denemek istiyorum. Victa 701'leri yeterince iyi sürebilir mi o konuda şüpheliyim. Bu bakımdan Class A mosfet devreler bana daha yakın duruyor.

Bu arada pre arasında lambalı buffer kullanmak sisteme pek bir katkı sağlamıyor. Sahne genişliyor ama detay uçuyor. 6N3 lambalarda; 12AX7-12AU7 gibi lambaların sıcaklığı, organikliği yok. 12AX7 ve 12AU7'de de transformatör karmaşıklığı var, yüksek voltaj istiyor.
  • Peki Emre ilanda 2x150 watt amplifier var içinde demişler acaba bu x333es'nin içine entegre edilen ampli nedir neyin nesidir bilgin var mı modeli markası sınıfı hakkında?
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    Tripath'lerin victa'ları sürebilmesi konusunda hiçbir tereddütün olmasın ben bir süre bu şekilde kullandım victa'ları volume potu 10-11 seviyesinin üstüne getiremiyorsun bile zaten getirsen de pek verimli olmayabilir oluşabilecek distorsiyondan dolayı.. Bunun olmaması için galiba akü ile beslemek vs. gerekebilir o da ayrı bir dünya ben kendi adıma konuşayım hiç uğraşamam şarj deşarj vs ;) Bu arada victa ile rotel ra-02 stereo ampli'yi eşleştirmiştim rotel'de ki yüksek damping factor'un de etkisiyle victalar daha önce eşleştirdiğim tüm amplilerden daha fazla uğuldamaya başlamışlardı rotelin sert ve hırçın karakteri ile heco victa maalesef çok fazla anlaşamamıştı.. Victalara güçlü ama damping factorü biraz düşük bir cihazla eşleştirmek gerekiyor yoksa kabin uğuldaması bariz şekilde kendini hissettiriyor ben en iyi sesi onkyo d sınıfı a-9155 ve 12watt rms'lik Yarland el84 tüplü lambalı ampli ile almıştım lambalı cidden bambaşka bir boyut ve bambaşka bir keyif.
     ...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey...

• Alper,

@bandit'e ilani gostermistim. Galiba @kizavul Bey daha once icerisine yerlestirilen Tk-2050 board yerine baska bir board ve besleme yerlestirmis.
    Eski haliyle cok detayliydi ancak biraz sertti. 2050 dinledigim tripath'ler icinde en sert karakterde olani. (Ekledigim Stan Getz videosunda calan Sony 333-Tk2050-Tang Band Sarah uclusuydu)
    Ta2020 de guzel ama yillar once Trends Audio'nun kullandigi ve hala vazgecmedigi Ta2024 bana gore en iyisi.

He bir de bigisayari transport olarak kullanan arkadaslarim mutlaka ama mutlaka foobar-wasapi ikilisini denesin. Tabi Jplay vs. kullanmiyorlarsa.

• Yani 2050 ve 2020'den ziyade 2024'ü tercih ederim diyorsun Emre öyle değil mi?
  • http://stores.ebay.com/Helder-HiFi/TA2024-MKII-15W-amplifer-PCB.html

Aynen oyle Alper..Yukaridaki linkte arjen helder'in 2024 board'u var..Bunu da cok begeniyorum..gecen gun yandi=(

• Biraz önce Sure TA2024 ve Mini MKII TA2024 aldım. 2 kart + hoparlör koruma devresi için total de 60 lira harcadım. Fiyatına göre performansa bakacağız artık :)
    Toroidal transformatör ile çift kartı tek bir kasada anahtarlama ile 2 farklı opsiyon olarak kullanmayı düşünüyorum. Yada araya lambalı buffer ekleyerek hoparlörlerde A+B gibi oluşum sağlanarak bi-amp kullanabilirim.
  • @musemre; yandi mi :)) nasil oldu olmasi gerekenden yuksek volt'lu bir adaptor mu kullandin acaba?

@hilhan; hayirli olsun, bakalim nasil sonuç alacaksin izlenimlerini bekleriz.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.