Şimdi Ara

TAKSİLER NASIL OLMALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hepimiz taksiye biniyoruz. Ne yazıkki çoğu TOFAŞ kuş serisi. Son zamanlarda Clio Symbol ve Accent Admire lar piyasaya çıktı da biraz rahatladık.

Sizce bir takside donanım olarak olmazsa olmazlar neler olmalı.

Bence

1-sürücü ve yolcu hava yastığı
    2-Aktif gergili emniyet kemeri
    3-Klima
    4-Arkada yeterli diz mesafesi
    5-şehir içi max. 90 km. hız sınırlaması
    6-Yolcunun da görebileceği GPS sistemi ile çalışan navigatör.

• açıkçası accentler de rahat ama dobloydu sanırım bu kadar sevebileceğimi hiç düşünmüyordum taksi olarak gerçekten çok rahat, insan rahat bir nefes alıyor. Ben accent ve symbollere tercih ediyorum o tip araçları, birde bu navigatör sistemi baya hayal birşey olur çok nadir belki, çok pahalı ve ülkemizde taksicilerin düşünce ve tavırları belli, müşteriye hizmetten çok parasını alsın adamı bıraksın yeter, çok nadirleri de çıkmıyor değil, ama çok az.. umarım bu durum düzelir. Diğer donanımlarda ise, sürücü hava yastığı pek bir işe yarayacağını sanmıyorum genelde insanlar arkaya oturuyo diye ama önde oturanlara tabiki gerekli fakat klima MUTLAKA olmalı, yazın insan baygınlık geçiriyor.
  • öncelikle taksilere accent olamalı ama konuyu açan arkadasa söyledigi hersey olmalı ama biri hariç
    5-şehir içi max. 90 km. hız sınırlaması : adamlar hastada hamile insan taşıyo ozamandamı 90 gitsinler cvp verirsen sevinirim
  • bir de bagaj hacmi büyük olmalı. bunu sağlanması için birkaç şart var tabi... motor az yakacak, dizel olacak, sonradan lpg tüp takılmıycak, ya da fabrikadan çıkışlı tüplü araba olacak.

ayrıca taksi durdurma olayı, şehiriçinde duraklarda yapılmalı. ama o bildiğimiz çay kahve yapılan taksi durakları değil. şöförlerin arabaların içinde sıra beklediği duraklar.

daha, nası olsun derseniz, bence bu taksicilik olayı birkaç firmanın elinde olacak ki, o zaman kaliteyi artırma daha kolay olur.
    benim şimdi yaptığım avrupa-dubai sentezi gibi bişey ama, gerçekleşmesi için altyapı yok türkiyede.
  • Ya araba önemli değil de, insanlar tarafından sürülmelerini isterdim ben.
  • 1-İçi yağlı, kokulu ve pis olmamalı.
    2-Sürücüleri yolcudan izinsiz sigara içmemeli.
    3-İzinsiz müzik açılmamalı (Hatta bir özel frekans olmalı ve mecburi yalnız o olmalı. mesela DolmuşFM)
  • taxi konusunda bence en büyük sıkıntı yol seçmeleri 5 tane boş taxi geçiyorsa anca biri senin istedğin ikaamete gidiyor. yoksa kabul etmiyor ben bunu tam olarak anlamadım =)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında topiğin başlığı taksiciler nasıl olmalı? şeklinde olabilirdi..Saygısız tüm yolların kendine ait olduğunu düşünen (genelde) cahil ve başka iş bulamamış haliyle taksici olmuş, yayalara dahi saygısı olmayan yaratık türünde olmamalıdır..

Birde siz taksi içindeyken diğer şöförler hakkında "bak şunun yaptığına" tarzı (güya) kendisi kurallara çok riayet ediyor ya efekti vermesi de çileden çıkma nedenidir..
  • Ben tepki çekeceğini düşündüğüm için taksicileri konu içine almamıştım. Malum bu forumda taksicilik yapan birileri olabilir ve alınabilirler. İnsanlar bu tip ortamlarda gerekenden fazla hassas olabiliyor.

Mutlaka taksici olmak için bazı kriterler olmalı. Kılık kıyafet denetimleri yapılmalı. Araç temizliği, bagaj genişliği standart olmalı. Bir arkadaşın söylediği gibi bazı büyük firmalar ihale ile bu işe girse belkide bir sistem kurulabilir.

Hasta, hamile taşıma durumuna gelince. Şehiriçinde hız sınırı 50 km/s olduğu halde ben töleranslı davrandığımı ve şehirdışı hızı baz alarak büyük bir farkı kabullendiğimi sanıyorum. Trafik durumuna göre zaten bu hıza ulaşmanız çoğu zaman pek olası olmayacaktır. D 100, O-1,O-2 gibi yollarda ise zaten üst hız sınırı + %10 yanılma payı her otomobil için geçerlidir. Tabela 120 diyorsa tabiki o hızda gidebilirler. Ama İstanbulun o bozuk delik deşik yollarında hamile insan çocuğunu düşürür Allah korusun

Benim sınırlama isteğimin sebebi adamın bir an önce başka müşteri kapma telaşı içinde gazı köklemesi kırmızıda geçmesi
    makas atması ve bunları 1987 model doğan görünümlü şahinle yapması

• quote:

Orjinalden alıntı: was

1-İçi yağlı, kokulu ve pis olmamalı.
    2-Sürücüleri yolcudan izinsiz sigara içmemeli.
    3-İzinsiz müzik açılmamalı

+1
    dolmusta yada taksıde arabeks sarkılar dınlemeye tahammul edemıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eleny -- 22 Aralık 2005 11:38:07 >
  • Geçen gün kızılayda bi taksiye bindim (konuyla alakası yok ama)araba ford focus modifiyeli 2.0 motor içi ve dışı acaip olmuş.İçinde bir de 11. bin rpm lik bir saat var.Şahine binmektense böle arabalara binerim daha iyi.
    Ama taksici bir küfür ediordu yayalara kamyonlara önünde duran araca resmen sövüordu ben de bişiy diyemedim, adam iri yarı zaten kalkar döver.
  • Kötü komşu insanı mal sahibi yapar derler, doğrudur.
    Taksi, minibüs ve otobüs şöförlerine çok çok teşekkür ediyorum. Sayelerinde araba sahibi oldum.
    Darısı olmayanların başına..
  • bilmiyorum aranızda kıbrısı gören varmı?
    bencer taksiler Kıbrıstaki gibi olmalı.

bilmeyenler için:

Kıbrısta taksiler ile otobüsler tamamen Türkiyenin tersi
    Türkiyede otobüs firmaları hep yeni araç alır ,model yeniler , gıcır gıcır mercedeslerle seyahat ettirirler ama taksiler kuştur

kıbrıs ise otobüsler 2. dünya savaşından kalmadır ama taksiler son model mercedestir hepsi , hatta bazen taksi çağırırsınız kapıya limo gelir :)
  • havaalanlarında ve turistik bölgelerdeki taksi istasyonlarının şoförlerinin kesinlikle yabancı dile hakim olması şartı konulmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eleny

dolmusta yada taksıde arabeks sarkılar dınlemeye tahammul edemıyorum.

Aslında trafik kanunlarına göre toplu taşım aracında müzik tesisatı olamaz..Fakat pala remzi şöförümüze Gel de anlat bunu..Bırak müziği adam MAGIRUS motor üstüne tilki kürkü sermiş yau..Yuh artık..

Geçen haber programın birinde (Güya) denetliyor x yetkili kişi..Diyaloglar insanı yaran tipte..

-Tesbih asmak yassah hemşerim
    -Tamam abide o 33'lük subhaneke tesbihi uğuru var bende biliyon mu?

-şu tilki kürkünü kaldıralım lütfen..
    -Niyekine ağabey severiz biz hayvanları..

gibi uzaaaaar gider.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Claymore -- 22 Aralık 2005 15:16:54 >

• ya arkadaslar ben taksici degilim ama tanıdıgım arkadaslarım yapıyo o işi ya adam bir biniyo sanki araba onun muş gibi tipi beş para etmez ama ekmek parası diyoruz biraz müşterilerinde saygılı olması lazım küfür olayına gelince oda dogru ama adam günün 10 saati trafikte olunca deliriyo ama onlarında bu özelikleri kötü oluyor.(ama bu dediklerim hepsi için geçerli degil)
  • ortak standart getirilmesi bence hoş olur. ne olur toros tan taksi de var mersedesten de var.
  • bu arada aldıgım haberlere göre taksi piyasasını ele geçirmek için araba firmaları su arabaları öneriyo
    voswagen:polo
    hyundai:accent
    renault:clio megane
    fiat:doblo
    peuge:partner
    opel:yok
    mercedes:bir ara özel araba üretmek istedi ancak anlaşamadı
    bmw:hiç el atmadı
    ford:transit

arabaalar dogru ama yazış hatası olabilir kusura bakmayın

bunlarda önde olan:hyundai su an
    buyrun firmaların taksi piyasasını ele geçirmek için sundugu arabalar
    hepsi taksicilerden alınmış bilgidir yalan yok
  • gerektiğinde 306km hıza çıkabilmeli ve acil durumlarda uçabilmeli....

TAKSİLER NASIL OLMALI
  • konforlu olsun da baba hız şimdilik ikinci planda kalabilir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.