Şimdi Ara

Otomatik şanzıman vuruntu sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
8.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araç 206 otomatik 65 binde. Vuruntu var diye 2 bin km önce yağı değiştim. Başlarda biraz rahatlar gibi oldu fakat sonra yine nüksetti.

Yalnız bu vuruntu olayı gariptir ki her zaman olmuyor. Bazen yağ gibi tık tık atıyor, bazen de 1 den 2 ye geçerken sanki arkadan biri tutup geri bırakmış gibi vuruntu oluyor.
    Anlayacağınız arabanın bir günü bir gününe tutmuyor. Tahminimce Selenoid ( elektrovana) değişimi lazım. Buradaki özel servis 750 tl fiyat verdi. Orjinal peugeot servisinden fiyat almadım. Ne tavsiye edersiniz? Arabamı seviyorum çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandanalı Adam -- 24 Temmuz 2016; 12:45:56 >

• Yukarı
  • Güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bva-4 kodlu peugeot şanzımanları zaman içerisinde hep bu tip sorunlar çıkarıyor. Eski 307 aracımda çok sorun yaşamıştım.
    Aracın şanzımanı yapısal olarak soğutma sıkıntısına sahip. Uzun yol kullanımlarında şanzımanın soğutması eksik kalıyor ve şanzıman yağı görevini yapamaz hale geliyor. Sonrada şanzımandaki diğer parçalar zarar görmeye başlıyor.
    Kişisel görüşüm, mümkünse yetkili serviste yaptırın, en azından tamirat olmadığında sorunlu parçanın tekrar değişimini garantiden yapıyorlar. Tecrübelerimle öğrendiğim sanayideki ustalar parayı aldıktan sonra bu konuda pek yardımcı olmuyorlar. Yanlız iyi niyetli yetkili servis bulmakta önemli...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PriMe

Bu bva-4 kodlu peugeot şanzımanları zaman içerisinde hep bu tip sorunlar çıkarıyor. Eski 307 aracımda çok sorun yaşamıştım.
    Aracın şanzımanı yapısal olarak soğutma sıkıntısına sahip. Uzun yol kullanımlarında şanzımanın soğutması eksik kalıyor ve şanzıman yağı görevini yapamaz hale geliyor. Sonrada şanzımandaki diğer parçalar zarar görmeye başlıyor.
    Kişisel görüşüm, mümkünse yetkili serviste yaptırın, en azından tamirat olmadığında sorunlu parçanın tekrar değişimini garantiden yapıyorlar. Tecrübelerimle öğrendiğim sanayideki ustalar parayı aldıktan sonra bu konuda pek yardımcı olmuyorlar. Yanlız iyi niyetli yetkili servis bulmakta önemli...

Öncelikle çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi al4 şanzımanlarda bu olay kronik. Yalnız dediğim gibi arabanın bir günü bir gününü tutmuyor. Mesela dün bi ara çok felaket oldu. Fakat bugün ekmek almaya gittiğimde yağ gibi akıyordu.

Servis selenoid değişimini tahminen ne kadara yapar?
    Birde bütün pejo servislerinde mi garantili olur?

• Up

• Otomatik araba sıkıntı ağa en iyisi manuel

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik vites problemi
    3 ay önce açıldı
    DSG şanzıman ses sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaNeRR

Otomatik araba sıkıntı ağa en iyisi manuel

Kardeşim bir çözüm önerin varsa buyur. Yoksa da konu dışına.

• Merhabalar sizin de tahmin ettiğiniz gibi bana da selenoidmiş gibi geldi kalkışta bir sorun var mı hocam ? Titreme gibi ya da vites geçişlerinde boşluk ? birde tork konvertörlü bir şanzıman değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DriftRacer

Merhabalar sizin de tahmin ettiğiniz gibi bana da selenoidmiş gibi geldi kalkışta bir sorun var mı hocam ? Titreme gibi ya da vites geçişlerinde boşluk ? birde tork konvertörlü bir şanzıman değil mi ?

Aynen öyle. Kalkışta bir sıkıntı yok. Çoğu zaman da yok. 1 yaparsa 4 kere yapmıyor. Bazen 1 den 2 ye vuruntu oluyor. Her zaman değil. Özel servis toplamda 750 lira fiyat verdi. Orjinal servise daha soramadım.

• Hocam fiyatı iyi gibi çünkü selenoid 400 lira en azından benim arabamın ki tahminim %90 selenoid A-B selenoid olmalı hatta tabii ki ben kendi aracımdan bildiğim kadar ile ve çok iyi bilgi sahibi olmadan söylüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DriftRacer

Hocam fiyatı iyi gibi çünkü selenoid 400 lira en azından benim arabamın ki tahminim %90 selenoid A-B selenoid olmalı hatta tabii ki ben kendi aracımdan bildiğim kadar ile ve çok iyi bilgi sahibi olmadan söylüyorum.

Hocam benim selenoidlerin tanesi 120 lira orjinal

• Bende megan 2 var bva sanzuman var bendede Selenoid leri 300tl değiştirmiştim aracın vites kutusu hatası veriyordu değiştirdikden sonra yağ gibi aktı massllah 3000km okdu memnunum Selenoid dahil 300 hallettirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: OguzDURSUN

Bende megan 2 var bva sanzuman var bendede Selenoid leri 300tl değiştirmiştim aracın vites kutusu hatası veriyordu değiştirdikden sonra yağ gibi aktı massllah 3000km okdu memnunum Selenoid dahil 300 hallettirdim

Hocam aynı şanzıman. 300 lira çok iyi. Selenoid değişiminden sonra yazılım güncellemesi yaptınız mı?

• Yok valla direk calistirip devam ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: OguzDURSUN

Yok valla direk calistirip devam ettim

Güle güle kullanın hocam. 300 lira çok iyi.

• Hayırdır zoruna mı gitti ? Burası forum. Konu dışı yazdığım bişey yok belli ki zoruna gitmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaNeRR -- 24 Temmuz 2016; 23:32:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaNeRR

Hayırdır zoruna mı gitti ? Burası forum. Konu dışı yazdığım bişey yok belli ki zoruna gitmiş

Kalbinizi kırdıysam özür dilerim. Sizi sinirlendirmek veya kırmak istemedim. Hakkınızı helâl edin.

• Arkadaşlar Sakarya da otomatik şanzıman ustası önerebilecek var mı?
    Aracım ww jetta 1.6 2007 otomatik vuruntu problemi var
    Düzce de yaklaşık 6 ay önce 2000 tl masraf yaptım. Selenoid valfleri değiştirdik dediler.
    Şimdi yine tekrar sıkıntı çıktı, bu sefer devirler yükseldi, geçişlerde ciddi vuruntu yok fakat bir anormallik var belli.
    Aynı usta şimdi 2000 tl masraf var kavrama bakımı falan yapıcaz diyor. Heryer üç kağıtçı dolmuş...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.