|
Bildirim
|
Seni kastetmemiştim ama yarası olan gocunur misali savunmaya çalışmışsın kendini. Ne sana bir mesajım var ne sürekli hata yapıyorsun jiddi tarzı bir ifade var. Senin hatalarının ve doğrularının hesabını mı yapıyorum ki senden bile bahsetmemiştim.
Konulardan örnek vermeye gerek zaten herkes biliyor durumu. Konuda bilgi verdiğin de yok bu arada sadece görüş paylaşıyorsun. Bilgi işisel tercihlerin değildir. Bilgi istiyorsan da m43 sensörü küçüktür, hafiftir, fiyatı görece düşüktür. FF sensörü büyüktür, resim kalitesi düşük ışıkta m43e üstündür, pahalıdır, ağırdır. Bu işten para kazanmayan insanların FF alması tercihe bağlıdır. Lütfen bu kendi kendine girdiğin tartışmayı ve saygısız üslubunu uzatma. |
Kusura bakmayın ama siz ve sizin gibi M43 dışı açılan bütün konulara yapılan şakalar, yapılamayan ironiler bu forumu öldürdü.
M43 iyidir kötüdür orası kişisel bir tercih. FF’den M43’e geçen 1 kişi varsa M43’den FF’e geçen yüz kişi var o ne yapacağız? Asıl saçma olan o buna şu ona geçmiş değil, burada videoda arkadaş kendince sebepleriyle açıklamış. O sebepler o kişiye uymuş o yüzden geçmiş. Bir örnek üzerinden genelleme yapmak abesliğine düşmeyin. M43 sizin ihtiyaçlarınıza yetiyor olabilir, başkasına yetmiyor olabilir. Kimine de FF yetmez orta format alır. Bu işin sonu yok |
Bence asıl soru şu olmalı. Ayna (lens reflex) hangi problem için icad edilmişti ve ne işe yarıyordu.
Bence dijital fotografta ayna bir designation hatası ve pek geleceği yok. Tıpkı polis karakolları için daktiloların uzunca süre daha üretimde kalması gibi insanlar alışıncaya kadar biraz daha üretimde tutuluyorlar hepsi bu. Profesyoneller bunu ilk farkedenler. Stüdyodaysanız zaten görüntüyü monitöre alıyorsunuz, daha 2000'lerin başında VGA'ya bağlıyordum koca SCSI kablolarla. Fotograf, görüntüyle ilgili pek çok sanatın önde giden, avant-garde teknolojisi, renkleri ve ışığı algılamamızı hala değiştirebilen, bunu ilk yapan alan, ve bu alanın ön saflarında artık reflex diye bir şey yok. SLR'la güzel zamanlarımız oldu. Gerçekten işe yaradıkları zamanlarda zor ulaşıyorduk. Pozu titretmesin diye makinalar özellikle ağır yapılırdı, yine de aynanın titreşimleri ve sesleri müzik gibiydi ama artık emekli oldu. Güle güle SLR. https://www.alpa.ch/en/site/introducing-the-a-series-100-mp |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 30 Mart 2020; 14:21:47 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|