Şimdi Ara

Tanrı bir taş yaratmak ister ise

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tanrı kendisinin bile kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi ?

• Ateist oldum kanka sağol.
  • Veyahut kendisinden daha güçlü başka bir tanrı.
  • Tanrının kaldırmasına gerek yok. O emreder taş kendi kendine kalkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Ateist oldum kanka sağol.
     Tanrı bir taş yaratmak ister ise
  • Yıllar geçti soru değişmedi . Şu soruyu sormak için beyindeki soyut düşünce gelişiminin tamamlanmamış olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Badem Bıyık

Yıllar geçti soru değişmedi . Şu soruyu sormak için beyindeki soyut düşünce gelişiminin tamamlanmamış olması lazım.

Aksine beyni biraz gelişmiş bir insan böyle şeyleri sorgular ve doğruyu bulur. Sizin gibi beyin gelişimi tamamlanmamış canlılar böyle sorular karşısında apışıp kalırsınız.

Hadi söyle bakalım, madem Allah'ın her şeye gücü yetiyor, kendisinin kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi? Evet ise hani her şeye gücü yetiyordu niye kaldıramıyor? Hayır diyorsan, hani her şeyi yaratabilirdi?
  • İnsan dünyada yaşadığı için zorlukları da bu dünyaya göre. Tanrı büyük bir taş yaratabilir sonra o taşın ağırlığını belirleyen yer çekimini ortadan kaldırabilir. Hoop o kendisinin bile kaldıramayacağı ağırlıktaki taşın hiç bir ağırlığı kalmadı. Sadece ol demesiyle her şeye kadir olan bir varlığa mevcut fiziksel kanunlarda fiziksel zorluk çıkarmak felsefeye, geniş çapta düşünmeye aykırı değil midir?!
  • Evet yaratabilir. Yarattıktan sonrada isterse kaldırabilir.
  • Tanrinin kaldoramayacagi tas yoktur. Uye ban
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

quote:

Yıllar geçti soru değişmedi . Şu soruyu sormak için beyindeki soyut düşünce gelişiminin tamamlanmamış olması lazım.

Aksine beyni biraz gelişmiş bir insan böyle şeyleri sorgular ve doğruyu bulur. Sizin gibi beyin gelişimi tamamlanmamış canlılar böyle sorular karşısında apışıp kalırsınız.

Hadi söyle bakalım, madem Allah'ın her şeye gücü yetiyor, kendisinin kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi? Evet ise hani her şeye gücü yetiyordu niye kaldıramıyor? Hayır diyorsan, hani her şeyi yaratabilirdi?

Kaldıramayacağı bir taş yaratabilir miden önce kaldıramayacağı taş var mı diye sorman gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: orientem

quote:

quote:

Kaldıramayacağı bir taş yaratabilir miden önce kaldıramayacağı taş var mı diye sorman gerekiyor

Alıntıları Göster
    tanrı kendini yok edebilir mi? tanrı kendi gücünü sıfırlayabilir mi? tanrı ahirette "qandırdım xd" diyip bizi yok edebilir mi? tanrı şeytan olabilir mi?

• :::Banner::: : kullanıcısına yanıt
    Allah'ın gücü kendisinden olan başka herşeyden güçlüdür. taştan önceki zamana x allahın x zamanındaki gücüne XP diyelim. taştan sonraki zamana y taştan sonraki zamana ise YP diyelim.
    XP<taş<YP
  • quote:

quote:

Yahu abicim bi kere senin paradigman yanlış. Kütlenin yaratıcısından bahsediyorsun ve taşın ağırlığı falan diyorsun. Abicim Allah bizim olduğumuz boyuttan münezzeh. Allah'ı haşa Thanos falan mı sanıyorsunuz yahu? Ciddi söylüyorum 13 yaşındaki ateist velet sorusu değilse şu ben de bir şey bilmiyorum.

• tanrı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Notorious

tanrı yok
    baban doğum yaptı sence kız mı doğurdu erkek mi ? sorusuna benziyor tanıma uymuyor bir kere bu soruyu cidden soran var mı ben bu sorunun dalga olduğunu sanıyorum böylesine basit bir soruyla mı çürüyecek tanrı inancı ?
  • Allah üç kenarlı dörtgen yaratabilir mi ?
    Allah evli bir bekar yaratabilir mi ?
    Allah mavi bir siyah araba yaratabilir mi?

Biraz Düşünseniz saçma sapan sorular sormayacaksınız ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: diyardandiyara

baban doğum yaptı sence kız mı doğurdu erkek mi ? sorusuna benziyor tanıma uymuyor bir kere bu soruyu cidden soran var mı ben bu sorunun dalga olduğunu sanıyorum böylesine basit bir soruyla mı çürüyecek tanrı inancı ?

Alıntıları Göster
    Kaldırmak bu dünyaya mahsustur. O yüzden o boyutta ağırlık diye bir kavramda yoktur. Herşeyi kendi kalıbına göre düşünen insanlar olarak din konularında daha ileri gidebileceğimizi zannetmiyorum. Misal;

Allah ölümsüzdür, hiç doğmamış ve doğrulmamıştır.

Buda demek oluyor ki bi başlangıç yok .! Ateistler hemen el kaldırıyor "Böyle bir şey olamaz! Bir şeyin bir başının olmaması düşünülemez " Zaten bizim düşünebileceğimiz kadar basit olsaydı ona tanrı denmezdi.

Her şeyi kendi kuralına göre düşünürsen ateist olursun. İnsanlar insanların karşısında empati yapabilirler. Ama sen Allahı kendine göre empati yoluyla düşünmeye başlarsan o an ilk soruda kilitlenirsin. "Tanrı nasıl yaratıyor ? Ellerini birleştirip yoga yaparak mı ?"

Edit: 2. soruya bir açıklık getirmeden gitmek hoş olmazdı. "Zaten bizim düşünebileceğimiz kadar basit olsaydı ona tanrı denmezdi. " Zaman kavramı bu dünyaya mahsustur. Zamanı kaldır ve zamanın olmadığını düşün.. Düşünebiliyormusun ? Biraz zorlasan belki yine bu dünyaya uyarlı sonuçlar çıkarabilirsin. Mesela zaman olmadığı taktirde nasıl hareket edeceğiz gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4308AE4A3 -- 28 Haziran 2016; 15:07:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Notorious

tanrı yok

Allah var ama
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.