Şimdi Ara

Tabletlerde tıklamadan üzerine gelme konusunda yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Masaüstü bilgisayarlarda kullandığımız internet sayfalarında onmouseover gibi fareyi üzerine getirdiğimizde çalışan bazı fonksiyonlar var. Mesela yanyana duran haber başlıklarının mouse ile üzerine geldiğinizde o başlığın resmini gösteriyor ama o haberi henüz açmıyor, eğer tıklarsak o zaman açıyor o haberi. Yani önce mouse ile üzerine gelerek önizleme yapıp, açmaya karar verirsek tıklıyoruz. Şimdi ben android tablette bu önizleme işini nasıl yapacağım? Önizlemeler kendi kendine de değişiyor ama beklemek istemiyorum.

Bilenler yardımcı olsun lütfen.

• O bölüme bas ama 2 saniye kadar basılı kalsin sonra üste ekrandan küçük bir pencere açilir o pencereye basmadan ana pencereye tek tik yap ve önizleme sana işte.
    Bir nevi android klavyede s,i gibi harflerin üzerine basip dıger harfleri çıkarmak gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: lavaboo

O bölüme bas ama 2 saniye kadar basılı kalsin sonra üste ekrandan küçük bir pencere açilir o pencereye basmadan ana pencereye tek tik yap ve önizleme sana işte.
    Bir nevi android klavyede s,i gibi harflerin üzerine basip dıger harfleri çıkarmak gibi

üç gazetenin internet sitesinde denedim olmadı. örneğin ikinci haberin önizlemesi sırasında beşinci haberin üzerine basılı tutuyorum ve açılan menüden hiçbişey seçmeden kapanmasını sağlıyorum. ama menü gittiğinde beşinci değil hala ikinci haberin önizlemesi var. veya otomatik olarak o sırada üçüncü habere geçmiş olabiliyor en iyi ihtimalle. ama her haberde beş saniye bekliyo otomatik olarak sonraki habere geçmeden. bu da oldukça sıkıcı mutlaka bi yöntemi olmalı tıklamadan üzerine gelme olayının.

oyunlarda falan sıkıntı olmuyomu aynı şey?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben dedğim yöntemi yapiyorum ve oluyor sende bir uygulama hatası olabilirmi ?
    Acaba tam nasıl yaptığımı resimlemi belirtsem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lavaboo -- 15 Eylül 2013; 15:51:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampirlord

Masaüstü bilgisayarlarda kullandığımız internet sayfalarında onmouseover gibi fareyi üzerine getirdiğimizde çalışan bazı fonksiyonlar var. Mesela yanyana duran haber başlıklarının mouse ile üzerine geldiğinizde o başlığın resmini gösteriyor ama o haberi henüz açmıyor, eğer tıklarsak o zaman açıyor o haberi. Yani önce mouse ile üzerine gelerek önizleme yapıp, açmaya karar verirsek tıklıyoruz. Şimdi ben android tablette bu önizleme işini nasıl yapacağım? Önizlemeler kendi kendine de değişiyor ama beklemek istemiyorum.

Bilenler yardımcı olsun lütfen.

Bunu sadece air wiew özelliği olan samsung tabletlerde yapabilirsin
  • quote:

ben dedğim yöntemi yapiyorum ve oluyor sende bir uygulama hatası olabilirmi ?

walla resimle veya başka bir şekilde anlatabilirseniz sevinirim hocam.

uygulama olarak firefox kullanıyorum genelde.
  • quote:

quote:

Resimle anlatilcak bişi diil aslinda kucuk bir video ile anlatabilirim soz yarin ufak bir video yaparim senin icin uygulamali.
    Ayrica neden dolphin browser kullanmiyorsun? şiddetle tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

quote:

Resimle anlatilcak bişi diil aslinda kucuk bir video ile anlatabilirim soz yarin ufak bir video yaparim senin icin uygulamali.
    Ayrica neden dolphin browser kullanmiyorsun? şiddetle tavsiye ederim.

Eywallah ya, çok makbule geçer. Videoyu bekleyeceğim. dolphin hiç bilmiyorum alışması falan zor olurmu ki?

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lavaboo -- 22 Eylül 2013; 8:45:19 >
  • wampirlord W kullanıcısına yanıt
  • quote:

Aslında o kare çıkana kadar basılı tutmanıza gerek yok.Mesela videoda o rakam yazan yerlere parmağınızı tutup hafif yukarı aşağı kaydırdığınızda sayfayı aynı işi görüyor.

• hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Evet biliyorum o yöntemi ama biraz ince ve kıl bir dokunuş olduğu için ben garanti olan yöntemi izah etmek istedim
  • quote:

Evet biliyorum o yöntemi ama biraz ince ve kıl bir dokunuş olduğu için ben garanti olan yöntemi izah etmek istedim

Beyler çok sağolun videoyu izleyince tam tahmin ettiğim gibi olduğunu anladım. Ama şu var ki benim firefox tarayıcıda bu şekilde olmuyor. Hatta şunu da belirteyim sayfanın üzerine tıklasan da basılı tutma menüsü gitmiyor, o menüden kurtulmak için geri tuşuna basmak zorundayım. Geri tuşuna basınca da eski haberde duruyor, üzerine basılı tuttuğumuz habere geçmiş olmuyor. Dolphin tarayıcı denemeyi düşünüyorum. FIREFOXU FLASHPLAYER İÇİN KULLANIYORDUM. Sorun yaşarmıyım ki?

Özellikle lavaboo üşenmeyip video çektiğin için sağol.
    Dolphini indir ve dene o kadar zor bir olay diil en fazla 5dakkanı alır %90 sorun yaşamazsın bence
  • quote:

Dolphini indir ve dene o kadar zor bir olay diil en fazla 5dakkanı alır %90 sorun yaşamazsın bence

Dolpini dün indirip biraz denedim ilk izlenimler olumlu, üzerine gelme işi oluyor. Bakalım biraz daha deneyim ağır flash içeren siteleri falan. Sorun olmazsa bunu kullanırım veya sadece haber sitelerinde kullanır diğer sitelerde firefox kullanırım.

ESAS BAŞKA BİŞEY VAR: bi arkadşın iphone tarayıcısında (safari olabilir) bu üzerine gelmek istediğiniz şeyleri 1 kez tıklayınca üzerine gelmiş gibi oluyor. Linki açmak için 2 kez tıklıyoruz. Yani: 1 kez dokunma=üzerine gelme, 2 kez dokunma=tıklama şeklinde formülize etmişler olayı.
    Böylece uzun basmakla ve açılan menüyü kapatmakla veya basılı tutup kaydırmakla uğraşmamış oluyoruz.

SİZCE DE MANTIKLI DEĞİL Mİ?

Evet asil mantikli olan bu işlemdir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.