Şimdi Ara

Tanımlanamayan ağ + Bağlantı yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hiçbir sorun yokken bir akşam internete bağlanmaya çalıştığımda ''Tanımlanamayan Ağ'' hatası aldım. Bu hatayı çözmeye çok uğraştım ama bir yolunu bulamadım. TTnet'i aradığımda gelen görevliler de bir çözüm bulamadı bu soruna. Sonunda yine Donanım Haber'de açılan bir konu sayesinde bu sorunu çözdüm. Şuanda istediğim her türlü işlemi yapabiliyorum. Yani bağlantım var ama nedense bilgisayar bu bağlantıyı göremiyor. Yani ben internete sağlıklı bir şekilde bağlanıyorum şuanda bile sorun olan bilgisayardan forumda bulunmaktayım. İnternet açısından bir sıkıntı vermiyor ama çok sinir bozucu bir hal aldı. Sürekli gözüm takılıyor ve rahatsız oluyorum. Çözümünü bekliyorum şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metja -- 16 Mayıs 2014; 16:34:09 >

• son yaptığınız, çözdüm ama böyle duruyor dediğiniz ve daha önce denediğiniz işlemleri de belirtirseniz yardımcı olabiliriz.

Yazılımsal bir hata gibi duruyor şuan için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

son yaptığınız, çözdüm ama böyle duruyor dediğiniz ve daha önce denediğiniz işlemleri de belirtirseniz yardımcı olabiliriz.

Yazılımsal bir hata gibi duruyor şuan için.

Forumda yazana göre sizinde dediğiniz gibi yazılımsal bir dosyayı silmem söyleniyordu. Bunu deneyenlerden de çok iyi tepkiler gördüm. Yani işe yarayan bir yol. Hizmetler kısmından ''#'' ile başlayan karışık bir hizmetin çalışmasını durdurmam söylendi. Bu dosyayı sildikten sonra da DNS ayarlarını kendi bulamayacağı için el ile yazmam gerektiğini anlatmışlar. Sorun şurada benim hizmetler kısmımda o hizmet zaten yoktu. Bende şansa olur diye sadece DNS ayarlarını değiştirdim. Bir faydası olacaksa değiştirdiğim DNS ayarlarını da ekleyebilirim konuya. DNS ayarlarını yazar yazar bağlanmayı başardım ama bu gereksiz sorunu çıkardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metja -- 16 Mayıs 2014; 17:02:28 >

• 1. olanak

driver dan kaynaklı servis çalıştıramama problemi vardır.

Aygıt network datasını alıp işliyordur ama senin gördüğün servisi çalıştırmadığı için aldığı aksiyonu sana karşı yorumlayamıyordur. Bu katman sorunudur çözümünü driver ı yeniden yükleyerek çözebilir veya işletim sistemi onar diyerek giderebilirsin.

2. olanak

Yazılımsal bir çakışma vardır. Kurduğun bir program driver ın kullandığı bir dll i kullanıyordur. Dll kullanımda olduğu veya program tarafından kilitlendiği için servis çalışmıyordur. Sen bağlandığını göremiyorsundur.
    Bu sorun başlamadan önce son yaptıklarını düşünüp geri alabilir, çözüme böyle ulaşabilirsin. Sistem geri yükleme de buna bir çare olabilir ama tamamiyle alakasız da kalabilir. Yaptığın bir güncelleme ( windows veya farklı bir güncelleme ) bu servisi etkilemiş olabilir.

DNS değiştirmen bu tarz bir soruna yol açmaz. Sadece internet çıkışını etkiler. DNS değiştirdiğinde bağlantın varsa bağlantıyı görürsün ama sınırlı bağlantı olarak görürsün " no internet connection " uyarısı alırsın. Dns bu tür bir hataya sebep olmaz.

3. olanak

İşletim sisteminde genel bir sorun vardır. Temiz bir yükleme yapmanı gerektirebilir. İşletim sistemindeki arızayı bulmak neredeyse imkansızdır. Yukarıdakiler çözmezse bulman çok zordur.technet makalelerini okuman gerekebilir.

bunun içinde google da " site:technet.microsoft.com i have connection but windows can not see it " gibi aramalar yaptırabilir ve sorunla ilgili makalelere ulaşabilirsin. Cümleyi kendi fikrine göre değiştirebilirsin.

• Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Hızlı dönüşün ve yardımın için teşekkür ederim. Umarım halledebilirim. Sistem geri yüklemeyi denedim bu konuda faydası olmadı.
  • metja kullanıcısına yanıt
    wireless tanımlanamayan ağ sorunu yaşıyorum nasıl çözebilirim ?
  • Sorunu bende hala çözemedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tanımlanamayan Ağ Hatası
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bilgisayarın cdsi varsa ordaki driver bölümünden oluyor sorunu çözdüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: htc295

arkadaşlar bilgisayarın cdsi varsa ordaki driver bölümünden oluyor sorunu çözdüm.

Peki çözüm nedir tam olarak bu konuda yeterince cahil olduğum için benim açımdan yeterli bir açıklama olmadı bu :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.