Şimdi Ara

Tamron 17-50mm f/2.8 VC (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pandorria

Temiz kullanırsan kâr etme şansın bile var. Aldığın fiyata bağlı tabi.

Tamrona alternatif başka bir lens önerebilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComePopi

quote:

Orijinalden alıntı: pandorria

Temiz kullanırsan kâr etme şansın bile var. Aldığın fiyata bağlı tabi.

Tamrona alternatif başka bir lens önerebilirmisiniz

Bu iş zevk işi olduğu için kar etme, zarar etmeme yönünden bakmamaya çalışsanız iyi olur, 2. el alırsan minimum zararla satarsın diyebilirim sadece.
    Alternatif sigma 17-50 f2.8, sigma 18-50 f2.8, sigma 17-70 f4 olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 23 Mart 2014; 16:46:27 >
  • çekomastik kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sizce sigma 17-50 2.8 mi tamron 2.8 mi genelde sigma kalite daha iyi dediler tamron da f/p dediler. 2.el alacağımdan sizce hangisini tercih etmeliyim
  • ComePopi kullanıcısına yanıt
    Sigma 17-50 bence de daha iyidir, tamronlarda içine toz alma ve sanırım yine toz almadan kaynaklı bileziklerde sıkışma durumu olabiliyor (bir arkadaşımın başına geldi)
    Ama sigma daha yeni bir lens olduğundan daha 2. el piyasası pek oturmadı,
    Geçenlerde yine bu forumda bir arkadaş sigma 18-50 satıyordu, ona da bakılabilir.
    Dediğim lensin başka biri tarafından açılmış ilanı
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-sigma-18-50-f2-8-macro-lens-157539397/detay
    Buna da bir bakın derim.

Edit: Sanırım forumdaki arkadaşın ilanını buldum

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-sigma-18-50mm-f2.8-ex-dc-canon-uygun-fiyata-480-tl-157286179/detay

Nickini bilmiyorum ama :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 24 Mart 2014; 16:00:52 >

• çekomastik kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler çekomastik bana baya bi yardımcı oldum fikirlerimi aydınlattığın için tekrardan teşekkürler.
  • Merhaba,

Max : 750 TL bütçeye sahipseniz alabileceğiniz en iyi objektiflerden birisi Sigma 18-200mm F3.5-6.3 II DC OS
    Titreşim engelleyicili, peşin fiyatına taksit ile almanız mümkündür.

Teşekkürler,
  • Merhaba. Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Alacağım lensin kaliteli olmasını istiyorum biliyorum ki eğer 3x zoom dan büyük olan değerlerin malesef kaliteside düşmekte. Bir de 2.8 diyafram + 50mm ile güzel portreler yaratabileceğimi düşünüyorum.
  • Merhaba,
    17-50 non vc kullandım ve 18-55 IS lensten sonra geçişte keskinlik açısından sizi fazlasıyla tatmin edecektir. Yanlız ben çok kısa süre kullanıp sattım. Sebebi ise fokus problemi idi. Işık koşulları azaldığında neredeyse netleyemez hale geliyor. Bir de benim izlenimim 18-55 IS lensten bile yavaş bir fokus mekanizması olmasıydı. Eğer çocuk fotoğrafları çekecekseniz bence bu konuyu bir göz önünde bulundurun ve mümkünse denemeden almayın. Ayrıca bu lens de kalibrasyon da gerekebiliyor. Back/front focus problemi çıkabilecek bir lens. Alırken bunu da test edin.

Saygılar.

Edit: İmla hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kecan -- 26 Mart 2014; 8:27:38 >
  • kecan K kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Şuan 18-55 III versiyon kullanmaktayım. İnanın ki bu lensin gerek fokusu gerekse IS olmayışı gerek keskinliği beni fotoğraftan soğuttu diyebilirim.
  • 2. elde zarar etme sansin cok az. ( aldigin gibi ayni kondusyonda olmasi kaydiyla)

diger arkadaslarin uzerine basa basa soyledikleri gibi vc siz versiyon daha keskin.

vc nin cok hareketli nesnelerde pozitif sonuc verecegini sanmiyorum. sahsen hic kullanmadigim bir ozellik. manzara fotografciligi ve sokak fotografciliginda 17-35mm odak araliginda gereksiz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DarthSidious kullanıcısına yanıt
    İnşallah 1 haftaya kadar Tamron 17-50 f2.8 NON VC versiyonunu alacağım. 0 veya 2.el alacağım.
  • ComePopi kullanıcısına yanıt
    aldığın zaman buraya yazar mısın veya bana PM atar mısın, ben de almayı düşünüorum.
  • peynirli tombi kullanıcısına yanıt
  • Tamronun vc siz versiyonuyla sigmanın os versiyonu arasında 100tl bir fark var. Herkes sigmanın daha iyi olduğunu söylüyor. Neden tamron tercih ediliyor peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pandorria P kullanıcısına yanıt
    Belki ödül aldığından alınıyor olabilir veya bir çok kişiye kendini kanıtladığından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComePopi -- 29 Mart 2014; 12:37:16 >
  • Tamron 17-50 vc siz alın bence 17-50 uzun bir fokal değil bana göre. Tabi bu benim şahsi görüşüm ama ellerim titriyor dersen vcli al. Ama vcsiz versiyonu bir tık daha üstün keskinlik açısından vcliye göre

• Herkes neden vc siz diyor anlamıyorum arada keskinlik olarak ciddi fark yok ama vc çok önemli. Su aralıkta vc gereksiz demek yanlış her aralıkta vc sayesinde 2-3 stop enstantene kazancı olacak.

Ayrıca tamronlarda sesli netleme, , düşük malzeme kalitesi yüzünden lastik gevşemesi ve kronik toz alma sorunu var. Yeni nesil daha keskin sigma 17-50 OS varken Tamron a bakmazdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 29 Mart 2014; 21:39:17 >
  • 55-200 70-300 için titreşim engelleme vazgeçilmez olabilir ama geniş açılarda vazgeçilmez değildir. Ben 500-600 tlye keskinliği bir tık üstte olup vcyi düşünmem. Zaten 2.8 diyafram bu 2-3 stop kazandırıyor. Bu lensi prime lens gibi düşünün 17 ile 50 arasında ki lenslerde hiç titreşim engelleme gördünüz mü? Ama iş 200-300 mm lere geldiğinde hep vr vc is görülüyor.

• Tamron toz felan kaçıyormuş içine sizce sigma alınır mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: freestylegend

55-200 70-300 için titreşim engelleme vazgeçilmez olabilir ama geniş açılarda vazgeçilmez değildir. Ben 500-600 tlye keskinliği bir tık üstte olup vcyi düşünmem. Zaten 2.8 diyafram bu 2-3 stop kazandırıyor. Bu lensi prime lens gibi düşünün 17 ile 50 arasında ki lenslerde hiç titreşim engelleme gördünüz mü? Ama iş 200-300 mm lere geldiğinde hep vr vc is görülüyor.

Tele lensler için vc vr olmazsa olmaz. Diğer açılarda vc yine çok önemlidir. Örneğin 17mm de 1/30 yerine 1/10 enstantene kullanabilir siniz. 50mm de 1/80 yerine 1/20 kullanabilirsiniz bu size 2 stop kazandırır. Diyafram kullanırken sürekli alan derinliği unutulur düşük ışıkta her zaman en düşük diyafram kullanılmaz. F1.8 ile düşük ışıkta yakın çekimlerde netlik sorunları yaşarsınız. Titreşim engelleme sistemi her zaman gereklidir ve önemlidir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.