< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boltux -- 28 Aralık 2015; 0:38:24 > |
"Bu Uygulamayı Tarihinde İndiriyorum Yazısı" Çılgınlığı ve Google Play'in Sorumluluğu
Yakın zamanda birçok kullanıcı, "Bu uygulamayı tarihinde indiriyorum" veya "Bu uygulamayı tarihinde indirdim yazısı" metniyle birlikte Google Play'den uygulama indirdiğine dair ekran görüntüleri paylaşıyor. Bu metnin genellikle uygulama isminin ve tarihin yer aldığı bir uyarı mesajı şeklinde göründüğü bildirildi. Bu uyarı mesajının kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte bazı uzmanlar bunun bir virüs veya kötü amaçlı yazılım olabileceğini öne sürüyor.
Google Play, uygulamalarını kullanıcıları için güvenli ve güvenilir bir kaynak olarak sunan resmi bir uygulama mağazasıdır. Kullanıcılar, Google Play'den indirdikleri uygulamaların kötü amaçlı yazılım veya virüs içermediğine güvenmektedir. Ancak "Bu uygulamayı tarihinde indiriyorum" metni, bu güvenin sarsılmasına neden olabilir.
Google Play, uygulamaların güvenliği konusunda şu önlemleri almaktadır:
- Tüm uygulamalar indirmeden önce Google'ın güvenlik incelemelerinden geçmektedir.
- Uygulamalar, kullanıcı verilerini izinsiz toplama veya kötü amaçlı yazılım içerme gibi zararlı davranışlar açısından sürekli olarak izlenmektedir.
- Kullanıcılar, Google Play'den indirdikleri herhangi bir uygulama hakkında endişeleri varsa Google'a bildirebilir.
"Bu uygulamayı tarihinde indiriyorum" metniyle karşılaşırsan Google aşağıdaki işlemleri yapmanı önermektedir:
- Uygulamayı cihazından kaldır.
- Google Play'den indirdiğin diğer uygulamalar için güvenlik kontrolleri yap.
- Cihazında kötü amaçlı yazılım taraması yap.
Google, kullanıcıların güvenliğini ve mahremiyetini korumayı taahhüt etmiştir. Google Play'den indirilen herhangi bir uygulamadan kaynaklanan başınıza gelebilecek herhangi bir zarardan dolayı Google Play sorumludur.