Şimdi Ara

Tamamlanmış Uygulama Tanıtımı ? (Cevaplandı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde oldukça uzun zamandır yazıdığım ve tamamladığım bir uygulama var.

Web + Mobil ,Cloud Data, birkaç profesyonel modül dışında herşey ücretsiz (neredeyse %90 'ı) ve reklam bulunmuyor.

Ancak uygulamamı tanıtmak istiyorum ve genelde bulduğum cevapların çok büyük kısmı "SEO Yap, şansına" şeklinde geçiyor.

Tamam; bir web sitem var, uygulamamı burada tanıtımını yaptım. Ancak birisinin bu siteye adeta yanlışlıkla gelmesi lazım. Çünkü sadece SEO ile kullanıcının beni bulması pek mümkün görünmüyor.

Misal ben personel takip sistemi yazdım. Google 'da (bu yönde) en çok aranan kelime "Personel takip programı" şeklinde; ancak 2009-2012 yıllarında yazılmış bir çok excel, access ve devamı olmayan programlar çıkıyor. Bunlar yıllanmış sayfa olduklarından bu sayfaları geçmek neredeyse imkansız.

Çeşitli öneri ve yöntemlerden; tanıtım videosu hazırlayın, sitenize koyun, google play ve app store sayfanızı düzgün tutun, resmi blog sayfası üzerinden duyuru ...vs yayınlayın. Birçok mantıklı öneri geldi.

Ancak burada halen şöyle bir problem var ki. Benim uygulamam içerisinde, diğerlerinde bulunmayan özgün ve kullanışlı özellikler mevcut. Ancak uygulama tanıtımı konusunda okyanusta damla kadar kaybolmuş kalıyoruz.

Benim incelemelerimden çok fazla net sonuçlar alamadım. Ancak, bir de sizin deneyimlerinizi sormak istiyorum.

Sonuç
    Her ne kadar başarılı veya çok etkili çözümler sunuyor olsanız da; maalesef reklamsız ve tanıtımsız uygulamanızın/oyununuzun hedef kitleniz tarafından bulunması neredeyse mümkün değil. Bu nedenle iyi bir bütçe ile reklam edilmesi ve iyi bir tanıtım yapılması gerekmektedir.

Edit: Konunun cevaplanmış ve kesin sonuca ulaşması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StGuard -- 1 Ağustos 2020; 21:49:41 >

• Uygulama yazıp web sayfasını da yaptıktan sonra bitmiyor iş. Mevcut piyasada pazarlama programlamadan daha değerlidir. Yaptığınız programın devrim niteliğinde özellikleri yoksa pazarlayamadıktan sonra değeri olmuyor. Pazarlama içinde (sektörüne göre değişir) iyi bir bütçe ayırmanız gerekiyor. Böyle bir bütçeniz yoksa hiç uğraşmayın.
  • yaman01 Y kullanıcısına yanıt
    "Uygulama yazıp web sayfasını da yaptıktan sonra bitmiyor iş", kesinlikle öyle; zaten bunun farkında olarak araştırmaya devam ettim ve soruyu buraya taşıdım.

Mevcut koşullarda verdiğiniz cevap doğru ancak eklemek istediğim; zaten belirtmiş olduğunuz "devrim niteliğinde özellikler" olsa dahi; "Pazarlama içinde iyi bir bütçe ayırmanız gerekiyor. Böyle bir bütçeniz yoksa hiç uğraşmayın." kısmına giriyor.
  • yaman01 Y kullanıcısına yanıt
    Paylaştığınız tecrübeleriniz için ayrıca teşekkür ederim.
  • amazon.com
    The Lean Startup: How Today's Entrepreneurs Use Continuous Innovation to Create Radically Successful Businesses
    https://www.amazon.com/Lean-Startup-Entrepreneurs-Continuous-Innovation/dp/0307887898?ie=UTF8&psc=1&th=1&tag=sdrop0d-20

bu kitabi oku, yolunu bulursun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.