Şimdi Ara

Tam otomatik sanzımanda ilk calıştırmada vuruntu / güncelleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam servise gidip gösterin bence. Dediğiniz durum pek de normal gelmedi. Evimizde 4 ileri ve 6 ileri tam otomatik araçlar var. İkisinde de böyle bir sorun yok.
    Bu arada kitapçıkta değişime gerek yok dese de takdir edersiniz ki her sıvının bir ömrü vardır. Şanzımanın sağlığı için ortalama her 60000 kmde bir yağ değişimi iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LaViTz kullanıcısına yanıt
    Afedersinizde şuna inanan var mı?
    Sadece %1 yakıt tasarrufu için milyonlarca dolar harcayan firmalar şanzıman için sağlamlık ve konfor için P konumunda kalabilmesine hiç mi uğraşmayacaklar?
    80.000 KM DSG kullandım direk P'ye de attım ve patlamadı.
    Şimdiki tam otomatik aracımda da aynısını yapıyorum.

• Titreşim normal. Her tam otomatik araçta şanzıman biraz daha takoz olduğundan dolayı ileri güç uygulanır. Uygulanan gücü durdururken vs. titreşim gerçekleşir.
    İlk çalıştırmada da güç gidecek.
    Benim araçtada bir iki vuruntu yapıyor.

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Hocam araç otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlı olduğu için böyle tepkiler verebilir mi?

• hosam H kullanıcısına yanıt
    Hocam arac 6 ılerı tam otomatık

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Frene sert basıp yarım kontakta bıraz daha fazla bekledım. Son 2 marsta yapmadı. Degısık varyasyonlar denemeye devam edecem bı sure.

5bın km ye gelene kadar yapmamıstı, bu yuzden sorun oldugunu dusunuyorum acıkcası

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Hissetmemiş olabilirsiniz. 5.000 KM hemen hemen 3 ay demek. 3 ay zaten arabayı ilk keşfetmek için gereken süre bile denebilir.
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Valla hocam yarı ot.lerde farketmiyor ancak tam ot.lerde p deyken el frenini cekersen, ilk çalıştırmada özellikle rampada vuruntulu geçiyor r yada d ye.premium kullanmadım onları bilmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LaViTz kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, tecrube de ettım. Dırekt p de el frenı cekılırse, arac r ye zor ve bazen seslı gecıyor

• araç garantiliyse ki muhtemelen garantili hiç vakit kaybetmeden servise götürün, yarın bir gün daha ileri bir sorun olursa en azından elinizde belgeleriniz olsun, önlem alınacaksa da önceden alınsın, eğer el frenini n de çekip aracı salıp boşluğunu aldıktan sonra p ye takıyorsanız ve yine bunu yapıyorsa şanzımanda veya bağlantı noktalarında mutlaka bir sıkıntı vardır
  • Guncelleme:

Konuyu actıgım zamandan bu yana frene sert basarak calıstırıyorum, vuruntu gectı. Denemek ıcın bugun frene az basıp calıstırdım yıne vuruntu yapmadı. Olay bıraz muallakta kaldı, bu sekılde servıse gotursem de derdımı anlatamam sanırım

Yalnız bu vesılseyle bıraz kullanım klavuzunu arastırdım. Aracı calıstırırken frene sonuna kadar basın/ıyıce basın gıbı ıfadeler mevcut

Ayrıca dıger dıkkatımıı ceken konular:

-aracı stop etmekle ılgılı el frenını cekıp vıtesın konumunu p ye getırmekten baska ıfade yok. N ye al, el frenı cek, p ye al muhabbetı yazmıyor. Ancak dırekt p ye alınca vıtes gecıslerınde sertlesmeler oluyor, bu da kesın. Belkı de zararlı bı olay degıldır bu sertlesme

-6 ılerı tam otomatıkte sanzımanla ılgılı bakım perıyodu, yag degısımı ve kontrolu yokmus. Sorun cıkarmadıgı muddetce kapalı sıstem devam

-dct'ler kuru tıp cıft kavrama ımıs. Ben yaglı sanıyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Guncelleme:

Konuyu actıgım zamandan bu yana frene sert basarak calıstırıyorum, vuruntu gectı. Denemek ıcın bugun frene az basıp calıstırdım yıne vuruntu yapmadı. Olay bıraz muallakta kaldı, bu sekılde servıse gotursem de derdımı anlatamam sanırım

Yalnız bu vesılseyle bıraz kullanım klavuzunu arastırdım. Aracı calıstırırken frene sonuna kadar basın/ıyıce basın gıbı ıfadeler mevcut

Ayrıca dıger dıkkatımıı ceken konular:

-aracı stop etmekle ılgılı el frenını cekıp vıtesın konumunu p ye getırmekten baska ıfade yok. N ye al, el frenı cek, p ye al muhabbetı yazmıyor. Ancak dırekt p ye alınca vıtes gecıslerınde sertlesmeler oluyor, bu da kesın. Belkı de zararlı bı olay degıldır bu sertlesme

-6 ılerı tam otomatıkte sanzımanla ılgılı bakım perıyodu, yag degısımı ve kontrolu yokmus. Sorun cıkarmadıgı muddetce kapalı sıstem devam

-dct'ler kuru tıp cıft kavrama ımıs. Ben yaglı sanıyordum.
    aslında konuya cevap olarak yazacaktım unutmuşum
    çalıştırıp, d ye alırken sarsıntı yapması normal, özellikle eğimli bir yerde park edilmişse, çünkü p den çıkardığında yük el frenine biniyor, yük transferi olduğu için haliyle ufak bir sarsıntı yapması normal. frene iyi bastığınızda düzelmesi de o yüzden çünkü freni basılı tuttuğunuzda zaten sıkılı olan fren yük transferini daha rahat karşılıyor.
    tam otomatik 308 kullandım, özellikle eğimli park yerlerinde yaptığından biliyorum

• sunbird kullanıcısına yanıt
    Hocam duz zemınde parkedılırken yapıyor, zaten hep duzluge parkedıyorum. Sarsıntıyı d ye alırken yapmıyor, anahtarı cevırdıgım an vıtes p deyken yapıyor. Anlık pedala tek bır vuruntu oluyor. Yoksa p den d ye alırken yapsa normal karsılarım, dedıgınız gıbı guc aktarıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Hocam duz zemınde parkedılırken yapıyor, zaten hep duzluge parkedıyorum. Sarsıntıyı d ye alırken yapmıyor, anahtarı cevırdıgım an vıtes p deyken yapıyor. Anlık pedala tek bır vuruntu oluyor. Yoksa p den d ye alırken yapsa normal karsılarım, dedıgınız gıbı guc aktarıyor
    yanlış anlamışım o zaman, p de iken yapması pek normal değil.
    aracın el frenine ve normal frenlerine baktırdınız mı?

• sunbird kullanıcısına yanıt
    Servıse gıdemeden sorun kesıldı. Bu hafta tatıle cıkacam servıse bırakma rıskını de alamam, arac lazım. Donuste tekrarlarsa mecbur servıse gıdecem. Zaten 4.5 sene daha garantısı var.

Sportage hakkında bılgı ve tecrubeye ulasmak cok zor, kullanıcı kıtlesınden dolayı sanırım. Aslında satıs rakamı da az sayılmaz. Eskı aracım leonda herseyın cevabını bulabılıyordum :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.