Şimdi Ara

Takı & Mücevherat Fotoğraflama için Kamera ve Lens tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, "Sadece" Takı & Mücevherat fotoğraflama için aşırı profesyonele ve yüksek fiyata kaçmadan, işimi görecek bir kamera + lens e ihtiyacım var. Fotoğraflamayı kendim yapacağım, daha önce hiç profesyonel kamera kullanmadım.
    Malumunuz telefonlar da yeterli detayı yakalayamıyorum, neredeyse 2 santim bile çapı olmayan ürünün üzerindeki taşları göstermek tam bir kabus oluyor, uzaktan çekimlerde de zaten ürün küçük olduğundan verim alınamıyor. Yani telefonların kameraları ile fotoğrafçılık yapma beklentim zaten yoktu ama işimi de göremediğim açıkça ortada.

İnternetten biraz araştırdım, Türkçe kaynak neredeyse zaten yok yabancı kanallarda kameranın çok bir önemi yok önemli olan lensi diyorlar ama Nikon 105mm macro gibi fiyatı çok uçuk (malum TL-Dolar kuru sağolsun..) ürünler tavsiye ediyorlar.

İşimi görebileceğim, küçük ve taşlı ürünlerde detayı ekrana hakkıyla yansıtabileceğim bir makine arıyorum. Ürün çekimi dışında kullanmayacağım mini bir stüdyoda kullanacağım yani sadece bu amaca yeterli bir ürün arıyorum fazlası değil.

Bu hususta siz değerli ve deneyimli forum üyelerimizin tavsiyelerine ihtiyacım var.
    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WuLKaS -- 1 Ağustos 2019; 17:50:27 >

• 2.el D800,D800E,D810, 5DS,5DSR /// Tokina M100
  • bunlar çok yüksek maliyetli ürünler hocam , profesyonel fotoğrafçı olmayacağım , bunun yok mu daha uyguna çözümü illaki yüksek meblağlar mı ödemek gerekecek ?
  • Olympus OM-D E-M5 mark II veya OM-D E-M10 Mark III + 1 makro lens , focus stacking ile objenin tamamı net makro çekimler. Olympus PEN E-PL9'da da var "focus bracketing". ( PEN E-PL9 sayfası :
    Olympus
    Versatile Range of Expressions | PEN | E-PL9 | Olympus
    https://asia.olympus-imaging.com/product/dslr/epl9/feature.html
    )

Nasıl yapılır - Türkçe video :
    Zoom TVyoutube
    Olympus Makine Modlarından Focus Stacking ve Focus Bracketing Kullanımı
    https://www.youtube.com/watch?v=kXRAkXxP-kg

Bir inceleme (OM-D E-M10 Mrk 3)

Coffee Beans by Graham Brown, on Flickr

Monnaie by Martine BUFFY, on Flickr

Daha pahalı şeyler alınacağına ortamın ışıklandırmasına paranızı harcarsanız çok daha iyi sonuç alırsınız. En iyi lens + gövde değil de iyi ışıklandırmalı bir ortam mücevrher fotolarında ve makro çekimlerde çok daha yararlı sonuçlar verecektir. Bu bağlamda 1" sensörlü kompakt makina bile alınabilir. Çünki ufak sensörlü makinalar makro çekimlerde alan derinliği etkisi daha az olduğundan daha kolay ve güzel makrolar çekmenizi sağlarlar. Böyle "Full Frame (Tam kare)" sensörlü makinalarla makro çekmek zulüm olur. 20-50 kare çekip birleştirseniz anca belki.

4810 by Peter Wölwer, on Flickr

• tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam, ışıklandırma olayını da, dediğiniz makineleri de değerlendireceğim.
    küp şeklindeki ürün çekim çadırı kullanılabilir tabi ama biraz daha profesyonel ışıklandırmaya ihtiyaç olacağını düşünüyorum.

tabi şu aşamada başka tavsiyelere de açığım en ideal çözümü bulabilmek adına.
    teşekkür ederim
  • Olympus Omd EM10ii ve olympus 30 mm f3,5 makro lens alıp makine üstünden focus stacking yöntemi ile fotoğraf çekmenizi tavsiye ederim.
  • focus stacking yöntemini bilmiyordum sizin sayenizde öğrendim ve işime fazlasıyla yaracak görünüyor. tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: WuLKaS

focus stacking yöntemini bilmiyordum sizin sayenizde öğrendim ve işime fazlasıyla yaracak görünüyor. tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
    Rica ederim. Bende dün satın aldım bu lensi. İlk denemem bu.

İlk resim

Son resim

odak istifleme ile sonuç : )

İlk deneme de bunu yaptıysam daha neler olacak bakalım.

• aynen hocam sonuc mükemmel, başarılarınızın devamını dilerim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: WuLKaS

aynen hocam sonuc mükemmel, başarılarınızın devamını dilerim :)
    teşekkür ederim. Bayram boyu odak istifleme çalışacağım. Bakalım neler yapılabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.