Şimdi Ara

TAKSİLER NASIL OLMALI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu şahinlerden kurtulalım da... sarı sarı kuşlar sarmış hertarafımızı ...
  • infinite
    sana katılıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: infinite

gerektiğinde 306km hıza çıkabilmeli ve acil durumlarda uçabilmeli....

TAKSİLER NASIL OLMALI

306 bastığı ispatlanmış mı?

yoksa sadece film den mi söylüyorsun?

şahinlerden yeni muayene istasyonlarına kavuşursak,kurtulucaz.şu karar bir geçse

sadece şahin değil eski havayı kirleten bütün araçlardan kurtulucaz.

• Taksiyi geçtim de şu taksici dolmuşcuları biraz insandan yapsalar çok iyi olcak. İyileri arada var gerçi ama % 99 una ben insan gözüyle bakmıyorum.
    Bi arkadaşımız yok 10 saat direksiyon başında bilmemne falan demiş yok trafikte çıldırıo falan demiş; Bi kere bi insan günde en fazla 8 saat deksiyon başında kalabilir die biliorum(yanlışsam düzeltin) ikincisi sinirler,ne hakim olamıosan insanlaa tahammül edemiyosan yapma taksicilik kardeşim zorla mı oturtuyolar başına(Şimdi ekmek parası falan diceksiniz de; ben inşaattan anlamam ama bina parmaya kalkmıyorum yada uçak kullanmayı bilmiorum ama hiç böle bi teşebusum olmadı yada v.s) Yani bu işi yapmay bilmiosan yapmicaksın. Yok sinireleniomuşlar da yok trafikmişte... O taksiciler dolmuşcular biraz adam gibi kullansalar arabalarını trafik falan kalmaz zaten.

Psikolojik teste tabi tutulmalı bence taksici olmak istiyenler.

Taksi içinse klima bence şart ama güvenlik ve konfor daha fazla olmalı tabii ki.

• quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Geçen gün kızılayda bi taksiye bindim (konuyla alakası yok ama)araba ford focus modifiyeli 2.0 motor içi ve dışı acaip olmuş.İçinde bir de 11. bin rpm lik bir saat var.Şahine binmektense böle arabalara binerim daha iyi.
    Ama taksici bir küfür ediordu yayalara kamyonlara önünde duran araca resmen sövüordu ben de bişiy diyemedim, adam iri yarı zaten kalkar döver.

o taksiyi bende biliyorum taksici gece on ikide falan bahçelide son ses camlar açık müzik dinliyor,, belirttiğin gibi hem ağzı bozuk hem de alkollü bi vaziyette yolcu taşıdığına bir kez şahit oldum
  • Hatta bu bahsettiiniz taksi sedan focus ve arabanın bi kaç yerinde türk bayrağı mi vardı. Eğer öleyse ben de gördüm o taksiyi. Sürücü baya yapılı bi adam
  • walla bence taxiler şahin- doğan olmasında ne olursa olsn.

ŞAKAYDI TABİİ. Buda yeterli olmas. avrupada taxiler hep tek tip.
    yani tek tip derken bir markanın bir modeli. mesela benim avrupada yaşadığım dönem den örn vereyim; pego nun 406 modeliydi. renonun laguna, skoda oktavia aşırı vardı...
  • saatte 90km az değil hasta taşıyor olsada.çünkü şehir içi hız limiti 50 zaten.kaldıki hasta var diye 140 150 basıpta başkalarının hayatını tehlikeye atmak ne derece mantıklı olur? ambulans olsa neyse
  • quote:

Orjinalden alıntı: out

Kötü komşu insanı mal sahibi yapar derler, doğrudur.
    Taksi, minibüs ve otobüs şöförlerine çok çok teşekkür ediyorum. Sayelerinde araba sahibi oldum.
    Darısı olmayanların başına..

ne güzel dedin, bazen arabasız gidiyorum sağa sola, en son bu sabah bindim minibüse, ancak artık tahamül edemiyorum. adam sabahın 6.45 de eli kornaya yapışmış, dat dat dat beynimizi s..... yaşlı bi amca dedi niye basıosun, korna çalınca binmeyecek olan adam da fikir değiştirip biniyormu diye, minibüsçü adamı dövmediği kaldı.

şoför seçerken bu insanları psikolojik testlerden geçirmek lazım, katı kurallar getirmek lazım. tabi bu kuralları uygulayacak polisler de lazım. bilen bilir, ist göztepe ssk nın orda klakson çalınmaz diye tabela var, minibüsçü durmuş, eli kornada saniyede bilmem kaç kere basıo, 20 mt önünde polis, mal mal etrafa bakıyo. memleketi bu minibüslerden kurtaracak adamın gidip elini öpücem

• +1
    quote:

Orjinalden alıntı: nlty2000

Ya araba önemli değil de, insanlar tarafından sürülmelerini isterdim ben.
  • Bir dönem Yıldız Teknik Üni. Ulaştırma Anabilim dalında minibüslerin kaldırılması konusunda çalışmalar yapılmıştı. Ben de o dönemde anyı bölümde bitirme tezi çalışması yapıyordum. Hatta bazı sınıf arkadaşlarım bilimum minibüs hatlarını incelemişti bir dönem boyunca. Sonuçta ortaya şöyle bir tablo çıktı.

1-Minibüslerin yerine belediye otobüsü koyulabilir.
    2-Otobüsler bu hatlarda bazı güzergahlara boyut sebebiyle girip çıkarken trafik yaratır. (yollar standart dışı)
    3-Otobüsler peşpeşe sıralanır ve trafiği kilitler.
    4-Erişim kontrolu sağlanamaz. (zırt pırt inmek binmek mümkün olmadığı için konfor düşer, nasıl konforsa mevcuttaki)
    5-Özel halk otobüsleri kullanılma oranı artar.

Eh bunların sonunda ÖH Otobüsleri de minibüsün büyüğüdür ve çözüm çıkmaz sokaktır.

Bizim çocuklar da tez savunmasında hocam minibüsler kalkmaz bu bir hayal deyince bölüm başkanı saçını başını yolmuştu

Taksi, dolmuş, minibüs tüm toplu taşıma araçları için belirli bir sayı olmalı. Devlet gelir elde etmek için her yıl plaka ihalesi yapmamalı. Daha az sayıda ama kaliteli toplu taşıma araçları ile entegre edilmiş raylı sistemler sorunu çözecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: nasiyani

Bir dönem Yıldız Teknik Üni. Ulaştırma Anabilim dalında minibüslerin kaldırılması konusunda çalışmalar yapılmıştı. Ben de o dönemde anyı bölümde bitirme tezi çalışması yapıyordum. Hatta bazı sınıf arkadaşlarım bilimum minibüs hatlarını incelemişti bir dönem boyunca. Sonuçta ortaya şöyle bir tablo çıktı.

2-Otobüsler bu hatlarda bazı güzergahlara boyut sebebiyle girip çıkarken trafik yaratır. (yollar standart dışı)
    4-Erişim kontrolu sağlanamaz. (zırt pırt inmek binmek mümkün olmadığı için konfor düşer, nasıl konforsa mevcuttaki)

Eh bunların sonunda ÖH Otobüsleri de minibüsün büyüğüdür ve çözüm çıkmaz sokaktır.

Bizim çocuklar da tez savunmasında hocam minibüsler kalkmaz bu bir hayal deyince bölüm başkanı saçını başını yolmuştu

Taksi, dolmuş, minibüs tüm toplu taşıma araçları için belirli bir sayı olmalı. Devlet gelir elde etmek için her yıl plaka ihalesi yapmamalı. Daha az sayıda ama kaliteli toplu taşıma araçları ile entegre edilmiş raylı sistemler sorunu çözecektir.

Sizin çocuklar da çok zeki değilmiş hani...

Minibüsün yerine otobüs kullanılsa trafik mi artar

Ne kadar saçma bir mantık...

Heralde 100bin minibüsün yerine trafiğe 100bin otobüs koymayacaksın

O bağlamda toplu taşımayı kaldıralım herkes küçük otomobille işe gitsin, nede olsa otobüs büyük, gör bakalım o zaman ne oluyor

• arkadaşım senin çok zeki değilmiş dediğin insanların hepsi bugün birer yüksek mühendis ve ülkenin saygın kuruluşlarında çalışıyorlar. Ukalalık yapmadan önce anlamadığın yeri sorsan nasıl olur acaba?

1 otobüsün kapasitesi hesaplanır.
    1 minibüsün kapasitesi hesaplanır.
    saatlik kapasite deneysel olarak tespit edilir.
    araştırmada izlenen yola göre saatlik günlük yada belli bir peryotta bulunan minibüs ile taşınan yolcu sayısı / otobüs kapasitesi mutlak tam değeri gereken otobüs sayısını verir. Ancak otobüslerin hızlanma, manevra, trafik içi hareket kabiliyetleri minibüslere göre kısıtlı olduğu için trafik yaratacakları sonucuna varılmıştır.
    Bu çalışma beykoz- çengelköy-beşiktaş-bebek-tarabya güzergahlarında çalışan minibüs,belediye ve ÖH otobüslerini, şehir hatları vapurları, özel motorlar ve sarı dolmuşları kapsar.

Yorum yaparken kişilik hak ve özgürlükleri hakkında daha dikkatli olalım lütfen. Burada sizi asla duyamayacak insanlar hakkında cevap hakkı doğuracak yorumlar yapmayalım.

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Bir dönem Yıldız Teknik Üni. Ulaştırma Anabilim dalında minibüslerin kaldırılması konusunda çalışmalar yapılmıştı. Ben de o dönemde anyı bölümde bitirme tezi çalışması yapıyordum. Hatta bazı sınıf arkadaşlarım bilimum minibüs hatlarını incelemişti bir dönem boyunca. Sonuçta ortaya şöyle bir tablo çıktı.

O bağlamda toplu taşımayı kaldıralım herkes küçük otomobille işe gitsin, nede olsa otobüs büyük, gör bakalım o zaman ne oluyor

• sanki minibüsler peşpeşe sıralanmıyor birde yarısı boş diye durak yakınlarında zart zart çalmazlarmı kornalarını deli ediyolar insanları.en iyisi minibüsleri kaldırmak çünkü oyun oynar gibi şerit de değiştiriyorlar pat küt dalıyolar önünüze olmazki böyle
  • minibüslerden kurtulmanın tek yolu metro veya hafif raylı sistemdir, başkada çözümü yok bu işin. gelişmiş ülkelerin hiçbirinde minibüs diye bir olay yok
  • quote:

arkadaşım senin çok zeki değilmiş dediğin insanların hepsi bugün birer yüksek mühendis ve ülkenin saygın kuruluşlarında çalışıyorlar. Ukalalık yapmadan önce anlamadığın yeri sorsan nasıl olur acaba?

1 otobüsün kapasitesi hesaplanır.
    1 minibüsün kapasitesi hesaplanır.
    saatlik kapasite deneysel olarak tespit edilir.
    araştırmada izlenen yola göre saatlik günlük yada belli bir peryotta bulunan minibüs ile taşınan yolcu sayısı / otobüs kapasitesi mutlak tam değeri gereken otobüs sayısını verir. Ancak otobüslerin hızlanma, manevra, trafik içi hareket kabiliyetleri minibüslere göre kısıtlı olduğu için trafik yaratacakları sonucuna varılmıştır.
    Bu çalışma beykoz- çengelköy-beşiktaş-bebek-tarabya güzergahlarında çalışan minibüs,belediye ve ÖH otobüslerini, şehir hatları vapurları, özel motorlar ve sarı dolmuşları kapsar.

Yorum yaparken kişilik hak ve özgürlükleri hakkında daha dikkatli olalım lütfen. Burada sizi asla duyamayacak insanlar hakkında cevap hakkı doğuracak yorumlar yapmayalım.

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Bir mühendisin bitirme tezine ben bunu yakıştıramadım neyse..

Zaten bakarsan yorumların yanında smiley var şöyle:

Ama ciddi yorum yaparsam yanlış sonuca varmışlar...

Şu da benden eleştri, bir mühendis bir makina mühendisi 4 sene eğitim sonunda yapa yapa böyle geyik bir tez yapıyorsa, bu ülkemizin trafikten daha önemli bir sorunudur bence.

Benim geçen gün verdiğim Makina elemanları ile ilgili rapor bundan çok daha ciddi ve kapsamlı bir rapordu, ve iki tane rapor toplam 100 üzerinden 7.5 etkili...

Mühendisin işi midir bu ,kaç tane otobüs olsun yollarda kaç tane bilmem ne?? Ha dersen ki Türkiyenin ihtiyacı olan mühendislerin yapması gereken otobüs minibüs saymak tamam haklısın...

• Minibüs sistemine bende sinir oluyorum. Öyle zırt bırt durmalarına, trafiği tehlikeye sokan hereketlerine,kaba davranışlarına sinir oluyorum. Resmen trafikte terör estiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 23 Aralık 2005 19:05:10 >
  • Türkiye de milli bir hükümet olduğu zaman yapacağı ilk iş,İstanbulu raylarla döşemek olmalıdır
  • Amamnın birde istanbulda ray projesi başlarsa Trafik felakettende öte olur. Şu an karayolu çalışması,köprü kavşak çalışması var,istanbul ne halde. Her tarafa ray döşemeye kalkarlarsa trafiğin bittiği gündür. O zaman istanbulda bulunmak istemem.veya uzunca bi tatile çıkmak isterim. istanbul trafiği biter o zaman. Ona göre bi çöüm bulmalılar bence. yoksa şu an yaptıkları gibi olursa....
  • artık karayolları türkiye gibi hızla nufusu artan bir ülkede ulaşımı kaldırmıyor..
    raylı sistem yaygınlaştırrılıp insanları onları kullanmaya teşvik etmek gerek
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.