Şimdi Ara

Tacizi haklı kılan sebepler varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günümüzde malesef hemen hemen her yerde tacizin bi şeklini görüyoruz duyuyoruz yada yaşıyoruz.Gerekçeler hep aynı oluyor öyle giyinmeseydi beni baştan çıkarmasaydı ,güzel kokular sürmeseydi yada öyle bakmasaydı vs vs. Benim merak ettiğim bizler karşı taraf olarak nasıl davranmalı ve önlem almalıyız bu açlığı eğitim dışında nasıl çözebiliriz artık eğitilmeye geç kalmiş insanları değiştirebilmenin yolları nelerdir ?

• Herkesin önlem alması gerekir diye dusunuyorum.kadınların her yerini teşhir etmemesi gerekiyor benim anlamadıgım sey kadınlar neden boyle teşhir ederler kendilerini? en mahrem ve özel yerlerini insanlara göstererek ne elde ediyorlar ? merak ediyorm dogrusu.
  • önlem nedir? sen kendince önlem alırsın hatta kimseye bariz şekilde bakmassın ve ilgilenmessin ama karşındaki insan sanki bunun aksi davranışını yapıyormuşsun gibi seni bakışlarıyla taciz edebilir.
    özellkile toplu taşıma araçlarında ve beklemen gereken yerlerde bu diğer insan için bir hakmış gibi algılanıyor,sana bakıyor ve eğer es kaza sende ona bakarsan artık ne dersen de suçlu sen oluyorsun çünkü sende ona baktın aslında onun dikkatıni sen bakışlarınla dağıttın..
    taciz konusunun ne şekilde çözümleneceğini bilmiyorum eğitimli ve meslek sahibi insanların bile bu tür eğilimleri olabiliyor..
    bir psikologla yaşadığım bir diyalogdan sonra artık eğitimin de çok fazla bir etkisinin olmadığını düşünüyorum..
    kadınların bu yöndeki kolaycılaştıran giyinişleri ve tavırları elbette büyük etkendir ama insanlık yinede bu kadar kolaycılığa sığınmamalı..
    kendini koruyan denince ilk akla gelen cinsiyet kadın olmamalı..

• Hadi havalar sıcak bunaltıyor. Ben nasıl o havalarda şort giymek istiyorsam kadınlarda mini etklerini giysinler. Ama kar yağarken bile mini etek giyenleri tacizi hakediyor.
  • Erkeklerin kadınlara dönüp bakması tamamen içgüdüseldir.
    Kadınların ise kendilerini teşhir etmeye çalışması da içgüdüseldir.

Kadınların kendilerine makyaj yapmaları, beğendirme istekleri, kuafore gitmelerinin temelinde yatan sebep cinsel arzular ve bunlardan kaynaklı doğada ayakta kalma psikolojisidir.
    Güzel görünebilen türün çiftleşme şansı daha yüksek olduğu için, kendi türünü devam ettirebilme şansı artar. Hepsinin temelinde ise ölüm korkusu yatar.

Kısacası, kızların kendilerini teşhir etmelerini asıl sebebi KORKULARIDIR.

(Freudcu bir açıklama oldu galiba.)
  • @zerro

Kadınların kendilerine makyaj yapmaları, beğendirme istekleri, kuafore gitmelerinin temelinde yatan sebep cinsel arzular ve bunlardan kaynaklı doğada ayakta kalma psikolojisidir.

zerro bir bayan olarak sunu söylemek istiyorum..bu kadar basit ele alamazsın kadının makyaj yapması.kuaför egitmesi her zaman bu saydıklarınla orantılı değildir.çogu zaman bende makyaj yaparım...yada kuaför egiderim ama bunun altında bunları yaparken ne birini teşir etmek yada baska bir düsünce geçmez aklımdan.sadece kendimi nasıl iyi hissediyorsam onu yaparım onu giyerim insanın kendini güzel görmek istemesidir ve baskaları için değildir kendisi içindir...ama su var dediğin gibi düşünen bayanlar da yok değil hani kış günü mini etek giyen bayan diyen bir arkadas vardı onun dediği gibi bu tür insanlar bellidir...belki o bayanlar için ayakta kalma pskolojisi denebilir ama genelleme yapıp bayan ların ayakta kalma pskolojisi demek biraz yanlış olur ayakta kalmanın böyle bir pskolojisi ( ben kendim için söylüyorum )

• quote:

Orjinalden alıntı: öyküm_mü

@zerro

zerro bir bayan olarak sunu söylemek istiyorum..bu kadar basit ele alamazsın kadının makyaj yapması.kuaför egitmesi her zaman bu saydıklarınla orantılı değildir.çogu zaman bende makyaj yaparım...yada kuaför egiderim ama bunun altında bunları yaparken ne birini teşir etmek yada baska bir düsünce geçmez aklımdan.sadece kendimi nasıl iyi hissediyorsam onu yaparım onu giyerim insanın kendini güzel görmek istemesidir ve baskaları için değildir kendisi içindir...ama su var dediğin gibi düşünen bayanlar da yok değil hani kış günü mini etek giyen bayan diyen bir arkadas vardı onun dediği gibi bu tür insanlar bellidir...belki o bayanlar için ayakta kalma pskolojisi denebilir ama genelleme yapıp bayan ların ayakta kalma pskolojisi demek biraz yanlış olur ayakta kalmanın böyle bir pskolojisi ( ben kendim için söylüyorum )

@öyküm_mü , endişelerinizi ve itirazlarınızı anlıyorum. Fakat Doğanın diyalektiği böyle işliyor.
    İnsanın Genotipinde işlenmiş bir programcık mevcut. Bu milyonlarca yıllık evrimsel süreçte oluşmuş bir programcık. Buna içgüdü de denebilir.
    İnsanların yaptığı belli davranışlar, kaynağını bu programcıktan alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero01 -- 13 Mayıs 2006; 13:14:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki bu programcık,milyonlarca yıl geçmeden,bir insanda birdenbire mutasyonamı uğruyorda ,otuzundan,yada yirmisinden yada bilmem kaç yaşından sonra kişinin davranışları değişebiliyor..
    doğanın diyalektiği biyoloji ye bağladığından ,örneğin dışarıdan ilaç almadan namaza başlayan benim için ne söylenebilir?
  • hiç bir şey tacize geçerli bir mazeret olamaz. kadının şu yada bu şekilde giyinmesinin tacize davetiye çıkardığını mahkemede bile iddia edemezsiniz cezayı yersiniz. genç bir kız heves etmiştir o şekilde giyinmiştir, bunun tacize haklı bir sebep oluşturduğu iddia edilemez. bu şuna benzer, adam dükkanı bırakmış bir kaç dakikalığına dışarı çıkmıştır girersin masanın üzerindeki cep telf çalarsın, sonrada "ortam müsaitti, şartlar uygundu, hırsızlığı haklı çıkaracak sebepler vardı" dersin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

hiç bir şey tacize geçerli bir mazeret olamaz. kadının şu yada bu şekilde giyinmesinin tacize davetiye çıkardığını mahkemede bile iddia edemezsiniz cezayı yersiniz. genç bir kız heves etmiştir o şekilde giyinmiştir, bunun tacize haklı bir sebep oluşturduğu iddia edilemez. bu şuna benzer, adam dükkanı bırakmış bir kaç dakikalığına dışarı çıkmıştır girersin masanın üzerindeki cep telf çalarsın, sonrada "ortam müsaitti, şartlar uygundu, hırsızlığı haklı çıkaracak sebepler vardı" dersin.

• Bence her insan hoş gözükmek ister..

Bir kadınında giyinme hoş gözükmek istemesidir..Ve kitleleri peşinden koşturabilme yeteneğini daha doğrusu avantajını kullanması!

Ben kışın ortasında body giyen hatunlar biliyorum bostanlıda alsancakta bide düşük bel pantolon...

hepsinin sebebi farklı 1 tanesini ben tanıyordum Burak abi aldatmıştı onu kıskandırmak için öle mekanlara girip çıkıyordu..herkez kazakla falan oturduğu içi o tabi dikkat çekiyor...

Teşircilik insanın yapısındada olan bişey...Ruhunda varsa kızın bi acaiplik olur oda olur ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

hiç bir şey tacize geçerli bir mazeret olamaz. kadının şu yada bu şekilde giyinmesinin tacize davetiye çıkardığını mahkemede bile iddia edemezsiniz cezayı yersiniz. genç bir kız heves etmiştir o şekilde giyinmiştir, bunun tacize haklı bir sebep oluşturduğu iddia edilemez. bu şuna benzer, adam dükkanı bırakmış bir kaç dakikalığına dışarı çıkmıştır girersin masanın üzerindeki cep telf çalarsın, sonrada "ortam müsaitti, şartlar uygundu, hırsızlığı haklı çıkaracak sebepler vardı" dersin.

süper bir yaklaşım
  • quote:

Orjinalden alıntı: zero01

Erkeklerin kadınlara dönüp bakması tamamen içgüdüseldir.

Güzel görünebilen türün çiftleşme şansı daha yüksek olduğu için, kendi türünü devam ettirebilme şansı artar. Hepsinin temelinde ise ölüm korkusu yatar.

şimdiye kadar okuduğum en güzel yorum.
  • quote:

Yürü beee

• tacizi haklı çıkaran herhangi bir neden olamaz şöyle bir neden olabilir o da işgüzarların kendini haklı çıkarma derdinden olur.
  • ''çalma elin kapısını çalarlar kapını; atasözümüz

tacizin hiçbir haklı sebebi yoktur bence ırzodur cahildir .
  • haklı bir sebep yok....elbette kadın süslenebilir,erkeğin de dikkatini çekebilir... taciz tamamiyle ahlaksızlığı saygısızlığı ve hayvanlığı temsil ediyor... eğer ki olay teşhir etmek olsaydı plajlarda neler olabileceğini tahmin edemiyorum... taciz sadece sapkın erkeklerin fırsatçılığıdır... insan iradesi bir kadının teşhirine kolayca karşı koyabileck kuvvettedir... ama kullanacak kadar insan olana....
  • quote:

Orjinalden alıntı: tibi

quote:

şimdiye kadar okuduğum en güzel yorum.

yorum güzel ama sonuca katılmıyorum...kadınlar maalesef 2 acımasız rekabetin icindedir-kimse bunu kendine sesli sesli söylemez---hem içinde bulunduğu populasyonda ki kızlarla rekabet edecek (bir kız güzelse erkeğin gözünde ,gözüne ne sürmüş dudağına ne sürmüş yada pantlonu ne kadar bol dar ucuz pahalı sıfır etkisi var) hemde hemcinsleri ile rekabet edecek güclü erkeği(artık icini zengin yakışıklı vs vs ile doldurun..) elde edebilmek icin .Eger ki bacaklarına yapışmayan bi pantolon giyerse kendisine olan günlük ilginin oldukça azalacağını bilir -diğer hususlar nötr iken-
    erkekleride şöyle görün : sizler güzel ciceklersiniz ama dünyada arılar(zengin, guc) gibi yararlı kelebekler (yakışıklı)gibi güzel olanları varken bi ton börtü böcek ve haliyle hepsini kendinize cekiyorsunuz ...tamam irade var ve taciz kötü -kimse yapmasın sakın- ama taciz kadın tarafından hoşlanılmadığı zaman adı taciz oluyor yani tamamen duygusal bir yaklaşım sözkonusu...toparlayacak olursak erkeğin olmadığı bir yerde kadın kadın mıdır?toplum kadınların elinde olsa ve erkeklerin arzusu olmasa idi -doğuştan hepsinin yani-
    kadınlar bugunki gibi ben zevkine istediğim icin böyle hoşlanıyorum kendime saygımdan gibi tezleri mi doğru
    olurdu yoksa genel bir pasaklılık mı (abartma var alınmayın ) olurdu? mevlana ne demiş
    kadın güzeldir güzelliğini göstermek ister ....irademiz olduğu için sizde bizde cok şanslıyız...

• Böyle saçma bir topic olabilirmi yaw ??? Tacizi ne haklı kılabilir ki ??? Annenizin, kızkardeşinizin taciz edildiğini düşünsenize, ondan sonra da haklılık kelimesini yazabilecekmisin bakalım !!!
  • bence vardır kardeşim...
    karşıma geçip beni tahrik ederse mesuliyet kabul etmem..
    hani üstüne atlarım demiom ama şöyle bi gözüm kayar en azından...
    benim de dürtülerim var sonuçta...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.