Şimdi Ara

Tamron 70-300 ? Sigma 70-300 Apo DG ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
7.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Carmelo_Anthony

Canon'un optiğini bilmiyorum ama 55.250 70-300 lere göre daha az fazl değil aslında 50mm az bir zoom a sahip olsada birincisi USM bir lens ve İmage Stabilizer var AF si daha hızlıdır bence lens alırken en önemli olaylardan birisi de AF hızıdır. zaten optik kalite ve AF hızı genelde birlikte geliyor....

Tamron ve Sigma arasında tercih Sigma olur testleri incelemeri var Sigma'nın detayları ve renkleri daha tatlı...

Tamron ve Sigma'nın macrosu var bence iyi de bir özellik ama ben AF hızını ve İs i daha önemli sayıyorum...

İstersen incele şu ara en çok satılan 70-300 yani elden çıkarılmaya çalışılan lens bu Sigma ve Tamron lar eğer kasabilrisen 70-300 İS al Canon.... bu daha iyidir.... Kafanı 70-200 F4L ile falan bozma aralığı kısa... Ayrıca bu lensi almak içn bence 300 veya 400 prime lesnlerin olması lazım..

Tamam 55-250 muhtemelen alacağım, 70-300'e gücüm yetmiyor. Ama hala anlamadım 55-250'de macro yok mu kardeşim ?

• BENCE SIRALAMA ŞU OLMALI

1. CANON 55-250
    2. sigma 70-300 apo dg
    3. tamron 70-300
  • Dostlar son soru;

CANON 55-250 'de macro özelliği yok mu Sigma gibi ?
  • Yok ama Sigma daki de çok güzel değil yani şöyle düşün Scenic conguest gibi bir şey Renault aklı sıra aracı yükseltip satmış ama bir şey değil... garip bir örnek oldu ama....

Ayrıca 55-200 le de 200 mm de falan yakından gayet güzel macrolar çekersin ama 70-300 ün reprodüksiyon oranı 1/2 ondan kazanıyor yoksa bir şey yok o kadar macro lens değil optiği de ona uygun değil sadece yakınlaştırm oranı..

Ayrıca sen tele almak istiyorsun ???? önemli olan burada AF hızı ve keskinliktir ee Canon iki lenstende üstün o zaman Canon alınır sonra macro için diğerlerini alırsan pişman olursun söylemesi para biriktirir 300-500 tl arasında güzel ömürlük bir macro lens alırsın

• Aynen tele lenste keskinlik ve AF hızı, AF kararlılıgı önemlidir..

Sigma 70-300, Tamron 70-300 kullandım.. İkiside kötü.. Az ışıkta netlemek için afedersiniz bi taraflarını yırtıyo iki lenste..
  • Katılıyorum...
    quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

Aynen tele lenste keskinlik ve AF hızı, AF kararlılıgı önemlidir..

Sigma 70-300, Tamron 70-300 kullandım.. İkiside kötü.. Az ışıkta netlemek için afedersiniz bi taraflarını yırtıyo iki lenste..

Ancak konu başlığına yorum yapacak olursam sigma nın APO olan modeli derim. Portre çekimlerimde çok işime yaradı. Hem satar iken sigmayı çok daha çabuk satabilirsiniz. Fotokritikte her zaman potansiyel bir alıcısı vardır. Tamronun yok ama !
  • aslında bu söylediğin tamronun kötü olduğu anlamınada gelmemeli şimdi tamron kolay satılmaz dersin millet yanlış anlar tanmrona yanaşmaz ama tamronunda ciddi kalite lensleri yok değil mesela canon için 18-270 mm ve 17-50mm lensi bence seçkin iki lensidir... ama bu kisi arasında kalan birisi için sigma apo tabiki öncelikli tercihdir....

quote:

Orjinalden alıntı: FatihKOC

Katılıyorum...
    quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

Aynen tele lenste keskinlik ve AF hızı, AF kararlılıgı önemlidir..

Ancak konu başlığına yorum yapacak olursam sigma nın APO olan modeli derim. Portre çekimlerimde çok işime yaradı. Hem satar iken sigmayı çok daha çabuk satabilirsiniz. Fotokritikte her zaman potansiyel bir alıcısı vardır. Tamronun yok ama !

• bende ikilemde kalmıştım nikon için alırken fakat yaptığım incelemelerde sigma apo daha mantıklı gelmişti bana
  • @serkes

Tabi ki tamronu kötüledğim yok... Ben sadece konu başlığına, 70-300 aralığına yorum yaptım. Fotokritikte tamron "70-300" satanını açıkçası hiç görmedim... Ancak her gün sigma 70-300 apo ilanı bulunmakta....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihKOC -- 11 Şubat 2009; 12:15:44 >
  • bende 2 lens arasında kalmıştım.benide 55-250 ye yönelttiniz.

hergün sigma 70-300 ilanı varsa fotokritikte demekki pek tutulan bir ürün değil.insanlar tamronu daha çok tutmuşki elinden çıkarmıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: lethegrn

bende 2 lens arasında kalmıştım.benide 55-250 ye yönelttiniz.

hergün sigma 70-300 ilanı varsa fotokritikte demekki pek tutulan bir ürün değil.insanlar tamronu daha çok tutmuşki elinden çıkarmıyor

bence bunun sebebi insanların en başından beri sigma apo dg'yi tamron'dan daha fazla satın almış olması, dolayısıyla piyasadaki adedi fazla olunca satan da çok oluyor
  • sigma 70-300 apo dg fiyat/performans+makro
  • http://forum.donanimhaber.com/m_29779915/tm.htm

Bir seçenekte ben ekliyeyim. Canon EF 75-300mm f/4.0-5.6 III USM Objektif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 14 Şubat 2009; 12:10:56 >
  • tamronu bilmem ama
    sigma 70-300 apo dg aldım cok memnunum..
  • sigmayı bilmiyorum ama deneme amaçlı Tamron 70-300 kullandım ve ekinkargası çektim. açıkcası pek memnun kalmadım.. renklerde sapma oluyor.. örnek fotoğraftaki gibi.. nikon 55-200mm VR kullanıyorum hiç böyle birşey görmedim.. tamron 70-300 yerine nikon 55-200mm veya canon 55-250mm öneririm..

Tamron 70-300 ? Sigma 70-300 Apo DG ?
  • Sigmayı kullananların sayısı : 970
    http://www.fotokritik.com/objektif/Sigma/AF_70-300mm_f_4-5.6_DG_APO_Macro

Tamronu kullananların sayısı : 260
    http://www.fotokritik.com/objektif/Tamron/AF_70-300mm_f_4-5.6_LD_macro

quote:

Orjinalden alıntı: lethegrn

bende 2 lens arasında kalmıştım.benide 55-250 ye yönelttiniz.

Lenste "elinde tutma" diye bir tabir yoktur hocam. İşte budur! dediğiniz lensi bile gün gelir elinizden çıkartırsınız...

• sigma 70-300 macro ile cektiğim fotolar pentax sayfasında var,
    bence hiç de yabana atılcak gibi değil sonucta 200-300 mm arası macro özelliği ile daha net portre çekimleri yapılabiliyor,

bence sigma alın tavsiye ederim,
  • arkadaşlar sigma 70-300 lenlerin 2 modeli var birinde apo ibaresi var bir diğerinde yok. bunun nedemek olduğunu bilen varmı? açıklarsanız sevinirim.
  • APO ibaresi olan özel bi lens,renk sapmalarını önleyici bi kaplamaya sahip,yani Chromatic bozulmalar,yüksek kontrast alanlarında mavi/mor gölgeler gibi şeylere karşı daha başarılı..Kaplama değil de optiklerin cinsi de olabilir.Her neyse :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: caver

sigma 70-300 macro ile cektiğim fotolar pentax sayfasında var,
    bence hiç de yabana atılcak gibi değil sonucta 200-300 mm arası macro özelliği ile daha net portre çekimleri yapılabiliyor,

bence sigma alın tavsiye ederim,

sigma 70-300mm portre ve makroda iyi midir hocam almayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.