Şimdi Ara

Takoz işlemci garantiye yollanır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bazı abilerimle de konuştuk zaten gene de yazayım dedim.. İşlemciyi 1.6v'da bile 200fsb 20x çarpanla stabil tutturamadım. CPU VDDA yı 2.8'e kadar çıkardım gene değişen bişey yok.. Fsbyi arttırdım çarpanı düşürdüm gene tutmuyor.. Anlaşılan işlemcim takoz :) Sizce garantiye göndersem sonuç alır mıyım ? Ne diye yollamalıyım ? (Bios güncel , işlemcim:965 c3 , anakartım:M4A79T Deluxe ) Şimdiden teşekkürler..

• oc yaptıysan garanti kalkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukox

oc yaptıysan garanti kalkar.
    işlemcniz zaten üst sınırda karaklı çalışsa daha üst bir hızda standart olarak satılırdı. maalesef oc olmuyor diyerek garantiden değişimini talep edemezsiniz. oc olduğunu zaten kolay kolay anlayamazlar. oc yapınca garanti dışı kalma diye bir olay da yoktur.

oc işi şans işi öyle olunca bence kafanıza çok takmayın çok canınızı sıkıyorsa satın elinizdekini yenisini alın
  • quote:

Oc olmuyor diye değiştirmezler de aklıma bu cümle takıldı.
    Nasıl anlayacaklar oc yapıldığını? varmı bir fikrin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

Oc olmuyor diye değiştirmezler de aklıma bu cümle takıldı.
    Nasıl anlayacaklar oc yapıldığını? varmı bir fikrin?

Alıntıları Göster
    CPU VDDA ile alakası yok ki, Cpu Vcore artırdınız mı? 1.45V gibi bir değerde 4GHz vurması lazım.

200x20 olmuyorsa, 250 x 16 deneyin. Ezbere iş yapmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

CPU VDDA ile alakası yok ki, Cpu Vcore artırdınız mı? 1.45V gibi bir değerde 4GHz vurması lazım.

Alıntıları Göster
    Cevaplarınız için teşekkürler ama satarken de söylemek lazım yani söylemeden satamam sonuçta.. 240FSB ile de denedim gene olmuyor hocam.. FSB yi arttırınca NB ve HT çarpanlarını otomatik 8x yapıyor pc. Bu nedenle de 1920Mhze düşürüyoru.. HT ' yi 2400Mhz e sabitliyorum ama cpu-zden baktığımda gene 1920 oluyor. NB ayarını ise bulamadım ama CPU/NB frequencyi 2400e çektiğimde NB de HT de 2400 oluyor anlamadım.. ( Ramleri ayarlıyorum FSB arttırırken ) CPU Vcore 1.4v lardan teker teker 1.6v ye kadar denedim hocam ;)

• quote:

Hocam bir de bilmediğimden soruyorum CPU VDDA nedir ? Ne işe yarar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreeKocc

quote:

Hocam bir de bilmediğimden soruyorum CPU VDDA nedir ? Ne işe yarar ?

Alıntıları Göster
    NB ile HT hızlarını eşit tutun, elle 2400e sabitleyin, açılması lazım. NB ve HT için 0.1V verin, işlemci için 1.45V'a kadar çıkın, sorun olmaması lazım.

İşlemciniz black edition ise 4GHz zor olmamalı.

• quote:

NB ile HT hızlarını eşit tutun, elle 2400e sabitleyin, açılması lazım. NB ve HT için 0.1V verin, işlemci için 1.45V'a kadar çıkın, sorun olmaması lazım.

İşlemcinin üstünde yazan kodun sonunda m harfi var yani c3 revizyon.. Dediğim gibi anakartta NB ayarını bulamadım ama HT yi 2400e sabitlesem bile cpu-zden baktığımda 1920 görüyor. Fakat cpu-nb yi 2400e elle sabitlediğimde NB de HT de 2400 oluyor.. NB standart voltajı 1.1 onu 1.12 yapıyordum yani 1.2 mi yapayım ? İşlemcinin kutusunda da BE yazıyor bende anlamadım..
  • quote:

quote:

İşlemcinin üstünde yazan kodun sonunda m harfi var yani c3 revizyon.. Dediğim gibi anakartta NB ayarını bulamadım ama HT yi 2400e sabitlesem bile cpu-zden baktığımda 1920 görüyor. Fakat cpu-nb yi 2400e elle sabitlediğimde NB de HT de 2400 oluyor.. NB standart voltajı 1.1 onu 1.12 yapıyordum yani 1.2 mi yapayım ? İşlemcinin kutusunda da BE yazıyor bende anlamadım..

Alıntıları Göster
    c3 ve 125 watt ise 4ghz olmaması normal 3.7 veya 3.8 rahat görür ki bu hızlarla 4ghz arasında gözle görülür bir fark olmaması lazım.
    95 watt ise 4ghz rahat görmesi lazım çünkü 4ghz den daha yüksek degerlerde stabil çalıştıranlar var 1.5v nin altında.

• quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

c3 ve 125 watt ise 4ghz olmaması normal 3.7 veya 3.8 rahat görür ki bu hızlarla 4ghz arasında gözle görülür bir fark olmaması lazım.
    95 watt ise 4ghz rahat görmesi lazım çünkü 4ghz den daha yüksek degerlerde stabil çalıştıranlar var 1.5v nin altında.

965 in 95 watt modeli var mı ? Benim işlemcim c3 125watt ama forumun phenom ii oc kulübünde bu işlemciyle 4ghz çok gören var.. Sorun bende mi işlemci de mi anlamadım. Ama her şeyi denedim.. Bu arada benim işlemciye soğutucu almadan önce stok fanla biraz oc denemeleri yapmıştım tabi gene tutmamıştı iyice gıcık olup stok fanla stok değerlerde 1 saat AMD OverDrive stabilite testini açmıştım o halde bile reset atmıştı.. Ama şuan 1.55v da bile 55dereceyi geçmedi. Bu garantiye yolllamak için bir neden midir ? Yalan yanlış iş de yapmak istemiyorum ama sonuçta stok fan da olsa standart değerlerde 1 saat AOD ye dayanması lazım değil miydi ?

• quote:

quote:

965 in 95 watt modeli var mı ? Benim işlemcim c3 125watt ama forumun phenom ii oc kulübünde bu işlemciyle 4ghz çok gören var.. Sorun bende mi işlemci de mi anlamadım. Ama her şeyi denedim.. Bu arada benim işlemciye soğutucu almadan önce stok fanla biraz oc denemeleri yapmıştım tabi gene tutmamıştı iyice gıcık olup stok fanla stok değerlerde 1 saat AMD OverDrive stabilite testini açmıştım o halde bile reset atmıştı.. Ama şuan 1.55v da bile 55dereceyi geçmedi. Bu garantiye yolllamak için bir neden midir ? Yalan yanlış iş de yapmak istemiyorum ama sonuçta stok fan da olsa standart değerlerde 1 saat AOD ye dayanması lazım değil miydi ?

Alıntıları Göster
    965 in 95 watt modeli yok galiba 955 in var.

stok hızda sorun çıkarıyorsa garantiye yollayabilirsin yaptıgın testin isminide söylersin.degiştireilirler şansına ellerinde 4 çekirdek yoksa belki 6 çekirdek yollarlar:)
    bu arada ben kendi atlon 2 x3 den dönme phenom 2 x4 b50 yi 1.6v de 4ghz stabil çalıştırabilirim ama o kadar yüksek voltaja degmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 4 Şubat 2012; 20:02:48 >

• quote:

stok hızda sorun çıkarıyorsa garantiye yollayabilirsin yaptıgın testin isminide söylersin.degiştireilirler şansına ellerinde 4 çekirdek yoksa belki 6 çekirdek yollarlar:)
    bu arada ben kendi atlon 2 x3 den dönme phenom 2 x4 b50 yi 1.6v de 4ghz stabil çalıştırabilirim ama o kadar yüksek voltaja degmez.

Hocam valla bilmiyorum ya sonuçta hiç bir oyun 1 saatlik AOD ya da prime95 kadar zorlamaz ama sonuçta stok fanda olsa standart saatlerde reset atmaması lazımdı sanıyorum.
  • quote:

quote:

Hocam valla bilmiyorum ya sonuçta hiç bir oyun 1 saatlik AOD ya da prime95 kadar zorlamaz ama sonuçta stok fanda olsa standart saatlerde reset atmaması lazımdı sanıyorum.

Alıntıları Göster
    2 saatlik prime hiç denemedim bana göre max 15 dakkalık prime yeterlidir.
    o yüzden bişe diyemicem ama garantie yollarsan günlük uygulamalarda test ederler sorun yok diye gönderirler gibimede geliyor.
    4ghz psikolojik bir hız mesela benim cpu da 1.58v de bile stabil degil 4ghz de ama 1.6 veya 1.625 de sorun çıkaracagını sanmıyorum.ama degil 200mhz lik bir hızı 400mhz lik bir hız bile pek farkedilmez bence.400 den sonrası hissedilir hale gelir.tabi bunlar benim fikirlerim bilimsel degil.

• quote:

2 saatlik prime hiç denemedim bana göre max 15 dakkalık prime yeterlidir.
    o yüzden bişe diyemicem ama garantie yollarsan günlük uygulamalarda test ederler sorun yok diye gönderirler gibimede geliyor.
    4ghz psikolojik bir hız mesela benim cpu da 1.58v de bile stabil degil 4ghz de ama 1.6 veya 1.625 de sorun çıkaracagını sanmıyorum.ama degil 200mhz lik bir hızı 400mhz lik bir hız bile pek farkedilmez bence.400 den sonrası hissedilir hale gelir.tabi bunlar benim fikirlerim bilimsel degil.

Alıntıları Göster
    bu arada nb ve ht de sorun çıkarabiliyor max işlemci hızını bulana kadaar nb ve ht yi 2000 de tutmanızda fayda var daha sonra arttırırsınız.nb ve ht genelde voltaj istemez 2500-2600 de voltajsız stabildirler genelde.

• quote:

bu arada nb ve ht de sorun çıkarabiliyor max işlemci hızını bulana kadaar nb ve ht yi 2000 de tutmanızda fayda var daha sonra arttırırsınız.nb ve ht genelde voltaj istemez 2500-2600 de voltajsız stabildirler genelde.

Çarpanla denediğimde zaten standart hızlarında çalışıyordu NB ve HT.. Ama fsbyi arttırdığımda NB çarpanı düşüp dolayısıyla 1920Mhze düşüyor.. HTyi biostan sabitlesem bile cpu-zden ve AOD'den baktığımda 1920Mhz oluyor. (NB ayarını biostan bulamadım ) CPU-NB hızını 2400e çektiğimde HT de NB de 2400 oluyor. Buna rağmen voltajsız denedim +0.01v ile de denedim sonuç değişmedi :(
  • quote:

quote:

Çarpanla denediğimde zaten standart hızlarında çalışıyordu NB ve HT.. Ama fsbyi arttırdığımda NB çarpanı düşüp dolayısıyla 1920Mhze düşüyor.. HTyi biostan sabitlesem bile cpu-zden ve AOD'den baktığımda 1920Mhz oluyor. (NB ayarını biostan bulamadım ) CPU-NB hızını 2400e çektiğimde HT de NB de 2400 oluyor. Buna rağmen voltajsız denedim +0.01v ile de denedim sonuç değişmedi :(

Alıntıları Göster
    aida64 programı ile baktıgında cpu vıd degeri nedir hocam.

• quote:

Alıntıları Göster
    işlemcinin stok voltajı nedir ? 1.4 ün üzerinde ise işlemci takoz.Benim ilk 1090t işlemcimin voltajı 1.4750 idi en ufak oc de mavı ekran verıyordu.Herşeyi denedım olmadı.Vatan computerın müsteri hizmetlerıne şu şekılde teslım ettim ; 'işlemcinin standart voltajı yüksek,mavi ekran verıyor,overclok olamıyor'die kaydetti.1 gün sonra telefonuma mesaj geldi iade niz kabul edildi die.şimdkinin stok voltajı 1.3500. 1.5 voltaj ile 4 ghz kullanıyorum.

• quote:

Alıntıları Göster
    anakart ın fazları falan yeterli değil gibi gözüküyor. 1.6 voltta bile stabilite yoksa sorun anakartta aranmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dampierre

anakart ın fazları falan yeterli değil gibi gözüküyor. 1.6 voltta bile stabilite yoksa sorun anakartta aranmalı.

Alıntıları Göster
    Anakart hakkında çok olumlu şeyler duyarak almıştım.. CPU VID:1.375v
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.