Şimdi Ara

taksiciler sehir içinde arabayı uçurmamızı mı istiyorlar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yakıt, yıkama, yemek, 80 lira olsa
    200 lira

Bir şoför'ün bu rakamdan daha fazla kazanması gerek, ki o zaman para kazanmış olsun. En nihayetinde bu adamın ailesi, çoluk çocuğu ve bekleyeni var olduğunu unutmamak gerek.

Yaptıklarının tamamını tasvip etmiyorum, fakat bütün gün biz nasıl iş yerinde sinirlenip agresif oluyorsak onlarda yollarda öyle oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deromemo

Bulaşmıyorum, uğraşmıyorum, muhatap olmuyorum. En güzeli bu bence..

En temizi...
  • Sadece taksici değil, servis şoförlerinin de maaşallahı var. Daha geçen gün otobanda denk geldim cinsin birine.

Sabah işe gidiyorum sağdan, sakin sakin, hızım 90. Vatandaş da arkadan kaptırmış geliyor sellektör yapa yapa. İstifimi bozmadım, zaten sağ şeritteyim, geçecekse sollasın geçsin. Dibime kadar girdi, hala sellektör yapıyor, ben zaten sağ şeritteyim, hızlı gideceksen solla geç, tutan mı var! Üzerine bir de kornaya asılması bende şalterleri attırdı. Frene bastım. Sellektörler ve korna kesildi, acı bir fren sesi eşliğinde. Altına yaptı resmen, 100 metre geriye düştü öyle takip etti otobandan çıkacağı yere kadar.

Sağ şeritte 90 ile sakin sakin giden adamı bile delirtebilecek potansiyel var trafiğimizde.
  • Sabri abinin öğütlerini dinlemek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: rLzApex

quote:

Orijinalden alıntı: Yambol

quote:

quote:

Salın ipini gitsin yaa. Üzmeyin tatlı canınızı. Onla uğraş bunla uğraş şunla uğraş? Bunlar bitmiyor ki arkadaş. Zararı size. Boşverin. Ya da illa ki böylelerine haddini bildirmek istiyorsanız aşağıdaki videodaki otobüs şoförünü örnek alabilirsiniz. Çok sevdim bu adamı. Ancak önce arabanın önüne güzel bir demir yaptırın.

Yarıldım gece gece gülmekten adam haklı önüne geçen basıyor frene :D

bir kere çarpmakla da kalmıyor ya çaptıktan sonra 2 3 kere daha dürttükleri de oluyor

Bu şekilde harem gebzecilere yapmak lazım :D Her gün aynı şeyi yaşıyoruz dalacam bir gün

harem -gebze hattı en pis hat zaten 1 tane gerçekten diyorum 1 tane adam çıkmaz o hattan

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Şahsen ben selektor yedigimde ya da korna vs. Calindiginda daha da agir hareket ediyorum. Bazende uzerimden atla tarzi hareketler yapiyorum

kara şimşek geldi aklıma atla deyince, iyiymiş.
  • Bir arkadasimin dolmus var plakasi kendine ait adam sosyal hayatta iyi hostur agzindan kyfur eksik olmasada hallo hatirli insandir.

Sende diger dolmuscular gibi yol ortasinda yolcu aliyor musun? Diye sordugumda verdigi cevap:

" Aliyorum tabi anasini bile s...yorum hemde uc seritlik yolda ikinci seritte durup aliyorum arkadan asiliyorlar kornaya yanima gelip tam laf sayacakken bende camdan sarkip el kol yapiyorum ne var bekle der gibi " demisti.

Surekli trafikte sinir kat sayilarinin yukselmesi yada para kazanmak zorunda olmalari onlari hakli cikartmiyor. Sakin olmak zorundalar, olamiyorlarsa da bu meslegi biraktiracak kurallar getirilmeli. Sonucta arabada can tasiyorlar o sinirle yanlis kararlarda verip herkesi tehlikeye atabilirler ki atiyorlar da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Salın ipini gitsin yaa. Üzmeyin tatlı canınızı. Onla uğraş bunla uğraş şunla uğraş? Bunlar bitmiyor ki arkadaş. Zararı size. Boşverin. Ya da illa ki böylelerine haddini bildirmek istiyorsanız aşağıdaki videodaki otobüs şoförünü örnek alabilirsiniz. Çok sevdim bu adamı. Ancak önce arabanın önüne güzel bir demir yaptırın.

bir kere çarpmakla da kalmıyor ya çaptıktan sonra 2 3 kere daha dürttükleri de oluyor

Bu şekilde harem gebzecilere yapmak lazım :D Her gün aynı şeyi yaşıyoruz dalacam bir gün

Dikkat et cizmesinler kestaneyi. Cogu psikopat valla benm de bi arkadasm harem gebzede yasadigi anlattigi seyler karsi taraf icin pek ic acici degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

Aslında tamamen psikolojik bir durum. Peki hiç düşündünüz mü neden taksicilerin büyük çoğunluğu böyle? Hiç bu kısmı irdeleyen yok. Mesela dolmuşçular, normal hayattaki gül gibi adam ne varda bu kadar agresif?

Müşteri kapma telaşı, gideceği yere en kısa süreçte gidip ikinci turu yapma telaşı. Yani o gün ne kadar çok tur yapar ise, ne kadar çok müşteri alırsa iyi iş yapmış demektir kendisine göre.

Burada bu mesleğe karşı ön yargılı olanlar, bugün kendileri de dolmuşçu taksici olsa, ilk başlarda sakin, belirli bir zamandan sonra onlar gibi yapmaya başlarlar.

Çözümü: Daha çok takip kameraları, trafikte bu tür tacize uğrayan sürücülerin hiç bir tepki vermemesi, hatta esprili bir şekilde, üzerimden geç, buyur yol senin vb tarz esprilerle yaklaşıp geçin derim Mesela yol bomboş önümdeki araç yolda çok ağır ilerliyor, sollayamıyorum da, bakıyorum ki bayan veya yaşlı birisi, söylenmeye gerek yok yani.

imzamı atarım hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

quote:

quote:

quote:

Dikkat et cizmesinler kestaneyi. Cogu psikopat valla benm de bi arkadasm harem gebzede yasadigi anlattigi seyler karsi taraf icin pek ic acici degil

bir kere başıma gelen olayı söylim şöförün bileğinden omzuna kadar derin faça izleri vardı

• taksiçilerden ve ankaradaki dolmuşçulardan nefret ediyorum,kırmızı ışıkta bekliyorduk seyranbağlarında, adam sellektör yapıp duruyor, zaten alan daraçık, bizim cengaver, önce geri geri gittti sonra kaldırama cıkıp, yoluna devam etti....eğitim şart...
  • quote:

Orijinalden alıntı: s2to
    bir kere başıma gelen olayı söylim şöförün bileğinden omzuna kadar derin faça izleri vardı

Sevsinler cici beyimizi. Yapmak istediğini doğru yapsaydı eğer izler değil iz olurdu

taksiciler sehir içinde arabayı uçurmamızı mı istiyorlar ?

• Yolda yürümeyi bilmiyor insanımız, siz kalkmış taksici dolmuşçu diyorsunuz. Biraz yürüyün ne demek istediğimi anlarsınız.
  • Eğer taksiciler öyle yapmasa bu milletin sürüş yetenekleri gelişmezdi.

Artık taksiciler sayesinde ışıklarda jet gibi kalkıyorum.
  • Bir gününüzü ayırıp bir taksicinin yanında bulunun. Koca gün başından neler geçtiğini bir seyredin, ondan sonra yorum yazın... Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfcasting -- 9 Mart 2013; 19:43:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kak0s1

Bir gününüzü ayırıp bir taksicinin yanında bulunun. Koca gün başından neler geçtiğini bir seyredin, ondan sonra yorum yazın... Saygılar

Takside bir gün gelsin benim yanımda bulunsun başımdan neler geçiyor kimlerle uğraşıyorum görsün ondan sonra araç kullansın.
  • Yanlız, taksici dediğin adam çorbaya koşuyor, para kazanmaya çalışıyor. Eğer sen de para kazanmak için araç kullanıyorsan sorun yok o zaman.
  • kimse demesin para kazanıyor vs diye bende günde 1000 tane insanla muhattap oluyorum 2-3 tanesini döveyim hırpalayayım o zaman herkes işini adam gibi yapsın hele para kazanıyorsa
  • Bir baltaya sahip olamayan insanların taksici dolmuşçu olduğu düşünülürse başka şey de beklenmez. İstedikleri kadar selektör yapsınlar kornaya bassınlar umurumda değil. Nasıl gitmem gerekirse öyle giderim. Bu ülkede dolmuşlar kalkmadığı sürece taksilere de bir düzenleme gelmediği sürece trafik sıkıntısı zaten düzelmez.
  • Taksicilerin kural tanımamazlık yaptığı bir gerçek. Ben kendi payıma, onların yaşadıkları sıkıntıyı tahmin ederekten iyimser yaklaşmaya çalışıyorum. Ama herkes böyle düşünmeye mecbur değildir tabi..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.