Bir haftadır forumu okumaya calısıyorum.once 32 u 2000 ıle yola cıktım. Sonra karsıma PF 7331 ıle LE 32S71B cıktı.ha bıde32 S 2000 var. İşin kötüsü cebımde param var ama darmaduman oldum.allah askına bırı yardım etsın artık.(dıgıturk kullanıcagımı dıkkate alırsanız ıyı olur)
samsung ve lg den şaşma derim, çok paran varsa philips 9xxx seriside olur bence 3G yap git, gör götür.............. selamlar
ONBES ONCELIKLE TESEKKURLER.AMA CAHILLIGIME VER NEDEN SONY DİİL.
neden sony değil? anlatayım; * fiyat/performans oranı kötü, yani fiyat yüksek özellikleri vasat * tüm yabancı sitelerde okuduğum, sony elektronik sektöründe ps3 hariç büyük bir duraklama döneminde, hatta ps3 de bile sorunları var * sony, sonyeurisa olduktan sonra darmadağın oldular (senin gibi ) * TV sektöründe hep atılım gerekiyor, lg-samsung-philips bunu başarıyorlar, hep yenilikçi modeller çıkarıyorlar....... * kdf serisi berbattı, şimdi kdl çıktı ama ondada değişikliğe gidecekleri konusunda duyum var........
en önemlisi, izleyip, kıyaslama yaptığım için aradaki farkı algılayabiliyorum, ör: yeni çıkan 40x2000 lcd yi sony-izmir-carrefour da izledim, uydu yayında dehşet kötüydü, o paraya yazık dedim. (satıcı bile kabul etti, bu konuyu başka bir başlıkta anlatmıştım)
Aslında Türkiye standartları için iyi bir 42" plazma (HD) en iyisi.............. Bence plazma, hem büyük ekran hemde rf-uydu-digitürk-dvd-pc_hd sinyaller için birebir, keyifle izlersin, sakın odam-salonum küçük deme, daha önce yazdığım başlıkta izleme mesafeleri var bir oku derim.
selamlar
onbeşe katılıyorum tek kelimeyle perfect özetlemişsin kardeşim
Onbes dostum plazmalarda bi ara yanma sorunları ( logo yanması ) var diyolardı , hala var mı ?
org, onun cozumu simdilik yok. sadece bazi firmalarin cesitli yazilimlari sayesinde, gozun gormeyecegi tarzda, zoom.lama yaptirip, yer degistirip "burn-in"i onlemeye yarayan seyler gelistirdiler.
plasma alip, yan gelip yatmak yok, ilk 200 saatte dikkatli kullanacaksin, ondan sonra ihtimal azaliyor.
Plazmalarda bir yanma olayıdır gidiyor, Yok böyle bişey arkadaşlar, bu bahsettiğiniz yanma olayı günün 12 saat, 1 hafta, 12 ay aynı kanalda açık olan vitrin ürünü plazmalar için geçerli, havaalanlarında, alışveriş mağazalarında, vitrinlerde açıyorlar plazmayı neredeyse 12 saat, 12 ay aynı kanalda kalıyor, sonra hep aynı pixelde aynı renk durunca pixel özelliğini kaybediyor, mayıstan beri Plazmam var, sadece maçlarda 45 dakika aynı kanalda kalıyorum, diğer türlü devamlı "zapping" deyim. Zaten "Normal" bir tv izleyicisi zapsız olmaz . bu 45 dakikalık süre içinde kırmızı ve mavi renkli kanal logolarında haifi bir iz kalıyor, ama kanal değiştirince gidiyor. Ayrıca bir çok plazmada bunun için önlem var, mesela: LG de "orbiter" ile zaman zaman pixeller 2-3 adet kayma yaptırılıyor, "whitwwash" ile beyaz yıkama yapıp ekranı temizliyorsunuz.......
onun için fazla takmayın yanma işine, kesenize uygun, zevkinize uygun bir plazma alın geçin..............
not: LCD ler içinde geçerli bu yanma olayı, başka bir başlıkta bahsetmiştim, bilgisayar ekranlarında niye "screensaver" kullanıyoruz? Hatta lcd monitör satıcıları devamlı açık tutarlar bu ekran koruyucuyu......
selamlar
valla sana gene katılacağım fakat süre biraz daha kısalabiliyor mesela 12 saat değilde bazı logolarda özellikle kral tv logosunda bu süre 6 saate kadarda düşebiliyor fakat dediğin gibi kaliteli ve düzgün plazmalarda artık bu sorun kalmadı kendi geliştirdikleri program veya yazılımlarla çokda güzel siliniyor.
içiniz rahat olsun
ben 2 hafta önce sony 32u2000 aldım ve gayet memnunum fiyat performansından...ayrıca aldığım mağaza berbaerinde sony dvd player da hediye etti...
bu plazmalın hepsi geniş ekran sinemaskop rahatsız etmiyormu normal tv kanallarında maçlarda falan? şişko adamlar koşupduruyor veya bakıyorsun fazladan 20kg almış mankenler?
sony için yazdıklarım, bu güne kadar çıkardıkları (TR piyasası) içindi. Son kdl-40xbr2 modeli bir çok sitede övgü almış ama unutmamak gerek k i, onlar HD yayınlarda test ediyorlar. bekleyelim görelim derim. (1920x1080 çözünürlük ve 1080p tarama) bu model öncesi lcdler için fikrim henüz değişmedi.......... selamlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme