Şimdi Ara

Tamron 17-50mm vs Canon 50mm f1.8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar. Bende Canon'un 50mm f1.8 lensi var. Tamron 17-50 almayı düşünüyorum vc non-vc farketmiyor. Tamron en ucuz sahibinden de 550 den başlıyor. Sizce 50mm den bu lense geçmeye değermidir ? Yoksa 50mm ile devam mı edeyim ? Çok büyük bir kalite farkı yoksa 50mm ile devam edeceğim, öğrenciyiz malum

• berk1937 kullanıcısına yanıt
    ikisinin kullanım alanı farklı. 50mm f1.8 portre için uygun tamron 17-50mm ise manzara ve geniş çekimler için uygun. yani ikisi de olması gerekir.
  • Tamron 50mm'de 2.8, Canon 1,8 diyafram açıklığı sağlıyor. Çekimleri ışıklı ortamda yapıyorsanız Tamron düşünülebilir, iyi bir lenstir. Yalnız iki lenste başlangıç diyaframından iki stop sonra güzel sonuçlar verir. 50mm gayet güzel bir lens ama dışarıda çekim yapıyorsanız ve makineniz crop sensörlü ise dar kalabilir.
    Ben iki lenside uzun süre kullandım, üşengeç biriyimdir öyle lens tak lens çıkar uğraşamam, 50mm için her çantada olması gerekir derler ama genelde çantada kalır o lens. Tamronu daha çok kullandım. En sonunda da a6000 + 35mm f 1,8 alıp lens işini kendimce kapattım.
  • Aynen arkadaşa katılıyorum. 50mm çantadan fazla çıkmıyor. Tamron 17-50 vcsiz kullandım harika bir şey. F1.8 ile kusursuz portre çekmek te her babayiğitin harcı değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lentil

Tamron 50mm'de 2.8, Canon 1,8 diyafram açıklığı sağlıyor. Çekimleri ışıklı ortamda yapıyorsanız Tamron düşünülebilir, iyi bir lenstir. Yalnız iki lenste başlangıç diyaframından iki stop sonra güzel sonuçlar verir. 50mm gayet güzel bir lens ama dışarıda çekim yapıyorsanız ve makineniz crop sensörlü ise dar kalabilir.
    Ben iki lenside uzun süre kullandım, üşengeç biriyimdir öyle lens tak lens çıkar uğraşamam, 50mm için her çantada olması gerekir derler ama genelde çantada kalır o lens. Tamronu daha çok kullandım. En sonunda da a6000 + 35mm f 1,8 alıp lens işini kendimce kapattım.

a6000 16-50mm lens ile geliyor. 35mm lens e gerek nerede oluyor acaba. 16-50 o işi görmüor mu? henüz a6000 almadım ama almak üzereyim o yüzden soruyorum

• lonely warrior kullanıcısına yanıt
    16-50 lens içinde 35mm açıyı barındırıyor elbette ama 35mm lensin verdiği sonuçları kesinlikle veremez. Bir defa prime lenslerin keskinlik ve netlik konusunda avantajı büyüktür. Bir diğer avantaj ise 1,8 f değeri. eğer akşam vakti çekim yapacaksanız, alan derinliği önemliyse yani güzel bokehler almak istiyorsanız kesinlikle düşük diyaftamlı prime lens almanız gereklidir. Neden 35mm lens terich ettin diye sorarsanız eğer;
    1,8 f değeri
    oss yani sarsıntı önleyici sistem olan sanırım tek 35mm
    keskin sonuçlar
    makinemin crop olması sebebiyle 1,5 çarpanıyla yaklaşık 50mm açı vermesi ki insan gözüne en yakın açı olduğundan kadraj bilgisin geliştirmesi, yani gördüğün görüntüyü fotoğrafa çevirmesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lentil

Tamron 50mm'de 2.8, Canon 1,8 diyafram açıklığı sağlıyor. Çekimleri ışıklı ortamda yapıyorsanız Tamron düşünülebilir, iyi bir lenstir. Yalnız iki lenste başlangıç diyaframından iki stop sonra güzel sonuçlar verir. 50mm gayet güzel bir lens ama dışarıda çekim yapıyorsanız ve makineniz crop sensörlü ise dar kalabilir.

Anladım. 35mm 1,4 lere ne dersiniz.

Bir de çektiğiniz fotolardan paylaşır mısınız.

Elinizdeki lenler neler şimdi tam olarak

a6000 için hangi lensler artık ben tamamım dedirtir çok oldu ama olsun :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
     Tamron 17-50mm vs Canon 50mm f1.8
    Çocuk by samet mrc, on Flickr

ben sadece 35mm f1.8 lens kullanıyorum, o da yetiyor.

• lentil L kullanıcısına yanıt
    o flickr daki bütün fotolar o lensle mi çekildi.

öyleyse portrelerde iyi ancak genel çekimlerde bana biraz dar gibi geldi açı.

düşünüyorum 35mm x 1.5 zaten 52mm yapıyor. 12mm f2 lens alıp taksak ve portre çekmeye kalksak ne olur acaba

https://www.youtube.com/watch?v=SdpeV86yuFo

linkte a6000 de denenmiş bir 12mm var genel olarak iyi ancak portreler için ne kaybederiz acaba alan derinliği kaybımız mı olur f değerinin yüksek olmasından dolayı?
    hayır 16-50, 55-210 ve 35mm o hesaptakiler.
    samyang 12mm bana göre çok iyi bir manzara ve mimari lensi, şu an için düşündüğüm tek lens diyebilirim.
  • 18x55 kit lens ve 35mm prime lensim var bende çok kararsız kaldım 17x50 tamron a geçsemmi kit lensi 100 200 birşeye satılırmı sizce
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.