Şimdi Ara

Tampon ile far arasında boşluk.. nasıl düzeltilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
33.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçen ay öndeki araca çarpmıştım. bugün dikkatimi çekti, tampon ile sağ far arasında sola göre biraz boşluk oluşmuş.. bunu nasıl hallederiz? ellesen bir dert ellemesen bir dert..
    sanayiye götürsem sen hasta mısın arkadaş derler mi? basit bir işi varsa yaptırsam iyi olacak çünkü biraz simetri hastalığım var..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tampon ile Far Arasındaki Boşluğu Düzeltme

Tampon ve far arasındaki boşluk, aracınızın görünümünü etkileyebilir ve hatta aerodinamik verimliliğini azaltabilir. Bu boşluğu düzeltmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Tampondaki Delikleri Kontrol Et: Tamponu yerinde tutan delikler zamanla hasar görebilir veya gevşeyebilir. Tüm deliklerin düzgün hizalandığından ve vidaların iyice sıkıldığından emin ol.

• Tampondaki Klipsleri Kontrol Et: Bazı tamponlar, onları farlara ve diğer parçalara sabitleyen klipsler kullanır. Bu klipslerin kırılmadığından veya hasar görmediğinden emin ol. Gerekirse yenileriyle değiştir.

• Farları Ayarla: Bazı durumlarda, farların yanlış ayarlanması tamponla far arasında boşluğa neden olabilir. Farları doğru şekilde ayarlamak için üreticinin talimatlarını takip et.

• Kaputu Ayarla: Kaputun yanlış hizalanması da tamponla far arasındaki boşluğa katkıda bulunabilir. Kaputu aç ve menteşeleri kontrol et. Gerekirse, kaputu ayarlayarak boşluğu gider.

• Çamurlukları Kontrol Et: Çamurluklar tampona bağlanabilir ve yanlış hizalanmaları boşluğa neden olabilir. Çamurlukların düzgün şekilde takıldığından emin ol.

Yukarıdaki adımları izleyerek tampon ile far arasındaki boşluğu düzeltebilirsin. Boşluk hala devam ediyorsa, daha ciddi bir sorun olabilir ve bir profesyonele başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yeni aldığım aracın ön tamponuna park halindeyken öndeki araç çarpıp kaçmış, tampon da sadece fazla belli olmayan çizik var bende bunu çok sonra fark ettim, ayrıca sizdeki gibi ön sol tampon ile far arasında açıklık oluşmuş. Yakın zamanda başka bir sebebden aracı yetkili servise bırakmıştım, aklıma geldi acaba bunu da düzeltebilirmisiniz diye sorduğumda bunun düzeltilmesi için geniş bir zamanda tamponnun sökülüp tekrar ayarlanması gerektiğini söylediler bende şimdilik vazgeçtim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökhan70 -- 18 Mayıs 2012; 10:03:39 >
  • kaportaciya gidin tamponu sokup ayarlayip tekrar takacak, tirnaklari kirilmis yada yerinden cikmis, far yerinden oynamis olabilir, iki farin kenarlarindaki bosluklari karsilastirip oynayan parcayi anlayabilirsiniz, bende takarim boyle seylere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Far muhafaza tırnakları da kırolmış olabilir,belki tampondan değildir.

Benim Alfa 159 aracıma,bu kış evimin önünde park halinde iken çarpıp kaçtılar.

Far yıkamam gitti,motor kaputu sola doğru ivme kazandı ve yamuldu,plakalık kırıldı,sol farın muhafazası kırıldı,tampon çatladı vb...geçen de şerefsizin biri boyanın sacını çıkartana kadar arka bagaj üstünü çizmiş.

Yani bu devirde kesinlikle apartman önünde özel otopark,ya da kişisel garaj vb... lazım.Yoksa potansiyel sakat durum.

Artık psikolojim bozuldu.
  • Çok dert etmeyin bence...
    Siz özendikçe daha çok nazara geliyor, kendi aracımdan biliyorum.
  • Bela bu bahsettiğiniz olay.. Araba yaz kış esniyor mudur, biri tıklayıp kaçıyor mu anlamadım.. Bir süre sonra ya tampon ve çamurluğun arası açılıyor, ya far kayıyor bende ayıkamadım gitti..

Artık takılmıyorum, üstüne düştükce dahada artıyor sanki :D
  • Genede gösterin sanayide bir ustaya biraz ayar yapabilir belkide
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çarpma çok şiddetli değilse tamponun köşesini tutan braket ve diğer tırnaklar sağlamdır. Sadece esneme yapmıştır.
    İyi bir kaportacının görmesi lazım. Ama sırf bunun için komple tamponu söküp ayarlatmaya değmez bence.
  • gittim bugün esneme yapmıştır extra boşluk yapsaydı çamurlukla tamponun birleştiği yerden çıkıntı yaparmış ki öyle bir durum yok.

zaten benim gini hasta birinin bakıp anlayacağı bir şey

ben de kafaya takmıyorum bakalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.