Şimdi Ara

Tam Otomatik** şanzıman bakımı ve arızalar (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.938
Cevap
62
Favori
752.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu dexron3g ye uygun yağı nette satan bir yer var mı? Urfada bulamıyorum. Opetinkini aldım ama tam sentetik olmayabilir çünki kutusunda sentetiklik hakkında hiç bir bilgi yoktur.

Meteg hocam koyduğum yağın açıklamasınıbuldum

http://webtr.opet-oil.com/urun_detay.jsp?urun=205
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer49

sanzımanimda hic bir sıkıntım yok yaginida yeni degistim acaba bu motorsilk katkisindan atmamin bir yarari olr mu koruyucu olsun v.s olsun
    senin dusuncen ne bu konuda meteg hocam

meteg hocam gorusun benim icin cok kıymetli gorunce cevap verrsen seviniirm
  • Selam Tuncay,

Ben ELF buldum Total'in sitesinden Elfmatic G3 ama internetten satan bir yer yok herhalde otostart adlı yedek parça sitesine de baktım yok. İnternette fiyat bilgisi de bulamadım.
  • Motor üreticisinin GM Dexron IID , Dexron III ya da Ford Mercon sıvısını tanımladığı otomatik transmisyonlarda kullanımı tavsiye edilir.

burada dikkat edilmesi gereken ifade Dexron 2D, ve 3 demiş.. 2D standardı elektronik vites kutularında kullanım için uygun değildir.minimum standart 2E veya 3F olmalı.. ki ben Dex3g demiştim.

2D elektronik kutular için uygun değildir.

2E deki E harfi elektroniği ifade eder.3F veya 3g olmayan yağlar ne yazık ki uygun değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inimicus

Merhaba,

2003 model Clio HB Otomatik vites aracım var, 111000 km'de ben aldığımda 76000'di. Şu ana kadar otomatik şanzıman yağının değiştiğini sanmıyorum ama Mete hocamın forumunu okuduktan sonra (daha önce yetkili servisteki "usta"ların aksini söylemesine karşın) yağ değişiminin gerektiğine karar verdim. Bu araca uygun yağ bahsedilen yağlardan (Decron'du sanırım) 3 numara mıdır? ve Ankara'da bu işi yapabilecek Tuna garajı dışında servis var mı?

hocam yağ değişimi ciddi bir iş bence yetkili serviste yada güvendiğiniz bir otomatik şanzıman servisinde yaptırın.Ben şaşmazdaki renault caş da değiştirdim.yağı değiştirdikten sonra da kontrole gittim makineye bağladılar ücretsiz olarak kontrol ettiler sorun çıkmadı.

edit:servis benim araca 4lt.renaultmatic d3 syn kullandı.Meteg hocam da onu tavsiye etmişti zaten.dışarda fiyatını araştırdım.25tl/lt dediler.Servis 135tl masraf çıkardı.BEn aracı yeni aldığım için geçmişinide bilmiyorum ondan değiştirdim içinden çıkan yağda çok temizdi.Benim araçta vitesler çok tepkili geçiyor diye değiştirdim en ufak bir fark hissetmedim.Bu arada mobil in tam sentetik yağlarını çok övüyorlar serviste değiştirmezseniz mobil alın derim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutech -- 8 Nisan 2010; 3:31:03 >

• omer49,

şanzımanında sıkıntı yoksa katkı kullanmanı önermem.. herhangi bir katkı mevcut yağın kimyasal yapısını değiştirecektir.mecbur kalınmadıkça katkı kullanmayın..
  • teşekkürler hocam benim aradığımda özel bir servisti zaten adını verdiniz. Oraya giderim artık.
    quote:

Orijinalden alıntı: umutech

quote:

Merhaba,

2003 model Clio HB Otomatik vites aracım var, 111000 km'de ben aldığımda 76000'di. Şu ana kadar otomatik şanzıman yağının değiştiğini sanmıyorum ama Mete hocamın forumunu okuduktan sonra (daha önce yetkili servisteki "usta"ların aksini söylemesine karşın) yağ değişiminin gerektiğine karar verdim. Bu araca uygun yağ bahsedilen yağlardan (Decron'du sanırım) 3 numara mıdır? ve Ankara'da bu işi yapabilecek Tuna garajı dışında servis var mı?

hocam yağ değişimi ciddi bir iş bence yetkili serviste yada güvendiğiniz bir otomatik şanzıman servisinde yaptırın.Ben şaşmazdaki renault caş da değiştirdim.yağı değiştirdikten sonra da kontrole gittim makineye bağladılar ücretsiz olarak kontrol ettiler sorun çıkmadı.

edit:servis benim araca 4lt.renaultmatic d3 syn kullandı.Meteg hocam da onu tavsiye etmişti zaten.dışarda fiyatını araştırdım.25tl/lt dediler.Servis 135tl masraf çıkardı.BEn aracı yeni aldığım için geçmişinide bilmiyorum ondan değiştirdim içinden çıkan yağda çok temizdi.Benim araçta vitesler çok tepkili geçiyor diye değiştirdim en ufak bir fark hissetmedim.Bu arada mobil in tam sentetik yağlarını çok övüyorlar serviste değiştirmezseniz mobil alın derim ben

• reno yetkili serviste yagın litresi 28 tl + 30 tl de işçilik istiyorlar, kısmetse bu cumartesi bende degiştirecegim, benim araçta hiçbir şikayetim yok sırf başıma sonra iş açmasın diye değiştirecegim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

Motor üreticisinin GM Dexron IID , Dexron III ya da Ford Mercon sıvısını tanımladığı otomatik transmisyonlarda kullanımı tavsiye edilir.

burada dikkat edilmesi gereken ifade Dexron 2D, ve 3 demiş.. 2D standardı elektronik vites kutularında kullanım için uygun değildir.minimum standart 2E veya 3F olmalı.. ki ben Dex3g demiştim.

2D elektronik kutular için uygun değildir.

2E deki E harfi elektroniği ifade eder.3F veya 3g olmayan yağlar ne yazık ki uygun değildir.

hocam bu cevap bana mı?
  • yalnız hocam caş özel servis değil yetkili servis.Otomatik şanzıman servisi olarak ta öztürk otomatik şanzıman servisini övüyorlar.Ben öztürk e gittim viteslerin çok tepkili geçtiğini belirttim.Şanzımanı indiririz bakarız en az 1500 tl en çok 2200tl tutar dedi usta.Peki kontrol için ne alırsınız diye sorduğumda şanzımanı indiririz fiyatını söyleriz yaptırmazsanız para almayız ama şanzımanı bagaja koyarız dediBilginize cumartesi şaşmaza gideğim caş a gidecekseniz yardımcı olurum az çok tanışmışlığım var çünkü

quote:

teşekkürler hocam benim aradığımda özel bir servisti zaten adını verdiniz. Oraya giderim artık.
    quote:

quote:

Merhaba,

• quote:

yalnız hocam caş özel servis değil yetkili servis.Otomatik şanzıman servisi olarak ta öztürk otomatik şanzıman servisini övüyorlar.Ben öztürk e gittim viteslerin çok tepkili geçtiğini belirttim.Şanzımanı indiririz bakarız en az 1500 tl en çok 2200tl tutar dedi usta.Peki kontrol için ne alırsınız diye sorduğumda şanzımanı indiririz fiyatını söyleriz yaptırmazsanız para almayız ama şanzımanı bagaja koyarız dediBilginize cumartesi şaşmaza gideğim caş a gidecekseniz yardımcı olurum az çok tanışmışlığım var çünkü

quote:

teşekkürler hocam benim aradığımda özel bir servisti zaten adını verdiniz. Oraya giderim artık.
    quote:

quote:

Merhaba,

hocam bende 1 ay öncesine kadar öztürk ü övüyordum benm şanzımanıda onlar yaptı. Yine sorunlar yavaş yavaş başlayacak gibi. Çok dikkatli olun ben şu an ankara da olmadığım için tekrar gidemiyorum yanlarına. Tamirden 30 bin km sonra yağa bakalım dedik zift gibi 1.5 litrecik yağ çıktı içinden. Artık o zamn nasıl bir tamir yaptılarsa. Tam kontrol etmiyorlar nasıl olsa tekrar gelir diye. Şanzımanı takıyorlar 2 tur gezip tamam sorun yok diyorlar. Yağ sızdırmayı falan hiç kontrol etmiyor o zmanlar benimde acemiliğim var tabi.

• evet tuncay o cevabı senin için yazdım.
  • hocam benim verdiğim linkte 2d falan yazmıyor ki sedece dexron 3 yazıyor.en altında da

PERFORMANS ÖĞELERİ

GM Dexron III

Ford Mercon

Allison C-4

Voith

Mercedes Benz 236.1

Caterpillar TO-2

gibi bilgiler var
  • Tuncay tekrar selamlar,

http://webtr.opet-oil.com/urun_detay.jsp?urun=205

verdiğin linkteki yağ bilgilerini dikkatli okumamışsın, linkteki bilgileri dikkatle oku o zaman 2d ifadesini göreceksin... ayrıca dexron 3 diyor 3f ya da 3g demiyor.bunlar önemli ayrıntılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

quote:

yalnız hocam caş özel servis değil yetkili servis.Otomatik şanzıman servisi olarak ta öztürk otomatik şanzıman servisini övüyorlar.Ben öztürk e gittim viteslerin çok tepkili geçtiğini belirttim.Şanzımanı indiririz bakarız en az 1500 tl en çok 2200tl tutar dedi usta.Peki kontrol için ne alırsınız diye sorduğumda şanzımanı indiririz fiyatını söyleriz yaptırmazsanız para almayız ama şanzımanı bagaja koyarız dediBilginize cumartesi şaşmaza gideğim caş a gidecekseniz yardımcı olurum az çok tanışmışlığım var çünkü

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

hocam bende 1 ay öncesine kadar öztürk ü övüyordum benm şanzımanıda onlar yaptı. Yine sorunlar yavaş yavaş başlayacak gibi. Çok dikkatli olun ben şu an ankara da olmadığım için tekrar gidemiyorum yanlarına. Tamirden 30 bin km sonra yağa bakalım dedik zift gibi 1.5 litrecik yağ çıktı içinden. Artık o zamn nasıl bir tamir yaptılarsa. Tam kontrol etmiyorlar nasıl olsa tekrar gelir diye. Şanzımanı takıyorlar 2 tur gezip tamam sorun yok diyorlar. Yağ sızdırmayı falan hiç kontrol etmiyor o zmanlar benimde acemiliğim var tabi.

demek ki öztürk e gitmeyeceğiz bilgilendirme için teşekkürler hocam.

• bu yağ işi delirtecek beni.sağolun hocam br an önce ağı değiştirmem lazım
  • tuncay,

çok sıkılacak birşey yok.. yanılmıyorsam aracın renault idi değil mi? bu yüzden sana önerim bir total istasyonuna (benzinci) gitmen ve oradan Elf marka otomatik şanzıman yağı almandır.kullanman gereken yağ üsttekidir.

fluide at42 olarak adlandırılan yağdır tam olarak.

• Urfada olduğum için bulmam zor. Otomatik araç bulmak bile zor.
  • eminim bir şekilde bulunabilir.. veya getirtilebilir ben elfi örnek olarak verdim bu arada başka marka yağ da olur.en mühim konu Dex3g olması.yoksa yağ ahmet marka olmuş mehmet marka olmuş önemli değil..
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.