Şimdi Ara

Tam reguleli güç kaynağı lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sahne işlerinde kullandığım bir dizüstü pc var.Lg e500 çok memnunum ancak ses düzenine bağladığımda şarja takılıyken çok parazit yapıyor,bataryadan kullandığımda sorun yok.
    Sorunumun adaptörümün tam regüleli olmayışından kaynaklandığını söylediler ve mantıklı geldi.
    Benim pc me uyacak tam reguleli bir adaptörü nerden alabilirim?
    LGE500 UP44T

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piynst -- 29 Eylül 2008; 1:38:26 >

• Hocam tam regüleli olmama gibi ihtimal yok, mümkün değil. Adaptörün yönünü değiştirmeyi deneyin.
  • Bu konularda oldukça teknik bilgiye sahip biri söyledi bana, benimde aklıma yattı.Adaptörün yönünden kastettiğininiz elektrik fişinin kutuparını değiştirmekse bunu defalarca yaptım.Ben sorunun benim pc den kaynaklandığını düşünüyordum,servise yollamayı düşündüm ancak onlar profosyonel bir sistemle denemeyeceklerinden sorun yok diyeceklerdi.Fakat aynı problemi başka marka bir dizüstünde bir meslektaşımında yaşadığını görünce sorunun adaptör olabileceği dahada mantıklı geldi.
    İlginize teşekkürler.
  • Rica ederim hocam

Laptop adaptörleri smps adaptördür ve daha regüleli olanını bulamazsınız. Ki olabilcek en ufak dengesizlik ses çıkışının kalitesinden önce laptobu bozar. Milyarlarca transistör oluşan işlemci bozulur önce.

Konuyu isterseniz birde elektronik bölümüne açın

Ayrıca serviside küçümsemeyin profesyonel bir servis ise aklınıza gelmeyecek testlere tabi tutuyorlar götürmenizde fayda var

örneğin bir anakart test aşaması

Seri/paralel ve (varsa) ses girişlerine test amaçlı, ilgili cihazların sinyallerini gönderebilecek plug-in'ler takılıyor. Buradaki resimde, paralel girişe yazıcı sinyallerini gönderip alabilen bir devre takılıyor

PCI yuvasına bu Port80 kartı takılarak gelen POST (Power On Self Test - Açılışta Otomatik Sistem Testi) kodları kontrol ediliyor. Gösterge bir kodda takılınca not alınarak hangi soruna karşılık geldiğine bakılıyor. Örneğin burada C1 kodu, bellek hatasına işaret ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 29 Eylül 2008; 3:49:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.