Şimdi Ara

Tam otomatik sanzımanda ilk calıştırmada vuruntu / güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracı ılk calıstırdıgımda, ozellıkle sogukken vıtes p konumundayken alttan bır vuruntu oluyor. Fren pedalına bastıgım ıcın pedaldan hıssedıyorum, arac da hafıf sallanıyor. Herhangı bır ses veya baska durum soz konusu degıl. Sankı boyle kılıtlıymıs de bosa cıkıyormus gıbı hıssettırıyor.

Bu bır sorun mu yoksa tam otomatıklerın karakterıstık ozellıgı mı? Ya da frene daha mı sert basmak gerekır ılk calıstırmada?

Guncelleme:

Konuyu actıgım zamandan bu yana frene sert basarak calıstırıyorum, vuruntu gectı. Denemek ıcın bugun frene az basıp calıstırdım yıne vuruntu yapmadı. Olay bıraz muallakta kaldı, bu sekılde servıse gotursem de derdımı anlatamam sanırım

Yalnız bu vesılseyle bıraz kullanım klavuzunu arastırdım. Aracı calıstırırken frene sonuna kadar basın/ıyıce basın gıbı ıfadeler mevcut

Ayrıca dıger dıkkatımı ceken konular:

-aracı stop etmekle ılgılı el frenını cekıp vıtesın konumunu p ye getırmekten baska ıfade yok. N ye al, el frenı cek, p ye al muhabbetı yazmıyor. Ancak dırekt p ye alınca vıtes gecıslerınde sertlesmeler oluyor, bu da kesın. Belkı de zararlı bı olay degıldır bu sertlesme

-6 ılerı tam otomatıkte sanzımanla ılgılı bakım perıyodu, yag degısımı ve kontrolu yokmus. Sorun cıkarmadıgı muddetce kapalı sıstem devam

-dct'ler kuru tıp cıft kavrama ımıs. Ben yaglı sanıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 17 Haziran 2019; 10:54:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Günaydın şanzıman takozu kontrol edilmeli

• Ses normal geldi banada özellikle kilitlide boşa çıkıyormuş tabiri cuk oturdu
    Fb7 civic vardı bende ses herzaman değil ama yükü şanzımana bildirdiğimde yapardı oçparkederken boşa alıp el freni çekip sonra p yaparsanız ses falan çıkmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 13 Haziran 2019; 7:30:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    N el frenı p seklınde parkedıyorum zaten. Genelde de duz zemınde parkedıyorum ustelık. Az once de yaptı, ozellıkle takıp edıyorum

Edıt:ses gelmıyor, sadece fren pedalına vuran bı sallantı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 13 Haziran 2019; 7:33:47 >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Servıs yolu gozuktu o zaman. Arac daha 5bın km de, takozda sıkıntı normal mıdır acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Servıs yolu gozuktu o zaman. Arac daha 5bın km de, takozda sıkıntı normal mıdır acaba ?
    Araç ne hocam?

• DSG patlıyor kaçın

Bu araçta DSG yok ama olsun böyle yazmak hoşuma gidiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

N el frenı p seklınde parkedıyorum zaten. Genelde de duz zemınde parkedıyorum ustelık. Az once de yaptı, ozellıkle takıp edıyorum

Edıt:ses gelmıyor, sadece fren pedalına vuran bı sallantı
    Bana normal gibi geldi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akustik34 kullanıcısına yanıt
    Kıa sportage hocam

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Hocam takoz felan olamaz.tam otomatik şanzımanlar biraz titresim verir araca.siz park ederken frene basıp n ye alın.sonra el frenini çekip p ye alın aracı.otomatik araçta bu çok önemli.onun dışında 5000 km deki araçta şanzıman vs takozda arıza olmaması gerekir

• Benim araçtada dün başladı bu. 2 vitesten 8 e kadar bir sorun yok ancak kalkışta olsun durmaya yakın olsun araba stop edecek manuel araç gibi titreme yapıyor.

İşin ilginç yanı çok yakın tarihlerde bu sorunla ilgili başlıklar görüyorum. Yakıtla ilgili olacağını falan bile yazmışlar. İşkillendim vallahi.
    https://otopark.com/forum/threads/f30-alt-devirlerde-silkeleme-hk.9149/https://otopark.com/forum/threads/f20-acayip-sorunlar.9846/

• Uza -00- kullanıcısına yanıt
    Hocam benım sadece marsa bastıgım an oluyor. Manuel aracta ayagını debrıyajdan erken cektıgın tanımıyla da benzer hıssıyat evet

• Şanzuman yağını değiştirdiniz mi? Tam otomatiklerde 50-60 binde bir değiştirmek gerekiyor. Bir deneyin derim çok maliyetli bir iş değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

Şanzuman yağını değiştirdiniz mi? Tam otomatiklerde 50-60 binde bir değiştirmek gerekiyor. Bir deneyin derim çok maliyetli bir iş değil.
    Tamam da araç daha 5 binde imiş ama ?

• Az once calıstırdım gene yaptı. Sorun cıkarsa valla gıdıp dsg alırım :)

• 6 ılerı otomatıkte yag degısımı yok dıye gozukuyor. 4 ılerı otomatıkte vardı

• quote:

6 ılerı otomatıkte yag degısımı yok dıye gozukuyor. 4 ılerı otomatıkte vardı
    Yağında bir ömrü vardır zamanla özelliğini yitirir. Sizin araç daha 5 bindeymiş sorun yağdan değildir muhtemelen.
  • Bu ses frene basınca vites kilidinin devreden çıkma sesi olmasın? Başka Kia sportage ile deneyip bakman lazım, bazı araçlarda P konumunda frene basınca şanzımanın kilidinin açılması pedala vuruntu şeklinde oluyor.
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Frene basılı sekılde bıraz bekkeyıp deneyeyım

• quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

Yağında bir ömrü vardır zamanla özelliğini yitirir. Sizin araç daha 5 bindeymiş sorun yağdan değildir muhtemelen.

Alıntıları Göster
    Ilk maddeyı okursanız, 6 ılerı tam otomatıkte yag degısımı olmuyormus. 4 ılerı ve dct de var

Tam otomatik sanzımanda ilk calıştırmada vuruntu / güncelleme

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.