< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 10 Eylül 2024; 8:43:23 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
TANRI 20 SORUDA KANITLANIR (69. sayfa)

-
-
Şu tarz cevapları uygun bulmuyorum, inanmayan birine ayetlerle cevap vermek çok gereksiz ve anlamsız, adam zaten ayete inanmıyor sen ayet koyuyorsun bırak inanmayan inanmasın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Senin uygun görüp görmenin bir önemi var mı sen kimsin ?(et ve kemik parçası)
Kutsal kitaplardan sonuncusu Kuran'ı kerim isimli kitabı okuduğunda Varoluşun temasını %90 anlarsın.Kutsal kitaplarda yaratılışın tüm amacı bizzat yaratıcı tarafından anlatılır.
İnsanları Kuran'a yönlendirmeyi bize görev vermiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 10 Eylül 2024; 12:19:33 > -
Senin demenle kimse hiçbir şeye yönlenmez, adam ayeti peygamberin kendi yazmış olduğuna inanmış zaten sen ayetle örnek veriyorsun devam et o zaman sen bilirsin
Ben zaten yolu gösteriyorum.Path(patika) elimle doğru yolu işaret ediyorum.Bunu da kutsal metinler vasıtasıyla yapıyorum.Sen dersen ben kendi yoluma gideceğim güle güle yolun açık olsun
(dinde zorlama yok ama doğru yol gösterilmeli)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 10 Eylül 2024; 12:44:41 > -
Adam zaten Kur'an'ı okumuş inanmamış, bunları peygamber yazdı demiş sen saçma sapan hareketlerle ayet gösteriyorsun adama, senin demenle adam imana gelmez kimse imana gelmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 10 Eylül 2024; 12:45:6 >
Güzel kardeşim mümin dostum Bende adama diyorum ki kutsal kitabı açıp hepsini okumasını dile getiriyorum niye uzatıyorsun.
Kutsal metni okumadan bulamazsın doğru yolu anlamıyor musun ?
-
Kardeşim adam Kur'an'ı okumuş inanmamış zaten sor bakalım okumuş mu yüzde yüz okumuştur, sen neyin peşindesin ayet koyarak neyi ispat ediyorsun bir de özelden mesaj atmışsın seviyesizce sen bu hakaretlere nasıl müslümansın onu sorgula bırak milleti müslüman yapacağım diye önce kendini Müslüman gibi davran
Yeterli bilişsel yetilere sahip, psikolojik olgunluğa erişmiş ve Zekâ Katsayısı (IQ) 90-130 aralığında veya üzerinde olan bireylerin, Kur'an-ı Kerim'i sabırla ve derinlemesine okumaları sonucunda derin bir huşu ve içsel sorgulama yaşamaları, dolayısıyla İslam'a geçiş yapmaları %100 kesinliktedir. Bu dönüşümün gerçekleşmediği durumlarda, iki temel faktöre atıfta bulunulabilir:
1. IQ ve genel zekâ ile ilişkili bilişsel sınırlamalar (İslam teolojisinde genel olarak kabul gördüğü üzere, önemli bilişsel yetersizlikleri olan bireylerin inançları konusunda sorumlu tutulmadıkları varsayılmaktadır).
2. Abartılı bir öz-önem duygusu veya ego kaynaklı inatçılıktan kaynaklanan psikolojik direnç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 10 Eylül 2024; 13:31:47 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X