< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanngul -- 2 Ağustos 2023; 17:1:51 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum **** (16. sayfa)

-
-
Teşekkür ediyorum:) inceleyeceğim. Son 1 aydır psikopat gibi video izliyorum zaten karşılaştırma 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yakıt çok değilmiş dediğim gibi. Zaten araç km yaptıkça ve adapte oldukça motor yakıt bir tık daha düşebilir. Tabi bunu yazılımla desteklemek de var aklımda. Hp ve tork yükseltme, yakıt düşürme gibi. Teşekkür ederim yanıt için 😬🙋🏼♂️
Filtrenin 30000 km de değişmesi biraz tuhaf olmuş, bence onunda değişmesi yakıt açısından faydalı olacaktır. Sonuçta temiz hava girişi rahatladıkça yakıt açısından olumlu olacaktır diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Vw resmi sitesinde yazdığına göre; 15 bin km bakımında motor yağı ve yağ filtresi kesin değişiyor. (Motor yağı değişirse yağ filtresi de mutlaka değişir zaten.) Hava filtresi ve polen filtresi gerekirse değişiyor. 30 bin km bakımında tüm filtreler değişiyor. 15 bin km bakımında hava filtresinin ekstradan değiştirilmesi servis danışmanına söylenebilir. 8-10 bin km yapmışsa araç veya daha az, o zaman hava ve polen filtresini değiştirmiyor olabilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 2 Ağustos 2023; 23:48:51 >
Herkese merhaba,
geçen ay itibariyle bende taigo 1.0 r-line ile aranıza katılmış oldum.
Polo'dan sonra yakıt tüketimi bi tık yukarda geldi ancak genel olarak araçktan memnunum.
Tek memnun olmadığım nokta , hız sabitlemenin olmaması.
-
Arkadaşlar merhaba ben de 2023 1.0 life otomatik kullanısıyım 3 aydır araçla sert viraj aldığınızda şiddetli tak diye bir ses geliyor mu sizde de düz yolda ya da hafif virajlarda olmuyor ama ne zaman sert dönsem bi şeye vurmusum gibi ses geliyor
Aracı sıfır aldım su an 1700 kmde ama ilk aldığımdan beri var bu sorun
Bu durum aşırı titreşimli çalışan 3 silindirli tüm motorlarda var. Sadece Vw'ne has bir durum değil aslında diğer markalarda da var. Eski aracım Fiesta'da da vardı bu ses. Motor çok titreşim yaptığından motor bağlantı takozları esnek yapılıyor, esnek yapılmazsa aşırı titreşimden dolayı aracın içindekiler çok rahatsız olur ayrıca motor takozları kırılır ve motor düşer. Bu esneklikten dolayı motor tümsek geçerken, geri-ileri manevra yaparken tabiri caizse lök lök oynuyor. 4 silindirli 1.5 tsi motorda bu durum yoktur mesela..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 6 Ağustos 2023; 5:38:32 >
cevabınız için teşekkürler hocam kasiste veya baska durumda yasamadım sadece virajlarda yasıyordum beni çok rahatsız eden bi durum değil sadece bana özelse servise gidiyim diye sormustum herkes de varsa sorun yok:)
Bu sorun dısında 3 aylık kullanım yorumu olarak aracın begenmediğim özellikleri
1)Lifedaki sürüş kadranı keşke styledaki gibi ya da farklı bir gövde yapısında olsaydı kenar boslukları beni çok rahatsız ediyor
2)Hız sabitleyici olmaması uzun yolculukta çok can sıkıcı oluyor
3)Kol dayamanın çok alçak olması koltuk yükseklik ayarı en alttayken ancak amacına uygun kullanılabiliyor
4)Yakıt deposunun 40lt olması 500km de bir durmak çok can sıkıcı
Merhabalar
Vitesin önünde kartlık gibi bi yer var ince uzun bi delik onun ne olduğunu bilen var mı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu araçta elektrikli bagaj seçeneği yok sanırım. Acaba sonradan montaj yapılabiliyormu ?
Yetkili serviste değil ama dışarıda yan sanayi, çin malı vb montaj yapan yerler var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet, kartlıkmış
Merhabalar, aracı cuma günü teslim aldım. Ertesi gün yani cumartesi günü navigasyon ekranı karardı. Kontak açıkken radyo çalıyor ama ekran kararmış şekilde. Pazartesi servise götüreceğim. Yazılım güncellemesi gerekiyor, birkaç şikayet aldık bu konuda dendi. Benzet durumu yaşayan var mı? (Açma kapama düğmesine 15 saniye basılı tutup resetledim ama değişiklik yok. )
çözüm bulundu mu hocam? basit bir yazılım hatasıdır umarım.
-
Randevu aldım fakat herhangi bir işlem yapılmadı. Araç temin etmeden aracı bırakmamı istediler ve sonra geri dönüş yaparız dendi.Sırada çok araç varmış. Buna rağmen bana randevu verildi ve il dışından boşa gidip gelmiş oldum. Genel merkez devreye girdi artık bekliyorum. Kötü bir tecrübe yaşadım alır almaz.
Bagaj kapağı için arkadaş Avec'e gidip sormuş 'Bu böyle kapanır demişler' video sağ olsun hallettik.
Onur Atlı'ya ve yorum atan arkadaşlara teşekkürler.
-
merhaba arkadaşlar
Ankara da VW Taigo ACC sistemini takan bildiğiniz bir yer var mı? manisa ve istanbul da takan arkadaşlar orjinal parça taktıklarını aracın garantiden çıkmayacağını söylüyolar bu konuda bilgisi olan var mı ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X