Selamlar. Forumdan bir arkadaşın kasasında birşey gördüm. Benim vidaları koyduğum alet çantasında da var bir tane bundan. Nereden geldiğini bilmiyorum. Acaba ben söküp takarken mi arttırdım bu parçayı. Bahsettiğim parça harddiskin üstünde görünen, kasanın ön tarafından gelen kablolardan birinin içinden geçtiği metal halka. Ne işe yarar bu parça?
TROIDAL Ferit Nüve yüksek frekanslardaki (20kHz- 3MHz) manyetik akıyı (Gauss) aktarmak veya istenmeden oluşan (parazit) bu akıyı gidermek için kullanılır. Ferritler oldukça büyük elektrik direncine sahiptir ama buna ilaveten düşük doyma akı yoğunlukları vardır. Burada mevcut kablolar üzerinde oluşabilecek (endükleme) istenmeyen elektrik dalgalarının emilmesi ve önlenmesi için kunulmuş bir parçadır.
TROIDAL Ferit Nüve yüksek frekanslardaki (20kHz- 3MHz) manyetik akıyı (Gauss) aktarmak veya istenmeden oluşan (parazit) bu akıyı gidermek için kullanılır. Ferritler oldukça büyük elektrik direncine sahiptir ama buna ilaveten düşük doyma akı yoğunlukları vardır. Burada mevcut kablolar üzerinde oluşabilecek (endükleme) istenmeyen elektrik dalgalarının emilmesi ve önlenmesi için kunulmuş bir parçadır.
Bilgi için çok teşekkürler, ben onun normal bir halka olup, kabloları toplamak için olduğunu sanıyordum. Meğerse yaptığı iş büyükmüş.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme