Şimdi Ara

Tamamı çelik ya da cam kettle var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
26.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eozen81

quote:

Orijinalden alıntı: izazen

quote:

Cam görünenlerin bile hiçbiri tam cam değil, özel cam ve bir madde karışımı.

Aslında sanıyorum en sağlıklısı seramik tiryaki demleme ama o da işte çok büyük oluyor.

Hocam kaç tane ürün inceleyerek bu kanıya vardınız merak ettim. Lakin bilmeniz gerekli; gövdesi tamamı ile cam, %100 cam olan su ısıtıcıları ve çay demleme cihazları var...

Eğer böyle %100 camdan var ise marka model belirtir misiniz, belki beğenir alırız. Neticede kırılma, çatlama vs. riski
    yüksek ama olsun madem varmış merak ettim çünkü

Yukarıda arkadaşın paylaştığı Homend ürünü cam gövdelidir. Bu cam gövde alman malı SCHOTT DURAN Germany üretimidir. Bildiğim kadarı ile arçelik vs de çaymatiklerinin demliğinde bu alman markası cam demlikleri tercih ediyor.

Öte yandan (SCHOTT DURAN Germany camlar için yazıyorum) su ısıtıcısının içindeki kaynamış suyu döküp hemen ve aniden musluktan soğuk su ile doldursanız dahi cam gövde çatlama vs yapmaz, sıradan bir camdan üretilen gövde değildir yani.

• Ben cam/plastik olayına elektrikli çaydanlık ararken bakmıştım, açıkçası Homend'in çaydanlığını pek beğenmediğimden
    incelememiştim, kaliteli olması güzelmiş. Lakin yukarıda @yedikeresekiz arkadaşın belirttiği plastik kokusu olayı enteresan
    geldi Acaba halen bu sorun var mı merak ettim.

quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

homend in 1607 cam kettle ını aldım. şimdi deniyorum en az 10 kere kaynatmama rağmen plasitk kousu gelyor iğrenç bi şekilde
  • Beyler şu ürünüden kullanan var mı?

• quote:

Ben cam/plastik olayına elektrikli çaydanlık ararken bakmıştım, açıkçası Homend'in çaydanlığını pek beğenmediğimden
    incelememiştim, kaliteli olması güzelmiş. Lakin yukarıda @yedikeresekiz arkadaşın belirttiği plastik kokusu olayı enteresan

quote:

homend in 1607 cam kettle ını aldım. şimdi deniyorum en az 10 kere kaynatmama rağmen plasitk kousu gelyor iğrenç bi şekilde

Cam denilen ürünlerin en büyük saçmalığı ısıtıcı taban ile cam gövdenin birleşim yerinde conta niyetine silikon kullanılmasıdır. Bu bildiğimiz sanayi tipi bir silikondur. Ürünü yeni aldı iseniz bahsettiğiniz koku muhtemelen silikonun kokusu. Yapı marketlerinde kontrol edebilirsiniz, silikon tüplerinin üzerinde zehirlidir ibaresi mevcuttur, dolayısı ile cam ürünler plastik ürünlere göre suya daha çok toksit madde karıştırabilirler.

Bu yüzden zorunluluk varsa ve su ısıtıcı alınacaksa kesinlikle su seviyesinin göründüğü ince plastik seviye penceresi bile olmayan, yekpare çelik olan modeller tercih edilmelidir. Her ne kadar yekpare çelik ürün de tercih edilse ani su ısıtıcıların gerçek tehlikesi plastik gövde yahut silikonla montajlanmış olması değildir. Onu yazı kalabalığı olmaması için şimdi yazmayayım.

Bahsettiğiniz sorunun çözümüne gelince;

Bir defaya mahsus 200ml süt üzerine 1Lt suya tamamlayarak kaynatma yapıp biraz soğumasını bekledikten sonra tekrar kaynatma yaparak boşaltın. Bu işlemi birkaç kez yapabilirsiniz. Bu sefer de süt kokusu sinecektir, daha sonra 1LT suyun içine 7-8 adet limon tuzu parçası ile kaynatma yapıp yıkarsanız koku büyük ölçüde giderilmiş olur...

Konuyla ilgili olarak: Aslında bir kap içindeki (sözgelimi bir saklama kabı içindeki sarımsak, çemen vs gibi inatçı kokular) kokuyu gidermenin en iyi yöntemi onu güzelce yıkadıktan sonra kurulamadan, içi ıslakken içi güneşi görecek şekilde bir yere koymak ve kurutmaktır. Dünyadaki hiçbir uygulama güneş kadar koku alamaz. Lakin yukarıdaki örneği, yeni alınan üründe yapılması gerekenler gerekliliği olduğundan yazdım.

Edit imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izazen -- 13 Şubat 2015; 10:23:41 >

• quote:

quote:

Ben cam/plastik olayına elektrikli çaydanlık ararken bakmıştım, açıkçası Homend'in çaydanlığını pek beğenmediğimden

quote:

Cam denilen ürünlerin en büyük saçmalığı ısıtıcı taban ile cam gövdenin birleşim yerinde conta niyetine silikon kullanılmasıdır. Bu bildiğimiz sanayi tipi bir silikondur. Ürünü yeni aldı iseniz bahsettiğiniz koku muhtemelen silikonun kokusu. Yapı marketlerinde kontrol edebilirsiniz, silikon tüplerinin üzerinde zehirlidir ibaresi mevcuttur, dolayısı ile cam ürünler plastik ürünlere göre suya daha çok toksit madde karıştırabilirler.

Bu yüzden zorunluluk varsa ve su ısıtıcı alınacaksa kesinlikle su seviyesinin göründüğü ince plastik seviye penceresi bile olmayan, yekpare çelik olan modeller tercih edilmelidir. Her ne kadar yekpare çelik ürün de tercih edilse ani su ısıtıcıların gerçek tehlikesi plastik gövde yahut silikonla montajlanmış olması değildir. Onu yazı kalabalığı olmaması için şimdi yazmayayım.

Bir defaya mahsus 200ml süt üzerine 1Lt suya tamamlayarak kaynatma yapıp biraz soğumasını bekledikten sonra tekrar kaynatma yaparak boşaltın. Bu işlemi birkaç kez yapabilirsiniz. Bu sefer de süt kokusu sinecektir, daha sonra 1LT suyun içine 7-8 adet limon tuzu parçası ile kaynatma yapıp yıkarsanız koku büyük ölçüde giderilmiş olur...

Konuyla ilgili olarak: Aslında bir kap içindeki (sözgelimi bir saklama kabı içindeki sarımsak, çemen vs gibi inatçı kokular) kokuyu gidermenin en iyi yöntemi onu güzelce yıkadıktan sonra kurulamadan, içi ıslakken içi güneşi görecek şekilde bir yere koymak ve kurutmaktır. Dünyadaki hiçbir uygulama güneş kadar koku alamaz. Lakin yukarıdaki örneği, yeni alınan üründe yapılması gerekenler gerekliliği olduğundan yazdım.

Edit imla.

hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. bu silikon işi kötü olmuş. benim şahsen içime sinmedi bu koku işi bi de sizin silikon açıklamanızı duyunca iyice soğudum. bu durumda sizin dediğiniz işşemleri yapsak bile koku gider ama silikon yine orda olacak. valla en iyisi eski usül çaydanlık gibi ama. işyerinde mecbur kettle kullanıyorum. evde de hanım hızlı sıcak su için kullanıyor. napcaz bilmiyorum valla. 50 lirada para vermiştim bu kettle a

hocam bir de asıl tehlikeyi yazı kalablaığı olmasın diye yazmayayım dediniz ama acaip merak ettim size zahmet olmazsa bu konuda biraz bilgi veerebilirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedikeresekiz -- 13 Şubat 2015; 12:29:51 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Edit imla.

hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. bu silikon işi kötü olmuş. benim şahsen içime sinmedi bu koku işi bi de sizin silikon açıklamanızı duyunca iyice soğudum. bu durumda sizin dediğiniz işşemleri yapsak bile koku gider ama silikon yine orda olacak. valla en iyisi eski usül çaydanlık gibi ama. işyerinde mecbur kettle kullanıyorum. evde de hanım hızlı sıcak su için kullanıyor. napcaz bilmiyorum valla. 50 lirada para vermiştim bu kettle a

hocam bir de asıl tehlikeyi yazı kalablaığı olmasın diye yazmayayım dediniz ama acaip merak ettim size zahmet olmazsa bu konuda biraz bilgi veerebilirmisiniz

Öncelikle yazmam gerekirse ısı; bir cismin uzamasına, genleşmesine, buharlaşmasına, erimesine, sıcaklığının artmasına, bir iş yapmasına neden olan fiziksel enerjidir ve maddede ısınma temel olarak 3 şekilde olur.

Basitçe maddeler ve açıklarsak bunlar;

İletim ile ısınma (ör: ocağın üzerindeki tencereyi ısıtmak)
    Konveksiyon ile ısınma (ör: ısının taşınması ile, soğuk taneciklerin sıcak taneciklerle yer değiştirmesi ile, hava veya su yolu ile ısınma)
    Işın ile ısınma (ör: güneş ve infrared ısıtıcı ile ısınma)

Ani su ısıtıcı rezistansları, çalışma prensipleri aslında ışın ile ısıtma yöntemi olmasa da düşük seviyede ama zararlı ışın meydana getirirler. Bilindiği üzere röntgen ışınları alfa, gama ve beta gibi zararlı (radyoaktif) ışınlarından meydana gelir. Ani su ısıtıcılarında bu zararlı ışınlar metal ısıtıcı duvarından suya direkt karışmaktadır.

Dolayısı ile ani su ısıtıcı ile ısıtılan her suya düşük miktarlarda ama her zaman sistematik olarak radyasyon bulaşır. İlk bakışta tehlikeli gibi görünmeyen bu radyasyon oranı zamanla vücudunuzda hızla birikmeye ve önce sindirim sistemine sonra iç organlar ve üreme organlarına zarar vermeye başlar.

Mikrodalga fırının yaydığı radyasyon ile ani su ısıtıcılarının suya bıraktığı radyasyon karşılaştırıldığında ani su ısıtıcılarının neredeyse on kat daha ileride olduğu görülmektedir. Ki mikrodalga fırın çalışma esnasında radyasyon yayar, pişirme işlemini ışıma ile yapmadığından yiyecek ve içeceklerde radyasyon kalıntısı bırakmaz, sadece çalışma esnasında yakın durmak tehlikeli olabilir.

Sonuç olarak ani su ısıtıcıları çay demleme, çorba/yemek yapma gibi amaçlarla günlük kullananların ve altı ani su ısıtıcısı üstü demlik olan çaymatiklerden her gün çay içenlerin yukarıda bahsettiğim rahatsızlıkların yanında kanser olma riski çok yüksektir.

Bu zararlara infrared ısıtıcılar da hizmet etmektedir.

Bu yüzden çayınızı klasik yöntemlerle ocak üstünde demlemenizi, çorbaya ekleyeceğiniz suyu ateşte ısıtmanızı ve infrared ısıtıcılardan kendinizi ve çocuklarınızı uzak tutmanızı öneririm.

• yahu ne sanayi silikonundan bahsediyorsunuz siz?! bilmiyorsunuz hadi ama bu kadar da olmayın! cam, plastik ve ısıtıcı taban kombinasyonunda sızıntı olmaması için tabii ki silikon bazlı contalar kullanılacak ve bunların hemen hepsi gıdaya uygun. çelik gövdeli kettle larda da silikon conta kullanılır! yek pare, sıvama yapılmış gövdeler sadece küçük seyahat kettle larında olur. normal kettle ve çay makinelerinde pek olmaz.

suya radyasyon bulaşması da tam bir hurafe! yahu bırakın bu işleri! rezistanslı ürünler manyetik alan üretir, hatta evinizde duvarlardan geçen tesisat bile manyetik alan üretir üzerinden akım geçerken! suya ne radyasyon geçmesi! var mı bir bilimsel çalışma?!

yanıltmayın insanları!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 14 Şubat 2015; 0:11:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: black exodus

yahu ne sanayi silikonundan bahsediyorsunuz siz?! bilmiyorsunuz hadi ama bu kadar da olmayın! cam, plastik ve ısıtıcı taban kombinasyonunda sızıntı olmaması için tabii ki silikon bazlı contalar kullanılacak ve bunların hemen hepsi gıdaya uygun. çelik gövdeli kettle larda da silikon conta kullanılır! yek pare, sıvama yapılmış gövdeler sadece küçük seyahat kettle larında olur. normal kettle ve çay makinelerinde pek olmaz.

suya radyasyon bulaşması da tam bir hurafe! yahu bırakın bu işleri! rezistanslı ürünler manyetik alan üretir, hatta evinizde duvarlardan geçen tesisat bile manyetik alan üretir üzerinden akım geçerken! suya ne radyasyon geçmesi! var mı bir bilimsel çalışma?!

yanıltmayın insanları!

hocam bu cam kettle de kaynattıktan sonra gleen plastik kokusu hakkında ne düşnüyorsunuz

• quote:

yahu ne sanayi silikonundan bahsediyorsunuz siz?! bilmiyorsunuz hadi ama bu kadar da olmayın! cam, plastik ve ısıtıcı taban kombinasyonunda sızıntı olmaması için tabii ki silikon bazlı contalar kullanılacak ve bunların hemen hepsi gıdaya uygun. çelik gövdeli kettle larda da silikon conta kullanılır! yek pare, sıvama yapılmış gövdeler sadece küçük seyahat kettle larında olur. normal kettle ve çay makinelerinde pek olmaz.

yanıltmayın insanları!

Birincisi cam gövdeli su ısıtıcılarda kullanılan silikon yapı marketlerden satın alabileceğiniz üzerinde zehirlidir ibaresi olan silikonların ta kendisidir. İster inanın ister inanmayın, benim için hiç sorun değil. Bu silikonu sağlığa zararlı olmadığı söylenilen turuncu renkli kek silikon kalıpları ile karıştırdınız sanırım. Ki, bu silikon kek kalıplarının ve teflon tavalar için üretilen spatula türü aletlerin üzerinde 210-240 dereceye dayanıklıdır ibaresi olmasına karşın 100 derece gibi bir ısıda içindeki zararlı toksinleri hızla gıdaya bırakmaya başlarlar.

İkincisi mikrodalga fırınların gıdalar üzerinde bıraktığı radyasyon kalıntıları ile ani su ısıtıcıların ışıma yolu ile suya ne oranda radyasyon karıştırdığını karşılaştıran bilimsel yayınlar elbet var. Ülke olarak İsviçre, Amerika ve özellikle Rusya mesela. Sadece kapitalizmin başkenti Amerika'da bu tür çalışmalar nedense çok göz önüne çıkarılmaz, adeta sürmen altı edilir, bilimsel yayın olsa bile diğer bilimsel çevrelere halka pek duyurulmaz. Onun da nedenleri var ama yazmaya gerek yok, konu fazla uzar.

Tabi iyi, hatta çok iyi araştırmanız gerek, öncelikle bilimsel makaleleri nasıl arayacağınızı bilmeniz gerekli. Google hava durumu yazıp bilgi almaya benzemez bu işler. Makale aramak meşakkatlidir ve ayrı bir uzmanlık ister. Bazı ülkeler makale yahut bilimsel yayınlarda aranan terimler için tek pir portdan arama yapılmasını sağlayan kamu siteleri kurmuş durumda. Bunları biliyorsanız (?!) oralardan da bakınabilirsiniz.

Sonuç; burada her mesaj yazanı masa başından klavyeşörlük yapanlarla karıştırmadan önce yapmanız gerekenler var diye düşünüyorum, yazılanların hurafe mi yoksa doğru mu olduğunu kendiniz de araştırıp bulabilirsiniz. Burada yazdığınız üzere elektrikli cihazların yaydığı manyetik alanları tartışmıyoruz, sadece konu başlığındaki ani su ısıtıcıları ile ilgili yazıp çiziyoruz, konuyu dağıtmaya gerek yok. Yoksa konunun bununla sınırlı olmadığını ben de biliyorum, aksini düşünmek komik olur...

Kimseyi bir şeylere inandırmak için ispat sunmak zorunda değilim. Sonuçta herkes kendi zihniyetine göre yaşar, herkesin zihniyeti kendine. Herkes gibi siz de istediğinize inanmak, istediğiniz gibi yaşamak hususunda özgürsünüz, benim için hiç sorun yok. Lakin elbette hassasiyeti olan insanlar işin eğrisini doğrusunu bilsin isterim, o ayrı. Yazdıklarımla ilgili olarak doğru olanın paylaşılmasından yahut paylaşılmamasından benim kişisel bir çıkarım yahut zararım yok. Paylaştıklarımızdan isteyen istediğini aldı zaten. Başka bir yanıt yazarak konuyu uzatmayacağım.

• yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt
    öncelikle aldığınız kokunun hepsi plastikten gelmez. rezistans tabanlar güderi kullanarak özel bir parlatıcı ile silinir. bu parlatıcı ilk kullanımlarda koku ve hatta su yüzeyinde yağ damlacıkları oluşmasına sebep olur. ilk kullanımda suyu dökün, sonra rahatlıkla kullanın.
    güvenilir markaların ürünlerini kullanın zira bu markalar gıda temas sertifikalı, RoHS uyumlu, sağlığa en az zarar veren/vermeyen malzemeler kullanmaya önem gösterirler.
  • izazen kullanıcısına yanıt
    yahu boş yere sümen altı vs. muhabbeti yapmaya gerek yok. bilimsel çalışma varsa verin linkini, aksi halde ne söylerseniz dedikodudan ibaret.

imzaya cahil cühela vecizeleri eklemek yerine önce bilimsel şekilde yaklaşın konuya.

nükleer araştırmayı destekliyorum deyip, rezistanslar suya radyasyon salıyor, sağlığınıza zarar vermeyin, ocak alevi kullanın demek hangi dimağa sığar acaba?!
  • quote:

öncelikle aldığınız kokunun hepsi plastikten gelmez. rezistans tabanlar güderi kullanarak özel bir parlatıcı ile silinir. bu parlatıcı ilk kullanımlarda koku ve hatta su yüzeyinde yağ damlacıkları oluşmasına sebep olur. ilk kullanımda suyu dökün, sonra rahatlıkla kullanın.
    güvenilir markaların ürünlerini kullanın zira bu markalar gıda temas sertifikalı, RoHS uyumlu, sağlığa en az zarar veren/vermeyen malzemeler kullanmaya önem gösterirler.

Hocamkaç kere kaynatıp döktüysem koku geçmedi. forumda da ısrarla bu kokunun geçmediğini yazan başka bir daha vardı. Onun cihazda homend miş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profilo ev aletlerini öneririm, hem ucuz hem hesaplı tam size göre.
  • Essenso Solid Çelik Su Isıtıcı

Marka : ESSENSO
    Materyal : Paslanmaz çelik
    Güç : 2200 watt
    Renk : Inox
    Hacim : 1,5 lt.
    Boyut : 22x19x24,5 cm
    Diğer : 360 derece dönebilen kablosuz paslanmaz çelik gövde
    Susuz çalışmaya karşı koruma
    Çıkarılabilir ve yıkanabilir filtre
    Kablo haznesi
    Çift taraflı su göstergesi
     Tamamı çelik ya da cam kettle var mı?

• Kullandığım Homen ketılın termostatı arıza yaptı ve tamir ettirdik, bir daha ketıl alacak olsam Arçelik'in K 3219 In model çay makinesini alırım. Bayide inceledim demlik ve su haznesi olsun neredeyse tamamı çelikten yapılmış. Beko olanı bayilerde bir ara 120 liraydı.

• Arçelik K8045 KL olan ürün hoşuma gitti tamamı çelik ve uygun fiyatlı sanırım bende onu alacağım.
    Tşk.
  • selam,
    Horttt diycem ama,

ne yaptıınız ne satın aldınız?
    metal veya cam plastikten uzak bişiyler bakıyorum,
    kettle olmalı, çay makinasına gerek yok. zaten bende bir arçelik çay makinası var, tamamen kapanma ayarı yok kettlelardaki gibi, illa surekli sıcak tutuyor alet.
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt
    Ben almadım ama şu modeli öneririm.

www.hepsiburada.com
    Bosch TWK1201N Beyaz/Çelik 1.7 l Su Isıtıcı Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/bosch-twk1201n-beyaz-celik-1-7-l-su-isitici-p-MTBOSCHTWK1201N

Hem çok sağlam bir ürün, hem içi komple çelik ve ağzı geniş temizliği vs kolay. 10 yıldan fazla süredir arızasız kullanan memnun çok kişi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Ben almadım ama şu modeli öneririm.

http://www.hepsiburada.com/bosch-twk1201n-beyaz-celik-1-7-l-su-isitici-p-MTBOSCHTWK1201N

Hem çok sağlam bir ürün, hem içi komple çelik ve ağzı geniş temizliği vs kolay. 10 yıldan fazla süredir arızasız kullanan memnun çok kişi var.
    quote:

Orijinalden alynty: Lord Sparhawk

Ben almadym ama ?u modeli öneririm.

www.hepsiburada.com
    Bosch TWK1201N Beyaz/Çelik 1.7 l Su Isıtıcı Fiyatı

Hem çok sa?lam bir ürün, hem içi komple çelik ve a?zy geni? temizli?i vs kolay. 10 yyldan fazla süredir aryzasyz kullanan memnun çok ki?i var.

tesekkurler hocam, bbi kettle icin pahali ama saglikli ve uzun omurluyse zaten yeterli olur

• gimmeluck kullanıcısına yanıt
    Hocam arçelik metal aldım İnox cam ve metal sadece gerçekten güzel ürün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.