Şimdi Ara

T20 (huawei 8650) root anlatımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sonunda telefonu root etmeyi başardım öncelikle cihaza avusturya firmware yüklüyoruz bunu nasıl yapacağınız forumda yazıyor zaten yükledikten sonra linkteki dosyayı indirip sd kartımıza atıyoruz "http://www.mega upload.com/?d=YGWZ6MA0" telefonumuzu bataryayı çıkartarak tamamen kapıyoruz ve açarken de ses açma ve güç düğmesine basarak recovery mode da açıyoruz buradan update from sd seçeneğini seçerek sd kartta indiriğimiz dosyayı seçiyoruz bu kadar telefonunuz artık root olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Necro -- 6 Ağustos 2011; 10:28:52 >

• firmware i arayan arkadaşlar buradan bulabilir

http://wiki.modaco.com/index.php/Huawei_Firmware_U8650
  • selamlar, t20 telefonumu ben de aynı yöntemle bu gece root ettim. root etmemdeki ana sebep, cihazı satın aldıktan 2 gün sonra, marketten indirdiğim tüm uygulamaları sd karta kaydetmiş olmama rağmen hali hazırda telefon hafızasına yüklü olan uygulamalardan arta kalan 20mb'ın yetersiz olması ve sürekli telefonun düşük hafıza uyarısı vermesiydi.

ancak root etmek bu sorunuma tam bir çözüm sunmadı, evet turkcell'in dahili gelen ve hiçbir şekilde silinemeyen/taşınamayan uygulamalarından kurtuldum ancak bu sefer yüklediğim tüm uygulamalar için "copy to sd (hafıza kartına taşı)" butonu pasif durumda, tıklayamıyorum. app2sd tarzı pek çok uygulama çektim, yüklediğim 17-18 uygulamanın sd karta taşımaya uygun olduğunu söylüyor bu uygulamalar, ama taşımak istediğimde dediğim gibi bu işlemi gerçekleştiremiyorum.

3 senedir iphone kullanıyordum, bu benim ilk android telefonum, dolayısı ile akıllı telefon kullanımına hakim olsamda android'in detaylarına çok hakim değilim ama bu hafıza sorununu aşamazsam telefonun benim için kullanılamaz hale gelmesi işten değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: SKylancer

selamlar, t20 telefonumu ben de aynı yöntemle bu gece root ettim. root etmemdeki ana sebep, cihazı satın aldıktan 2 gün sonra, marketten indirdiğim tüm uygulamaları sd karta kaydetmiş olmama rağmen hali hazırda telefon hafızasına yüklü olan uygulamalardan arta kalan 20mb'ın yetersiz olması ve sürekli telefonun düşük hafıza uyarısı vermesiydi.

ancak root etmek bu sorunuma tam bir çözüm sunmadı, evet turkcell'in dahili gelen ve hiçbir şekilde silinemeyen/taşınamayan uygulamalarından kurtuldum ancak bu sefer yüklediğim tüm uygulamalar için "copy to sd (hafıza kartına taşı)" butonu pasif durumda, tıklayamıyorum. app2sd tarzı pek çok uygulama çektim, yüklediğim 17-18 uygulamanın sd karta taşımaya uygun olduğunu söylüyor bu uygulamalar, ama taşımak istediğimde dediğim gibi bu işlemi gerçekleştiremiyorum.

3 senedir iphone kullanıyordum, bu benim ilk android telefonum, dolayısı ile akıllı telefon kullanımına hakim olsamda android'in detaylarına çok hakim değilim ama bu hafıza sorununu aşamazsam telefonun benim için kullanılamaz hale gelmesi işten değil.

Turkcell'in silinemeyen uygulamaları telefonun / dizininde. Kullanıcıya ait bölüm ise /data bölümüdür. Yani Turkcell'in uygulamalarını silmek size alan kazandırmayacaktır. Ayrıca a2sd eklentisi ile gelen bir rom kurmanızı tavsiye ederim. Bu romlar için SD kartınızın sonuna en az 512MB Ext3 veya Ext4 şeklinde biçimlendirilmiş alan gerekiyor. A2sd ile sorununuz kalmayacaktır. O da yeterli olmazsa Data2sd eklentili bir rom da deneyebilirsiniz.

• Aynı problem için ben şöyle bi çözüm buldum

-telefonu ayarları kişleri uygulamalarıyla tamamen yedekledim
    -yeniden turkcellin orjinal romunu yükledim
    -aynı şekilde root yaptım
    -root olmuş telefonuma titanium backup yükledim
    -turkcellin saçma sapan uygulamalarını titanium backup pro ile sildim
    -aldığım yedeği geri yükledim

ve sonuç radyodan feragat etmiş olsam da uygulamaları istediğim gibi sd ye taşıyabiliyorum ayıca dikkat ettim turkcell in rom unda ses avustralya romuna göre daha yüksek çıkıyo gerçi root olmuş telefonda istediğiniz gibi yükseltebilirsiniz ama uğraşmak istemeyenler için ses daha yüksek

kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bl00dyHell

Turkcell'in silinemeyen uygulamaları telefonun / dizininde. Kullanıcıya ait bölüm ise /data bölümüdür. Yani Turkcell'in uygulamalarını silmek size alan kazandırmayacaktır. Ayrıca a2sd eklentisi ile gelen bir rom kurmanızı tavsiye ederim. Bu romlar için SD kartınızın sonuna en az 512MB Ext3 veya Ext4 şeklinde biçimlendirilmiş alan gerekiyor. A2sd ile sorununuz kalmayacaktır. O da yeterli olmazsa Data2sd eklentili bir rom da deneyebilirsiniz.

Gördüğüm kadarıyla şu an meydanda tek bir rom bulunmakta, sanırım bu dediğiniz özellikte romlar için biraz beklemem lazım?

Galiba black_necro'nun söylediği yoldan deniycem. biraz kulağı tersten tutmaya benziyor ama olsun :)

bu arada turkcell rom'unun ses ve bazı ayarlar bakımından daha kullanımı kolay olduğunu ben de fark ettim, ama yine de el alışkanlığı ile ilgili bir olay, elbet buna da alışırım.

ek bir bilgi olarak az önce Turkcell çağrı merkezi ile görüştüm, "Teknoloji uzmanı" bir beye sorunumu anlattım, turkcell'in bu konuda yapabileceği bir şey olmadığını ve stok rom yüklemenin tek çözüm olduğunu söyledi. Turkcell'in kendi uygulamalarını telefonda barındırmak istemesini anlıyorum, bulunsun, benim için de sorun yok, ama sd kartta bulunsun. Şu sistemde turkcell'in dayatması satın aldığım telefonun 48 saat içinde kullanılamaz hale gelmesine neden oldu neredeyse. üstelik çözüm önerisi de cihazı garanti kapsamından çıkaran bir yol... aklım ermedi benim bu işe.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.