Şimdi Ara

Tank (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: atyay

quote:

Orjinalden alıntı: Xecutor

warrior ile ilgili yazıklarım tecrübeme değil de okuduklarıma istinaden yazılan şeyler... Yani warrior tanklığım yok.

Karazhan'a başlangıç seviyesinde druid tankım mevcut. Karazhan'a başlamak için için Dire Bear form da 12K HP'nin yeterli olduğu söyleniyor. Tabi bu değer diğer statlara ulaşıldığı varsayılarak verilen rakamlar. Karazhan'dan tek drop almadan şu an Dire Bear Form'da self buffed 16.5K HP'im var. Dodge%30, AC 23-24K, Crit immunity : OK 1.6 K AP...

Şimdi Crit Immunity'i sağlayamadığımı düşünün... Bu açıdan min req. rakamlara yakalamadan 20K HP im olsa da bi anlamı yok. Bir tane crushing Hit yersin o 20K HP yalan olur healer ise WTF? der kaşla göz arasında yalan olur gömülürsün.

Özellikle tanklığın yalnızca HP ile ölçülmesi kadar saçma bişe yok (Bu lafım sizlere değil kimse şahsina algılamasın ltf) Önemli olan dengeli bir karakter oluşturabilmek. İlk aşamada heraçıdan dengeli bir karakter oluşturmak ta kolay olmadığından (drop gerektiriyor) minimumla başlamak zorundasın...

yani özeti:20k hpde olsa her vuruşu yersen bi anlamı yok,hoş 20k da az değil ama bu seferde healerların işi zorlaşıyo,nekadar az dmg yersen healerların işi okadar kolaylaşıyo

işte bu noktada Armor ve dodge devreye giriyor...

• aklıma geldi şimdi
    pvp itewmlarda ressilence olyo biliosunuz
    bu şekilde tanklık yapıp
    başarılı olan var mı?
    yani bilgiğim kadrı ile mob crit oranı %5 oyunda
    mesela 460ressi bi warr yapabilio mu karayı falan?
  • Wow hayatımı tank olarak geçirdim main karakterim warrior. End game gördüm.
    Tank warrior için söyleyebilceklerim. Agro yaratmak diğer classlara göre daha zordur vuruşlar çok düşük crit rate te çok az olduğu için agro yaratmak biraz sorun oluşturuyor. Ama dayanıklılık konusunda diğer 2 tank classında çok üstün olduğu durumlar var.

490 defans rate başlangıç için idealdir.
    Başlangıç seviyesinde 50 60 hit rate yeter fazla fazla. Defans rate hit rateide arttırıyor zaten. Kasmak için ayrıyetten çaba harcamaya gerek yok.
    Hp 10 k denmiş bu yeterli değil başlangıç seviyesi bile olsanız. Sp heroic ancak tanklarsınız üzeri heroiclerde yeri öper durursunuz. 12k 13k gibi rakam yapmak lazımki karazhanda tanklamak için.
    Bu sunwell pachle dodge rate veren itemler geldi. Dodge rate önemli yanlız fazla dodge rate kasmak warrioru çok sıkıntıya sokan bir durumdur. Rage dengesini tutturamayabilirsiniz dodge rate abanırsanız. Parry rate aynı şekilde makul seviyede tutmak daha mantıklı.
    Warrior için block rate + block value çok daha etkilidir. Her block value shield slamın daha fazla vurması demektir. Buda threat üretme için oldukça etkilidir. Her blockta rage alırsınız. %25 block rate yaptığınız taktirde. Block skili sayesinin verdiği +%75 block sayesinde gelecek sornaki 2 atağı %100 şansla blocklarsınız. Tabi main tank iseniz drum biraz daha değişir. Blockladığınız atacklar çok yüksek olacağı için. Dodge ver parry rate biraz daha yükseltmek lazım. Tank point diye bir adons vardı onunla bu değerleri çok rahatça hesaplayabilirsiniz.
    Shield wall + last stand sayesinde bütün raidin demage aldığı healerların çok zorlandığı anlarda raidi rahatlatabilirsiniz.
    Aoe tanklık için çok etkili değildir. Thunder clap clave demo bu 3 skil sayesinde aoe tanklayabilirsniz. Genellikle targetları seçip demage yapıyor warrior bu sayede aoe tanklayabiliyor. Bu konuda en iyi pala tank şu an için.
    Gear konusunda en sorunlu sınıf tanklardır. Giydikleri giysiler olsun silahlar olsun zor bulunan sadece tanklara mahsus olduğu için gear kasmak zahmetli.
    Atlas loot ile kendine en uygun itemleri denguen ve heroiclerden temin edilebilir. Rep rewardlar tanklar için nimet durumunda. Gerekli repleri tamalayıp bu elbise ve silahları almak lazım.
    Deadly boss mode her tank için önemli bir adon sonuçta taktiksel açıdan yardım ediyor. Omen yada ktm buda çok önemli kendi agro durumunuzu yada partydekilerin agro patansiyeli görerek ya kendiniz daha çok threat üretmeye zorlarsınız yada threatı yüksek olan adamı uyarırsınız.
    Yukarda dendiği gibi tanklar grup içinde yönetimi sağlarlar. İyi bir tank grubundaki herkesi görevini yapmaya zorlar. Grubu yönetir hataları belirtir.

Sonuçta tank oynamak wowun pve tarafındaki en zorlu fakat bana göre en eğlenceli kısmıdır. Önce basitten başlayarak daha zorlu dengeunlara girerek kendini alıştır. Eğer iyi bir arakdaş grubun varsa onlardan yardım iste degeun yapın. En azından ölsenizde onlar anlayış gösterir.
    Neyse çok uzadı. Bence bu başlığı alt sayfalara düşürme tücrübelerini paylaş. Ne kadarda end game görmüş olsak wow aleminde insan hergün yeni birşeyler görüyor öğreniyor. Tank oynamak isteyenlerede rehber gibi olmuş olur. Çoğu serverda tank sıkıntısı var.

• Cevaplar için çok ama çok teşekkürler benim için harika bilgiler bunlar:)
  • BULUNMUYO LAN TANK KARA KUVVETLERINDEN ALIP ILLIDANA ALACAM HEALER DE TAYYIBI KOYACAM DPS YE DE BAYKAL . FETHULLAH GULENDE ROGUE OLUR AGLAR
  • evt healer oluyo yine de tank bulmak gerçekten zor
    bu arada aklıma gelmişken

pala tank grup mob çekimlerinde dmg vererk üstünde tutar
    öyleki dmg metera bakın
    pala tank 1 veya 2.dir
    ama ileri seviye bosslarda warr daha kolay uncrasheable oluyor
    palalar da offtank görevini alıyor
    özetle eşit itemlı n olursa olsun
    warr her zaman main tanktir, diğerleri yardımcı olurlar
  • Feral tanklara acayip takmış durumdayım, aslında genel olarak druidlere taktım. Bugün Karazhan'ı tanklarken bir Feral bulduk Offtank için karaktere baktığımda üstündeki gearlara inanamadım, hemen hemen tamamı mavi, yanlış hatırlamıyorsam 1 epic vardı. Onun durumundayken kendimi düşündüm bir an karazhanın girişine dahi gelememiştim. O şekilde müthiş OT lık yaptı. En ufak sorun yaşamadık, gerçi sanıyorum bunda deneyimli olmasınında etkisi vardı. Bu Druidlere yapılan kıyağın haddi hesabı yok her konuda :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozel -- 29 Temmuz 2008; 1:43:10 >
  • Karazhanda offtanklık o kadar zor değil ya. Hatta yeni yeni kara yapılmaya başlandığında çoğu mt warriorlar blue gear ile item toplaya toplaye ilerledi. tecrübeli olmak bazen çok önemli oluyo. Bi sürü char kasmış arkadaş pala alt kastı lvl 68 te repi yeten zindanlarda heroic healledi :D (ha tamam bu 68 tankla olmazda defans yüzünden sonuça önemli bişi)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurozel

Feral tanklara acayip takmış durumdayım, aslında genel olarak druidlere taktım. Bugün Karazhan'ı tanklarken bir Feral bulduk Offtank için karaktere baktığımda üstündeki gearlara inanamadım, hemen hemen tamamı mavi, yanlış hatırlamıyorsam 1 epic vardı. Onun durumundayken kendimi düşündüm bir an karazhanın girişine dahi gelememiştim. O şekilde müthiş OT lık yaptı. En ufak sorun yaşamadık, gerçi sanıyorum bunda deneyimli olmasınında etkisi vardı. Bu Druidlere yapılan kıyağın haddi hesabı yok her konuda :P

Aslında yapılan bir kıyak yok. Yalnızca Heavy CleftHoof Set resmen bir nimet... Ancak Crit İmmunity'i yakalamak diğer sınıflara nazaran daha kolay sebep? yine Heavy Clefthoof Set :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galameth -- 29 Temmuz 2008; 8:38:01 >
  • merciless setlerin honora düşmesi ve ressi druidlere yaraması :)
  • Full merciless ile tank etmek çon mantıklı değil aslında. Resilience, doğru crit immunity yakalama konusunda yardımcı oluyor ancak, damage mitigation'a etkisi sıfır...
  • yani bilmiyorum muhakkak merciless ile tanklayan vardır diye sordum aramaızda
    mrk ettim kara falan
    veya zulaman oluyo mu:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tritone

yani bilmiyorum muhakkak merciless ile tanklayan vardır diye sordum aramaızda
    mrk ettim kara falan
    veya zulaman oluyo mu:)

böyle bişey duymadım ama yapılsa yapılsa karazhan yapılır...
    zul aman yalan....
  • kara bana da olur gibi geliyor
    zul biraz zor harbiden
    gerçi kalkan aldım ahtan hadi tank oliim modunda adamlarla uğraşıoz bol bol
    bi de sevinioz summ yaparken warr diye
  • LvL 70 druiding Survival of the Fittest Talentine 3/3 puan harcadığını varsaydığımızda ve karşısındaki bossun lvl 73 oldugu varsayımına göre crit immunity'e ulaşması için gerken formül:

415 Defense and 3/3 SotF OR 103 Resilience rating and 3/3 SotF OR a combination based on the following formula: + (Defense Rating-350)/25 + Resilience Rating/39.4 = 2.6

Sıfır Defense olduğunu varsayarsak 103 resilience lazım. Yada Sıfır resilience varsa 415 Defense lazım.... Hepsinden öte karazhan için min gereken statlar druid tank için

o 12,000 unbuffed HP Dire Bear Formda (Fazlası bonus)
    o 415 Defense and 3/3 SotF (OK) yada 103 Res. (Fazlası diğer statları nerflemediği sürece bonus)
    o 30% unbuffed dodge
    o 20,000 unbuffed armor in Dire bear form
    Son olarak min. 1K AP (TPS için)

Şimdi Defense Rating giderse bu druiding şu an emin değilim ancak aldığı her hasarın %60'ını absorbe edecek. Bu hem defense ratingi hem de Armor değeri ile ilgili tabi. Ancak Resilience ile crit immunity giderse hasarın büyük kısmını yiyecek ve multi moblar tanklama esnasında çok zorlanacak. Özellikle healer çok zorlanacak.

Druid tanklar diğer statlrı sağladıktan sonra en çok Dodge% da zorlanırlar onun yerine. 380-400 defense ve kalanını resilience giderse agility'e ağırlık verebilir diye düşünüyorum...

• Ya clefthoofların hepsini giyince druidin tps çok düşüyor hp/armor orantılı olarak bir kısmı merciless olarak giyilebilir diye düşünüyorum. Cleftlerde sadece armor/hp var misal bol agility veren bi leg baya yardımcı olur.
    Ha tabi hit ratingde lazım zaman geliyo 2-3 hit ard arda misslediğiniz oluyor az hit varsa. Başlangıç için şu terokkarda hit veren trinket oldukça faydalı.

Merciless leg ile Clefti karşılaştıralım bakalım ne çıkıcak :)

Merciless
    49 sta = 49 sta X 15.45(HotW & SotF / bear) = 757 HP
    43 str = 43 str x 2 (bear)--------------------- -=86 AP
    26 int =shifting için faydası var geçiniz---
    29 Agi =
    Gelen armor 29x2 =58 armor
    Gelen dodge %2 dodge nerdeyse (1,97 küsür)
    Gelen crit %1,16
    417 Arm = 417 armor (bear formda hesaba girmicem simdi)

Topladığımızda;
    757 HP
    86 Attack power
    %2 Dodge
    %1,16 Crit
    475 Armor

Clefthoof
    ----------
    33 Sta = 36X15.45(HotW & SotF / bear) = 509 HP
    503 Armor = 503
    29 Def = 0,52 Dodge
    3 gem
    gemlerin hepsi sta taksak 12
    36 sta = 36X15.45(HotW & SotF / bear) = 556 HP

Toplam
    --------
    1065 HP bear form
    503 armor
    0,52 Dodge

Düzgün hesaplamaya çalıştım ama yanlışım varsa düzeltin

Yani armor/hp probleminiz pek yoksa daha fazla tps için merciless çok iyi gibi görünüyor.

Ha bu arada defans probleminiz yoksa yeni tanklamaya başladıysanız avdeki quest rewardı olan trinket druidler için baya güzel çok iyi dodge veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 29 Temmuz 2008; 18:46:34 >

• HeavyClefthoof Setin gerçekten agility nedeniyle AP ve Dodge eksiği çok fazla. Bu nedenle eninde sonunda değiştirilmek zorunda... lafı çok uzatmadan kendi reklamımı yapmadan Karazhan'a başlamak için kendi armory linkimi veriyorum. Bu statlar ve gear ile hem heroic hem de karazhan'a çok rahat başlangıç yapılabilir. Bu arada çok gear eksiğim var farkındayım ancak haftada 1 gün ya oynayabiliyorum yada oynayamıyorum.

http://armory.wow-europe.com/character-sheet.xml?r=Agamaggan&n=Kaz

Earthwarden alana kadar ciddi AP eksiğim vardı, yine de aggro sorunu yaşamıyordum. Ama en büyük sorunum pull esnasında miss lememdi ki hit rating/expertise eksiğinden kaynaklanıyordu. Neyse uzatmadan raid başlangıç için armory linkim yukarıda örnek olacağını düşünüyorum.

• Benim merak ettiğim bir konu var. Block Rate ile Block Value arasındaki fark nedir? Ben anladığımı söyleyeyim lütfen yanlışsa düzeltin. Block Rate block yapma şansı yani yüzde olarak, Block Value de sanıyorum mesela 400 dmg alacaksa karakter 100 ünü absorbe etmesi. Bu şekilde bir şeymi?
    Bende karakterimi veriyorum, yorumlarınızı bekliyorum :)

http://armory.wow-europe.com/character-sheet.xml?r=Defias+Brotherhood&n=Canki

Trinketler için pek çok alternatifim var duruma göre kullanıyorum. Hemen hemen tüm tank trinketleri var. :) Şu badge ile alınan block value değeri veren trinket var mesela. Def rate imi 490 altına çektiği için kullanmıyorum şimdilik. :) Çok emek harcadım bu karakter için. Bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum dps düşünmüyorum zaten :)

• quote:

Orjinalden alıntı: ugurozel

Benim merak ettiğim bir konu var. Block Rate ile Block Value arasındaki fark nedir? Ben anladığımı söyleyeyim lütfen yanlışsa düzeltin. Block Rate block yapma şansı yani yüzde olarak, Block Value de sanıyorum mesela 400 dmg alacaksa karakter 100 ünü absorbe etmesi. Bu şekilde bir şeymi?
    Bende karakterimi veriyorum, yorumlarınızı bekliyorum :)

http://armory.wow-europe.com/character-sheet.xml?r=Defias+Brotherhood&n=Canki

Trinketler için pek çok alternatifim var duruma göre kullanıyorum. Hemen hemen tüm tank trinketleri var. :) Şu badge ile alınan block value değeri veren trinket var mesela. Def rate imi 490 altına çektiği için kullanmıyorum şimdilik. :) Çok emek harcadım bu karakter için. Bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum dps düşünmüyorum zaten :)

Aynen düşündüğün gibi rate block yapma şansını value block ettiğinde daha az hasar almana yarıyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.