Şimdi Ara

Tam Geçirgen Aynalı mı, yoksa DSLR mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dslr a yeni geçmiş biri olarak bu yeni tabiriyle aynasız sistem makinelerin aynı tadı vereceğini düşünmüyorum. Burada espri sırf makine kütle olarak küçültmek mi? yoksa yeni sistem makinelerin geleceği bu yönde mi? şahsen ben dslr daki aynanın açılıp kapanırkenki sesini diğer makine de almazsam fotoğraf çektiğimi anlamam.

• tam geçirgen ayna derken kastettiğiniz sony nin kullandığı slt teknolojisi mi? yoksa nex eplx gfx tarzı aynasız makineler mi?

slt teknlojisi ise bakınızsony slt sistemi
  • Aslında aynasız makine demek istedim. yanlış yazmamak için google dan baktım ama dediğiniz gibi farklı şeylermiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: omersss

Dslr a yeni geçmiş biri olarak bu yeni tabiriyle aynasız sistem makinelerin aynı tadı vereceğini düşünmüyorum. Burada espri sırf makine kütle olarak küçültmek mi? yoksa yeni sistem makinelerin geleceği bu yönde mi? şahsen ben dslr daki aynanın açılıp kapanırkenki sesini diğer makine de almazsam fotoğraf çektiğimi anlamam.

yanlış bir kanı. orta format dahil birçok makinem var ama son zamanlarda yanımda hep olympus epl-1 taşıyorum , çok zevkli. ayrıca seside sağlam çıkıyor
  • sony slt'lerden "bızt" diye perde sesi çıkıyor. pek çekici değil :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lens seçeneği olmayan markalardan uzak durun derim. İster aynalı olsun, ister aynasız, yeter ki lensi olsun.

Güzelim Canon 40D'den ve o kadar lensten, Sony NEX için vazgeçtim, bir yıldır kit lens kullanıyorum.
  • @cross
    aynen oyle:) "bizt bizt bizt" gercek perde sesi iste. ayna sesi yok

@coxackie
    hocam canon lenslerinizi adaptorle kullanabilirdiniz. ayrica ucuz manuel lens alip da kullanabilirsiniz.
    bende tam tersi lens bol birsuru manuel lens denerim diye nex tarzi makinelere merak ediyordum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SLT teknolojisi çok güzel ama makinenin vizöründen bakamıyorum ve nefret ediyorum :)

Aynasızlar ise bakaçları olmadığı için bana pek çekici gelmiyor :) Eğer ola ki elektronik değil de rangefinder tarzı bir şekil yaparlarsa
    deli dehşet olurlar o zaman DSLR kullananların sayısı azalır :) Hele ki sensörler az daha büyüse ilk geçen ben olurum :D :D
  • "Geçirgen" lafi cok tehlikeli, insanin aklina kotu seyler geliyor. Hele "Tam geçirgen" yok mu
  • Yakinda ayna sesinin daha guzelini yaparlarda aynasizlarda :)
    Youtubedan falan om-d yi dinliyorumda banami bitek oyle geliyo bilmiyorum ama 7D nin o tok sesi gibi geliyo deklansor sesi... Ohhh baby!

• quote:

Orijinalden alıntı: omersss

Dslr a yeni geçmiş biri olarak bu yeni tabiriyle aynasız sistem makinelerin aynı tadı vereceğini düşünmüyorum. Burada espri sırf makine kütle olarak küçültmek mi? yoksa yeni sistem makinelerin geleceği bu yönde mi? şahsen ben dslr daki aynanın açılıp kapanırkenki sesini diğer makine de almazsam fotoğraf çektiğimi anlamam.

Ayna sesini bir yana bırakın.

SLT sistemi kendine gore yenilikler getiriyor ama eksiklikleri var. Bir kere objektif ile sensor arasına bir cisim daha giriyor. Yani ısıgı deforme eden bir engel demektir. Isık kaybı demektir. Bir uv filtre bile goruntu kalitesini ciddi etkiliyor. Ne deriz objektifin onune yada arkasına eklediginiz her sey ısık kalitesini olumsuz etkiler. Klasik aynalı sistemde objektiften giren ısık oldugu gibi kayıpsız sekilde sensore dusuyor. Ama SLT sistemde % 30 gibi bir kayıp sozkonusu az degil. Bunu telafi etmek icinde sensor duyarlılıgını daha fazla arttırmak zorunda. Peki ya keskinlik ve renk kayıpları ne olacak. Bir objektifin normal versiyonu ile VC,IS,VR li versiyonunda bile performans farkı var. VC,IS,VR siz olan daha iyi oluyor. Cunku ısık daha az deforme oluyor.

Diger konu ise vizor. Bırakın Pentaprizma yı Penta-ayna yı bile asla tutmaz. Elektronik vizor dusuk ısıklarda karıncalanma yapar, fazla ısıkta patlama yapar, cekimi hız takibi gerektiren konularda tepki suresinden dolayı iz yapar goruntu karısır. Optik vizorun berraklıgını, goruntusunu , aydınlıgını asla tutmaz. Prizma vizor ise bambaska.

Gecenlerde SLT yi inceledim elektronik vizör bana cok itici geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 25 Mayıs 2012; 8:30:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

@coxackie
    hocam canon lenslerinizi adaptorle kullanabilirdiniz. ayrica ucuz manuel lens alip da kullanabilirsiniz.
    bende tam tersi lens bol birsuru manuel lens denerim diye nex tarzi makinelere merak ediyordum.

Kullanıyorum zaten. Rokinon 85mm var. Mesele o değil, bir makinanın kendi lensi olmaz mı? AF lens kullanmak her zaman avantajdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

quote:

@coxackie

Kullanıyorum zaten. Rokinon 85mm var. Mesele o değil, bir makinanın kendi lensi olmaz mı? AF lens kullanmak her zaman avantajdır.

hocam bu konuda ozeba'ya katılıyorum, envayi çeşit manuel lens kullanmak istesem direkt nex'e gecebilirim :)) af lenslerde sıkıntı vardır doğrudur ama, acık konuşmak gerekirse koşan çocuk, kedi, martı çekmedikçe af'ye de çok ihtiyaç yok :) son 2-3 seferdir hep mf takılıyorum.

bu arada telefondan yazıyorum, akıllı telefon ya, kedi'yi jedi diye düzeltti. olsun ama jedi'lar da hareketli insanlar.

neyse, ben de ovf tarafındayım ama manuel lensle lcd kullanmayı seviyorum :) m4/3 tadı oluyor kullanırken. denemeye değer :) mesela bi jupiter 85mm, tair :)

• @cross
    22 bicakli tair 135 mm olsa ne gider ama

bu arada konusu acilmisken hatırlatayım; elinde manuel lens olup ta hediye etmek isteyen varsa kargoyla göndermesi için adresimi verebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozeba -- 25 Mayıs 2012; 16:22:09 >
  • Güzel teknik detaylar vermişsiniz arkadaşlar sağolun. OVF candır ama doğru
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

quote:

quote:

@coxackie

hocam bu konuda ozeba'ya katılıyorum, envayi çeşit manuel lens kullanmak istesem direkt nex'e gecebilirim :)) af lenslerde sıkıntı vardır doğrudur ama, acık konuşmak gerekirse koşan çocuk, kedi, martı çekmedikçe af'ye de çok ihtiyaç yok :) son 2-3 seferdir hep mf takılıyorum.

bu arada telefondan yazıyorum, akıllı telefon ya, kedi'yi jedi diye düzeltti. olsun ama jedi'lar da hareketli insanlar.

neyse, ben de ovf tarafındayım ama manuel lensle lcd kullanmayı seviyorum :) m4/3 tadı oluyor kullanırken. denemeye değer :) mesela bi jupiter 85mm, tair :)

Ya arkadaşlar, çok şey mi istiyoruz gerçekten? İstediğimiz 50mm 1.8 AF lens. Olmazsa olmaz bir lens yani, isteyen istediği MF lensi gene kullansın, ben de kullanıyorum zaten 85mm MF lens. Ama AF lens illa ki lazım oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 26 Mayıs 2012; 0:54:07 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@coxackie

Ya arkadaşlar, çok şey mi istiyoruz gerçekten? İstediğimiz 50mm 1.8 AF lens. Olmazsa olmaz bir lens yani, isteyen istediği MF lensi gene kullansın, ben de kullanıyorum zaten 85mm MF lens. Ama AF lens illa ki lazım oluyor.

50mm f:1.8 oss lens var zaten bildigim kadariyla nex icin e mount. canonda nikonda yok bunda oss var ayrica. gayette kaliteli bir lens.

• amma çok geleneksel adam var forumda
    yenilik iyidir, teknoloji de gelişiyor, bunu sevmem deyip atmak mantıksız olur.
    (hoş, atsak da gelişecek atmasak da... )
    lafın kısası, aynasızlarla da fotoğraf çekilir, çok da güzel çekilir, pek de güzel çekilir.
    ama bu dijital vizöre oldum olası ayarım, o ayrı..
  • prizma ve aynanın fotograf kalitesine etkisi yoktur, fazladan ağırlıktır, alışkanlıktır.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@coxackie

50mm f:1.8 oss lens var zaten bildigim kadariyla nex icin e mount. canonda nikonda yok bunda oss var ayrica. gayette kaliteli bir lens.

Mesele de o zaten. Öyle bir lens yok ortada. 1 yıldır ismi var ama piyasada yok, o yüzden kızıyoruz Sony'ye.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.