Hocam onlar tamam zaten ben konuyu ilk yazdığımda da belliydi sadece aradığım iyi bir kasa, psu, wifi bağlantısı içeren anakart ve işlemci soğutucu bunları ne önerirsiniz sadece ahmettsezis öneride bulundu bu konuda. |
Tamamen Oyundan Bağımsız Toplama PC Önerisi (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
wifi li MSI anakart zaten önerilmiş B460
soğutucu desen bence gerek yok, çoğu kişi 10400F için serin serin çalıştığını söylüyor, daha fazla deneyimi olanlardan çok gerekli mi değil mi diye görüşlerine bakıp araştırın.
kasa ve psu ile ilgili zaten öneriler var (Kalitelisini alın psu önemli)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 1 Haziran 2021; 22:47:10 > -
Teşekkürler hocam umarım 10400f beklediğim performansı verir. Monitör hakkında bir bilginiz var mı 1080p videoları çok iyi oynatan gerçeğe en yakın şekilde 144hz olması da önemli. Fakat görüntü daha önemli yani görüntüyü çok daha iyi veriyorsa 144hz den vazgeçebilriim.
-
performans şüpheniz varsa 11400F de alabilirsiniz. kafam rahat etsin dersen...
-
bu model değil ama bende acer kullanıyorum çok memnunum. Bunun gibi bişey olabilir.
-
Büyük ihtimal seçimimde hangisini indirimli bulursam onu seçeceğim duruma göre.
-
Bu monitör güzel duruyor özellikleri falan ama biraz pahalı geldi. Biraz daha orta yollu 1.8k-2k lık bir monitör var mı önerebileceğiniz zahmet olmazsa.
Üç tane monitör buldum sizce bunlar nasıl hangisi daha iyi olur f/p olarak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali226 -- 1 Haziran 2021; 23:46:17 >
-
bahsettiğiniz bu sanırım. 165 hz olduğu yazıyor. bu iyi gibi..(dikkat kavisli)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 1 Haziran 2021; 23:55:2 > -
Teknoloji bu kadar hızlı gelişirken 10 yıl götürsün denilerek 3-5 performans fazla alacağım diye en pahalı parçalara para verilmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklısınız hocam da bu zamana kadar hep ucuz aldım fakat pahalı alsaydım daha az masraf yapardım dedim. Çünkü çoğunlukla ucuz aldığım için mallarda hep bir sorun çıktı. Bilgisayar daha hiç toplamadım o yüzden tam emin değilim ama büyük ihtimal bilgisayar için de öyledir. Benim işim de bilgisayar üzerinde eğlencem de o yüzden bilgisayar çok önemli hayatımın yarısını nerdeyse bilgisayar başında geçiriyorum. Şunlar ucuz ve yeterince kaliteli dediğiniz kasa psu anakart vb parçalar varsa önerebilirsiniz hepsine açığım.
-
Wifi için 100 200 TL'ye antenleri oluyor. İster USB'den, ister PCI kartı olarak diye biliyorum. Onlardan al.
quote:
Orijinalden alıntı: ykslnbahsettiğiniz bu sanırım. 165 hz olduğu yazıyor. bu iyi gibi..(dikkat kavisli)
Alacaktım ghosting oluyor dedi birisi bu modele.
Oyun oynanmayacak sanırım, böyle pahalı bir monitör de şart değil.
Konunun tamamını okumadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Anakartta olan wifi daha kararlı oluyor diye düşündüm online oyunlar vb iyi olur. Pc ye takılan adaptörler kararsız oluyor mu kullandınız mı hiç?
-
Monitör için nereye baksam sorunlu gelme ihtimali var yorumlardan gördüğüm kadarıyla. Sorunsuz bir monitör var mı? Sızma, ghosting, ölü piksel gibi sorunlar olmaması önemli.
-
Ghosting panelle alakalı bir durum. Sorun diye nitelendiremezsiniz, zira aynı modelin hepsinde aynı miktarda olur. Ölü piksez şans işi. Sızma da her panelde belli miktarda olur, miktarı şans işi. Kavislilerde bir tık fazla olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ali226Anakartta olan wifi daha kararlı oluyor diye düşündüm online oyunlar vb iyi olur. Pc ye takılan adaptörler kararsız oluyor mu kullandınız mı hiç?
Hiç kullanmadım ama 5 liraya almazsan sıkıntı çıkmaz bence.
Zaten laptoplardaki de anakarta gömülü değil, M.2 slotuna takılıyor.
Onlarda sıkıntı yaşamadım.
quote:
Orijinalden alıntı: ali226Monitör için nereye baksam sorunlu gelme ihtimali var yorumlardan gördüğüm kadarıyla. Sorunsuz bir monitör var mı? Sızma, ghosting, ölü piksel gibi sorunlar olmaması önemli.
Malesef pek bulamadım. Ben de kasa aldım, monitör de alacağım. Forumlarda sormama rağmen tam cevap alamadım. Viewsonic X2405 önerdiler ama ilk versiyonu alma dediler.
Parça parça alıp toplamaktansa şu taktiğide deneyebilirsiniz hocam,
> Hazır sistemlerde kampanya takibi yapılarak 18-19.000 lira bilemedin 20.000 liraya üst seviye 3070'li pc alınır.
> min. 14.000-14.500 liraya 3070 satılır.
> ihtiyaca göre biraz daha takviye yapılır.
> Monitör olarakta gaming odaklı yerine srgb oranı, parlaklığı, görüntü kalitesi iyi monitör alın, tn vs kesinlikle almayın ips tercih edin.
Bu sayede parça parça fiyatının belki yarısına üst seviye pc almış olursunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assassinchn47 -- 2 Haziran 2021; 9:42:23 > -
Benim iş şansa kalırsa sıkıntı büyük olur. Öyle de şanssızımdır. Yine de şansımızı deneyeceğiz yapacak bir şey yok. İşin kötü yanı oturduğum yerde kargo falan yok 100km yol gitmek lazım şehir için sorunlu çıkarsa değiştirmek çok zor oluyor.
-
Ucuz anakartlar nedense hiç sağlam gelmiyor. Orta halli alınca soğutucusu ve sağlamlığı daha iyi geliyor bana. Kullanmadığım için tahmin yürütüyorum kullananlar daha iyi bilir. Ucuz anakartlar sağlamlık açısından nasıl? Zaten soğutması olmuyor. Ayrıca ucuz anakartlar da iki tane ram slotu oluyor bu da bir dezavantaj ileride rami arttırmak istesem arttıramayacağım. Hazır orta halli almışken de wifili alayım diye düşündüm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X