Şimdi Ara

tamburdan gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni almış olduğum lg 1481 td çamaşır makinesi tamburunu ileri geri oynattığımda tık tık diye ses geliyor.bazen sıkmada titreşimsiz sebep oluyor gibi geldi bana.bu ses normalde bütün makinelerde olan bir durum.mu yoksa bir problem mi.bu arada bir ayın dolmasına dört gün kaldı.değişim istemeli miyim.acil cevaplarsaniz sevinirim.

• alıntılamak istedim. diğer konudan ancak sizin yaşadığınız sorunla benzerlik gösterdiği için buraya yazmayı doğru buldum. çözüm olarak belki yardımcı olurlar bize.
    merhabalar, arkadaşlar. yaklaşık 6 ay önce ariston marka çamaşır makinemiz bozulduğu için yeni bir makine almaya karar verip lg f1281td model bir çamaşır makinesi almıştım ancak son zamanlarda dengesiz durmasındanmı tam olarak bilmiyorum sıkmaya geçtiği zaman takırtakır diye ses geliyor. üzerine ağırlık koyunca makinenin arkasından gelen ses titreşimi azda olsa kesiliyor.
    makinenin ayaklarındada herhangi bir dengesizlik söz konusu değil.
    sizce ne yapmam lazım?
    çamaşır
    makinesi detayları için link aşağıdadır:
    lg türkiye
    Çamaşır Makinesi - LG Çamaşır Makinesi Modelleri | LG Türkiye
    http://www.lg.com/tr/beyaz-esya/camasir-makinesi/LG-front-loading-drum-F1281TD.jsp

Sayfa: << < önceki 96 97 98 99 100 101 102 103

• Aynı tıkır tıkır yapan ses sorunu kasım 2010 tarihinde aldığım lg f1447 modelinde yaklaşık 1 sene sonra ortaya çıktı. Makinenin arkasını açıp sıkma esnasında baktım ses amortisörlerin bağlı olduğu alttaki plastik kapaktan geliyor. Halbuki makineyi ilk aldığımda ne kadar sevinmiştim altı kapalı içine toz girmeyecek sesi az olacak diye ama bu alttaki tablanın plastik olması özellikle de amortisörlerin bu plastik tablaya bağlı olması büyük bir hata, en azından amortisörler yan gövde gibi sac üzerine monte edilmiş olsa böyle bir sorun olmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VooDoo

Aynı tıkır tıkır yapan ses sorunu kasım 2010 tarihinde aldığım lg f1447 modelinde yaklaşık 1 sene sonra ortaya çıktı. Makinenin arkasını açıp sıkma esnasında baktım ses amortisörlerin bağlı olduğu alttaki plastik kapaktan geliyor. Halbuki makineyi ilk aldığımda ne kadar sevinmiştim altı kapalı içine toz girmeyecek sesi az olacak diye ama bu alttaki tablanın plastik olması özellikle de amortisörlerin bu plastik tablaya bağlı olması büyük bir hata, en azından amortisörler yan gövde gibi sac üzerine monte edilmiş olsa böyle bir sorun olmazdı.

peki çözüm noktasında ne yapabiliriz?
    böyle tıkır tıkır yapması ilerde parçalara zarar vermezmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RENAT27

quote:

Aynı tıkır tıkır yapan ses sorunu kasım 2010 tarihinde aldığım lg f1447 modelinde yaklaşık 1 sene sonra ortaya çıktı. Makinenin arkasını açıp sıkma esnasında baktım ses amortisörlerin bağlı olduğu alttaki plastik kapaktan geliyor. Halbuki makineyi ilk aldığımda ne kadar sevinmiştim altı kapalı içine toz girmeyecek sesi az olacak diye ama bu alttaki tablanın plastik olması özellikle de amortisörlerin bu plastik tablaya bağlı olması büyük bir hata, en azından amortisörler yan gövde gibi sac üzerine monte edilmiş olsa böyle bir sorun olmazdı.

Tıkır tıkır yapması alttaki plastik tablanın sıkma esnasındaki titreşimden kaynaklanmakta ancak bu titreşimler plastik tablaya ne derecede zarar verir esnetip çatlatabilir mi bunu ilerleyen zamanda göreceğiz aklıma tam bir çözüm gelmiyor malesef... ilk başta baya sinir olmuştum artık takmıyorum bile gittiği yere kadar gider bir daha da LG almam!

Bu konuda uzman arkadaş Candoğan beyin yorum ve görüşlerini bekliyorum.

• quote:

quote:

quote:

Tıkır tıkır yapması alttaki plastik tablanın sıkma esnasındaki titreşimden kaynaklanmakta ancak bu titreşimler plastik tablaya ne derecede zarar verir esnetip çatlatabilir mi bunu ilerleyen zamanda göreceğiz aklıma tam bir çözüm gelmiyor malesef... ilk başta baya sinir olmuştum artık takmıyorum bile gittiği yere kadar gider bir daha da LG almam!

anlıyorum. candoğan bey yardımcı olur işallah!
    yoksa benide bu ses sinir ediyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet lg güzel fonksiyonel bir makine yapmış motoru da sessiz ama bu alt kapağın plastik olması ve amortisörlerin buna bağlı olması işi bozuyor makinenin bunun dışında bir kusuru yok bence...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tekerden gelen ses
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

evet lg güzel fonksiyonel bir makine yapmış motoru da sessiz ama bu alt kapağın plastik olması ve amortisörlerin buna bağlı olması işi bozuyor makinenin bunun dışında bir kusuru yok bence...

bende lg yi özelliklerini severek almıştım. ancak bu sorunu çıkarttıktan sonra biraz makineden soğudum.
    sonuçta az para verip aldığımız bir makine değil. 6 ay önce 1250 tl para sayıp verdim.
    onuda geçtim! bari garantiyi uzatmamıza imkan sağlasalar gam yemiyecem.
    neymiş 10 yıl motor garantisimiş benden daha iyi bilenler vardır. bişey demiyorum ama ben daha motoru bozulan bir çamaşır makinesi görmedim.

• arkadaşlar dün servis geldi ve kafamdaki soru işaretlerini giderdi gerçekten.lg servisi aynı zamanda hotpoint ariston servisinede bakıyor.gelen servis elemanı gerçekten çok profosyoneldi.çünkü genelde servis elemanlarının klişe tutumu olan "bu ses normal,bundan bişey olmaz" gibi bir yaklaşımdan ziyade makineyi denerken makinenin çalışma esnasındaki bütün ses ve olayları teknik olarak açıklaması çok hoşuma gitti doğrusu.denemesi için ben makineye bir tane bornoz atmıştım ve makine sıkmaya geçtiğinde ilk aşamada yine bu sesi yaptı ama devir 1400 e ulaştığında vızltı şeklinde bir sesten başka birşey oyktu.adamın daha ben bornozu koyarken dediği gibi bu tip çamaşır konması dengesiz yük bağlamında ilk etapta sarsıntı yapabiliyormuş.zaten makine 8-10 deneme yaptıkdan sonra sıkmaya başladı.o yüzden büyük eşyaların yanında birkaç küçük çamaşır koymalısınız dedi.daha sonra öyle yaptık ve ne o sıkmaya geçtiğindeki ses geldi nede makine 8-10 deneme yaptı.son olarakda kendisininde evde 1447td modelini kullandığını ve aristonla arasında dağlar kadar fark olduğunu söyledi.makine konusunda iyi bir seçim yapmışsınız ve gönlünüz rahat olsun dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kiral33

arkadaşlar dün servis geldi ve kafamdaki soru işaretlerini giderdi gerçekten.lg servisi aynı zamanda hotpoint ariston servisinede bakıyor.gelen servis elemanı gerçekten çok profosyoneldi.çünkü genelde servis elemanlarının klişe tutumu olan "bu ses normal,bundan bişey olmaz" gibi bir yaklaşımdan ziyade makineyi denerken makinenin çalışma esnasındaki bütün ses ve olayları teknik olarak açıklaması çok hoşuma gitti doğrusu.denemesi için ben makineye bir tane bornoz atmıştım ve makine sıkmaya geçtiğinde ilk aşamada yine bu sesi yaptı ama devir 1400 e ulaştığında vızltı şeklinde bir sesten başka birşey oyktu.adamın daha ben bornozu koyarken dediği gibi bu tip çamaşır konması dengesiz yük bağlamında ilk etapta sarsıntı yapabiliyormuş.zaten makine 8-10 deneme yaptıkdan sonra sıkmaya başladı.o yüzden büyük eşyaların yanında birkaç küçük çamaşır koymalısınız dedi.daha sonra öyle yaptık ve ne o sıkmaya geçtiğindeki ses geldi nede makine 8-10 deneme yaptı.son olarakda kendisininde evde 1447td modelini kullandığını ve aristonla arasında dağlar kadar fark olduğunu söyledi.makine konusunda iyi bir seçim yapmışsınız ve gönlünüz rahat olsun dedi.

makinede herhangi bir sorun çıkmamasına sevindim. sizin adınıza.
    peki yetkili servis herhangi bir ücret talep ettimi?
    bende çağıracamda.

• Yoo niye alsınlar ki garanti kapsamında gelip baktı lar.
  • Konu tamburla ilgili olunca yazayım dedim. :)

Siemens çamaşır makinemizin tamburu dengesiz. Ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ottoman1995

Konu tamburla ilgili olunca yazayım dedim. :)

Siemens çamaşır makinemizin tamburu dengesiz. Ne yapmalıyım?

Dengesiz derken.. Sıkma aninda kasayami carpiyo kazan yoksa kazani elinizle oynatinca oynuyormu göbekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.