< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 8 Kasım 2018; 13:29:11 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 8 Kasım 2018; 13:29:11 > |
İnsanoğlu tarih boyunca açıklama getiremediği şeylerin arkasında hep bir mistik gücün olduğuna inanmıştır. Yağmurun nasıl yağdığını anlayamamış, bunu kendi uydurduğu Freya'ya vermiş, yıldırımı anlamamış bu özelliği kendi uydurduğu Thor'a vermiş, ölünce dünyadan silinip gitmeyi kendine yedirememiş Anubis'i yaratmış. (Mitolojiye öyle aşırı hakim değilim, tanrılarla alakalı yanlış varsa söyleyin düzelteyim.) Kendisine nasıl neden soruları sorulduğunda cevapsız kalmaktansa kudretli tanrımız yaptı deyivermek kolayına gelmiş.
Siz de şu anda bunu yapıyorsunuz. "Big bang nasıl oluştu?" kimse bilmiyor. Ama bu bilinmezlik tanrının var olduğu anlamına gelmiyor. Ha, belki de var. Ama zor sorular sorarak bunu ispatlayamazsın. Size şimdi komik geliyor biliyorum. "Lan adamlara bak ya bi sürü gülünç tanrı uydurmuşlar, başka başka özellikte tanrı mı olur, tanrı dediğin tektir, her şeye gücü yetendir" diyorsunuz ya. İnsanoğlu nasıl yıldırımı yağmuru açıklayıp eski tanrılarını terkettiyse gelecekte bilim ilerlediğinde de günümüzdeki tanrılar terk edecek. Gelecek nesiller de size gülecekler. |
Nazgul Founder demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Benim sizin sorularınızı cevaplamak gibi bir görevim yok. Çok merak etseydiniz açar okurdunuz zaten. Bunlar defalarca kez cevaplanmış temel sorulardır. Ben burada sabaha kadar "spontaneous symmetry breaking, false vacuum, abiogenesis" gibi kavramlarla edebiyat parçalasam da siz "Yok, yok. Bence ol dedi oldu" deyip geçeceksiniz. Dolayısıyla ne bunlarla uğraşacak boş vaktim var, ne de dinlerin bilime engel olduğunun bilmem kaç yüzüncü kanıtı olarak çerçeveletip duvara asacağım yeni bir örneğe ihtiyacım. Ev sahibi eve daha fazla çivi çaktırmıyor, üzgünüm. |
bu kadan kasmaya gerek yok .. ateistlerde biliyorlar Allah tealayı .. kanıt gerekmiyor bunun için ..
evet aynaya baktığında gördüğün tablo bir tasarım içinde yasadıgın sistem bir tasarım programlama .. bilim dediğin şeyde bu tasarımın programın kanunlarını keşfetme ortaya cıkarma ... ateistlerin batıl iddialarına çürük iddialarını neden kaale alırsınız anlamış degilim ispatlamış mı oldun şindi .. www.kuranmeali.com A’râf Suresi 172. Ayet http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=7&ayet=172insanoğlunun sırtından zürriyyeti alındıgında ; insan kendine nefsine şahit olur . büluğa ulaştıgında yani rüya görüyon ya nirvanaya çıkıyon . çocukluktan ergenliğe kadar bu sürecte insan dış dünyayı gözlemler tüm gördükleri deneyimleri iç dünyasında sorgulamaları Allah tealanın rabb oldugunu kabul eder şahit olduk der tüm ayetler eserler Allahı işaret eder dün haberlerde brezilyada bir inek çocuklarla oynuyordu 4 küçük çocuk . inek başını yere egiyor sırtına cıksınlar die başına basıp .. çünkü enamı (büyükbaş hayvanlar) insana boyun eğdirmiştir Allah .. tüm bu gözlemler deneyimler insanın kendi öz benliğinde ve afaklarda dış dünyada gördükleri raabbül alemin Allah tealayı işaret eder ve insan bu gercekliğe şahit tutulur .. dolayısıyla kanıta gerek yok .. bazıları azınlık ateyizler sürec içinde bu gerceği unutur örter görmezden gelir --> bu sebeple kafir yani örten gizleyen saklayan denir bu kişilere ben hatırlamıyorum ben demedim diye gizler ve Allah telayı yok sayar ... derki kuranda -----> inandıktan sonra mı inkar ettiniz ? varolmayan bişey inkar edilmez yok sayılmaz olan birşeyi yok sayar inkar eder görmezden gelirsin . |
Wikipedia engellenmiş olabilir ama Google duruyor bildiğim kadarıyla.
|
Öncelikle şunu söyleyeyim, bu soruların cevabını bilmemek tanrının olması gerektiğini kanıtlamadığı gibi, hepsini bilmek, var olmaması gerektiğini kanıtlamaz.
1-Eşeyli üremenin nasıl ortaya çıktığını açıkla ???? İlkel canlılarda konjugasyon denen bir üreme sistemi var. Burada canlılardan biri sitoplazmasından bir uza tı çıkartıp (penis gibi düşünülebilir) başka bir canlıya enjekte eder. Genetik çeşitliği arttıran bit mekanizma. Ama eşeyli üremenin ilkel formu olarak sayılmasının ne kadar doğru olduğunu bilmemekle beraber benim görüşüm budur. 2-Big bang nasıl ortaya çıktığını açıkla ??? Çeşitli teoriler var. Cevabını bilmenin şimdilik mümkün olmadığı kanaatindeyim. 3-Göz,beynin ve homolog uzuvların nasıl ortaya çıktığını açıkla??? Gözler ışığı algılayan basit yapıların, beyin de basit sinir yumaklarının (ganglion) gelişmiş halidir. Birden bire oluşum yok. 4-Dünyadaki ilk hücre ve proteinin oluşumunu açıkla bana(abiyogenez)??? Çeşitli deneyler var(en bilineni miller urey), aslında sizin de bildiğinizi tahmin ediyorum. Detaylı bilgi için vikipedi dışındaki bir sayfadan yararlanılabilir.(malum bloklu). Kısaca , dünyanın eski şartlarındakine benzer bir ortam oluşturuluyor ve burada amino asitlerin oluştuğu gözleniyor. 5-Gezegenler kendi etrafında dönüyor güneşin etrafında dönüyor güneş millkyway galaksisinin ortasındaki karadelik etrafında dönüyor peki nasıl????? Gezegenlerin kendi etrafında dönmesi ilk oluşumlarında kazandıkları ivme ile oluşan bir hareket. Giderek yavaşlıyorlar. Dünyanın güneş etrafında dönmesi ile Güneşin "milkyway" galaksisinin ortasında bulunduğu varsayılan karadeliğin etrafında dönmesi ise kütleçekim sayesinde oluşur. 6- Işık hızını geçmek mümkün değilken big bang sırasında ışık hızı geçildi peki nasıl gerçekleşti??? Işık hızının geçilemez olması sadece kütleli maddeler için geçerli. Evrenin genişlemesinde genişleyen "şey"in bir madde olup olmadığını hakkında herhangi bir bilgim olmamakla beraber, fikrim madde olmadığı, maddenin sonradan yeni oluşan yerlere ulaştığı. 7-Virüs ve bakteriler insan sağlığına zararlı iken nasıl bazı virüs ve bakterilerin insan bedenine katkısı var ??? Açıkçası insan sağlığına yararlı bir virüs bilmiyorum. Bakteriler için konuşursak, bağırsakta x ve y maddeleri ile beslenen 2 farklı tür olduğunu düşünelim. İnsan bu maddelerden x'i sindirebilsin ama y'yi sindiremesin. Bu durumda X maddesini kullanan tür yok olurken y yiyen tür hayatta kalır. Ürettiği artık maddelerin bazıları insan tarafından kullanılabilen (yararlı) maddeler olabileceği gibi xararlı da olabilir. Aslınds bunun doğadaki diğer örneklerden bir farkı yok. İnek gübresi-toprak-bitki ilişkisi gibi. 8-Evrimciler balinanın denizden karaya geçtiğini sonrada karadan denize geçtiğini iddia ediyor peki nasıl gerçekleşebilir açıkla ??? Yanlış bir bilgi var. Balinanın karaya çıkması gibi bir durum idda edilmiyor. Zaten karada olan, eski ataları karaya çıkmış memelilerin suya adaptasyon gösterdiği öne sürülüyor. Evrim kafanıza yattı da sadece bu kısım yatmadıysa çok İlginç. http://evolution.berkeley.edu/evolibrary/article/evograms_03 9-İnsanlarda bayanların göğüs dokusu ve kemiklerin anotomisi hamileliğe uygun olarak anatomide dizayn edilmiş anne rahminde çocuk gelişirken iskelet yapısı bunun önüne geçmiyor bir adet boşluk bulunuyor erkekte yok bu nasıl olur açıkla ??? Bahsettiğiniz boşluk nedir bilmiyorum. Ancak şu var ki, kadınların anatomisi hamileliğe uygun değildir. Geçmişten günümüze insanların beyin hacimleri,dolayısıyla kafa büyüklükleri arttı. Bu da acılı ve sorunlu doğumlara sebep oluyor. 10-Canlılarda bulunan süper simetri nasıl oldu açıkla ??? Bilmiyorum, muhtemelen mantıklı bir açıklaması vardır. Ki zaten süper simetri fizikle ilgili bir kavram. Canlılarda süper simetri diye bir şey duymadım. Olsa olsa simetridir o. 11-nörotransmitter nasıl oluştu onu merak ediyorum ??? Bilmiyorum, cevabı olduğunu düşünüyorum. 12-karanlık madde nedir ??? nasıl big bangten sonra oluştu bilim araştırıyor ??? nerden geldi bu? Cevabı kendiniz vermişsiniz. Bilim araştırıyor. Kahin değiliz araştırma bitince öğreneceğiz. 13-Güneş'in neden gezegenler ile yörüngesinin aynı olmadığını karadeliğin etrafında spiral şeklinde döndüğünü açıkla ?? Tahminim gezegenlerin güneşe uzaklığının az olması dolayısıyla çok dönüş yaptıkları ve bu dönüşlerde daha simetrik/yuvarlak bir yörüngeye yerleşmelerinin daha kolay olduğu, güneşin Samanyolu merkezine uzaklığı Çok olduğu için bu kadar düzeltme yapamadığı. 14-Beyne gelen ışık ilk göze ulaşıyor güneş ışığı beyne ters gönderiliyor beyin görüntüyü düzeltiyor bu nasıl gerçekleşiyor açıklarmısın ???? Çok güzel açıklanmış ama verilen deneyin linkini de ekleselermiş keşke. http://www.physlink.com/Education/AskExperts/ae353.cfm 15-Saniyede binlerce hücre yenileyeniyor bu nasıl oluyor açıklarmısın ??? Mitoz bölünme ile. Zarar gören dokularda farklı olaylar görülebilir.(hücre hareketi vs).Burada karmaşık bir şey yok. 16-Bedenimiz alınan kalorileri oldukça tasaruflu kulanarak oldukça fazla enerji üretip kulLanıyor bu nasıl oluyor açıklarmısın lütfen ??? Oldukça tasarruflu pek objektif olmamış. Aylarca besin almadan yaşayan canlılarla karşılaştırınca inanılmaz verimsiz bir metabolizmaya sahibiz. Bildiğimiz yağ karbohidrat vs. İlkokulda öğretilmeye başlanan şeyler bunlar. 17-hücre bazı özel molekülleri (organik bağ)farkedip beden için kulanıyor bunun ayrımını ona kim kodlamış bu nasıl gerçekleşiyor açıkla ?? Hücrenin dış yüzeyindeki özgül reseptörler ile gerçekleşiyor. Çok gerekli moleküller reseptörlere bile gerek duymadan direk giriş yapabiliyor. Hücre içine giriş için molekül büyüklüğüne ve farklı durumlara bağlı olarak çeşitli yöntemler var. 18-Bukalemunlar nasıl bulunduğu ortamın rengini hücrelerine yansıtıyor ve uyguluyor bunun ilk oluşumunu abiyogenez açıkla Kimi canlılarda zemin deseni gözle algılanır ve böyle uyum sağlanır. Sinir uçları kromotoforlarla sonlanmıştır. Bu canlıları kör ederseniz uyum yetenekleri neredeyse sıfıra iner. Bazılarında da göze gelen ışık hipofizi uyarır. Bu da intermedin salgılanmasına yol açar. İntrmedin pigmentlerin genişlemesini veya daralmasını sağlar. Morfolojik ve fizyolojik olarak 2 yolu var ama anlatmaya gerek yok. Yanlışlar olabilir -ki eminim var. Düzeltmeleri bekliyorum. |
Bak kardeşim biri yaratmış olabilir evet.
Ama tesadüfen oluşmuşta olabilir teşekkürler. Henüz bişey bilmiyoruz. |
Nazgul Founder demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Sizin bilimsel bilgilerden uzak olmanız onları hurafe yapmaz. Dediğim gibi öğrenmek isteseydiniz araştırırdınız, okurdunuz. Bunları yapmadığınız çok açık. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 1 Mayıs 2017; 10:57:48 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 1 Mayıs 2017; 11:18:40 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 1 Mayıs 2017; 13:29:46 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 1 Mayıs 2017; 15:2:24 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 1 Mayıs 2017; 15:14:31 > |