Şimdi Ara

Tank savaşları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar ben dps'e aggro kaçırmıyorum ne raid ne dungeon'da. Kafamı karıştıran 2 ve üzeri tankla oynarken aggro, taunt olayıydı. Ben %200 aggrodayken 2. tank taunt atıp çeviriyor fight gereği. Promito'nun dediğine göre taunt atıldığı anda 2 tankın aggrosu eşitleniyor, %100 oluyoruz ikimizde ve bu sırada aggroyu alması için ben atak kesiyorum(!) Kyle Butler da demiş ki; atak kesmeyeceksin ki, sen taunt attığında yeterli threat ile karşılayabilesin. Atak kesmeyerek de denedim, bu sefer de diğer tankın taunt etkisi geçince mob bende kalıyor. Yani taunt, atan kişiye etki süresi kadar bir avantaj sağlamıyor, son olarak bu kanaate vardım. Bu da demek oluyor ki benim Warr'dan aggroyu hızlı çevirememe sebebim onun ben taunt attığımda atak kesmeyişi.

Paladini ana tank görme sebebime gelince direkt wow ile ilgisi yok zaten yeniyim wow'da. Fakat benim kafamda paladin ile warrior arasında keskin farklar vardı. Nedir işte, paladin=heavy plate+shield, yüksek hp+def, düşük dps ile holy power kullanır. Warrior=mail/plate+ 2 hand weapon+yüksek hp, orta-üst def. ve yüksek dps ile rage kullanır. Karakteristik olarak da keza öyle farklılar benim için, biri adaleti sağlamak için yemin etmiş koruyucu diğeri kudretli savaş kahramanı falan filan.. Dediğim gibi bunun wowla ilgisi yok, ezberim böyleydi ama burda biraz herkes her işi yapabilir durumu mevcut. Bir holy pala asla bir priest kadar olamamalı, bir retr. pala asla bir warr kadar olamamalı diye düşündüğüm gibi diğer tank specler de prot. pala'dan bir adım geride olmalı diye düşünüyordum. Değilse de zamanla alışacağız

İlgilenip cevap yazan herkese teşekkürler..

• işte atak kesmesine gerek yok.. sen çok agro yapan skillerini taunttan hemen sonraya vuracak şekilde kendini ayarla.. feriştahı gelse agroyu alamaz senden.. taunttan sonra bu dediğim olaya dikkat etmeyip en az dps yapan skilleri vuruyorsan(judge vs) agro kacırman doğal..
  • Ben tankken taunt atarsa bende tauntlamam olur biter ark yatar sonra tauntlarım birdaha da sazan gibi atlamazlar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLoneaqLe

Arkadaşlar ben dps'e aggro kaçırmıyorum ne raid ne dungeon'da. Kafamı karıştıran 2 ve üzeri tankla oynarken aggro, taunt olayıydı. Ben %200 aggrodayken 2. tank taunt atıp çeviriyor fight gereği. Promito'nun dediğine göre taunt atıldığı anda 2 tankın aggrosu eşitleniyor, %100 oluyoruz ikimizde ve bu sırada aggroyu alması için ben atak kesiyorum(!) Kyle Butler da demiş ki; atak kesmeyeceksin ki, sen taunt attığında yeterli threat ile karşılayabilesin. Atak kesmeyerek de denedim, bu sefer de diğer tankın taunt etkisi geçince mob bende kalıyor. Yani taunt, atan kişiye etki süresi kadar bir avantaj sağlamıyor, son olarak bu kanaate vardım. Bu da demek oluyor ki benim Warr'dan aggroyu hızlı çevirememe sebebim onun ben taunt attığımda atak kesmeyişi.

Paladini ana tank görme sebebime gelince direkt wow ile ilgisi yok zaten yeniyim wow'da. Fakat benim kafamda paladin ile warrior arasında keskin farklar vardı. Nedir işte, paladin=heavy plate+shield, yüksek hp+def, düşük dps ile holy power kullanır. Warrior=mail/plate+ 2 hand weapon+yüksek hp, orta-üst def. ve yüksek dps ile rage kullanır. Karakteristik olarak da keza öyle farklılar benim için, biri adaleti sağlamak için yemin etmiş koruyucu diğeri kudretli savaş kahramanı falan filan.. Dediğim gibi bunun wowla ilgisi yok, ezberim böyleydi ama burda biraz herkes her işi yapabilir durumu mevcut. Bir holy pala asla bir priest kadar olamamalı, bir retr. pala asla bir warr kadar olamamalı diye düşündüğüm gibi diğer tank specler de prot. pala'dan bir adım geride olmalı diye düşünüyordum. Değilse de zamanla alışacağız

Hocam sen Diablo 2 de kalmışsın sanırım

• quote:

Arkadaşlar ben dps'e aggro kaçırmıyorum ne raid ne dungeon'da. Kafamı karıştıran 2 ve üzeri tankla oynarken aggro, taunt olayıydı. Ben %200 aggrodayken 2. tank taunt atıp çeviriyor fight gereği. Promito'nun dediğine göre taunt atıldığı anda 2 tankın aggrosu eşitleniyor, %100 oluyoruz ikimizde ve bu sırada aggroyu alması için ben atak kesiyorum(!) Kyle Butler da demiş ki; atak kesmeyeceksin ki, sen taunt attığında yeterli threat ile karşılayabilesin. Atak kesmeyerek de denedim, bu sefer de diğer tankın taunt etkisi geçince mob bende kalıyor. Yani taunt, atan kişiye etki süresi kadar bir avantaj sağlamıyor, son olarak bu kanaate vardım. Bu da demek oluyor ki benim Warr'dan aggroyu hızlı çevirememe sebebim onun ben taunt attığımda atak kesmeyişi.

Şimdi sen dielimki %90 threattasın dier tanka göre, Bossu tauntluyorsun senin threat direk bossu tanklayan tank ile aynı oluyo %100 ve boss sana dönüyo. Eğer ordan sonra tauntun etkisi geçtiğinde boss tekrar diğer tanka dönüyorsa bu demektirki o senden iyi threat build ediyo. Sana bu konuda tavsiyem, bossu tauntlamaya yakın holy power ını 3e çıkar, ve yapabiliyorsan judgement ile shieldin dmgini crit yapacak buffı açmak için her cdda kullan. Bossu tauntladığın anda shield ile direk kritik bi dmg vurursunki bu seni dier tanka göre taunttan hemen sonra 100k+ threat avantajlı hale getirir. Hemen peşinden avenger shield vs devam edersin.

Şu tankda aggro sorunu var bunda var, DK desen neyse onda aggro sorunu var diyen adamlarada anlam veremiyorum galiba en son vanilla yada tbcde wow oynamışlar. Cataclysmde aggro sorunu var diyen adam oyunu oynamıyordur. Biz vanilla yada tbc zamanı aggro baskasına dönecek die kendimizi parcalıyorduk.Ben avoidancedan kısıp hit/exp cap oynamaya çalışıyordum iyi build edelim dpsler düzgün dps yapabilsin die. Adamnlar aggro dönecek die dps kesmesin diyerek. Cataclysmde hiçbir tankda aggro problemi yok herkes gözü kapalı dps yapabilir. İlk pullda aggro aldınız aldınız alamazsanız figt 30 sn geçtikten sonra tankların threat dpslern oldukca önünde oluyorki, bana göre ilk pulldada tot md vs ile bu sıkıntı rahat aşılıyor. Right click boss tanklayanlar var. biz birkaç global cd boşa geçtiğimizde aggro kaybediyorduk vanilla ve tbcde.

• Orijinalden alıntı: Promito

Şu tankda aggro sorunu var bunda var, DK desen neyse onda aggro sorunu var diyen adamlarada anlam veremiyorum galiba en son vanilla yada tbcde wow oynamışlar. Cataclysmde aggro sorunu var diyen adam oyunu oynamıyordur. Biz vanilla yada tbc zamanı aggro baskasına dönecek die kendimizi parcalıyorduk.Ben avoidancedan kısıp hit/exp cap oynamaya çalışıyordum iyi build edelim dpsler düzgün dps yapabilsin die. Adamnlar aggro dönecek die dps kesmesin diyerek. Cataclysmde hiçbir tankda aggro problemi yok herkes gözü kapalı dps yapabilir. İlk pullda aggro aldınız aldınız alamazsanız figt 30 sn geçtikten sonra tankların threat dpslern oldukca önünde oluyorki, bana göre ilk pulldada tot md vs ile bu sıkıntı rahat aşılıyor. Right click boss tanklayanlar var. biz birkaç global cd boşa geçtiğimizde aggro kaybediyorduk vanilla ve tbcde.

Şu paragraf Feral Druidim ile Mount Hyjal tankladığım zamanlara götürdü beni :) Lockları ve priestları tehdit ediyordum en son, " Wavelerde ben agro alman moba dot atarsanız evinizi bulurum" diye. Her tarafımdan ter akardı mobdan moba koşacam diye.

Pek bir sapıkmışız o zamanlarda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 19 Ocak 2012; 14:59:57 >

• quote:

Benim bildiğim, paladin-şövalye sınıfı her oyunda ana tank görevini üstlenir.... Bana göre bir warrior-barbar dps olarak oynanır, zor zamanda off tank olarak çalışabilecek kadar defansı olur vesaire...

Warrior seven birisi olarak yazdıklarına itiraz etmek istiyorum. Warriorlar asla ve asla "barbar" değillerdir, tam tersine warriorlar şovalyedir. Paladinler şovalye değildir, onlar tanrılarının inancını uygulamaya çalışan ve silah ve zırh kullanmayı bilen keşişlerdir.

Paladinlerin tanrısı, Warriorların vatanı vardır. Warriorlar vatanları, dostları, halkları için savaşırlar, onlar yurtlarının koruyucusu şovalyelerdir.

Barbarlar her şeyden önce doğa adamıdırlar ve hafif zırh giyerler, Warriorlar ise şehirlerinde, köylerinde ve kasabalarında yaşarlar (yani doğada yanlız başlarına hayatlarını sürdürmezler) ve ağır zırh giyerler, warrior ile barbar arasındaki fark budur.

Son söz olarak, Warriorlar onurludur, fedakardır, barbarlar gibi gözleri kapalı savaşa gitmez, taktiksel dövüşürler.
    Ben Warrior'umu hiç bir zaman bir barbar olarak görmedim, paladinimi de şovalye olarak görmediğim gibi.

Not: Tabii bu benim warrior'a bakış açımdır, herkes farklı düşünebilir :) bu yazıyı itirazdan çok aslında kendi duygularımı iletmek için yazdım.

• rightnessus fury açık mı ? (yanlış yazmış olabilirim)
  • Nasıl WOW oynuyorsunuz anlamadım valla..... biri HC oynayıp Warri ve palanın farkını soruyor..?!?!?!?! diğer "usta" oyuncu DK olsa anlarım diyor... DK aggro tutamıyor mu yani??!?! çok güldüm... Ayrıca nereden ve nasıl WOW'de asıl Tankın Pala olduğu kanısına varıyor, hiç ama hiç anlamadım.... ne ALAKA??? Belki DK diğer 3'üne göre az zayıf kalıyor derseniz anlarım, ama Druid'in bile Warrior ve Pala'ya karşı üstün olduğu konular var...
  • Sen bir threat meter yükle, ordaki threat ini takip et. Sıra sana gelince taunt atıp trinketleri skilleri vs açıp diğer tankın threat seviyesini geçmen lazım taunt un etkin olduğu süre boyunca. O yüzden threat meter da asıl tankın hemen arkasında olup onu geçmemen gerekiyor. Sen main tank iken de o seni geçmeyecek ama birbirinize yakın olmanız lazım threat meter da. Birinizin gear ı daha iyiyse o biraz yavaş gitmeli vs vs.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.