Şimdi Ara

Tamircinin yaptıkları!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.5 ay arabayı orada bırakırsan adamda yer işgaliyesini öyle kullanarak tepe tepe kullanır sende kafa yok önce dersi kendine çıkar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

bundan uzun yıllar önce yakın bir arkadaşım hondasını servise bırakmış, servisten 2 eleman akşam bunun hondayla alkollü şekilde uçurumdan uçmuş, birisi ölmüş,araba pert,,, kendisine aynı aracın sıfırından verdilerdi sonrada o araç çalınmıştı,2 ay sonra haşat vaziyette arazide terk edilmiş şekilde bulunmuştu,,sonrada park halindeyken çarpmışlar gene pert olduydu

Fake

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ehliyet kirik diye tutanak tutulamazmiymis? Bana biraz sacma geldi. Adamin ehliyeti var ve exper bunu emniyetten dogrulatabilir. Kirik olmasi neye engelmis ki? Diyelim ki adam ehliyetim kazadan sonra kirildi dese exper bunu nasil kanitlayacak.

• Bence hiç çaktırma durumu oraya git cep telefonundan ses kaydını başlat sonra aracın orada 1.5 aydır durduğu üzerine konuş oranın sahibinide buna yöneşl konuştur güzelce bir kayıt al..Sonra dön 2 gün sonrada tekrar git ceza gelmiş durum böyle böyle vs de..baktınki çamura yatıyor aç ses kaydını dinlet şimdi bununla savcılığa gidiyorum suç duyurusunda bulunmaya de bakalım o zaman ne yapacak?
  • Marspiyeli boyatacagim gittim sanayiye bir yer buldum anlaştı arabayı bıraktım bir miktar kurumsal firma mini onarım yapıyor sigortaya ama çok büyük bir firma değil
    Antetli kağıda kaşeli olarak aracın km si ve teslim edildiği tarih saati belirten bir yazı cikarttimkaseletip imzalattim
    Aracı almaya gittigimde direk km ye baktım fark 200 mt olunca araci mi kontrol edip gönül rahatlığı ile aldım
    Olması gereken prosedür bu bence

• Yuruyebilen arabayi niye 1.5 ay sanayide yatirdin cekseydin evinin onune

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatayı en baştan 100% karşı tarafın kusurlu olduğu bir kazanın tamirini resmi servis yerine yan sanayide yaptırmaya kalkarak yapmışsınız zaten. Sigortanız sizi hiç uyarmadı mı? Bütün onarımı ve parça değişimini yetkili serviste yaptırarak bütün masrafı karşı tarafın sigortasına ödetmeniz gerekirdi. Böyle bir imkanınız varken gidip de sanayide çözmeye çalışmak? Büyük geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

Çalıntı ihbarı yapsak çok mu abartmış oluruz bu tip durumlarda?

çalıntı olmadığı anlaşıldığı zaman ( ki eninde sonunda anlaşılır) yalan beyanda bulunmaktan ve adaleti yanıltmaktan hakkınızda savcı tarafından kamu davası açılır ve haklıyken haksız duruma düşersiniz

Kılıf bulunur ona ama dediğiniz gibi amaç farklı olunca insanın içine sinmez.
    Yalnız şöyle birşey var adamların aracı alıp vızır vızır gezmesi kanunen ne oluyor?

Bizim aracı böyle görse arkadaşlarım direkt çalıntı ihbarı yaparlar mesela

• mahkeme ye verin gitsin

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmetD*

Arkadaşlar öncelikle çok çok sinirli olduğum için imla kurallarına pek dikkat etmeyebilirim lütfen mazur görün..

Başıma gelenler çok uzun hikaye o yüzden kısaca özetlicem.. 3 Eylül 2015 ' de kaza yaptım tutanaklar tutuldu vs karşı taraf %100 kusurlu bulundu ve aynı gece aracı sanayiye çektik gel gelelim karşı tarafın ehliyeti kırık olduğu için tam 1.5 ay aracım sanayide bekledi.. Eksperle görüştüğümde sürekli kendilerinin yapıcagı bişi olmadıgını ve kırık ehliyetle tutanak tutmamam gerektiğini söyledi topu hep bana attı.. Ve kaza yaptığım adamla kaç defa kavga ettik sürekli işlerinin yoğun olduğunu ve ehliyeti yenileyemediğini söylüyodu en sonunda tehditle hır gürle yenilettim ehliyetini 1.5 ay sonunda.. Gel gelelim asıl hikaye şimdi başlıyor tam 1.5 ay aracım sanayide yattıgı icin şerefs... tamirci veya onun yanında calısanlar artık her kim bilmiyorum aracımın resmen ırzına geçmiş nerden mi biliyorum bugün evime trafikten ceza geldi emniyet şeridini kapatıp gitmişler resimler vs cekilmis 19 eylülde olmus bu olay yani benim aracım sanayide yatarken!!! Ceza kağıdı elime yeni geçti yarın mekanlarına gidip hesap sorucam ve kendimi nasıl tutucam bilmiyorum umarım elimden bir kaza çıkmaz.. Ben bu kitapsızları mahkemeye vermek istiyorum birden fazla dava açıcam sonuna kadar gidicem ne kadar sürerse sürsün. Sizden akıl istiyorum çünkü aklıma mukayyet olamıyorum şuan..

1-Aracımın 3 eylül gecesinden beri orada yattıgını nasıl ispatlarım?
    2-Aracımın içinden parça sökmüş veya orjinal parçayı çalıp yan sanayiyle değiştirmiş olabilirlermi? Bunu nasıl anlarım?
    3-Bu şerefsizlere hangi davaları açabilirim?

Yorumlarınızı bekliyorum..

Kırık ehliyet olayını tam anlayamadım. Kaza tespit tutanağı tutulurken ehliyetin sağlamlığı pek önemli değil, resmiyeten varlığı önemli.
    Mesela Kaza Tespit Tutanağı uygulaması var. Orada sadece fotoğraflarla tutanak tutuluyor o kadar. Kırık olduğu ne anlaşılır ne de önemi vardır. Ehliyetin belli bir kısmının yok olması durumu farklı tabi, o zaman olmaz.

1. İspatınız zor, şahit göstererek şikayette bulunabilirsiniz.
    2. Olabilirler, bundan da emin olamazsınız.
    3. Aracınızı izinsiz kullanıldığı üzerine dava açabilirsiniz.

Trafik cezasını sizin ödemeniz gerekir bu arada.

• Mobese'ye takılmışsa bunu da delil olarak sunabilirsiniz
  • Öncelikle geçmiş olsun ama tramer işlemesin yada 3-5 daha ucuz çıksın diye sanayide ustam var ona gidelim kısmına ben kesinlikle karşıyım. Kaza bu olur ama yok ehliyetim kırık, yok bilmemne mazeretlerine gerek yok çekici çağırılır gece bile olsa yetkili servisin önüne park edilir hiç olmazsa garantili kayıtlı olur herşey.
  • Arabayı yetkili servise verin deyince kızıyorlar. Yetkili servise soyulmayın diyorlar. Hatta vidası bile gevşese yetkili servise götürüyorum dediğim zaman sen yolunmayı seviyorsun şeklinde cevap aldım bu forumdan. Şimdi daha mı iyi oldu. Yetkili serviste giriş-çıkış kayıtları tutulur. Neyse artık. Olan olmuş.

Sanayi ustası dükkanına alınacak yedek parçalar için taksi tutup gider mi hiç. Tabii ki orada bırakılmış arabalardan birini götürür. Neredeyse tamamı böyle yapar. Muhtemelen bunun için kullandılar arabayı.

Konuyu açan kişiye; İnşallah en az zararla kurtulursunuz. Peşini bırakmayın.
  • Kötü bir durum benimde aracın garantisi yeni bitiyor artık yetkili servise götürmeyeyim diyordum ama yetkili servis en iyisi

• Düzgün usta şart. Düzgün usta varsa, yetkili servis avcunu yalasın. Usta arabaya çok daha iyi bakar, işçiliği de daha iyidir. Sanayide it çakal bol. Önemli olan güvenilir adamları bulabilmek. Ağırlığı yüksek olan, sayılan ve sevilen bir özel servisin olacak. Araban kaportaya da gitse o yollayacak. Bak bakalım aynı çakal, ondan yollanmış araba ile gezebiliyor mu?

Saab'ıma yıllarca Dinler Oto - Bülent Dinler baktı. Ondan önce de Saab GM servis, Hakan usta bakıyordu. O da gayet düzgün bir abimiz.

Volvo'ya yıllarca Roteks Volvo - Timur Özkütük baktı (o yıllar Timur abi Roteks'i almamıştı. F1'de ortaktı. Roteks'e geçince, ben de Roteks'e geçtim. )

Subaru'ma yıllardır Argos Mekanik bakmakta.

Bunun dışında Ufak ve orta modifiyeli VAG ve GM grubu araçlarda Opel Garage çok iyi. Yılların Opel'cisi; ama genç bir abimiz. Daha enerjik. Kendinde de yüklü bir VAG var. Yüklü arabalardan iyi anlıyor. Servisliği de iyi.

Böyle adamlar bulacaksınız arkadaş! Benim Saab 6 ay Bülent ustada, 6 ay Timur abi'de yattı. Kılına zarar gelmedi arabanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 20 Ekim 2015; 12:35:11 >

• Tutanakta yeri var mı bilmiyorum ama eğer kilometreyi not aldıysanız oradan birşey çıkabilir.
  • ehliyet meselesi pek inandırıcı gelmedi,kaza tutanağına ehliyetimi zımbalıyosunuzyetkili serviste bile 1 gün bırakmıştım standart bakım için olmadık arızalarla geri almıştım.
    bence sanayi ustası yine insaflı çıkmış 1 buçuk ay
    bu konu bana gerçek gibi gelmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: hlksnrr

Biz arabayı sanayide yaptırmayın,ustalara bırakmayın demekten bıktık ama millet şu hatayı yapmaktan bıkmadı.Suçun büyüğü onlarda ama sizde bu yamyamlara güvenip arabayı bırakmakla büyük hata yapmışsınız.

Bir kez daha yazayım sanayide araba ustaya bırakılmaz!

Siz birde 1.5 ay bırakmışsınız kusura bakmayında bu adamlar arabanızı 1.5 ay kendilerine bıraktıracak kadar size nasıl güven verdi?

Hocam bırakmayın sanayiye gitmeyin diyorsunuz ama millette para yok nasıl nerede yaptırsınlar ? Sanayide 800 liraya yapılan şeyi serviste 3000 liraya yapıyorlar. İnsanlarda haliyle sanayiye gidiyor. Sonucunda servise değil sanayiye öpülüyoruz. Milletçe bize düzgün iş yapan dürüst adam lazım.

• hiçbişeyle uğraşmayın. tamirciden aracınızı alın, başka biyere götürün. size çarpana da bi değer kaybı davası açın, zaten sigorta hasarınızı alacak.
  • rahat adam kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız ben yukarıdaki duruma istinaden dedim çünkü kazayı yapan arkadaş haklı ve yapması gereken arabasını karşı tarafın sigortasından yetkili serviste yaptırmak olmalıydı.

Ben sanayiye bırakmayın orada yaptırmayın derken kaza durumlarında haklıysanız karşı taraf serviste yaptırsın manasında söyledim yoksa bir kısmını tenzih ederim ama servisler ayrı dolandırıcı sanayi ustaları ayrı dolandırıcı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.