Şimdi Ara

TAM OTOMATİK DİZEL(Tork Konvertörlü) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
26.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Opel Astra var, tam otomatik 1.6 136 hp dizel. Yakit tüketimi de cok iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • from_anatolia kullanıcısına yanıt
    2 sene geçmiş ya konunun üstünden
  • AxiZebaniA kullanıcısına yanıt
    Yeni gördüm konuyu

• Yeni çıkan modeller neler arkadaşlar.

• Yeni nesil tam otomatik vitesler piyasaya çlkıyor seri vede az yakıyorlar örnek
    Peugeot 308 eat6
    BMW 1sersi gibi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opel Astra dizel otomatik versiyonunda da tork konvertorlu şanzıman var.
  • KOnu eski bir konu. Özellikle ilk çıktığında çift debriyajlı tiptronikler (dsg v.s.) tork konvertörlülere göre muazzam sürüş konforuyla tüketicilerce çok tutuldu. Yakıt ekonomisi de bonusu. Firmalar da doğal olarak bu şanzımanlara yüklendiler. Ancak sorunlar yaşanmaya başlanınca tork konvertörlü araçlar dönüş yapacak gibi. Fiat Egea tam otomatik diye reklam yapıyor örneğin, büyük ihtimalle tork konvertörlü şanzıman. Bilenler tork konvertörlü olup olmadığını yazarsalar sevinirim.
  • Aslında bu iş tercih meselesi. Ben tork konvektör lü otomatiklerin yeniden yaygınlaşacağını düşünüyorum. Benim aracım 2008 rav4 65 bin TL civarı. C sınıfı dizel otomatikler 100 bine dayandı. Bazıları gider sıfır c sınıfı araç alır bazıları gider üç beş yaşında d sınıfı yada suv araç alır. Otomatik vites konusunda ise şunu söyleyebilirim. Yıllardır tork konvektörlü araç kullanıyorum. Yarı otomatik araç kullanmak bana çok zor geliyor. Hatta düz vites bile kullanmanın başka bir keyfi var fakat yarı otomatiklere alışamadım. Tork konvektörlü otomatik vites bence en konforlusu. Bunarada 4 ileri olduklarına bakmayın. 4 vitesten sonra yola oturunca overdrive yani 4.5 vites gibi birşey var. Mesela 120 ile 4 viteste 2500 devirde araç yola oturunca hız aynı kalarak devri 2200 lere çeker o arada bir yarım vites var gibi. En azından benim rav4 te bu şekilde.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.