Şimdi Ara

Tamamı çelik ya da cam kettle var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
2
Favori
26.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mfatih1905

Hocam arçelik metal aldım İnox cam ve metal sadece gerçekten güzel ürün

Hocam ben belirleyemeyince vestelin cam bir modelini almislar bizimkiler ))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: izazen

quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Ben cam/plastik olayına elektrikli çaydanlık ararken bakmıştım, açıkçası Homend'in çaydanlığını pek beğenmediğimden
    incelememiştim, kaliteli olması güzelmiş. Lakin yukarıda @yedikeresekiz arkadaşın belirttiği plastik kokusu olayı enteresan
    geldi Acaba halen bu sorun var mı merak ettim.

quote:

homend in 1607 cam kettle ını aldım. şimdi deniyorum en az 10 kere kaynatmama rağmen plasitk kousu gelyor iğrenç bi şekilde

Cam denilen ürünlerin en büyük saçmalığı ısıtıcı taban ile cam gövdenin birleşim yerinde conta niyetine silikon kullanılmasıdır. Bu bildiğimiz sanayi tipi bir silikondur. Ürünü yeni aldı iseniz bahsettiğiniz koku muhtemelen silikonun kokusu. Yapı marketlerinde kontrol edebilirsiniz, silikon tüplerinin üzerinde zehirlidir ibaresi mevcuttur, dolayısı ile cam ürünler plastik ürünlere göre suya daha çok toksit madde karıştırabilirler.

Bu yüzden zorunluluk varsa ve su ısıtıcı alınacaksa kesinlikle su seviyesinin göründüğü ince plastik seviye penceresi bile olmayan, yekpare çelik olan modeller tercih edilmelidir. Her ne kadar yekpare çelik ürün de tercih edilse ani su ısıtıcıların gerçek tehlikesi plastik gövde yahut silikonla montajlanmış olması değildir. Onu yazı kalabalığı olmaması için şimdi yazmayayım.

Bahsettiğiniz sorunun çözümüne gelince;

Bir defaya mahsus 200ml süt üzerine 1Lt suya tamamlayarak kaynatma yapıp biraz soğumasını bekledikten sonra tekrar kaynatma yaparak boşaltın. Bu işlemi birkaç kez yapabilirsiniz. Bu sefer de süt kokusu sinecektir, daha sonra 1LT suyun içine 7-8 adet limon tuzu parçası ile kaynatma yapıp yıkarsanız koku büyük ölçüde giderilmiş olur...

Konuyla ilgili olarak: Aslında bir kap içindeki (sözgelimi bir saklama kabı içindeki sarımsak, çemen vs gibi inatçı kokular) kokuyu gidermenin en iyi yöntemi onu güzelce yıkadıktan sonra kurulamadan, içi ıslakken içi güneşi görecek şekilde bir yere koymak ve kurutmaktır. Dünyadaki hiçbir uygulama güneş kadar koku alamaz. Lakin yukarıdaki örneği, yeni alınan üründe yapılması gerekenler gerekliliği olduğundan yazdım.

Edit imla.

hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. bu silikon işi kötü olmuş. benim şahsen içime sinmedi bu koku işi bi de sizin silikon açıklamanızı duyunca iyice soğudum. bu durumda sizin dediğiniz işşemleri yapsak bile koku gider ama silikon yine orda olacak. valla en iyisi eski usül çaydanlık gibi ama. işyerinde mecbur kettle kullanıyorum. evde de hanım hızlı sıcak su için kullanıyor. napcaz bilmiyorum valla. 50 lirada para vermiştim bu kettle a

hocam bir de asıl tehlikeyi yazı kalablaığı olmasın diye yazmayayım dediniz ama acaip merak ettim size zahmet olmazsa bu konuda biraz bilgi veerebilirmisiniz

Öncelikle yazmam gerekirse ısı; bir cismin uzamasına, genleşmesine, buharlaşmasına, erimesine, sıcaklığının artmasına, bir iş yapmasına neden olan fiziksel enerjidir ve maddede ısınma temel olarak 3 şekilde olur.

Basitçe maddeler ve açıklarsak bunlar;

İletim ile ısınma (ör: ocağın üzerindeki tencereyi ısıtmak)
    Konveksiyon ile ısınma (ör: ısının taşınması ile, soğuk taneciklerin sıcak taneciklerle yer değiştirmesi ile, hava veya su yolu ile ısınma)
    Işın ile ısınma (ör: güneş ve infrared ısıtıcı ile ısınma)

Ani su ısıtıcı rezistansları, çalışma prensipleri aslında ışın ile ısıtma yöntemi olmasa da düşük seviyede ama zararlı ışın meydana getirirler. Bilindiği üzere röntgen ışınları alfa, gama ve beta gibi zararlı (radyoaktif) ışınlarından meydana gelir. Ani su ısıtıcılarında bu zararlı ışınlar metal ısıtıcı duvarından suya direkt karışmaktadır.

Dolayısı ile ani su ısıtıcı ile ısıtılan her suya düşük miktarlarda ama her zaman sistematik olarak radyasyon bulaşır. İlk bakışta tehlikeli gibi görünmeyen bu radyasyon oranı zamanla vücudunuzda hızla birikmeye ve önce sindirim sistemine sonra iç organlar ve üreme organlarına zarar vermeye başlar.

Mikrodalga fırının yaydığı radyasyon ile ani su ısıtıcılarının suya bıraktığı radyasyon karşılaştırıldığında ani su ısıtıcılarının neredeyse on kat daha ileride olduğu görülmektedir. Ki mikrodalga fırın çalışma esnasında radyasyon yayar, pişirme işlemini ışıma ile yapmadığından yiyecek ve içeceklerde radyasyon kalıntısı bırakmaz, sadece çalışma esnasında yakın durmak tehlikeli olabilir.

Sonuç olarak ani su ısıtıcıları çay demleme, çorba/yemek yapma gibi amaçlarla günlük kullananların ve altı ani su ısıtıcısı üstü demlik olan çaymatiklerden her gün çay içenlerin yukarıda bahsettiğim rahatsızlıkların yanında kanser olma riski çok yüksektir.

Bu zararlara infrared ısıtıcılar da hizmet etmektedir.

Bu yüzden çayınızı klasik yöntemlerle ocak üstünde demlemenizi, çorbaya ekleyeceğiniz suyu ateşte ısıtmanızı ve infrared ısıtıcılardan kendinizi ve çocuklarınızı uzak tutmanızı öneririm.

Hocam ben mesajını keşke attığın zaman okuma fırsatı bulabilseydim. 3 sene boyunca resmen zehirlenmişim diyorum o zaman. Bu dediklerinin herhangi bir dayanağı, bir makalesi vs var mı hocam? Vücudumda birikenler olduysa buları atmanın da bir yolu var mı o zaman? Gümüş suyu için falan diyorlar ne dersin, hocam?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• metbey M kullanıcısına yanıt
    lütfen! böyle hurafelere prim vermeyin! tek bir bilimsel çalışma örneği verilmeyen kahvehane, berber muhabbeti tadında paylaşımlara itibar etmeyin!

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Ben cam/plastik olayına elektrikli çaydanlık ararken bakmıştım, açıkçası Homend'in çaydanlığını pek beğenmediğimden
    incelememiştim, kaliteli olması güzelmiş. Lakin yukarıda @yedikeresekiz arkadaşın belirttiği plastik kokusu olayı enteresan
    geldi Acaba halen bu sorun var mı merak ettim.

quote:

homend in 1607 cam kettle ını aldım. şimdi deniyorum en az 10 kere kaynatmama rağmen plasitk kousu gelyor iğrenç bi şekilde

Cam denilen ürünlerin en büyük saçmalığı ısıtıcı taban ile cam gövdenin birleşim yerinde conta niyetine silikon kullanılmasıdır. Bu bildiğimiz sanayi tipi bir silikondur. Ürünü yeni aldı iseniz bahsettiğiniz koku muhtemelen silikonun kokusu. Yapı marketlerinde kontrol edebilirsiniz, silikon tüplerinin üzerinde zehirlidir ibaresi mevcuttur, dolayısı ile cam ürünler plastik ürünlere göre suya daha çok toksit madde karıştırabilirler.

Bu yüzden zorunluluk varsa ve su ısıtıcı alınacaksa kesinlikle su seviyesinin göründüğü ince plastik seviye penceresi bile olmayan, yekpare çelik olan modeller tercih edilmelidir. Her ne kadar yekpare çelik ürün de tercih edilse ani su ısıtıcıların gerçek tehlikesi plastik gövde yahut silikonla montajlanmış olması değildir. Onu yazı kalabalığı olmaması için şimdi yazmayayım.

Bahsettiğiniz sorunun çözümüne gelince;

Bir defaya mahsus 200ml süt üzerine 1Lt suya tamamlayarak kaynatma yapıp biraz soğumasını bekledikten sonra tekrar kaynatma yaparak boşaltın. Bu işlemi birkaç kez yapabilirsiniz. Bu sefer de süt kokusu sinecektir, daha sonra 1LT suyun içine 7-8 adet limon tuzu parçası ile kaynatma yapıp yıkarsanız koku büyük ölçüde giderilmiş olur...

Konuyla ilgili olarak: Aslında bir kap içindeki (sözgelimi bir saklama kabı içindeki sarımsak, çemen vs gibi inatçı kokular) kokuyu gidermenin en iyi yöntemi onu güzelce yıkadıktan sonra kurulamadan, içi ıslakken içi güneşi görecek şekilde bir yere koymak ve kurutmaktır. Dünyadaki hiçbir uygulama güneş kadar koku alamaz. Lakin yukarıdaki örneği, yeni alınan üründe yapılması gerekenler gerekliliği olduğundan yazdım.

Edit imla.

hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. bu silikon işi kötü olmuş. benim şahsen içime sinmedi bu koku işi bi de sizin silikon açıklamanızı duyunca iyice soğudum. bu durumda sizin dediğiniz işşemleri yapsak bile koku gider ama silikon yine orda olacak. valla en iyisi eski usül çaydanlık gibi ama. işyerinde mecbur kettle kullanıyorum. evde de hanım hızlı sıcak su için kullanıyor. napcaz bilmiyorum valla. 50 lirada para vermiştim bu kettle a

hocam bir de asıl tehlikeyi yazı kalablaığı olmasın diye yazmayayım dediniz ama acaip merak ettim size zahmet olmazsa bu konuda biraz bilgi veerebilirmisiniz

Öncelikle yazmam gerekirse ısı; bir cismin uzamasına, genleşmesine, buharlaşmasına, erimesine, sıcaklığının artmasına, bir iş yapmasına neden olan fiziksel enerjidir ve maddede ısınma temel olarak 3 şekilde olur.

Basitçe maddeler ve açıklarsak bunlar;

İletim ile ısınma (ör: ocağın üzerindeki tencereyi ısıtmak)
    Konveksiyon ile ısınma (ör: ısının taşınması ile, soğuk taneciklerin sıcak taneciklerle yer değiştirmesi ile, hava veya su yolu ile ısınma)
    Işın ile ısınma (ör: güneş ve infrared ısıtıcı ile ısınma)

Ani su ısıtıcı rezistansları, çalışma prensipleri aslında ışın ile ısıtma yöntemi olmasa da düşük seviyede ama zararlı ışın meydana getirirler. Bilindiği üzere röntgen ışınları alfa, gama ve beta gibi zararlı (radyoaktif) ışınlarından meydana gelir. Ani su ısıtıcılarında bu zararlı ışınlar metal ısıtıcı duvarından suya direkt karışmaktadır.

Dolayısı ile ani su ısıtıcı ile ısıtılan her suya düşük miktarlarda ama her zaman sistematik olarak radyasyon bulaşır. İlk bakışta tehlikeli gibi görünmeyen bu radyasyon oranı zamanla vücudunuzda hızla birikmeye ve önce sindirim sistemine sonra iç organlar ve üreme organlarına zarar vermeye başlar.

Mikrodalga fırının yaydığı radyasyon ile ani su ısıtıcılarının suya bıraktığı radyasyon karşılaştırıldığında ani su ısıtıcılarının neredeyse on kat daha ileride olduğu görülmektedir. Ki mikrodalga fırın çalışma esnasında radyasyon yayar, pişirme işlemini ışıma ile yapmadığından yiyecek ve içeceklerde radyasyon kalıntısı bırakmaz, sadece çalışma esnasında yakın durmak tehlikeli olabilir.

Sonuç olarak ani su ısıtıcıları çay demleme, çorba/yemek yapma gibi amaçlarla günlük kullananların ve altı ani su ısıtıcısı üstü demlik olan çaymatiklerden her gün çay içenlerin yukarıda bahsettiğim rahatsızlıkların yanında kanser olma riski çok yüksektir.

Bu zararlara infrared ısıtıcılar da hizmet etmektedir.

Bu yüzden çayınızı klasik yöntemlerle ocak üstünde demlemenizi, çorbaya ekleyeceğiniz suyu ateşte ısıtmanızı ve infrared ısıtıcılardan kendinizi ve çocuklarınızı uzak tutmanızı öneririm.

Senin su ısıtıcısında uranyum mu var ki radyoaktif ışıma yapıyor? :))

alfa, beta ve gama parçacıkları sadece dengesi çabuk bozulan elementlerin çekirdeklerinden yayılır. Rezistans metali radyasyon yüklü parçacık yaymaz.

Rezistanstaki elektrik akımı da alternatif akım olduğundan ve 50 Hz. olduğundan suyun rezonans frekansı olan 2.45 GHz =2,450,000,000 Hz' in yanından bile geçmez. Mikrodalgadan da etkilenme olmaz.

Resmen destekli sallamışsın.

Konyalı Bilim Adamları'ndan mısın nesin ?

• Su ısıtıcısında tek sakınman gereken şey kaynar suya temas eden plastiktir. O modeli bilmiyorum. Plastik suya temas etmiyorsa veya hiç yoksa iyidir.

Burada daha önce kettellar için yazılan yok radyasyondu yok mikrodalgaydı tamamen aptalca, cahilce ve %100 kuyruklu yalan şeyler. Bilmeden bu kadar yazmak için hakikaten geri zekalı olmak lazım. Radyoaktif ışıma sadece ve sadece radyoaktif elementlerde olur (Uranyum, toryum...) O iddiayı atan herifin kettelından yayılmaz.

İçinden 50 Hz akım geçen metal de mikrodalga yaysaydı; her tarafımız elektrik kabloları ile dolu bizler çoktan haşlanmıştık. Mikrodalga adı üstünce çoook küçük dalgalardır ve frekansları çoook yüksektir.

Bunlar nereden uyduruyorlar bunu hala anlamış değilim. Bilmesem; beni de şüpheye düşürebilecekleri özgüvenleri var kerataların.

Ezcümle; sadece plastikten kaçının kaçınabildiğiniz kadar.

Ben bunu kullanıyorum:

İçi full metal. Sadece su seviye göstergesi için dışa doğru plastik şeffaf bir haznesi var. Bu da olmasaymış daha iyi olurmuş. Sizin kettleda plastik çok daha az ve sıcak suya direkt değmiyor sanki.

• Kullanmadığım için hiç bilmiyorum.
  • Burda yıllar öncesinin mesajında Bosh kettleyi resimlerle beraber belirtmiş biri vardı. Gerçekten heryeri çelik. Bana göre kapak önemli değil. Çünkü oraya sıcak su değmiyor. Bende heryeri çelik olan kettle arıyorum. Su seviye göstergesi dahi olmamalı.
  • çatlak kaplar (porselen, plastik vs.) neden atılmalıdır denir? nedeni düşününce basit bence;
    çünkü çatlağa sıvılar ile her türlü nane ulaşır birikir vs. fakat çatlak ya da parça birleşim yerlerine temizlik amacıyla elle hatta fırçayla fiziksel olarak ulaşılamayacağı için gerçek bir temizlik asla mümkün olamaz. o yüzden sıvının ulaşabildiği yerler, su ısıtıcılarında gerektiğinde etkin bir temizlik için kolay ulaşılabilir olmalıdır bence.
    bu hassasiyetlerle uzun arayışlardan sonra;

Stilevs Fokur Duo diye bir ürüne rastladım 160 lira civarında müşteri arıyor,
    dışı plastik ama içi TEK PARÇA komple çelik olan bu bedellerde başka bir şey bulamadım.
    sadece kapağı plastik, buharla muhatap olabilen kısım olarak.
    ondan da rahatsız olan açık tutabilir ya da çıkarabilir? siz ne dersiniz?
    negatif yön olarak yüksek oluşu ve çay bardağına doldurmanın zorluğu gibi şeyler söylenmiş ama
    tabanı ekstra parçalı olanlara nazaran daha basit ve sağlıklı olması daha mühim değil mi?

daha uygun fiyatlı veya içi tek parça cam olan bir su ısıtıcı bulabilen olursa paylaşabilir mi?

• deepthrone kullanıcısına yanıt
    Cam olanlar yok fakat çelik olanın Bi başlığı vardı bulamadım markası King di galiba. Kullanıcı bayağı övüyordu.

Edit: buyurun
    https://forum.donanimhaber.com/caymatik-alacaklar-okuyunuz--76136437

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M e h m e t -- 12 Aralık 2019; 21:40:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.