Şimdi Ara

tabiri caizse filamentten kombi yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uzun zamandır forumdan faydalandım herkeze ayrı ayrı teşekkür ederim. geçenlerde kömür parası evin batması yüksek elektrik faturası derken işin içinden çıkamadım bir çok çıkamayan gibi ve bir anda aklıma bir fikir geldi ve bunu paylaşmak ve üzerinde olumlu olumsuz konuşmak istedim.
    uzatmadan filamenti bir çogunuz biliyordur (ufo ısıtıcının ısı veren parçası) bu filamentin etrafında yay şeklinde klima bakır borusunu düşünün (boylerlerde görmüşsünüzdür)
    bu çekilde 100 lük pimaşla bakır boruya şekil versem infrared ısıtıcı bakır borunun içinden geçen suyu ısıtır diye düşünüyorum daha sonra ısı pompasıyla bu sıcak suyu peteklerde dolaştırmak istiyorum malum kombiler yaklaşık 10kw/saat harcıyor bir flametde yaklaşık 1500w/saat harcıyor ısı pompasıda 300 waat desek ortalama 2000 watt eder sizce mantıklımı

• tesisatdaki suyu ısıtmak için en az 5000-6000w güç harcaman lazım 2000w ile olacak iş değil
  • 2000 watt toplam ortalama devirdaim vs takıldıktan sonra ısının 1500 watt, az önce klimacıya gittim boru almak için servise gitmiş neyse bir sorum olacak bu klima borusunu 100 lük pimaşın etrafında defalarca yay gibi dolayabilirmiyim kırılmadan veya içinden su geçişini engellemeden
  • yapılabilir ancak devrede kullanımda bu kadar sargı basınca etki edebilirmi bunu düşünmek gerek. bence kombinin ateşleme yuvası gibi (hatta ateşleme yuvası) dörtgen ve geniş bir şey düşün böylece sargıda dönüş sayısı azalır içerisine daha küçük flamentler koyarsın.
  • Takipteyim, başarılar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turgay_lermi T kullanıcısına yanıt
    internette kombi ateşleme yuvası diye görsellere baktım bulamadım, sargıdan doğacak debi düşüklüğü deneme yanılma yöntemi, uzman bir tesisatçıyla birebir görüşme, uygun bir devirdaim pompası veya alternatif olarak gelen boruyu fılament ısı bölgesine geldiğinde fılement boyunca 6 ya dağıtarak (altıgen şekilde ortada filament) akışı saglamak debide düşüklüklüğü ortadan kaldırır gibi ayrıca su altıya bölündüğünde ısı bölgesinde yavaşlayacağı için ısı gücü de yeterli olur gibi ve ben bu sistemi SAÇtan bir kutu içine koyup dışını ısı yalıtım elyafı ile kapatıp ısı kaybınıda minimuma indirmeyi düşünüyorum. beni şu an düşündüren tek şey flamentin camı b ısıya dayanırmı , bakır boru nekadar uzun ömürlü olur , bakır boru etrafında terleme olurmu olursa filamente gelirse patlatabilir
  • 1500w ile olacak olsaydı elektrikli kombi üreticileri bu işe girişirlerdi herhalde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

1500w ile olacak olsaydı elektrikli kombi üreticileri bu işe girişirlerdi herhalde

olmaz deyip kestirip atmamak gerek kanımca, varsa olmaması için geçerli sebeplerin açıklarsın doğruyu yanlışı buluruz. turgay ve ozas arkadaşımız konuyla ilgili burda minik bir arge yapıyoruz. olmaması için bir neden bulamadım ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: bybeyin

quote:

1500w ile olacak olsaydı elektrikli kombi üreticileri bu işe girişirlerdi herhalde

olmaz deyip kestirip atmamak gerek kanımca, varsa olmaması için geçerli sebeplerin açıklarsın doğruyu yanlışı buluruz. turgay ve ozas arkadaşımız konuyla ilgili burda minik bir arge yapıyoruz. olmaması için bir neden bulamadım ben

amerikayı yeniden mi keşfediyorsunuz? bu işin üreticileri sizin kadar düşünemedi mi acaba? piyasada elektrikli kombiler var bir araştır istersen kaç watt ile çalışıyor.
  • quote:

quote:

quote:

amerikayı yeniden mi keşfediyorsunuz? bu işin üreticileri sizin kadar düşünemedi mi acaba? piyasada elektrikli kombiler var bir araştır istersen kaç watt ile çalışıyor.

1) amerikayı keşfetmek
    2) üreticilerin düşünüp düşünememesi
    3) araştırmaya gerek yok kombi konusunda ilgili olanlar tükettiği elektriği bilir
    bu 3üde bu işin olmaması için bir neden değildir

• quote:

quote:

quote:

quote:

1) amerikayı keşfetmek
    3) araştırmaya gerek yok kombi konusunda ilgili olanlar tükettiği elektriği bilir

ha bu arada biliyorsan birşeyler yaz da olumlu olumsuz faydalı ol konuya öyle amerikayla, üreticinin düşünmesiyle hiç bir katkın olmuyor bilesin

• flement yerine metal tip rezistanslar var onları denesen olmazmı? çay kazanlarında oluyo onlardan. bakır boruya herhangi bir zarar kesinlikle gelmez ömründede bi kısalma olmaz bence. terleme konusuna gelince olacağını sanmam olsa kombilerdede olur çünki kombinin içindede bakır boru var hem olsa bile cam yünü sararsın sıkıntı çıkmaz die düşünüyorum. akula kardeş amerikayı keşfettiklerini tarih derslerinde öğrendik biz sadece feth etmek istiyoruz müsaadenle. edemesekte en azından beyin jimnastiğimiz yeter bize. fikirlerine saygılıyım ama muhalefetin için üzgünüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgay_lermi

flement yerine metal tip rezistanslar var onları denesen olmazmı? çay kazanlarında oluyo onlardan. bakır boruya herhangi bir zarar kesinlikle gelmez ömründede bi kısalma olmaz bence. terleme konusuna gelince olacağını sanmam olsa kombilerdede olur çünki kombinin içindede bakır boru var hem olsa bile cam yünü sararsın sıkıntı çıkmaz die düşünüyorum. akula kardeş amerikayı keşfettiklerini tarih derslerinde öğrendik biz sadece feth etmek istiyoruz müsaadenle. edemesekte en azından beyin jimnastiğimiz yeter bize. fikirlerine saygılıyım ama muhalefetin için üzgünüm.

rezistanslar zaten kullanılıyor, olmaz diye birşey yok fakat tüketim çok olur, borular terleme konusunda haklısın olsa kombide de olur ömründede büyük ihtimalle kısa vadede sıkıntı olmaz gibi ama boruya cam elyafı sarmak ısı kaybına neden olur çünkü infrared ısısı (ışık ısısı diye biliyorum yanlışsam düzeltilsin) direkt boruyla temaz etmesi gerekiyor, aksi halde şemsiyeyle güneşe çıkmak gibi bir durum var ortada. yarın ola hayrola elimde bir ısıtıcı var boru bulmakta biraz zorlandım klimacı dolaşıp bulabilirsem boruyu denemelere başlayacam degerli yorumların için teşekkürler

• inşallah başarırsın. ben teşekkür ederim kolay gelsin..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1) amerikayı keşfetmek

ha bu arada biliyorsan birşeyler yaz da olumlu olumsuz faydalı ol konuya öyle amerikayla, üreticinin düşünmesiyle hiç bir katkın olmuyor bilesin

konu açmışsın, fikir istemişsin, bizde fikir beyan etmişiz. olacak iş var, olmayacak iş var. verdiğin enerji kadar geri dönüşü olur deyince neden bozuluyorunuz anlayamadım. zaman senin, para senin istediğini yapmakta serbestsin tabi ki.

• evin ihtiyacı olan ısı 1,5 kW dan fazla olacaktır. tek başına bu sistemle evi ısıtabilmek biraz zor. örnek verebilmek için kabaca kendi evim için hesaplayayım.

çok soğuk olmayan günlerde bir günde yaklaşık 12 m3 gaz yakıyorum ki saatte 0,5 m3 gaz yapar.
    1 m3 doğalgaz yaklaşık 9,6 kW enerji veriyor. kombi verimi %90 olduğunu düşünürsek evin saatlik ısı ihtiyacı 4,32 kW

Sizin hazırlamış olduğunuz sistem hiç ısı kayıpsız %100 verimli bir sistem olsa dahi saatte 1,5 kW enerji alabilirsin ki bunun tümü ısı olarak kullanılamayacak.

Bir kombiden aldığınız enerji kadar enerji alabilmeniz için bu sistemden 3 adet kurmanız gerekir. Ki geceleri ve soğuk kış günlerinde 4. sisteme de ihtiyacınız olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.