Şimdi Ara

Tampondan Koli Bantı Nasıl Çıkar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
11.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1-2 hafta kadar önce plakayı silikonla yapıştırmıştık. Düşmesin diyede koli bantı yapıştırdık. Bugün çıkartmaya çalıştığımızda bizi çok zorladı bant gelmiyor.
    Çakmakla yakmayı denedik, zift çözücü solüsyon denedik, pasta denedik olmadı.
    Acaba nasıl çıkar bu bantlar?

• WD 40 alın küçük bir şişe kendsinin yağlayıcı özelliğinin yanında kaporta ve camlarda sticker vs benzeri şeyleri çıkartma özelliği var..Sıkın bekleyin ucunu kaldırın bantı çekerken sıkın çekin, sıkın çekin tamamen sökene kadar devam edin sonrada silin.Zaten bi şekilde söksenizde iz yapacağı kesin hem onuda engeller
  • Kesin çözüm gaz yağıdır. Her istasyonda bulamazsınız eski istasyonlarda vardır genelde.
    Benimde önceki aracıma spoyler takarken bantlamışlardı, çıkarınca bütün yapışkanı kaportada kaldı. Gaz yağını sürer sürmez çözdü bandı.
  • Yapışkanına daha gelemedik bantın kendisi çıkmıyor. Gaz yağı bunuda söker mi?
    Birde WD 40 nedir hocam?
  • Denemedim ama çözeceğini sanıyorum.
    Ama wd40 ı kesinlikle almanı öneririm, her araçta bulunması gereken bir spreydir. Aracın mekanik aksamlarını yağlamak ve motorun temizliği için kullanırsın. Elektrik kaçaklarını bile önlüyor, bir alışveriş merkezinde tanıtırlarken gördüm adamlar ampule ve duya wd40 sıkıp suyun içinde ampulu yakıyor ve hiç bir elektrik kaçağı oluşmuyor.
  • bi yıkamacıya git basınçlı tutun bantın üstüne yakından köşelerden atar zaten sonrasında daha çabuk çıkar yada wd40 işe yarar bu arada wd40 acayip faydalı bir yağlayıcı kapı menteşelerinden tutta bant sökmeye paslı vidaları sökmeye motoru temizlemeye kadar her işe yarayan tüp şeklinde yağlayıcı tüm hırdavatçılarda vardır 10-20 tl arasında fiyatı var boyuna göre değişir almışeken büyük boy al bagajda dursun her derde deva bir ürün
  • Gaz yağıyla wd ile falan uğraşma hocam.En etkili çözümü ben sana söyleyeyim.

yarım litre pet şişenin yarısından biraz fazlasına kaynar su ve sabun koy.Ağzını kapa iiyice köpürene kadar çalkala.

Sonra o kaynar suyu süngerle bantın üstüne iyice dök ve iyice ovala.Çıkarmaya başla bantı.Görüceksin kendini bırakıcak bant.

Kaynar su olsun ama.Elin zor deyecek derecede olsun.ÇIkmaz ise gel yüzüme tükür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipodwave8500

Gaz yağıyla wd ile falan uğraşma hocam.En etkili çözümü ben sana söyleyeyim.

yarım litre pet şişenin yarısından biraz fazlasına kaynar su ve sabun koy.Ağzını kapa iiyice köpürene kadar çalkala.

Sonra o kaynar suyu süngerle bantın üstüne iyice dök ve iyice ovala.Çıkarmaya başla bantı.Görüceksin kendini bırakıcak bant.

Kaynar su olsun ama.Elin zor deyecek derecede olsun.ÇIkmaz ise gel yüzüme tükür.

keşke tükür demeseydin
    Dediğiniz sadece bandı yerinden kaldırır, yapışkan kısım yine kalıyor maalesef.
    Ama denemekten zarar gelmez tabiki.

• quote:

Orijinalden alıntı: djkarakan

quote:

Orijinalden alıntı: ipodwave8500

Gaz yağıyla wd ile falan uğraşma hocam.En etkili çözümü ben sana söyleyeyim.

keşke tükür demeseydin
    Dediğiniz sadece bandı yerinden kaldırır, yapışkan kısım yine kalıyor maalesef.
    Ama denemekten zarar gelmez tabiki.

Tekstille uğraştığımız için bu durumla haşır neşiriz hocam.Bu tatikle tampondan koli bant ve lekesini milyon kez çıkarmışızdır.

Emin olmasam söylemezdim :)

• Bu kadar çok şey denemiş birine yapacağım tavsiye biraz komik olacak ama ben bant yapışkanlarını poposilden daha iyi çıkartan bir şey görmedim..

Araba camlarında eskiden kalma stickerlar, bilgisayarın sağına soluna yapıştırılmış ve cıvımış-iz bırakmış bantlar poposille şıp diye çıkıyor.. Aynı yerlere deterjan, alkol,ispirto gibi şeyler sürdüğümde bir arpa boyu yol alamamıştım..
  • mazot çıkarır.

tiner de çıkarır ama boyaya zarar verir.

mazot kesin çözüm
  • kaynar su işe yaradı bantı gevşetti biraz olsun daha sonra çıkartıp yapışkanı zift çıkarıcıyla aldık.
    teşekkürler herkese
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloody Mary

kaynar su işe yaradı bantı gevşetti biraz olsun daha sonra çıkartıp yapışkanı zift çıkarıcıyla aldık.
    teşekkürler herkese

hadi gelmiş geçmiş olsun
  • eyvallah hocam sağolasın.
    burdan herkese sesleniyorum illa bant yapıştırıcaksanız kağıt bant yapıştırın
  • plakayı kağıt bant yerine çift taraflı bantla yapıştırmışlar. arabada 1cm genişliğinde 0,1mm kalınlığında bant yapışkanları mevcuttu. ben kolonyayı denemedim ama aseton ve poposil işe yaramadı. tiner de riskli geldi. sanayide açık yağ satan bir yerden gazyağı buldum. hem arka bagaj kapağından hem de ön tampondan o lanet yapışkanlar çok kolay çıktı.
  • oyşş tam hortlatmalık kim öle kim kala :DD koli bandı izi nasıl çıkartılır hakkında bu yazı birebir. göz at derim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.