Şimdi Ara

tannoy'mu ? quadral quintas 500mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hoporlör alma arifesindeyim ama 1 türlü karar weremiyorum.

orta düzey sayılabilecek 1 takım lazım amfim sony str798 7+1 ama şimdilik 5+1 yeter

stereodada frontları iyi olmalı 2ch 'da

kullanan arkadaşların objektif yorumlarını bekliyor şimdiden teşekkür ediyorum

2 sistem bana uygun gibi. 2.elde limit belli bunun üstlerine çıkamıyabilirim.

bunlara alternatif olabilecek setlerede açığım

1 bakarmısınız hangisi awantajlı 1i sublı 1 i subsız

qunintas http://www.aktivizyon-shop.com/site/page.asp?dsy_id=4063

tannoy http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3932854

not = tannoylar için arkadaşa ulaşmaya çalışıyorum.

bu tarz sistemi up yapmak isteyen bana haber werirsede sewinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever_boy -- 1 Eylül 2007; 12:56:14 >

• Tannoy, aman ha.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

Tannoy, aman ha.

Selamlar ;

Sn. @the_cantan bilgim olsun diye girdim ama cevabınızı anlayamadım.Tannoy al, qunintas'a yaklaşma bile mi, yoksa tam tersini mi söylemek istediniz ?

Saygılarımla.
  • all işte 2 ayrı görüş ben ne alıcam ya ağlamak istiyorum
  • quote:

Tannoy, aman ha.

1az açarmısın
  • @the_cantan seni anlayana aşkolsun
    Bence Tannoy demek istedi.Aman ha quadraldan uzak duruna getirdi.
    Şaka bir yana quadralı bizzat dinledim ama bası tizi herneyiyse bana güven vermeyen içime sinmeyen bir sesi var.Ben olsam quadral almam.Bu arada Tannoy'ları hiç dinlemedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reef1905

quote:

Tannoy, aman ha.

Selamlar ;

Sn. @the_cantan bilgim olsun diye girdim ama cevabınızı anlayamadım.Tannoy al, qunintas'a yaklaşma bile mi, yoksa tam tersini mi söylemek istediniz ?

Saygılarımla.

virgül koydum ki anlaşılsın.kısa cevap ve uyarı niteliğinde idi. her ne ise
    Quadral bir tarafa bırakalım. mümkünse dinle.
    şu halikarda Tannoy mercury serisi üstelik 5.1 set halinde gördüğüm kadarıyla.kaçmaz.aklıma gelmişken Tannoy yer tipi kolonlarının bas sesleri bana biraz sert gelirdi.fakat detaylı ve kaliteli bir ses sunuyordu. aklımda bu kadar kalmış uzun zamn önce dinledim ama kaliteli olduğu kesin. olabilecek en ideal 5.1 setlerden biri. Quintas eh işte olmasa da olur. ama guadral kaliteli marka ama her zaman markaya bakılmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Denon PMA720 vs Yamaha As500
    11 yıl önce açıldı
    JBL CS762 mi? Jbl Cs-760C mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar ;

Teşekkürler Sn. @the_cantan.İki anlam çıkartmıştım, bu bakımdan en sağlıklısı size sormaktı cevabımı aldım, teşekkür ederim

Saygılarımla.
  • iyi nasipler. olmazsa yeni nesil wharfedale diamond 9.6 ve serisini inlersin. bu arada sony amfin güzel hiç dert etme. ha onkyo ha yamaha. aşağı kalmaz.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: reef1905

quote:

Tannoy, aman ha.

Selamlar ;

Saygılarımla.

virgül koydum ki anlaşılsın.kısa cevap ve uyarı niteliğinde idi. her ne ise
    Quadral bir tarafa bırakalım. mümkünse dinle.
    şu halikarda Tannoy mercury serisi üstelik 5.1 set halinde gördüğüm kadarıyla.kaçmaz.aklıma gelmişken Tannoy yer tipi kolonlarının bas sesleri bana biraz sert gelirdi.fakat detaylı ve kaliteli bir ses sunuyordu. aklımda bu kadar kalmış uzun zamn önce dinledim ama kaliteli olduğu kesin. olabilecek en ideal 5.1 setlerden biri. Quintas eh işte olmasa da olur. ama guadral kaliteli marka ama her zaman markaya bakılmaz.

hocam şifreli yazmışsın çözemedik walla ama şuan durum anlaşıldı teşekkür ederim

798 bayağı iyi yorum almış banada denk geldi almış oldum.seninde yorumuna sewindim

benim bu sistemim giriş sayılır heralde tabiki çok 1 şey beklemiyorum.

durum müsait oldukça artık denonlara marantzlara klipshlere bakarız

kısmetse tannoyların sahibi yarın tatilden dönüyor bakıcaz artık.peki hocam makyaj harici

nerlere dikkat etmeliyim sizce? aslında yanımda anlayan biri olsa çok iyi olur ama

• @forever seni karıştırmışım. korkacak bir şey yok. çalışıp çalışmadığını mümkünse ayrı ayrı test edersin.olmadı sorarsın; karşıdakine bağlı.yalnız forntları iyi kontrol et. ben sorun çıkmayacağı iyimserliğindeyim. setini tamamladıktan fazlası göz oyar.eğlenmene bak.
  • Tannoy yu al dedik ya Klipsch lere noldu alamadın mı
  • ben geçen yıl sattıgım ev sineması sistemimde yamaha reciever-onkyo sub ve tannoy mx1 ( 2 ön 2 arka) mxc center ını 1 yıl kadar kullandım.bunlar tannoy markasının ülkemizde gerek 2.el gerekse sıfır olarak bulunabilen çok mütevazi fiyatlı ancak verilen ücretin çok daha fazla üzerinde bi ses kalitesi aldıgımı söylemeliyim. 5 parça tannoy u 350/400 ytl gibi bi fiyata üstelik sıfır kutusunda bi arkadaştan temin etmiştim.hele ki mxc kodlu center ı mukemmel di bana göre.bugun de dahı aynı tipte 4 hoparlörü( 4*100 watt) +mxc center (100/120 watt) bu rakamlara temn edebilirsiniz.
    ANCAK:

ELİMDE mevcut olan dvd filmlerinden ötürü tannoy un mx1 serisindeki arka hoparlörleri geregi kadar vazife görmedi.yani izledigim çogu filmde rear hoparlörlere neredeyse hiç iş düşmedi.bence biçok filmde durum benzeri şekillerde diger marka model hoparlör bileşkeleri içinde çok farklı olmayacaktır.yani her halükarda front ve center+mümkünse sub filmlerin bütün yükünü çekecektir.front seçiminde daha seçici olmalı mumkunse kule tipli koltugumuza oturdugumuzda sesin kulagımıza aynı seviyeden hitap etmesini saglayarak başlamalıyız .bence. YANİ KANIMCA.heleki tannoy un bir üst seviyesindekiler kesinlikle tavsiyemdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: sedoman34

ben geçen yıl sattıgım ev sineması sistemimde yamaha reciever-onkyo sub ve tannoy mx1 ( 2 ön 2 arka) mxc center ını 1 yıl kadar kullandım.bunlar tannoy markasının ülkemizde gerek 2.el gerekse sıfır olarak bulunabilen çok mütevazi fiyatlı ancak verilen ücretin çok daha fazla üzerinde bi ses kalitesi aldıgımı söylemeliyim. 5 parça tannoy u 350/400 ytl gibi bi fiyata üstelik sıfır kutusunda bi arkadaştan temin etmiştim.hele ki mxc kodlu center ı mukemmel di bana göre.bugun de dahı aynı tipte 4 hoparlörü( 4*100 watt) +mxc center (100/120 watt) bu rakamlara temn edebilirsiniz.
    ANCAK:

ELİMDE mevcut olan dvd filmlerinden ötürü tannoy un mx1 serisindeki arka hoparlörleri geregi kadar vazife görmedi.yani izledigim çogu filmde rear hoparlörlere neredeyse hiç iş düşmedi.bence biçok filmde durum benzeri şekillerde diger marka model hoparlör bileşkeleri içinde çok farklı olmayacaktır.yani her halükarda front ve center+mümkünse sub filmlerin bütün yükünü çekecektir.front seçiminde daha seçici olmalı mumkunse kule tipli koltugumuza oturdugumuzda sesin kulagımıza aynı seviyeden hitap etmesini saglayarak başlamalıyız .bence. YANİ KANIMCA.heleki tannoy un bir üst seviyesindekiler kesinlikle tavsiyemdir.

Çok yanlış bir yönlendirme her ne kadar aksiyon ve tarzı film seyiretmiyor ve daha çok diyalog içeren drama tarzı filmleri izliyor olsanızda rearları kapatıp birde o şekilde dinlemenizi tavsiye ederim görün bakın ne kadar monotonlaşıyor film siz her ne kadar farkına varmasanızda belki frontlardan daha fazla çalışıyor rearlar film esnasında en basit örneği frontları sökün yada kapatın her hangi bir diyalog sahnesi vs açın göreceksinizki centerdan gelen ses reverberation ve delay ile rearlardan gelmekte bunun nedeni insanları gerçeklik hissine mümkün olduğunca fazla yaklaştırmak aksiyon vs sahneleri için rearların etkisini yazmıyorum bile

Not: 4 adet mx1+ 1 adet mxc nakit 330 ytlye sirkeciden bulabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benzodiazepin -- 11 Eylül 2007; 23:19:16 >

• filmlerde aslında seçimleri aksiyon yada drama yada neblim komedi şeklinde ayırmıyorum kesinlikle.göreceli pek tabiki ancak kaliteli güzel olduguna inandıgım yapıtları izlemeye gayret ediyorum.kesinlikle ses hissiyatı açısından aksiyon filmlerinde(örn:er ryan gibi)mevcut tüm hoparlörlerim beni taciz etmekte hiç zorlanmadılar.ancak guruplarsak daha sakin filmlerde malesef arka hoparlörlerim resmen kaytarıyormuş hissi uyandırmakta ısrarcı oldular.( elbetteki kulagımı dayamadan)sistem ses ayarı yapılandırmam da kesinlikle anormal bi durum yoktu.ayrıca izlerken oturdugum konum itibariyle rear lar bana %30 daha yakındı,diger guruptan.

ANCAK: daha farklı marka model bir sistemde bu tembelligi denemişligim yoktur.
  • işte rearlarında özelliği o zaten center ve front lar kadar yüksek ses gelmemesine rağmen diyalogları tamamlayıcı özelliği vardır
  • en sonunda tannoyları aldım. mx4ler bass yönünden beni pek tatmin etmedi ama sub ile destekle stereoda

güzel bence. mx4 lere amfinin front a-b çıkışlarıından paralel bağlantı yaptım 4 girişinide kullandım.

yanlız subwooferda R-L diye giriş war

şuanlık elimde coax kablo ile birinden girdim ama yarın kablo alıp 2 girişinede giricem heralde faydası olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever_boy -- 15 Eylül 2007; 0:23:54 >
  • mx4 zaten çok güçlü değil çok güçlü bir şey istiyorsan yazacaktın. hoparlörün karakteristiği o şekilde ve bana kalırsa güzel.bas severim unutmadan o şekilde yazıyorum.ideal kolon aldın. yetmezse arkaya atar ki bence böyle yapabilirsin arkalar içinde tannoy mükemmel diğer rearları 7.6. kanal yaparsın öne whar. 9.6 eklersin. her türlü çözümü var.
    sedoman_34 hop. ses verdiği halde kendisine fazla iş düşmemesi pasif kaldığını anlamına gelmez değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.