Şimdi Ara

Tacizi haklı kılan sebepler varmı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu konu elbette hassas fakat çözümü son derece net ve kısadır, Özdenetim!!!
    eğer özdenetiminiz yoksa sadece taciz konusunda deil pek çok konuda kötü davranışlara yönelirsiniz, yukarıda arkadaşın verdiği güzel örnekteki gibi fırsatın olduğunda hırsızlıkta yapabilirsin, veya fırsatın olduğunda mükemmel bir şekilde yalanda söyleyebilirsin, bunların hepsi özdenetim ile ilgilidir(yada nefsine hakim olmak) bir bayanın bahsettiğiniz şekilde giyinmesi beni ilgilendirmez ve özdenetimimi kaybetmem,
  • beyler tacızden kasıt gozle tacızse haklı sebepler olabılr acıkca solemek gerekırse ben fazla kendını teshır etmeyen bıur kıza baktıgımda kendımden utanıyorum ve gozumu kacırıyorum cunku ebnımde annem var kardesım var ama acık sacık gıyınmıs bır kızada bakıyoruz -bakmıyorum dıyen varsa ınanmayın-
    ınsanın gozu kayar ama dıger turlu tacızlerı -laf atma vs.- tamamen kınıyorum hıcbır haklı gerekcesı olamaz

bazı arkdaslar ıse kızların kendılerını acmasını ınsanın fızyoljısıyle bagdastırmıs ewrım sonucunda olusan bısey olarak yorumlamıs bence cok sacma ınsan hayvan mıkı cıftlesme sansını artırmaya calsımak ıcın cevresındekı tanımadıkalrına kur yapsın gercekten cok basıt bır yaklasım
    bence ... kızlar erkekler tarafındna daha cok ılgı gordugu ıcın dıger kızlarda onlara ozenıyor cunku herkes ılgı gormek ıster bundan hoslanır o yuzden kızlarda bıryerlerını teshır edınce daha cok ılgı cekeceklerını zannedıyorlar heraldecocukluktur hewestır olur tabı haddını asmadıgı surece
    neyse cok konsutum galıba konuyu su sozle bıtırmek ıstıyorum
    "Benim hakkımda ne düşünüyorsan ALLAH sana 2 katını versin"

• quote:

Orjinalden alıntı: öyküm_mü

@zerro

Kadınların kendilerine makyaj yapmaları, beğendirme istekleri, kuafore gitmelerinin temelinde yatan sebep cinsel arzular ve bunlardan kaynaklı doğada ayakta kalma psikolojisidir.

zerro bir bayan olarak sunu söylemek istiyorum..bu kadar basit ele alamazsın kadının makyaj yapması.kuaför egitmesi her zaman bu saydıklarınla orantılı değildir.çogu zaman bende makyaj yaparım...yada kuaför egiderim ama bunun altında bunları yaparken ne birini teşir etmek yada baska bir düsünce geçmez aklımdan.sadece kendimi nasıl iyi hissediyorsam onu yaparım onu giyerim insanın kendini güzel görmek istemesidir ve baskaları için değildir kendisi içindir...ama su var dediğin gibi düşünen bayanlar da yok değil hani kış günü mini etek giyen bayan diyen bir arkadas vardı onun dediği gibi bu tür insanlar bellidir...belki o bayanlar için ayakta kalma pskolojisi denebilir ama genelleme yapıp bayan ların ayakta kalma pskolojisi demek biraz yanlış olur ayakta kalmanın böyle bir pskolojisi ( ben kendim için söylüyorum )

profilde ismin niye yasin ?

• quote:

Orjinalden alıntı: _WulT_

quote:

@zerro

Kadınların kendilerine makyaj yapmaları, beğendirme istekleri, kuafore gitmelerinin temelinde yatan sebep cinsel arzular ve bunlardan kaynaklı doğada ayakta kalma psikolojisidir.

zerro bir bayan olarak sunu söylemek istiyorum..bu kadar basit ele alamazsın kadının makyaj yapması.kuaför egitmesi her zaman bu saydıklarınla orantılı değildir.çogu zaman bende makyaj yaparım...yada kuaför egiderim ama bunun altında bunları yaparken ne birini teşir etmek yada baska bir düsünce geçmez aklımdan.sadece kendimi nasıl iyi hissediyorsam onu yaparım onu giyerim insanın kendini güzel görmek istemesidir ve baskaları için değildir kendisi içindir...ama su var dediğin gibi düşünen bayanlar da yok değil hani kış günü mini etek giyen bayan diyen bir arkadas vardı onun dediği gibi bu tür insanlar bellidir...belki o bayanlar için ayakta kalma pskolojisi denebilir ama genelleme yapıp bayan ların ayakta kalma pskolojisi demek biraz yanlış olur ayakta kalmanın böyle bir pskolojisi ( ben kendim için söylüyorum )

belki bayandır...
    (bkz:bülent ersoy)

• quote:

Orjinalden alıntı: zanetti35

Böyle saçma bir topic olabilirmi yaw ??? Tacizi ne haklı kılabilir ki ??? Annenizin, kızkardeşinizin taciz edildiğini düşünsenize, ondan sonra da haklılık kelimesini yazabilecekmisin bakalım !!!

Katılıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: ashc

quote:

Orjinalden alıntı: zanetti35

Böyle saçma bir topic olabilirmi yaw ??? Tacizi ne haklı kılabilir ki ??? Annenizin, kızkardeşinizin taciz edildiğini düşünsenize, ondan sonra da haklılık kelimesini yazabilecekmisin bakalım !!!

Katılıyorum.

Tacizin haklı sebebi olmaz!!

Minareyi çalan kılıfını hazırlamış galiba

• quote:

[drahte1905, Cennetlik Zebani]Her yaşlı mollanın arkadasında, 4kadın wardır...

Her bende müslümanım ama... diye söze başlayanların arkasında 1 as 3 yedek kadın vardır...

İslam dininin birden fazla kadınla evlenmeye izin vermesi hususundaki bilgi

İslam dini Arabistan Yarımadasına yayıldığı sırada bir kısım cahiliye adetleri de bütün tesirleriyle hükmünü icra ediyordu. İslamiyet bunlardan bazılarını tamamen kaldırıyor, bazılarını mutedil hale getiriyordu. Bunlardan birisi de Cahiliye dönemindeki sınırsız kadınla evlenme meselesi idi. İslamiyet gelmeden önce Arap Yarımadasında erkekler, sayı tahdidi olmaksızın, istedikleri kadar kadınla evlenebilirlerdi.

İşte Kur'an-ı Kerim bu cahiliye adetine bir sınırlama getirdi. Azami olarak dörde kadar evlenebileceğini açıkladı. Cenab-ı Hak “Eğer hanımlarınız arasında adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, sadece bir tane ile yetinin.” buyurdu.(1)

İslamiyet her ne kadar birçok kadınla evlenmeye müsaade etmişse de, bir tek kadınla evlenmeyi esas olarak kabul etmiştir. Birden fazlasına müsaade “ahlaki ve sosyal zaruretler” haline tahsis edilmiştir. Bu durumda kadınlar arasında adaletin şart olduğu açıklanırken ruhi temayüllerde eşit davranmanın pek mümkün olmadığına dikkati çekilmiştir: “Ne kadar isteseniz kadınlar arasında adaletli davramaya güç yetiremezsiniz” (2)

Cenab-ı Hak bir ayette adaleti emrederken, diğer ayette de insanların hanımları arasında adaleti gerçek manada gerçekleştiremeyeceklerini açıklaması, birden fazla kadınla zaruret olmaksızın evlenmemeye işaret içindir.

Tarihin her devrinde milletler arasında ortaya çıkan kanlı savaşların acımasız tesiriyle erkek nüfusu azalıp, kadın nüfusu bir kaç misli artar. Böyle bir durumda bir erkeğin bir kaç kadını koruması bir vazife olur. Türkiye, Birinci Dünya, Almanya da İkinci Dünya Savaşından sonra bunu yaşamıştır. Almanya'da İkinci Dünya Savaşından sonra kadınların sayısı erkeklerin üç katı kadardı. Alman milleti şiddetli bir sosyal dengesizlik tehlikesiyle yüz yüzeydi. Çünkü kadınların hemen hemen üçte ikisi çaresizlik ve kimsesizlik içinde bulunuyordu. Böylece Almanya hükümeti bir erkeğin birden fazla kadınla evlenmesine imkan tanımak zorunda kalıyordu. Bir Alman Profesör, Alman kadının kurtulması için İslamın bu ruhsatını kabul etmekten başka çare olmadığını ısrarla belirtiyordu.

Almanya'nın İkinci Dünya Savaşı sonundaki durumunda olduğu gibi şayet bir topluma bir erkeğe karşı üç kadın bulunsa, problemin halledilmesi için üç durum söz konusu olur:

1. Her erkek bir kadınla evlenecek ve her üç kadından ikisi aile hayatını, çocuk sevgisini, annelik şefkatini tadamayacaktır.
    2. Her erkek bir kadınla evlenecek ve diğer kadınlarla gayr-ı meşru münasebetler kuracak; kadın bu durumda yine aile hayatını, annelik şefkatini ve çocuk sevgisini tadamayacaktır.(sizin gibi düşünenlerin en sevdiği yöntem bu galiba...3. sü batıyor çünkü!!!)
    3. Bir erkek birkaç kadınla evlenecek, meşru daire dahilinde aralarında adalet prensiplerine riayet ederek haysiyet ve şereflerini koruyacak, vicdani rahatsızlıktan kurtaracaktır. Toplum da cinsiyet ve nesep karmaşasından kurtulmuş olacaktır.

Akl-ı selim sahibi her insan üçüncü şıkkı kabul eder. Çünkü insan fıtratı bunu gerektirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarafeyn -- 16 Mayıs 2006; 3:03:57 >

• ne yaaa kızlar göbek açıyor. mini etek giyiyor.dar badi giyiyor.çıkıyor sokağa sonrada taciz edilmeyecek haaa. geçiniz bunları efendim geçiniz o bayanlarında hoşuna gidiyor beğenilmek ve dikkat çekmek istiyor.ondan sonra bu topicde tacizin haklı sebebi olmaz diyorsunuz .Yapmayın ya kandırmayalım kendimizi....

• quote:

Orjinalden alıntı: dephyr

ne yaaa kızlar göbek açıyor. mini etek giyiyor.dar badi giyiyor.çıkıyor sokağa sonrada taciz edilmeyecek haaa. geçiniz bunları efendim geçiniz o bayanlarında hoşuna gidiyor beğenilmek ve dikkat çekmek istiyor.ondan sonra bu topicde tacizin haklı sebebi olmaz diyorsunuz .Yapmayın ya kandırmayalım kendimizi....
  • quote:

Orjinalden alıntı: tharun

quote:

[drahte1905, Cennetlik Zebani]Her yaşlı mollanın arkadasında, 4kadın wardır...

Her bende müslümanım ama... diye söze başlayanların arkasında 1 as 3 yedek kadın vardır...

İslam dininin birden fazla kadınla evlenmeye izin vermesi hususundaki bilgi

İslam dini Arabistan Yarımadasına yayıldığı sırada bir kısım cahiliye adetleri de bütün tesirleriyle hükmünü icra ediyordu. İslamiyet bunlardan bazılarını tamamen kaldırıyor, bazılarını mutedil hale getiriyordu. Bunlardan birisi de Cahiliye dönemindeki sınırsız kadınla evlenme meselesi idi. İslamiyet gelmeden önce Arap Yarımadasında erkekler, sayı tahdidi olmaksızın, istedikleri kadar kadınla evlenebilirlerdi.

İşte Kur'an-ı Kerim bu cahiliye adetine bir sınırlama getirdi. Azami olarak dörde kadar evlenebileceğini açıkladı. Cenab-ı Hak “Eğer hanımlarınız arasında adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, sadece bir tane ile yetinin.” buyurdu.(1)

İslamiyet her ne kadar birçok kadınla evlenmeye müsaade etmişse de, bir tek kadınla evlenmeyi esas olarak kabul etmiştir. Birden fazlasına müsaade “ahlaki ve sosyal zaruretler” haline tahsis edilmiştir. Bu durumda kadınlar arasında adaletin şart olduğu açıklanırken ruhi temayüllerde eşit davranmanın pek mümkün olmadığına dikkati çekilmiştir: “Ne kadar isteseniz kadınlar arasında adaletli davramaya güç yetiremezsiniz” (2)

Cenab-ı Hak bir ayette adaleti emrederken, diğer ayette de insanların hanımları arasında adaleti gerçek manada gerçekleştiremeyeceklerini açıklaması, birden fazla kadınla zaruret olmaksızın evlenmemeye işaret içindir.

Tarihin her devrinde milletler arasında ortaya çıkan kanlı savaşların acımasız tesiriyle erkek nüfusu azalıp, kadın nüfusu bir kaç misli artar. Böyle bir durumda bir erkeğin bir kaç kadını koruması bir vazife olur. Türkiye, Birinci Dünya, Almanya da İkinci Dünya Savaşından sonra bunu yaşamıştır. Almanya'da İkinci Dünya Savaşından sonra kadınların sayısı erkeklerin üç katı kadardı. Alman milleti şiddetli bir sosyal dengesizlik tehlikesiyle yüz yüzeydi. Çünkü kadınların hemen hemen üçte ikisi çaresizlik ve kimsesizlik içinde bulunuyordu. Böylece Almanya hükümeti bir erkeğin birden fazla kadınla evlenmesine imkan tanımak zorunda kalıyordu. Bir Alman Profesör, Alman kadının kurtulması için İslamın bu ruhsatını kabul etmekten başka çare olmadığını ısrarla belirtiyordu.

Almanya'nın İkinci Dünya Savaşı sonundaki durumunda olduğu gibi şayet bir topluma bir erkeğe karşı üç kadın bulunsa, problemin halledilmesi için üç durum söz konusu olur:

1. Her erkek bir kadınla evlenecek ve her üç kadından ikisi aile hayatını, çocuk sevgisini, annelik şefkatini tadamayacaktır.
    2. Her erkek bir kadınla evlenecek ve diğer kadınlarla gayr-ı meşru münasebetler kuracak; kadın bu durumda yine aile hayatını, annelik şefkatini ve çocuk sevgisini tadamayacaktır.(sizin gibi düşünenlerin en sevdiği yöntem bu galiba...3. sü batıyor çünkü!!!)
    3. Bir erkek birkaç kadınla evlenecek, meşru daire dahilinde aralarında adalet prensiplerine riayet ederek haysiyet ve şereflerini koruyacak, vicdani rahatsızlıktan kurtaracaktır. Toplum da cinsiyet ve nesep karmaşasından kurtulmuş olacaktır.

Akl-ı selim sahibi her insan üçüncü şıkkı kabul eder. Çünkü insan fıtratı bunu gerektirir.

kardeş benim anlamadığım şu. neden illaki erkek diğer kadınlarla gayri meşru ilişkilere girmek zorunda. yani şu 2. şık şöyle olamazmı her erkek kendi karısıyla adam gibi yaşayıp karıya kıza bakmayacak.
    Hayır kendi güvensizliğinizi ve cinsel egolarınızı hepimizin yaşadığını sanıyorsunuz ve tüm namuslu erkekleri potansiyel karısını aldatacak sapık konumuna sokuyosunuz ona bozuluyorum

• eğer yazıyı DİKKATLİ ve TAM olarak okursanız sorunuza cevap bulacaksınız..başka sorunuz varmı??

saygılar..

Edit: hatta şöyle yardımcı olayım tam okumadığınız belli..

diyorya o 3 şık bu durumlarda göz önüne alınır islamda 4 kadına kadar onay verilmeside bu gibi savaş ve felaketler sonrası geride kalan kadınları almayla ortaya çıkmıştır aksi halde geride kalanlar nasıl geçinebilir bunların şartlarını internetteki islami sitelerden bulabilir ve okuyabilirsiniz..

tekrarr saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarafeyn -- 16 Mayıs 2006; 13:57:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dephyr

ne yaaa kızlar göbek açıyor. mini etek giyiyor.dar badi giyiyor.çıkıyor sokağa sonrada taciz edilmeyecek haaa. geçiniz bunları efendim geçiniz o bayanlarında hoşuna gidiyor beğenilmek ve dikkat çekmek istiyor.ondan sonra bu topicde tacizin haklı sebebi olmaz diyorsunuz .Yapmayın ya kandırmayalım kendimizi....

• quote:

XXX

Bir gün genetik olarak sadece erkeklerin öldüğü bir felaket olduğundada

Ozamanda 3 durum oluakmı?

1. Her kadın bir erkekle evlenecek ve her üç erkekteb ikisi aile hayatını, çocuk sevgisini, babalık şefkatini tadamayacaktır.
    2. Her kadın bir erkekle evlenecek ve diğer babaalra gayr-ı meşru münasebetler kuracak; baba bu durumda yine aile hayatını, babalık şefkatini ve çocuk sevgisini tadamayacaktır.(sizin gibi düşünenlerin en sevdiği yöntem bu galiba...3. sü batıyor çünkü!!!)
    3. Bir kadın birkaç erkekle evlenecek, meşru daire dahilinde aralarında adalet prensiplerine riayet ederek haysiyet ve şereflerini koruyacak, vicdani rahatsızlıktan kurtaracaktır. Toplum da cinsiyet ve nesep karmaşasından kurtulmuş olacaktır.

• quote:

eğer yazıyı DİKKATLİ ve TAM olarak okursanız sorunuza cevap bulacaksınız..başka sorunuz varmı??

saygılar..

Edit: hatta şöyle yardımcı olayım tam okumadığınız belli..

diyorya o 3 şık bu durumlarda göz önüne alınır islamda 4 kadına kadar onay verilmeside bu gibi savaş ve felaketler sonrası geride kalan kadınları almayla ortaya çıkmıştır aksi halde geride kalanlar nasıl geçinebilir bunların şartlarını internetteki islami sitelerden bulabilir ve okuyabilirsiniz..

tekrarr saygılar..

merak etme ben hepsini okudum. ama sen şu 2. şık benim dediğim şekilde olamazmı onu söyle. yani illaki boşta hatun olursa onunla zinamı düşünmek zorunda bu erkekler.

• Tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bir kadının en büyük rakibi yine bir kadındır ve kadınlar erkekler tarafından beğenilmekten ziyade başka bir kadın tarafından beğenilmek/kıskanılmak için süslenirler.
    Ortalama güzellikte bir bayan isterse 100 erkekten 90 ının baştan çıkarabilir fakat bir erkek en fazla %5 te kalır. Yani kontrol bayanlarda. Erkeğin tek yapabileceği (hayvan değilse) bakmak.

Her türlü taciz iğrençtir. Fakat kendim için söylüyorum, dekolteyi fazlaca kaçırmışlara veya gerçekten güzel bayanlara gözgöze gelmediğim zamanlar bakarım. Fazla da abartmam. Eğer bu taciz se elimde değil bunu yapıyorum. Ama arkadaş bazen öyle güzeller oluyor ki yanımdaki bayan arkadaş beni dürtükleyip gösteriyor. Gel de bakma türünden yani.

Son olarak. Sevgili bayan arkadaşlar, iyi ki varsınız. Siz olmasanız bu dünyada 1 dk. durmam valla.

• quote:

Orjinalden alıntı: diemavili

quote:

Orjinalden alıntı: _WulT_

quote:

@zerro

belki bayandır...
    (bkz:bülent ersoy)

diemavili sen adamı öldürürsün? (gülmekten)

• gecenlerde bu konu hakkında bi anket doldurdum okulda orda baya kalayladım valla

Basya acaipte sorular vardı hee
  • niye yurt dışındaki ülkelerde bu tarz şeyler olmuyor yada bu kadar olmuyor bence önce bu sorgulanması lazım?yada türkiye'de niye oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: onuracari

niye yurt dışındaki ülkelerde bu tarz şeyler olmuyor yada bu kadar olmuyor bence önce bu sorgulanması lazım?yada türkiye'de niye oluyor

çünkü orda erkeğe fırsat kalmıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: zero01

Erkeklerin kadınlara dönüp bakması tamamen içgüdüseldir.
    Kadınların ise kendilerini teşhir etmeye çalışması da içgüdüseldir.

Güzel görünebilen türün çiftleşme şansı daha yüksek olduğu için, kendi türünü devam ettirebilme şansı artar. Hepsinin temelinde ise ölüm korkusu yatar.

Kısacası, kızların kendilerini teşhir etmelerini asıl sebebi KORKULARIDIR.

(Freudcu bir açıklama oldu galiba.)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.