Şimdi Ara

Tagan 2Force ve Easycon Hakkında Kişisel Fikirlerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaa feno git yat abi ya gece gece Reklamcı-lara savaş açmışsın olmazki ama
  • Halen Reklam diyenler için son sözüm:Arkadaşlar sayfanın sağ tarafında ve topic başlıklarının bulunduğu sayfada zaten dt nin ve başka bi sürü firmanın reklamını görüyorum sizce benim bir topic açıp bir ürün hakkında fikirlerimi yazıp ürünün satıldığı yerler arasındada firmanın adını söylemem çokmu daha etkili yani?Benim mantık çerçeveme sığmıyo reklam düşüncesi bu adam zaten parasını bastırıp reklamını vermiş bana ne hacet var?Mantıklı bi cevap bekliyorum reklam diyenlerden.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: TorN@do

Hayır resmi sitesinde böyle bir yazı olduğunu bilmiyordum şimdi senin yazman üzerine girip baktım.Evet haklısın fakat ordaki yazıda bir yanlışlık var 580watt olan bi ürün 430 yazılamaz çünkü.Siteyi tasarlayanlar sanırım yanlış bilgi girmişler.Şunuda belirmek isterim bu konularda az çok bilgili olduğum kanısındayım elektik-elektronik mühendislği 3. sınıfta okumaktayım.Teknoloji değişmez demişsin yanlız şunuda unutma bir üründe güç arttığı zaman sadece trafo yükselmez buna bağlı olarak içindeki tüm diğer kompenentlerde değişmek zorundadır o watt değerine çıkabilmesi ve gerekli koruma şartlarını sağlayabilmesi için.Ayrıca avrupada özellike bi ürün test edilmeden kimseye sertifika vermezler.Aynı ürün watt değeri yüksek biz bunu test etmeden verelim sertifikayı geçsin böyle bir durum söz konusu değil.

Dikkat ederseniz yazımı tekrar okursanız benimde sizinle sadece bu konuda aynı görüşte olduğumu ancak aynı serideki u-22 yani üretim teknolojisi ve koruma standartları olarak W değerlerine bakılmaksızın aynı olduğunu göreceksiniz...Çok şükür ki benimde bu konuda bilgim var..Ayrıca gerek forumdan gerekse de çevremden yakinen tanıyan arkadaşlar benim hangi konuda neyi bildiğimi gayet ii bilirler..size bu konuda sadece şunu söylemek istiyorum eğer psu ile ilgili 3-4 20-30 bilemiyorum kaç tane pm yada mail almıışsanız onun en az 10 katı kadarda ben almışımdır bu bana bu konuda olan güveni gösterdiği kanısımdayım..Ayrıca şunuda belirteyim Tomsdaki tsstler daha yayınlanmadan taganlar konusunda gerek bu fprumda gerekse de başka platformlarda uyarıda bulundum ve bu konuda her ne kadar profosyonel test cihazlarım bulunmasada haklı çıktım...

Bu arda Wattage hariç kotruma vs. gibi standartlarda bir farklılık varsa lütfen benide uyarın bende öğreneyim..Ben bir fark göremedim de teki 420 diğeri 580liğin datashete direk üreticiden..
    http://www.tagan.com/pages/products/2forceS/tg430u22_german_v002_web.pdf
    http://www.tagan.com/pages/products/2forceS/TG-580-U22_Tagan_DE_mini.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomenhaa -- 24 Ağustos 2005, 3:58:46 >

• fenomenhaa arkadaşım ben size bilgisizsiniz demiyorum dememde.Haklı olduğunuz bende daha çok tecrübeniz olan konular olabilir öğrenmenin yaşı yoktur.Benim amacım kullanıpta memnun kaldığım bir ürünü siz forum okuyucuları ile paylaşmak idi.Yanlış anlaşıldım reklamcılıkla tasvir edildim vs.Olabilir herkez fikirlerini söyledi ben bu ürünü kullanıpta yanlış bir yolda isem veya sizin bana bu konuda tavsiyeleriniz varsa bana belirtmenizi dilerim.Forumun amacı zaten birbirimize yardım etmek bilgi paylaşmak değilmi?Sizlerden bu konuda yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.Gergin ve karalayıcı bir ortam değilde yapıcı ve bilgilendirici bi ortam olmasından yanayım burda bulunmamın amacıda zaten bu.Hepimiz pahalı bir zevk le belki hobiyle veya adı herneyse bilgisayarımızla ilgili olan şeyler için burda değilmiyiz zaten?Saygılarımla...
  • Vermiş olduğun pdf lere baktım evet test eden standartlarda demko ,semko,fimko gibi bir fark yok fakat benim demek istediğim bu testlerin sadece 430 için yapılıp 580 liğede aynen verilmiş olmayacağıdır.Aynı testlerden 580 ürünüde geçmiş demek istemiştim.Birde şu var belki biraz saçma gelecek ama her ürünün hemen hemen fabrikasyon hatalı olan bir serisi çıkabiliyor ve örneklerine rastlayabiliyoruz bu yüzden firmalar ürünlerini geri bile toplatabiliyor.Mesele benim hatırladığım abit firmasının geçmişte kondansatör sorunu yaşaması ve artık yeni ürünlerinde japon malı kondansatör kullanıp iyileştirmeye gitmesi gibi.Belki bunun gibi bir durum tagan içinde geçerli olamazmı?Hatalı bir seriye denk gelmiş olamazmı Toms testinde?Firma neden bile bile bozuk ürün piyasaya sürüp kullanıcı kitlesini kaybetmek istesinki?Veya çok şikayet olduğu halde iyileştrime yapmak istemesinki?Bunlar sadece benim görüşlerim bahsi geçen ürün bu olduğu için adını sıkça yineledim.Bende yoksa bir tagan aşkı sevdası yok:) Kullanıpta beğendiğim bir üründü sadece dediğim gibi bana eksilerini artılarını yazıp bilgilendirirsen sevinirim bende.El elden üstündür.

• quote:

Vermiş olduğun pdf lere baktım evet test eden standartlarda demko ,semko,fimko gibi bir fark yok fakat benim demek istediğim bu testlerin sadece 430 için yapılıp 580 liğede aynen verilmiş olmayacağıdır.Aynı testlerden 580 ürünüde geçmiş demek istemiştim.Birde şu var belki biraz saçma gelecek ama her ürünün hemen hemen fabrikasyon hatalı olan bir serisi çıkabiliyor ve örneklerine rastlayabiliyoruz bu yüzden firmalar ürünlerini geri bile toplatabiliyor.Mesele benim hatırladığım abit firmasının geçmişte kondansatör sorunu yaşaması ve artık yeni ürünlerinde japon malı kondansatör kullanıp iyileştirmeye gitmesi gibi.Belki bunun gibi bir durum tagan içinde geçerli olamazmı?Hatalı bir seriye denk gelmiş olamazmı Toms testinde?Firma neden bile bile bozuk ürün piyasaya sürüp kullanıcı kitlesini kaybetmek istesinki?Veya çok şikayet olduğu halde iyileştrime yapmak istemesinki?Bunlar sadece benim görüşlerim bahsi geçen ürün bu olduğu için adını sıkça yineledim.Bende yoksa bir tagan aşkı sevdası yok:) Kullanıpta beğendiğim bir üründü sadece dediğim gibi bana eksilerini artılarını yazıp bilgilendirirsen sevinirim bende.El elden üstündür.

Şimdi haklı olduğun noktalar ancak eksik bildiğin noktalarda var..Taabiki her üretici belli bir seride hata yapabilir..Ancak bu genenllikle o üretim haftasındaki ürünleri kapsar.Ancak taganda böle br durum yoktu tomshardware bir değil bir çok farklı taganı zaten bu yüzden test etti.Aynı durum Oczde de yaşandı isterseniz bir kontrol edin ilk ünite testi geçemedi ve üreticiden yensi istendi diğer ünitede testten kaldı..bu arada da ince bir nokta daha var oda ocz ve taganın topower tarafından üretilmesi bu açıdan bu oldukça şüphe uyandıcı Topower üretimmi psularlada çok defa tecrübem oldu ve o yüzden ben bu üniteleri önermedim önermiyorumda..Ancak şuda bir gerçekki piyasadki 1*-15$lık psulardan daha ii olduğu kesin..Tagan konsunda ise daha önce bu forumda defalarca bilgilendiric yazı yazdım eğer arama yaparsanız sanırım ulaşırsınız..
    ""Firma neden bile bile bozuk ürün piyasaya sürüp kullanıcı kitlesini kaybetmek istesinki?Veya çok şikayet olduğu halde iyileştrime yapmak istemesinki?""içinse bilmiyorum bu firmanın politikası olabilir yada belki bu sorunu düzeltmeyi başaramamıştır..burasını ben tabiki bilemem bunu üreticiye sormak lazım..Buna benzer bir durum İc7 max3 isimli üründe de olmuştu tüm dünya Vtt sorunun biliyorken bu board halen satılmakta idi..Buna benzer örnekler çok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomenhaa -- 24 Ağustos 2005, 4:28:27 >

• Sanırım bu durumda üretici firmanın maddi imkanlarının ve yöneticisinin şirket politikasınında rolü oluyor.Firma büyük bir firma ise veya büyük olma yolunda ilerlemek istiyorsa ürününü geri toplatıp müşterisine geliştirip düzelttiği bir ürünü vererek hem müşterisinin güvenini kazanacak hemde ilerde müşterilerinin kafasında evet geçmişte bir hata yaptılar ama düzeltmişlerdi şimdi yine hatalı çıksa bile korkmadan alırım yine düzeltirler dedirtecektir.Kendi soruma kendim cevap vermiş gibi oldum ama aklıma gelen bu.Belkide o tarihte Ic7 için şirketin geri toplatacak ya maddi durumu yoktu veya zaten seri bitmek üzere diyip vurdumduymaz davrandılar.Sonuç olarak her ne oluyor ve olacaksa bizim yani son kullanıcının yararına olması gerekir olanların.Duyarlılık burda devreye giriyor Candostum un msi ile ilgili yaşadığı sorunun topiğini bu konuda taktirle karşılayıp okumuştum...

• Şuanda topic'de konuşulan reklam işini çok daha önce TorN@do arkadaşla konuşmuştum.

Tagan 2Force ve Easycon Hakkında Kişisel Fikirlerim

Bunun sonucunda beni tatmin eden bi açıklama gelmişdi.

Daha doğrusu bu reklam ile ilgili 1 cümlelik bi yazı.

Ben fazla uzatmaya gerek olmadığını düşündüm ve taganın teknik bilgileri ile ilgili bi yazı hazırlamasını istedim

Sonucunda kişinin başına bunlar geldi.

@Feno

Hadi birinci msj'nda belirtmişsin sonradan konuyu neden bu kadar uzattın anlayamadım doğrusu,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZiveR -- 24 Ağustos 2005, 16:20:28 >

• @Tornado

İnceleme için teşekkürler.
  • Arkadaşım pfc power fan control dğil! Power factor correction yani dalgalanma önleyicidir yani fan la hiçbir alakası yoktur al buda linkihttp://www.pclabs.gen.tr/kb/kb.asp?doc=96
  • Şimdi Birkaç düzeltmek istediğim şeyler var

Sabah fazla okuma fırsatı bulamadım daha doğrusu ayrıntılı şekilde inceleme

Fenomenhaa'nın konuyu uzatmasının sebebi gördüğüm kadarı ile 1:1 atışmalar olmuş,Tartışmalar sonuca bağlanmış gibi artık

Tornado arkadaşımda pm'den yolladığım msj'ı dikkate alıp sağolsun ayrıntılı bi review hazırlamış bizim için

Artık bence bu reklam işi kapatılsın (Kapatıldıda) yeni seri taganları tartışalım
  • Teşekkür ederim azallan arkadaşım gözümden kaçmış hemen düzeltiyorum.
  • @ZİW®O kardeşim ilgi ve alakana teşekkür ederim.Sanırım yanlış anlaşılmalar oldu ya da ben ifade edemedim anlatmak istediklerimi veya amacımın başka olduğunu sandı arkadaşlarım herneyse konu tatlıya bağlandı sanıyorum artık.Hatalarım olmuş olabilir kabul ediyorum tabi eleştrilere iyileştirmelere başka fikirlere her zaman açığım.Herkez gelip bildiği şeyleri burda paylaşabilir.Bizde bir çatı altında eksisiyle artısıyla bu yeni ürünleri daha bilinçli kullanırız alırız veya almayız.Saygılarımla...
  • quote:

Teşekkür ederim azallan arkadaşım gözümden kaçmış hemen düzeltiyorum.

ne demek bunun için burdayız
  • Easycon için resim ve Easycon 530 watt modeli için teknik bilgi eklemiş bulunmaktayım.(Daha ayrıntılı resimler eklenecektir)

The Tagan TG530-U15 Easycon Modular 530W ATX PSU features:-

• Flexible cable management to optimize the space and airflow of the PC case
    • 2× separate +12V rails for best performance and universal support for all ATX standard
    • Transformable mainboard connectors for PC & Server
    • 2 x EMI-shielded power connectors for PCI Express & VGA graphic cards
    • 4× integrated Serial ATA power connectors for SATA hard disks (according to ATX12V 1.3 & 2.01)
    • 120 mm fan for whispe quiet operation

• 36 months warranty
    • Gold-plated connectors for best performance transmission
    • Twisted wires for power cables to increase stability
    • Excellent protective GND/RTN connection
    • Universal wide-range input: 100~240 VAC
    • Active PFC (Power Factor Correction) high PF value up to 0.99
    • Multiple processor compatibility for Intel P4 / Xeon and AMD Athlon XP / Athlon 64 /Opteron
    • More system-stability through overvoltage, overcurrent and short-circuit protection (OVP, OCP, SCP)

Technical Data
    EASYCON-SERIES TG530-U15 (530Watt) Item #: 10993
    • Immune against electrostatic discharge (ESD up to 3kV)
    • Standard PS/2 dimension (W×H×D): 150×86×160 mm
    • Operating temperature: 0°C ~ +50°C (+32°F ~ +122°F)
    • Storage temperature: –25°C ~ +85°C (–13°F ~ +185°F)
    • Life cycle (MTBF): 100,000 hrs
    • EM compatibility (EMC): CISPR22 class B; EN61000-3-2 class D; FCC Part 15 class B
    • Safety: CB, CE, UL, cUL, TÜV, SEMKO, FIMKO, DEMKO, NEMKO

Tagan 2Force ve Easycon Hakkında Kişisel Fikirlerim

• güzel alete benziyo
  • bunun fanı ledsizmi ?
  • Evet ledsiz fan kullanmışlar.
  • güzel bilgiler ama ben tercihimi fsp yada enermaxtan yana kullanırdım
  • Herkez istediği tercihi kullanır tabiki ben bilgi paylaşımı yapmak amacıyla açtım bu topiği sadece
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.