Şimdi Ara

Tamron 17-50mm f/2.8 VC (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

Orijinalden alıntı: freestylegend

55-200 70-300 için titreşim engelleme vazgeçilmez olabilir ama geniş açılarda vazgeçilmez değildir. Ben 500-600 tlye keskinliği bir tık üstte olup vcyi düşünmem. Zaten 2.8 diyafram bu 2-3 stop kazandırıyor. Bu lensi prime lens gibi düşünün 17 ile 50 arasında ki lenslerde hiç titreşim engelleme gördünüz mü? Ama iş 200-300 mm lere geldiğinde hep vr vc is görülüyor.

Tele lensler için vc vr olmazsa olmaz. Diğer açılarda vc yine çok önemlidir. Örneğin 17mm de 1/30 yerine 1/10 enstantene kullanabilir siniz. 50mm de 1/80 yerine 1/20 kullanabilirsiniz bu size 2 stop kazandırır. Diyafram kullanırken sürekli alan derinliği unutulur düşük ışıkta her zaman en düşük diyafram kullanılmaz. F1.8 ile düşük ışıkta yakın çekimlerde netlik sorunları yaşarsınız. Titreşim engelleme sistemi her zaman gereklidir ve önemlidir.

Ben önemli değil demiyorum bu lens için aradaki 200-300 tl lik farka deyecekse alsın. Ama ben almazdım. O aradaki farka 50mm 1.8 de alınır.

edit: yazım yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IamConquest -- 30 Mart 2014; 23:59:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ComePopi

Tamron toz felan kaçıyormuş içine sizce sigma alınır mı ?

Tamron 17 - 50 de vcsiz olanda hafif sarıya kaçma durumu var diye konuşuluyordu. Ama bilemem yinede.

Sigmada alternatif olabilir. Toz kaçırma olayıda sanırım vcli versiyonda aşılmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamron 17-50 non VC ve Sigma 17-50 OS en keskin diye tabir edilen objektife bakalım.

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=400&Camera=474&Sample=0&FLI=3&API=0&LensComp=729&CameraComp=474&SampleComp=0&FLIComp=4&APIComp=0

Eskiden Sigma 17-50 OS adı bu karşılaştırmada geçmezdi zira 1600-1700 TL fiyatıyla premium tele olarak adlandırılırdı. Şimdi fiyatı düşünce karşılaştırılıyor. Tamron gacır gucur eski netleme motoru, kalitesiz gövdesi ve plastiğiyle , birkaç haftada ön cama toz almasıyla sigmanın kesinlikle rakibi olamaz. Yurtdışında 470 dolar 1000 liraya satılan objektif şuan 2 yıl garantili 1200 TL. Tamron 17-50 1400 liraya satılıyor Türkiye'de yurtdışında sigma ile aynı fiyat.

Sigma Türkiye fiyatı çok iyiyken vc'siz tamron 1050 TL'ye satılırken. Düşünmenin hiçbir anlamı yok, tüm oklar Sigmayı gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ComePopi

dostum ne yaptın ne aldın ?
  • emre-29 kullanıcısına yanıt
    Bu lensi es geçip telefoto ihtiyacımın olduğunu görerek canon 55-250 IS II aldım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.