Şimdi Ara

Tablet + Virüs + Şaşkınlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün tabletlerimden biriyle internette gezinmek istedim. Ancak istediğim sitede bir türlü gezinemiyor ve sürekli farklı sitelere yönlendiriliyordum. Tabi hemen tablete virüs bulaştığını düşündüm. Uykuya yatmış olan oğlumada söylendim durdum. Tablete virüs bulaştırmış diye. Neyse.
    Hemen tableti fabrika ayarlarına sıfırladım. Sonra tekrar google hesabımla açarak tableti kurdum. Ancak ne göreyim. Durumda herhangi bir değişiklik yok.
    Bir sürü virüs programı kurdum sildim, aile koruma programları (K9 web protection gibi) vs. Değişen bir şey yok. Kafayı yiyeceğim. Neyse sabah ola hayrola dedim.
    Ertesi gün akşam geldim diğer tablete baktım. O da aynı. Allah Allah. Onada hard reset. Çeşitli uğraşılar. Sonuç yine aynı.
    Google'dan yeni mail adresi alarak tekrar oturum açtım. Yine aynı.
    Acaba modemden mi diye düşündüm. Baktım google dan böyle sorun yaşayanlar olmuş. Tamam çözdüm dedim. Hemen DNS'leri değiştirdim. Ne çare durum değişmedi. Cep telefonundan bağlanayım bakayım dedim. Yine aynı.
    Eeee. Modem değil, tablet değil. Peki ya ne.
    Bu sefer tabletimi tekrar resetledikten sonra google hesabımı etkinleştirmeden tableti kurdum. Tekrar denedim. Bu sefer belirttiğim farklı sitelere yönlendirme işlemi gerçekleşmedi.
    Peki ya bu ne şimdi. Ben google play'e bağlanamadıktan sonra ne yapayım bu tabletleri. Bu virüsmü ya da ne.? Ne yapmalıyım? Yardım lütfen....
    Bu arada tabletlerin birisi Asus birisi Lenova.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafasayan -- 26 Haziran 2015; 20:46:30 >

• Ayni durum benim lg g3 telefonumdada mevcut malesef çözümünü bulamadim.Eger bir çözüm bulursaniz lutfen benide haberdar edin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynisi banada oldu mode reset ile cozdum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reset attim yine sorun devam ediyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evde pc varmi ondada tarayici virusu varsa yine yapar

• Arkadaşlar şunları yapabilirsiniz.

- Öncelikle telefonumuzun internet tarayıcısını açıp google ana sayfasına bağlanıyoruz. (Herhangi bir sayfada olabilir)
    - Tarayıcımızı açtıktan sonra MENÜ tuşuna basıyoruz ve AYARLARI seçiyoruz
    - Ayarlar sayfasından GİZLİLİK VE GÜVENLİĞİ seçiyoruz
    - Sırasıyla ÖNBelLEĞİ ve GEÇMİŞİ temizliyoruz
    - ÇEREZLER kısmında ÇEREZLERİ KABUL ET seçeneğini kaldırıp, TÜM ÇEREZ VERİSİNİ TEMİZLİYORUZ.. Kaç tane web browser varsa hepsinde bu işlemi deneyelim.

Ayrıca internete bağlantı DNS'leri değiştirelim. Yapabiliyorsak modem şifresini ve bağlantı adını değiştirelim. Tahmin ediyorum çözülür. Benimki oldu gibi sanki. Bakalım artık. Ben bunları yaptım arkadaşlar. Ancak kanaatim sorunun modemle ilgili olduğudur. Gerçi ben bu hizmeti komşumdan aldığım için modeme müdahale edemedim.

Saygılarımla.

• O açılan sayfalar reklam sayfaları.Bazılarında telefonunuza yada tabletinize bilmem kaç tane virüs bulaştı bilmem hangi uygulamayı kurun der direkt markete yönlendirir..
    Bunun ne modemle ne tabletinle nede telefon ile alakası var.Tamamen girmeye çalıştığın sitelerin pop-up açılan reklam sayfaları ile alakalı.
    Çözüm reklam engelleyici programlar kur.Yada tarayıcını masaüstü görünümünde çalıştır ozaman anlarsın..
  • Hocam o açılan sayfalar reklam. Mesala virus bulaşmış diyor telefonunuza sonra size benim uygulamayi yukleyin vs diyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.