madem oyun oynamayacaksınız neden 1030 a haketmediği parayı veriyorsunuz. onun yerine F takısı olmayan işlemci alın zaten içindeki hd630 dual ram ile yeterli performansı verecektir. |
Tamamen Oyundan Bağımsız Toplama PC Önerisi (4. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ali226Ucuz anakartlar nedense hiç sağlam gelmiyor. Orta halli alınca soğutucusu ve sağlamlığı daha iyi geliyor bana. Kullanmadığım için tahmin yürütüyorum kullananlar daha iyi bilir. Ucuz anakartlar sağlamlık açısından nasıl? Zaten soğutması olmuyor. Ayrıca ucuz anakartlar da iki tane ram slotu oluyor bu da bir dezavantaj ileride rami arttırmak istesem arttıramayacağım. Hazır orta halli almışken de wifili alayım diye düşündüm.
Hocam B450M S2H, b450'nin en ucuz anakartıydı ve peynir ekmek gibi satıyordu. Anakart abartılan bir şey. Sıradan bir kullanıcısıysan, yüksek W'lı bir işlemci takmayacaksak, oc yapmayacaksan, bir sürü PCI express kartı kullanmayacaksan istersen en ucuz işlemcinle uyumlu anakartı al geç.
Bir de, Intel tarafında Z490'a taktığın RAM'i 5000 MHz'ye kadar falan kullanabiliyorsun. Ama o olayı pek bilmiyorum, yanlış söylemiş olabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forum1th -- 2 Haziran 2021; 17:10:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öncelikle hocam ilk versiyonu olup olmadığını nasıl anlarız çünkü güzele benziyor monitör. Bir de bu freesync sadece oyunlara mı artısı var? Çünkü Freesync amd ekran kartı ile kullanılabiliyor ben nvidia ekran kartı alacağım için işime yaramayacak. Sadece oyunlarda ise çok önemli değil fakat normal kullanıma katkısı varsa g-sync olan monitörlere bakacağım.
-
Hepsinin iyisi kötüsü var. İki ram slotu dert değil 16 rami arttırmak isteyeceğiniz zaman zaten ddr5 geçmiş olursunuz veya satar 2x16 yaparsınız. Çok takıntılı davranıyorsunuz hocam. Size ihtiyaçlarınızı fersah fersah fazlasıyla karşılayacak parçalar önerildi burada.
Ucuz anakart konusunda, mesela Ryzen 3600 toplarsanız Gigabyte B450M S2H almak gibi bedava bir seçeneğiniz var ama wifisi yok tabii. Ucuzda wifi zor bulursunuz. B550 chipsette MSI B550M PRO VDH WiFi var en uygunu oydu. Inteldede TUFları tercih edebilirsiniz. Bunlar overclock kapasitesi bile olan anakartlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ali226Öncelikle hocam ilk versiyonu olup olmadığını nasıl anlarız çünkü güzele benziyor monitör. Bir de bu freesync sadece oyunlara mı artısı var? Çünkü Freesync amd ekran kartı ile kullanılabiliyor ben nvidia ekran kartı alacağım için işime yaramayacak. Sadece oyunlarda ise çok önemli değil fakat normal kullanıma katkısı varsa g-sync olan monitörlere bakacağım.
Onu ben de bilmiyorum, sordum ama cevap alamadım.
Dell S2422H öneriliyor.
4 ms olduğu için emin olamadım ondan da.
Çoğu ucuz monitör 1 ms veremiyor zaten de, 1 ms yazan bile 1 ms vermiyorsa 4 ms yazan daha kötüdür diye düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi güzel diyorsunuz hocam da bu konuyu açma amacım araştırmak ve öğrenmek takıntıyla bir alakası olduğunu sanmıyorum. Tek istediğim sizin de dediğiniz gibi iyisi var kötüsü var bunları öğrenmek. Benim için önemli olduğu için aldıktan sonra da pişman olmak istemiyorum yakın zamanda değiştirme gibi bir şansım da yok defalarca söylediğim gibi.
Zaten büyük yardımınız dokundu hocam. Tek istediğim böyle yazarak başkalarından bir şeyler öğrenmeme mani olmayın. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
-
Oc yapmayacağım için z serisini almaya değmez o kadar paraya. Dediğin biraz mantıklı geldi en ucuzun bir üstü çok kullanılan bir anakart da alabilirim. Wifi'yi de adaptör olarak alabilirim umarım dalgalanma olmaz. Çok ucuz bir adaptör olmazsa iyi olur galiba sorun çıkmaz diye düşünüyorum ama bakalım.
Bir de hocam r5 3600 pahalı onun yerine i5 10400f almayı düşünüyorum bazen 1200 tl ye düşüyor o sıra alabilirsem güzel olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali226 -- 2 Haziran 2021; 18:16:21 > -
Benim oynadığım oyunlar düşük ekran kartı gerektiriyor ama o kadar da düşük değil. 1030 oynadığım oyunlara tam uygun geliyor. hd630 ya da 730 tarzı ekran kartları çok düşük kalıyor oynanmıyor bile. Oynayacağım en yüksek oyunlar cs go, valorant, lol. İnternetten baktım intel'in ekran kartlarına en düşük ayarlarda bile fps yüksek olmasına rağmen donma ve kırılmalar oluyor bu oyunlarda maalesef.
-
tek kanallar çok daha kötüyken çift kanallar 720p oynatıyor. ama dediğin gibi yetersiz kalır, amd nin apusu bu konuda daha başarılı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ali226Oc yapmayacağım için z serisini almaya değmez o kadar paraya. Dediğin biraz mantıklı geldi en ucuzun bir üstü çok kullanılan bir anakart da alabilirim. Wifi'yi de adaptör olarak alabilirim umarım dalgalanma olmaz. Çok ucuz bir adaptör olmazsa iyi olur galiba sorun çıkmaz diye düşünüyorum ama bakalım.
Bir de hocam r5 3600 pahalı onun yerine i5 10400f almayı düşünüyorum bazen 1200 tl ye düşüyor o sıra alabilirsem güzel olur.
Keenetic Start 300 Mbps 2x5dBi Cloud VPN WPA3 Menzil Genişletici Access Point Fiber WiFi Mesh Router
https://keenetic.com.tr/tr/keenetic-start
alabilirsin, kaliteli ve sorunsuz cihaz. modemden kablosuz sinyalini alır istersen kablosuz kasa tv vs. çoklu kablolu bağlar.
3 tane kablolu çıkışı var oradan birinden kasaya bağla, diğerlerini de tv vs. bağlantısı yapabilirsin. yani çok özellikli anakart almana gerek kalmaz.
Ayrıca 10400f fiyat performans olarak iyi bir seçim olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 2 Haziran 2021; 22:30:39 >
-
Teşekkürler hocam aklımda bulunsun bu router. Aynen 10400f en mantıklı ve en uygunu gibi indirim yakalarsam ilk onu alacam.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ali226Teşekkürler hocam aklımda bulunsun bu router. Aynen 10400f en mantıklı ve en uygunu gibi indirim yakalarsam ilk onu alacam.
10400F işlemci için B460 serisi bir anakart alabilirsin.
https://www.vatanbilgisayar.com/msi-b460m-a-pro-amd-b460-soket-am4-ddr4-2933-oc-m-2-anakart.html
-
200 Lira daha fazladan verip bunu almaya değer mi? Wifi ve 2 tane m2 yuvası farkı olduğu için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali226 -- 4 Haziran 2021; 1:12:10 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X