Şimdi Ara

Tanımadıgım Engelli Kız [Üniversite] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
3
Favori
4.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gülmeyi eksik etme duyma engelliler için en önemli iletişilerden biride mimiklerdir ve ifadelerdir tahminimce. takipteyim iyi şanslar
  • bende duyma engellisiyim duyabiliyorum ve konuşabiliyorum hatta duyma engellisi olan kızla arkadaşım bile var
  • 1.)güZEL BİR MEKTUP YAZ (telide yaz) kıza ver çok kasma zaten tamam derse tel numarandan mesaj atar ;)

2.)yanında arkadaşlarından kızın numarasını al oradan mesaj at ama önce kendini göster tesadüfi karşılaş ....
  • Kız çevresindeki diğer insanlarla nasıl iletişim kuruyor? Çevresinde başka işaret dili bilen arkadaşı var mı? Bence bunlara dikkat et öncelikle. Ona göre ilk etapta kızla nasıl iletişime geçeceğine daha iyi karar verirsin. Kızın sevgilisi olmadığına dikkat et, sevgilisi değil de sevdiği biri varsa zaten onu bulman biraz zor o yüzden boşver. Kızla göz göze gelmeye çalış, önce bi seni fark etsin. Sen kızla konuşmadan önce bi varlığından haberi olsun, ilk gördüğünde bu da kim demek yerine ha bu şu çocuk diye düşünsün. Onun dışında işaret dili öğrenmeye başla ama once ilk lazım olacak şeyleri öğren, kafanda bi ilk konuşmayı tasarlayıp ona göre bişeyler öğrenebilirsin. Daha sonra mesaj yazarak da anlaşırsınız sorun olmaz, benim vardı işitme engelli bir arkadaşım telefondan yazarak konuşuyorduk :) Ama genel olarak hep öyle midir bilmiyorum ama o çok iyi bilmiyordu türkçeyi, o zamanlar küçüktük biz 8. sınıf falandık belki onunla ilgisi vardır nihayetinde bu kız üniversitede okuyor. Ama ilk başta daha anlaşılabilir basit ve net cümleler kurarak başla, eğer kızın dili iyiyse sorun çıkmaz normal konuşursunuz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar

Edit: Bugün dünya engelliler günüymüş, fırsatı değerlendir knk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chtsydn -- 3 Aralık 2015; 15:03:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mobilephone

Bence işaret diliyle merhaba nasılsın seni tanımak için şimdilik bu kadar işaret dili öğrendim falan de.Sonra çıkar defteri.Önceden içine bişeyler yazmış ol.çevire çevire kıza okut.onun için emek verip uğraştığını anlasın.sonra yazarak devam edersiniz

şöyle birsey var. işitme engellerin çoğu yazarak anlamıyorlar bazı kelimeleri. kağıda bir cümle yazarsın onu daha önce işaret diliyle öğretmedilerse o kelimeyi okusa dahi anlamaz. burda temel kavram işaret dilidir. çevremde çok var böyle engelli onlar sayesinde bende öğrendim işaret dili

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: awdasase

quote:

Orijinalden alıntı: mobilephone

Bence işaret diliyle merhaba nasılsın seni tanımak için şimdilik bu kadar işaret dili öğrendim falan de.Sonra çıkar defteri.Önceden içine bişeyler yazmış ol.çevire çevire kıza okut.onun için emek verip uğraştığını anlasın.sonra yazarak devam edersiniz

şöyle birsey var. işitme engellerin çoğu yazarak anlamıyorlar bazı kelimeleri. kağıda bir cümle yazarsın onu daha önce işaret diliyle öğretmedilerse o kelimeyi okusa dahi anlamaz. burda temel kavram işaret dilidir. çevremde çok var böyle engelli onlar sayesinde bende öğrendim işaret dili

Sonradan böyle bir kayıp yaşadıysa sıkıntı olacağını sanmıyorum ama olasılıkları konuşuyoruz şu an

• Bende de işitme kaybı var ve bence kızda tamamen kayıplı değildir kismi işitme kaybı vardır üniversiteye gidebildiği ne gore. Eğer dediğim gibiyse bir sıkıntı yok gürültülü ortamlarda iletişime girmezsen normal bir şekilde iletişim kurabilirsin.

• arkadaşlar kız ile daha tanışmasamda ona doğru bazı olumlu adımlar attım yakınındaki bir kız arkadaşı sayesinde.yalnız ufak tefek şeyler için güncelleme yapmayacağım bazı şeyler belirginleşip kesinliğe kavuşunca ilk mesajın altına toplu olarak yazarım arkadaşlar.
  • inşallah sizin için hayırlısı olur.
  • çok hassas bir konu
    ailen karşı çıkar, sorunlar olur
    bu tür zorluklarla karşılaşmaya hazır ol
  • EnesYLDRM55 kullanıcısına yanıt
    Duyma engellisi olmaniza ragmen duyabiliyorum demenizi anlamadim. Isitsel olarak belli bir yuzdesi mi var acaba bu engelin? Mesela %20 isitsel engelli gibi.

• Hocam bi kaç önerim var izninle

1-Arkadaşlarını falan hiç işin içine sokma bence numara vs için özellikle
    2-bi arkadaş mektup yaz numaranı ver demiş, izdivaç programı mı bu?
    3-kız tam olarak nasıl iletişim kuruyor onu öğren, yani belki sonradan işitme kaybı olduysa okuma yazması tamdır.
    4-işaret dili öğren büyük ihtimalle nerden öğrendiğini soracaktır bi süre sonra, senin için dersin
    5-tanışmanın çok zor olduğunu düşünmüyorum işaretleri öğrendikten sonra direk yanına git yani kızın ters tepki verme ihtimali nedir?
    6-eğer yazarak iletişim kuracak olursanız kesinlikle kağıt kalem kullanın, telefon yada elektronik bişey değilde

Ama bence sevgili ilişki vs olaylarına direk girmeyin bi kızı tanıyın önce oda sizi tanısın sonra olursa olur

• Kesinlikle işaret dili öğren. Hem senin için çok büyük bir hayat tecrübesi olur, hem kız kendini değerli hisseder. Aşk fedakarlık istiyor
  • sonucu ilk mesajın altına yazdım arkadaşlar merak edenler için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LillemaN

sonucu ilk mesajın altına yazdım arkadaşlar merak edenler için.

çok kötü bilirim o ruh halini
  • Sakın bu durumu takıntı haline getirme böyle olması gerekiyormuş inan aynı durumu yaşadım kaç haftadır kendime gelemedim üstelik kız benimle 3 ay takıldı sevgili gibi.Sonra eski sevgilisine tekrar döndü.Yani sonuç olarak ne birini sevgilisinin elinden al nede sevgilisinden ayrılan biriyle birlikte olma sevgilisinden ayrıldıktan sonra en az 7 8 aydan fazla geçmesi lazımki başkasını sevebilsin.

• yeni edit ekledim arkadaşlar...
  • hayırlısı olsun sıkma canını,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

hayırlısı olsun sıkma canını,

Ah usta ah kalp bu işte atsan atılmaz satsan satılmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LillemaN

quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

hayırlısı olsun sıkma canını,

Ah usta ah kalp bu işte atsan atılmaz satsan satılmaz...

bende çok geçirdim bunları ve sonra diyorsun ki iyi ki olmamış sende diyeceksin bunu bir zaman ama ne zaman dersin bilmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.